Actual

Actual

rodion_galeriuMedicul Rodion Galeriu s-a stins din viaţă în data de 27 februarie 2011. Rodion Galeriu ar fi împlinit anul acesta vârsta de 64 de ani. Rodion este unul dintre cei patru fii ai Părintelui Galeriu.

Medic stomatolog apreciat în Ploieşti şi în judeţul Prahova, Rodion Galeriu a fost un om implicat în societatea civilă şi politică a Prahovei. Ploieşteanul Rodion Galeriu a ocupat, pentru o perioadă, funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, filiala locală, în perioada în care, la preşedinţia naţională a partidului, se afla Marian Miluţ.

În trecut, fiul Părintelui Galeriu a fost preşedinte al Alianţei Civice, filiala Prahova. Rodion Galeriu a considerat tot timpul că Alianţa Civică ar fi trebuit să rămână un for al societăţii civile care să militeze pentru o coabitare a forţelor democratice din România, militând împotriva transformării acestui for în partid politic.

Rodion Galeriu a ocupat şi funcţia de director al Editurii Harisma, unde a publicat două opere ale tatălui său, Părintele Galeriu.

Redacţia Actualităţii prahovene transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate. Dumnezeu să-l odihnească!   

Actual

Vlad-Petreanu1Jurnalistul Vlad Petreanu a anunţat, pe blogul său, că a demisionat din funcţia pe care o ocupa în cadrul trustului media INTACT, proprietar al postului TV Antena 3, acolo unde Petreanu îşi desfăşura activitatea.

Iată postarea lui Vlad Petreanu de pe blogul său:
„Am anunţat azi (24.02.2011 – n.r.) conducerea Antena 3 că demisionez. Conducerea a zis, în esenţă, că a înţeles. Urmează formalităţi. Rămânem, deci, cu un trecut comun – până la un punct, când fiecare începuse, oricum, să vadă viitorul altfel. Restul a fost doar aşteptare.

Mulţumesc tuturor celor cărora le datorez, aici, bunele ultimilor 13 ani din viaţa mea profesională. Şi poate şi relele, că pân-la urmă din orice ai de-nvăţat”, a încheiat jurnalistul postarea sa apărută sub titlul „Ştire pe scurt”.

Trecerea către B1 Tv a fost confirmată de Vlad Petreanu, după ce a fost contactat de jurnalistul Petrişor Obae, pentru www.paginademedia.ro

Actual

holiday„Aproape toată Europa s-a scumpit. Europa iese din criză şi nu mai vede sensul preţurilor scăzute. Au dat aproape doi ani preţurile în jos, dar acum tind să revină la nivelurile din 2007-2008", a declarat agenţiei MEDIAFAX Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45.

Potrivit lui Burcea, pe primul loc în topul scumpirilor din acest an se situează Turcia.

Operatorii de turism din Marea Britanie şi Franţa au urcat preţurile cu 5-10%, în timp ce pachetele din Spania s-au scumpit cu 2-5%. De asemenea, hotelierii bulgari au crescut tarifele cu până la 5%.

"Turcii au cele mai mari scumpiri pentru că la ei e cerere uriaşă. Mai ales după evenimentele din Egipt, există o mare presiune pe Turcia şi este posibil ca pentru România să nu mai fie disponibile la fel de multe locuri ca anul trecut", a afirmat Burcea.

El a adăugat că un caz aparte îl constituie Dubaiul, către care s-au orientat o parte importantă dintre turiştii străini care mergeau în Egipt. Din acest motiv, pachetele turistice din Dubai s-au scumpit în ultimele săptămâni cu 50-60%.

"Destinaţiile externe au început să se scumpească dar, mai ales, să se umple, din cauza reorientării turiştilor care au renunţat la vacanţele din Egipt şi Tunisia. Multe hoteluri din multe destinaţii s-au umplut deja pentru toată vara. Erau unităţi în Turcia, Grecia, Cipru sau Spania pe care le vindeam anul trecut, toată vara, cu două săptămâni înainte de plecare şi cu reducere. Aceleaşi hoteluri sunt rezervate acum pentru toată vara", a spus Mircea Vladu, directorul general al agenţiei de turism Prestige Tours.

