Autorităţile din România au adoptat, sâmbătă seară, un nou set de măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, măsuri stricte în unele cazuri, insuficient de stricte în altele, dar care, printre altele, în vizează şi pe românii care părăsesc fără drept izolarea la domiciliu sau carantina instituţionalizată.

Persoanele izolate la domiciliu ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului și care părăsesc locuinţa fără aprobare sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază, prevede Ordonanța militară 2. Practic, aceste persoane vor fi considerate ca fiind cu risc crescut de contagiozitate.

Pe acelaşi subiect: 

Mai departe, în aceeaşi notă, cei care erau în carantină, în scenariul în care ar părăsi spaţiile speciale, tot de capul lor, vor fi plasaţi din nou în carantină, pentru încă 14 zile. Practic, în cazul lor, ca sancţiune, perioada de carantinare se resetează de la zero.

Citiţi toate detaliile aici: 

Mai este un lucru important de notat, evidenţiat şi în textul actului normativ, şi anume că aceste măsuri nu înlătură răspunderea penală sau contravenţională. Cu alte cuvinte, românii care vor încălca măsurile de prevenţie riscă în continuare amenzi de până la 20.000 de lei şi dosare penale.

Joomla SEF URLs by Artio