Patru noi decese care au survenit la pacienți confirmați cu noul tip de coronavirus au fost anunțate joi seară de Grupul de Comunicare Strategică.

 

Bilanțul național al deceselor pe fondul epidemiei de coronavirus a ajuns la 22.

Unul dintre cele mai recente cazuri este al unui bărbat de 49 de ani, din Timiș. Din informațiile furnizate de Grupul de Comunicare Strategică reiese că acesta ar fi ajuns la spital de două ori și de fiecare dată a fost trimis acasă, netestat, cu diagnostic de pneumonie. La cinci zile de la prima prezentare, omul a murit, abia acum reieșind că era infectat cu Covid-19.

"Bărbat, 49 ani, din judetul Timiș, neinternat. S- a prezentat în data  20.03.2020  la UPU a  Spitalului Județean de Urgență Timișoara unde a fost diagnosticat cu Pneumonie acută (clinc si radiologic). I s- a recomandat consult de specialitate la spitalul de boli infecțioase. Conform pacientului , acesta nu a călătorit în străinătate și nici nu a fost contact al unei persoane pozitive.  În 21.03.2020 s-a prezentat si la Spitalul de  Boli Infecțioase Timișoara, neinternat diagnosticat cu Pneumonie acuta. În 24.03.2020, stare deteriorată solicită ambulanță, i se recoltează proba de exudat pentru COVID si este lăsat la domiciliu. Confirmat pe data de 26.03.2020, decedat în aceeași dată. Pacientul avea boli cronice preexistente ( poliartrită reumatoidă și hipertensiune arterială)", a informat Grupul de Comunicare Strategică.

Un alt pacient, de numai 45 de ani, a murit în ambulanță, în timp ce era transferat la Boli Infecțioase: "Bărbat, 45 ani, din județul Arad, confirmat în data 25.03.2020, decedat în 25.03.2020 în ambulanță în timpul transferului în Spitalul BI V. Babes Timisoara".

Tot joi seară a fost anunțat și primul deces la un pacient din Dâmbovița. Este vorba despre un bărbat de 56 ani, hemodializat la un Centru de dializă, internat inițial la Spitalul de Urgență București Floreasca, transferat în data de 23.03.2020, atunci când a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus,  la Spitalul de Boli Infecțioase V. Babeș - ATI.

Cel de-al patrulea caz anunțat de Grupul de Comunicare Strategică joi seară este decesul unei femei de 70 de ani, din județul Neamț, internată în Spitalul Județean de Urgență  Piatra Neamț-Nefrologie, pentru hemodializă. Stare acesteia s-a agravat pe 25 martie, când a devenit suspectă de infecție cu coronavirus și a fost recoltată probă în vedera testării. Femeia a murit în aceeași zi, iar confirmarea că aceasta esta infectată cu Covid-19 a venit în cursul zilei de astăzi.

Joomla SEF URLs by Artio