Omul de afaceri Florian Walter, citat în calitate de suspect la DNA Ploiești, în dosarul procurorului Mihaiela Iorga Moraru

Written by Administrator Category: Actual Created: Friday, 06 October 2017 13:12

florian walter dna ploiestiAfaceristul Florian Walter a fost audiat vineri la DNA Ploiești fiind citat în calitate de suspect într-un dosar care ar viza-o pe Mihaiela Iorga Moraru, procuroarea revocată din DNA. Iorga este procurorul ca l-a anchetat în trecut pe patronul Romprest. Acum două zile, Mihaiela Iorga Moraru a fost audiată la secția teritorială Ploiești a DNA într-un dosar care, potrivit declarațiile acesteia, are legătură cu Walter, pentru a da lămuriri în legătură cu o expertiză pe care a cerut-o într-un dosar al afaceristului Florian Walter, care ar fi fost efectuată, dar care nu ar fi fost atașată dosarului respectiv.

DNA o acuză pe Mihaiela Iorga că nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

Mihaiela Iorga a contestat ordinul semnat pe 5 iulie de Laura Codruța Kovesi privind revocarea sa din funcția de procuror în cadrul DNA.

DNA a anunțat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, în biroul său fiind găsite o sumă de bani și mai multe bunuri neînregistrate.

„Într-un dosar în lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primită de la o persoană fizică. În procesul verbal, întocmit în acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani și nu a fost înregistrată în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte pentru a fi depusă la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat că, deși Direcția Națională Anticorupție dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozițiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectivă nu era destinată pentru o activitate operativă, deoarece nu există niciun document din care să rezulte că au fost solicitați bani din fondul de flagrant și nici nu i-au fost puși la dispoziție", preciza atunci DNA, citată de stiripesurse.ro.

Într-un alt dosar aflat în lucru au fost identificate bunuri, și anume ceasuri evaluate la 67.631 lei și un stilou în valoare de 8.117 lei, ridicate cu ocazia unei percheziții, care nu au fost înregistrate de Mihaiela Iorga în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte.

În alt dosar, Mihaiela Iorga a solicitat și obținut declanșarea procedurilor pentru obținerea avizului necesar urmăririi penale față de una dintre persoane, iar după obținerea avizului a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana respectivă la o zi după împlinirea termenului de prescripție, „împrejurare care generează consecințe asupra întregii cauze", titrează stiripesurse.ro

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.