Meteorologii au emis, marți, o nouă informare meteo potrivit căreia ninsorile, lapovița și poleiul vor afecta majoritatea regiunilor, dar în special județele din sud-vestul țării și, în general, Carpații Meridionali.

Până miercuri, la ora 10.00, se află sub cod galben județele Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, respectiv zona montană a județelor Prahova și Dâmbovița. " În Munții Banatului și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată și troienită, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ. În județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea și în cea mai mare parte a județelor Argeș și Caraș-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent", se arată în atenționarea emisă de ANM marți dimineață.

În același interval, aria precipitațiilor va cuprinde treptat toate regiunile. Vor cădea ninsori, pe alocuri moderate cantitiativ, iar local se va depune strat nou de zăpadă, iar în vestul țării trecător vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie. În regiunile sud-estice și în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi, iar ân multe zone se va forma polei.

Până spre sfârșitul săptămânii temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, mai însemnate cantitativ în jumătatea de sud, mai atenționează meteorologii.

Joomla SEF URLs by Artio