Testele au confirmat infecția cu  Covid-19 pentru încă 186 de  persoane, pe teritoriul României, în ultimele 24 de ore, potrivit situației prezentate marți de Grupul de Comunicare Strategică. Românii continuă, însă, să sfideze pericolul, astfel că mulți s-au ales cu dosare penale sau au fost trimiși forțat în carantină, pentru că nu au respectat măsura izolării.

 

În total, până pe 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre acești pacienți, 79 au fost declarați vindecați și externați (53 la Timișoara,19 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța, una la Cluj și una la Iași), în timp ce, pentru opt persoane, contactarea virusului a fost fatală.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire, au anunțat, marți, autoritățile centrale.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

Informarea GCS anunță că la ATI, în acest moment, sunt internați 16pacienți, din care 6 în stare gravă.

Astăzi, pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

Comunicatul GCS face referire și la anchetele demarate până în prezent, pentru fapte comise pe fondul epidemiei. "Prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 903 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Grupul de Comunicare Strategică a mai anunțat că, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 4 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Joomla SEF URLs by Artio