Peste 3.000 de prahoveni se află în carantină sau în izolare la domiciliu, potrivit informațiilor furnizate marți, de Prefectura Prahova.

 

Astfel, marți, pe 7 aprilie, la nivelul județului Prahova sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 2451 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 82 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar alte 402 au finalizat cele două săptămâni de izolare voluntară. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 659 de persoane, cazate în 14 unități de pe raza județului.

În urma verificărilor derulate în cursul zilei de luni, de lucrătorii MAI, au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 615.000 lei. Dintre acestea, 359 au fost pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în ordonanțele militare, iar patru au fost aplicate pentru fapte ilicite de natură economică.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 69 de dosare de cercetare penală pentru 91 de persoane și au aplicat 5.740 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală care depășește  6,5 milioane lei.

Prefectul de Prahova, Cristian ionescu, a lansat, marți, un apel către locuitorii județului, "să respecte prevederile ordonanțelor militare și să înțeleagă că prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 depinde de fiecare dintre noi, iar actele normative sunt reguli de drept obligatorii, nu doar opționale".

Joomla SEF URLs by Artio