Încă un român s-a stins din viaţă, luni seară, din cauza noului coronavirus, la mai puţin de 48 de ore de la primul deces cauzat de COVID-19 pe teritoriul ţării noastre. Cel mai recent deces a fost înregistrat la un bărbat de 64 de ani, căruia tot astăzi îi sosise şi rezultatul testului clinic, care confirmase infectarea.

 

În mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică se arată că a fost înregistrat al şaselea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) şi că persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, se mai arată în informarea oficială.

Citiţi şi: 

Totodată, autorităţile au precizat că au declanşat şi o anchetă la Spitalul Judeţean din Suceava, după ce două persoane s-au stins din viaţă aici. "În prezent, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s- a deplasat directorul Directiei de Sănătății Publice Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est pentru a face un raport complet asupra situației. Mai mult, tot la solicitarea ministrului Sănătății, mâine, dr. Nelu Tataru, secretar de stat va fi la Suceava pentru gestionarea situației. În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului intr - o unitate sanitara vor fi transferați la alte spitale. Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat", a comunicat Ministerul Sănătăţii.

Joomla SEF URLs by Artio