muzeu_istorie_ploiestiMuzeul judeţean de istorie şi arheologie Prahova anunţă lansarea unui nou program educaţional ce se va desfăşura în perioada vacanţei începand cu 12 iulie 2011.

Programul intitulat “Ora de poveste” este gândit atât pentru copii preşcolari, cât şi pentru cei din primul ciclu de învăţământ. Astfel pentru copii cuprinşi între 5 si 7 ani programul educaţional se desfăşoară după cum urmează: pe un ecran se vor derula imagini cu personaje dintr-o poveste cunoscută în timp ce o voce le va citi povestea propriu zisă.

Dupa lectură se va face o discuţie la nivelul lor de înţelegere, urmată de un moment de abilităţi practice (desen sau origami). 


Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 ani se vor alege lecturi din cele propuse vârstei lor, în programa şcolară, susţinând astfel lectura ca factor al dezvoltării lor.
Prin acest program educaţional dorim ca generaţia tânără să redescopere cartea şi puterea ei de a te transpune într-o altă lume. În zilele noastre copiii sunt atraşi tot mai mult de televiziune sau calculator neştiind că există şi posibilitatea de a lectura basme, poveşti sau chiar scurte nuvele adresate vârstei lor. 


Pentru cei interesaţi de acest program de educaţie muzeală înscrierile se fac la telefon 0745 366 219, pe adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau în mod direct la sediul din str. Toma Caragiu, nr.10, Biroul Istorie, persoana de contact Amalia Nicoară.

Joomla SEF URLs by Artio