Mai multe cadre didactice din județul Prahova au fost testate pozitiv pentru coronavirus, în ultimele ore, astfel că unitățile de învățământ la care lucrau au trecut, astăzi, în Scenariul 3, și organizează, pentru două săptămâni, doar cursuri on-line.

 

"Pentru Grădinița Popești (structură a Școlii Gimnaziale Negoiești, comuna Brazi); Școala Pietriceaua (structură a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab“, comuna Brebu); clasa cu predare simultană (clasa pregătitoare + clasa a IV-a) din cadrul Școlii Gimnaziale nr.3 (structură a Școlii Gimnaziale „Al.I.Cuza“) Câmpina; clasa pregătitoare din cadrul Școlii Gimnaziale Bălțești; Școala Gimnazială „Constantin Stere“ Bucov se dispune suspendarea cursurilor școlare organizate „față în față” și trecerea la Scenariul 3 (participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activităţi/lecţii online), la propunerea consiliilor de administrație ale respectivelor unități de învățământ, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova, pe o perioadă de 14 zile, începând din data de 21.09.2020. Măsura se impune ca urmare a depistării, în toate cele cinci unități de învățământ, a cadre didactice infectate cu noul coronavirus.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile instituţiilor de învăţământ menționate vor dispune realizarea următoarelor  : 

a) curăţenia şi aerisirea claselor/sălilor; 

b) dezinfecţia curentă şi terminală a spaţiilor instituţiei de învăţământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete; 

c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toţi contacţii direcţi din cadrul instituţiei de învăţământ ai cazurilor confirmate vor fi izolaţi/carantinaţi la domiciliu", a informat Prefectura Prahova, după ședința de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Tot astăzi, CJSU a decis ca activitățile didactice să se desfășoare prin prezența zilnică a elevilor în unitatea de învăţământ Școala „Angels“ Păulești, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie (Scenariul 1). Această unitate a funcționat, de la începerea anului școlar și până în prezent, în Scenariul 2.

Joomla SEF URLs by Artio