Incineratorul de la Brazi, subiectul a numeroase reclamații și anchete de presă în ultima perioadă, a fost verificat, ieri, chiar deministrul Mediului, care a anunțat că, pe fondul abaterilor grave constatate, va sesiza organele de anchetă.

 

Ministrul Costel Alexe a subliniat că administratorii au termen până în februarie să remedieze problemele, altfel activitatea unității va fi suspendată.

„Şi astăzi, cantităţile de deșeuri erau foarte mari. Depozitate haotic, peste tot și neconform cu legislaţia în vigoare. Deși avea obligația ca deșeurile medicale până la incinerare să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber. Deși avea obligația de a depozita pe o platformă betonată de 480 de mp, deșeurile erau depozitate pe o suprafață de zece ori mai mare, 5.000 de mp. Înţeleg din raportul Gărzii de Mediu că i-au fost trasate o serie de măsuri urgente operatorului economic cu termen până pe 15 februarie, iar în caz de neîndeplinire, propunerea este de suspendare a activității. Am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate abateri grave”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, citat de Digi 24.

Foto: captură Digi 24

Joomla SEF URLs by Artio