Joi, 19 Octombrie 2017
 

Actual

Petreceri în aer liber, în weekend, la Ploieşti, Lipăneşti, Măneciu şi Plopu

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 30 August 2017 13:46  |  Category: Actual

anna lesko concertAcest weekend oferă un program încărcat de evenimente pentru prahoveni. Pe lângă Campionatele Naţionale de Gimnastică şi festivalul "Prahova Iubeşte Basarabia", care se derulează în Ploieşti în perioada 1-3 septembrie, alte trei comune din judeţ au programat zile ale localităţilor la finalul acestei săptămâni.

Legea administrației locale, explicată pe înțelesul tuturor

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 30 August 2017 12:33  |  Category: Actual

Conf. univ. dr. Mihai Cristian Apostolache a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că pregătește lansarea celei de-a doua ediții a lucrării "Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale, comentată și adnotată".

Aproape 100 de ambasadori vin în această săptămână în Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 30 August 2017 10:54  |  Category: Actual

teodor melescanu diplomatie maeJudeţul Prahova găzduieşte, vineri, o reuniune a ambasadorilor României în alte ţări. Evenimentul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi vine cu ocazia Zilei Diplomaţiei Române, care se sărbătoreşte pe data de 1 septembrie.

De săptămâna viitoare se schimbă din nou regulile la Serviciul Permise şi Înmatriculări Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 30 August 2017 10:31  |  Category: Actual

permise si inmatriculariDupă ce au decis ca din această săptămână programările pentru înmatricularea autovehiculelor să se facă numai on-line, reprezentanţii Prefecturii Prahova vor să extindă acest sistem şi pentru celelalte categorii de servicii disponibile la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Foarte probabil, noile măsuri se vor aplica de săptămâna viitoare.

Peste 900 de locuri libere, în Prahova, pentru a doua sesiune a admiterii în învățământul profesional

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 30 August 2017 09:27  |  Category: Actual

S-a dat startul înscrierilor pentru a doua sesiune a admiterii în învățământul profesional de stat, în cadrul căreia în Prahova sunt puse la bătaie peste 900 de locuri libere, adică mai bine de două treimi din cele aprobate pentru anul școlar 2018 - 2019.

Un angajat de la SGU Ploieşti intră în greva foamei

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 29 August 2017 16:04  |  Category: Actual

sgu ploiestiNemulţumit din cauza situaţiei de la Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, un angajat al societăţii va declanşa un protest, urmând să intre în greva foamei, dar şi să picheteze sediul SGU şi Palatul Administrativ.

Plata restanțelor salariale și câteva promisiuni, bilanțul negocierilor din învățământ

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 29 August 2017 05:58  |  Category: Actual

Sub presiunea boicotării începutul de an școlar, premierul Mihai Tudose nu a reușit, luni, decât să promită că până la sfârșitul acestui an, vor fi găsiți banii pentru plata sumelor restante la drepturi salariale, stabilite prin sentinţe judecătoreşti. În rest, a curs pentru promisiuni care vor fi transmise în teritoriu, dascălii urmând să decidă dacă vor declanșa sau nu protestele.

Începutul de an școlar, în pericol. Ce negociază luni, la Guvern, sindicaliștii din învățământ

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 28 August 2017 12:18  |  Category: Actual

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar, sindicatele din Educație anunță că există riscul declanșării unui conflict major, iar startul cursurilor se află sub semnul întrebării. O listă întreagă cu teme sensibile se află pe masa negocierilor care au loc luni, cu premierul Mihai Tudose.

Furtuni, averse și caniculă, de luni, în sudul și sud-estul țării

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 28 August 2017 10:28  |  Category: Actual

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, o informare meteo care vizează cu precădere zonele montane și submontane, dar și sudul și sud-estul țării, unde, în numai câteva ore, vor fi semnalate furtuni puternice, dar și caniculă.

De la tarife care ar putea concura cu cele din destinații estivale celebre la prețuri pentru românii cu buget redus! Și totul în numai câteva săptămâni. Perioada de vârf s-a cam dus, la malul mării, iar apropierea toamnei scade semnificativ prețurile. De astăzi, turiștii au la dispoziție și ofertele hotelurilor înscrise în programul "Litoralul pentru Toţi".

Zeci de liceeni au ocazia să trăiască și să studieze gratuit, un an, în SUA. Cum pot aplica la programul FLEX 2018

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 28 August 2017 09:25  |  Category: Actual

În câteva zile se dă startul înscrierilor pentru ediția din anul școlar 2018 - 2019 a Future Leaders Exchange Program (FLEX), program derulat de Ambasada Statelor Unite în România, alături de Consiliile Americane pentru Educație Internațională (American Councils for International Education) și de Ministerul Educației Naționale, care le permite liceenilor români să trăiască și să învețe, timp de un an, în SUA.