Actual

Actual

Primăria Ploiești a emis, la sfârșitul lui 2017, pentru  firma Genial Transactions Cars, aprobările în vederea construirii a patru blocuri de cinci etaje în cartierul Albert, chiar lângă vila familiei fugarului Sebastian Ghiță. Dumitru Cârstea, socrul fostului deputat aflat în divorţ de acum doi ani, la unison cu alţi vecini, se plânge că aceste construcţii îi va afecta confortul. Conflictul a ajuns în instanţă.

Read more: Patru blocuri cu cinci etaje răsar în Albert, lângă vila din Ploiești a lui Sebastian Ghiță....
Actual

În România este, oficial, epidemie de gripă, mii de persoane s-au îmbolnăvit de la începutul sezonului rece, aproape 60 de români au murit, iar una dintre principalele măsuri impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea virusului este efectuarea unui triaj epidemiologic, în fiecare unitate de învăţământ. Practic, în teorie, medicul sau asistentul de la şcoală ar trebui să verifice, în fiecare zi, starea de sănătate a şcolarilor sau preşcolarilor. Acest lucru este aproape imposibil în Prahova, judeţ cu o populaţie mult peste media naţională şi în care, potrivit statisticii oficiale, învaţă peste 105.000 de copii, supravegheaţi, în teorie, doar de 18 medici şcolari.

Read more: În plină epidemie de gripă, în Prahova există doar 18 medici şcolari, câte unul la peste 5.800 de...
Actual

Creşterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri de gripă din ultimele săptămâni, care a condus la declararea epidemiei, a dus automat şi la creşterea cererilor pentru vaccinul de imunizare. Dozele abia se mai găsesc în farmacii, spitalele au primit sarcină să îşi actualizeze stocurile, ministrul Sănătăţii a promis o suplimentare de 30.000 de doze la nivel naţional, iar medicii de familie solicită, pe baza cererilor primite, să primească mai multe vaccinuri.

Read more: Peste 3.500 de doze suplimentare de vaccin antigripal au fost solicitate în Prahova
Actual

După declararea oficială a epidemiei de gripă în România, autorităţile din Prahova au pus în discuţie o eventuală suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ, însă concluzia, până la această oră, este că nu se impune această măsură. Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Nicolae Angelescu, a declarat astăzi, într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, că în nicio unitate nu s-au întrunit criteriile privind suspendarea cursurilor.

Read more: ISJ Prahova spune că nu este cazul să fie închise şcolile şi grădiniţele în această perioadă
Actual

Prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, a convocat miercuri o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, după ce în România a fost anunţată oficial, de dimineaţă, epidemia de gripă. Mesajul autorităţilor judeţene este că populaţia nu ar trebui să se panicheze şi că s-au luat măsuri pentru a preveni răspândirea bolii.

Read more: Comandament pentru situaţii de urgenţă din cauza epidemiei de gripă. Autorităţile din Prahova...
Actual

Judecătorii Tribunalul Prahova au admis cerea procurorilor, de a-l plasa în arest preventiv pe Mihai Alexandru Nițescu, tânărul de 22 de ani care, marți, a înjunghiat o profesoară, la Colegiul "Spiru Haret".

Mihai Alexandru Nițescu a fost prins imediat după ce ar fi comis fapta (VEZI DETALII) și reținut, miercuri fiind prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă. Tribunalul Prahova a admis solicitarea procurorilor și a emis, pe numele acestuia, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Mihai Nițescu se afla, oricum, în perioadă de probă, după ce, în 2017, fusese condamnat pentru că își amenințase un coleg de clasă, tot cu un cuțit (VEZI DETALII).

Tânărul este cercetat pentru tentativă de omor.

Actual

Gheorghe Iancu a fost eroul zilei la Ploiești. În doar câteva minute, jandarmul l-a prins pe tânărul de 22 de ani care, marți, a înjunghiat o profesoară de la Colegiul "Spiru Haret" chiar pe holul din fața cancelariei.

Read more: Gheorghe Iancu este jandarmul care l-a prins pe agresorul profesoarei de matematică de la Colegiul...
Actual

DIICOT a anunțat, miercuri, că l-a reținut pentru 24 de ore pe bărbatu l bănuit că, aseară, ar fi lansat alertele cu bombă care au vizat Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Individul a fost prins în centrul Ploieștiului și era de mai multă vreme în vizorul anchetatorilor. El era cercetat, deja, pentru alte trei alerte false cu bombă, lansate în cursul anului trecut.

Read more: Individul care ar fi făcut amenințările cu  bombă din București, săltat din centrul Ploieștiului....
Actual

Miercuri a fost constatată, oficial, epidemia de gripă, la finalul celei de-a treia săptămâni în care s-a constatat că numărul de îmbolnăviri depășește estimările. Autoritățile speră ca vacanța de săptămâna viitoare să reducă semnificativ circulația virusului, dar lansează un apel, către părinți, să nu folosească aceste zile pentru a duce copiii în locuri aglomerate.

Read more: Autoritățile au declarat epidemia de gripă. Apelul către părinți, după ce mii de copii s-au...
Actual

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunțase că autoritățile vor stabili, marți, dacă declară sau nu epidemie de gripă. La termenul stabilit, însă, oficialii s-au văzut în imposibilitatea de a lua o decizie, constatând că unele raportări făcute de spitale conțin informații contradictorii.

Read more: Ministrul Sănătății acuză spitalele că nu raportează cazurile de gripă: "Un județ cu patru decese...