Actual

Actual

În contextul măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, societatea HIDRO PRAHOVA SA dă asigurări clienților pe care îi deservește, precum și autorităților locale din localitățile aflate în aria de operare, că este pregătită să asigure continuitatea alimentării cu apă potabilă.

Read more: HIDRO PRAHOVA: Societatea este pregătită să asigure continuitatea alimentării cu apă potabilă
Actual

De teama răspândirii coronavirusului, 79 de persoane au fost plasate în carantină în Prahova. Numărul este în creştere faţă de cele de zilele trecute. Duminică, în judeţ erau 66 de persoane în carantină.

Read more: Coronavirus Prahova: Situaţia oficială de luni dimineaţă privind numărul de persoane în carantină...
Actual

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat duminică seară că măsura privind suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar va fi prelungită pe perioada în care România se va afla în stare de urgență.

Read more: Ministrul Educației a anunțat că școlile rămân închise până după Paște
Actual

Oficialii români vin cu noi precizări, pe fondul anunțului referitor la declararea stării de urgență. Traian Berbeceanu, consilierul ministrului de Interne Marcel Vela, a dat asigurări că decizia nu va duce la măsuri precum raționalizarea alimentelor ori crearea unui context propice pentru ca autoritățile să comită abuzuri. Acesta subliniază că informațiile false, menite doar să inducă panică, nu sunt de niciun ajutor la acest moment.

Read more: Traian Berbeceanu, consilierul ministrului de Interne: "Nu este adevărat că alimentele vor fi...
Actual

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a decis modificarea programului de lucru cu publicul al Serviciului Cazier, Statistică și Evidențe Operative. Măsura va fi valabilă de luni, 16 martie, pentru cel puțin două săptămâni.

Read more: IJP Prahova închide, temporar, mai multe birouri de eliberare a cazierului judiciar. Celelalte vor...
Actual

Omenirea se confruntă, în acest moment, cu o pandemie de Covid-19, confirmată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a infectat peste 130 000 de persoane şi a ucis peste 5.000. Pandemia este, totuşi, „controlabilă”, conform OMS, dacă guvernele ţărilor afectate iau în serios această ameninţare. Guvernul bulgar a decretat, deja, starea de urgenţă, Italia e în carantină, iar Japonia pregăteşte deja măsuri drastice în acest sens. În România, Avocatul Poporului a solicitat instituirea stării de urgenţă. Decretarea stării de urgență de către preşedintele Klaus Iohannis, începând cu 16 martie 2020, presupune luarea unor măsuri drastice, precum şi posibilitatea restrângerii unor drepturi fundamentale.

ARTICOLUL 93 - Constituția României

Read more: Ce înseamnă decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României
Actual

Legislația care reglementează declararea stării de urgență și a stării de asediu, respectiv măsurile care pot fi luate în aceste situații, face referire la toate cazurile în care se pot lua aceste decizii. Autoritățile au transmis un mesaj în care fac apel la calm și dau asigurări că "vor fi avute în vedere DOAR acele măsuri necesare în combaterea răspândirii noului coronavirus".

Read more: Autoritățile fac apel la calm, după anunțarea stării de urgență: "Vor fi avute în vedere DOAR...
Actual

19.00: Președintele Klaus Iohannis a anunțat, cu puțin timp în urmă, că a decis să decreteze starea de urgență în România începând de luni, săptămâna viitoare.
Starea de asediu și starea de urgență sunt măsuri excepționale care se instituie în cazuri determinate de apariția unor pericole grave la adresa apărării țării și siguranței naționale sau a democrației constituționale ori pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea urmărilor unor dezastre.

 

Joomla SEF URLs by Artio