O profesoară din Ploiești a reușit să obțină sprijin financiar pentru a renova și moderniza sala de clasă unde își desfășoară activitatea împreună cu elevii săi. Fără „implicarea” părinților și fără ajutor din partea autorităților, Anca Andreea Ștefănescu, profesor-diriginte în cadrul Școlii Gimnaziale Andrei Mureșanu din Ploiești, a demarat un proiect ambițios în cadrul căruia a reușit să le ofere elevilor săi, odată cu începerea noului an școlar, un spațiu modern și primitor, în care elevii se bucură de condiții excepționale de studiu.

„Este un proiect născut din dragoste și respect pentru copii și pentru educație. Pentru a le cere elevilor performanță, trebuie să le oferim și condiții pe măsura cerințelor. Totodată, am vrut să demonstrez că poți face lucruri senzaționale pentru copii și fără implicarea financiară a părinților sau doar să așteptăm să ne dea școala sau autoritățile locale”, explică profesoara Anca Andreea Ștefănescu, dirigintele Clasei a 5-a B în cadrul Școlii Gimnaziale Andrei Mureșanu.

clasa andrei muresanu 4Lungul drum în căutarea sponsorilor

„Am pornit la drum căutând sponsori și oameni care să poată susține acest proiect. Am avut și câteva încercări nereușite, dar într-un final am avut onoarea de a întâlni niște oameni minunați, care au crezut și au susținut acest proiect încă de la început din toate punctele de vedere. A fost un drum greu, obositor, dar care s-a încheiat cu succes, odată cu sprijinul financiar important oferit de societatea ploieșteană Coral, reprezentată de domnul director Alexandru Badea, care s-a dovedit a fi un susținător al procesului educațional.

Doresc să mulțumesc din suflet pentru toată implicarea, tuturor persoanelor minunate care au crezut în această idee. Bucuria și fericirea copiilor a compensat azi tot efortul și munca depusă. Cu încredere vom continua să facem lucruri frumoase pentru copii”, a adăugat profesorul Anca Ștefănescu.

Reparațiile și dotările

Cu ajutorul sumei de 40.000 de lei, au fost efectuate reparații la nivelul pereților, zugrăvirea acestora, au fost montate calorifere noi, a fost montat parchet nou, a fost achiziționat mobilier pentru clasă, s-a cumpăratun laptop, un smart TV și este în curs de achiziționare tabla interactivă.

Coral Impex SRL, partenerul comunității locale

„În cei peste 25 de ani de activitate, compania Coral Impex SRL a fost implicată permanent în viața comunității ploieștene, oferind sprijin oamenilor care se implică și doresc să contribuie la binele comunității locale. Societatea Coral Impex contribuie substanțial la bugetul național și la bugetul local, prin taxele și impozitele plătite, fiind totodată un important angajator pentru sute de prahoveni și nu numai. Suntem partenerul comunității locale, am fost și vom fi receptivi și suntem mândri că putem contribui, prin astfel de acțiuni, la construirea unui climat civilizat și la un viitor mai bun pentru generația tânără”, a declarat Alexandru Badea, managerul companiei Coral Impex SRL.

clasa andrei muresanu 2
clasa andrei muresanu1
clasa andrei muresanu 5
clasa andrei muresanu 3

 

Joomla SEF URLs by Artio