Sursa: Mediafax

Actual

the_last_airbenderÎn cadrul Festivalului internaţional de film Zmeura de Aur, eveniment în cadrul căruia se premiază cele mai slabe prestaţii cinematografie, de la interpretarea rolurilor până la regie, „Ultimul războinic al aerului” a fost „premiat” ca fiind cel mai prost film al anului, câştigând  la categoriile cea mai slabă regie, cel mai prost scenariu, cel mai slab actor în rol secundar şi cel mai slab film 3D.

Tot la “Zmeura de Aur” au fost premiate şi cele patru actriţe din Sex and the City2-Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis şi Cynthia Nixon, la categoria cea mai slabă interpretare. Actorul Ashton Kutcher, soţul lui Demi Moore, a câştigat premiul pentru cel mai slab actor al anului, pentru prestaţia din “Valentine’s Day”.

Actual

savu_danielSenatorul ploieştean Daniel Savu susţine că scopul acţiunii organizate ieri de procurorii DNA în vama de la Ploieşti este acela de a abate atenţia de la produsele petroliere care au intrat în România prin Oil Terminal de la Constanţa şi care au ajuns la Ploieşti trecând prin ţară „nevămuite".

Social-democratul Daniel Savu susţine, într-un comunicat dat publicităţii astăzi, că şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, arestat preventiv pentru luare de mită, este doar „un simplu pion sacrificat pe o tablă de şah, unde miza este cu mult mai mare decât ar putea să înţeleagă chiar el".

„Scopul acţiunii din aceste zile tocmai acesta a fost să se abată atenţia de la produsele petroliere. Dacă se va constata că nu "transpiră" nimic de la Ploieşti, vom vedea acelaşi avânt de control şi la Vama din Constanţa, fără teama că ar mai putea cineva să dea de urma produselor petroliere care au venit de la Oil Terminal şi au ajuns la Ploieşti, trecând nevămuite prin ţară, pentru ca ulterior să li se şteargă urma, probabil chiar şi din calculatoare" spune senatorul Daniel Savu.

În acelaşi comunicat Savu arată că descinderea anchetatorilor DNA în vama de la Ploieşti a avut loc la o săptămână de la realegerea Robertei Anastase în funcţia de preşedinte al PDL Prahova „când o astfel de acţiune numai putea deranja apele interne din partid şi nu le mai putea da unora idei să facă asocieri".

Savu spune de asemenea că, în opinia sa, nu este „întâmplător" faptul că preşedintele Camerei deputaţilor, Roberta Anastase susţinea ieri o conferinţă de presă la Ploieşti la aceeaşi oră la care procurorii DNA începeau descinderea la Direcţia Judeţeană de Accize şi Operaţiuni Vamale Prahova.

Savu susţine că Anastase a folosit acea conferinţă drept „un prilej excelent, intenţionat creat, tocmai pentru a se disocia ea şi partidul de corupţia din vămi".
Actual

telefonÎncepând de astăzi, pacienţii internaţi în Spitalul Municipal „Schuller" şi în Spitalul de boli infecţioase „Movila" pot comunica telefonic nemulţumirile administratorului celor două unităţi sanitare, Primăria Ploieşti. Bolnavii au la dispoziţie în secţiile celor două spitale telefoane de la care pot apela gratuit fie cabinetul primarului Andrei Volosevici, fie dispeceratul Primăriei Ploieşti, fie Poliţia Locală.

Oamenii pot spune la telefon reprezentanţilor administraţiei locale ceea ce îi nemulţumeşte, de la deficienţele legate de infrastructură, până la cele privind calitatea serviciilor medicale sau comportamentul angajaţilor spitalului.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, spune că, în baza sesizărilor primite de la pacienţi, administratorul celor două spitale va lua măsurile necesare pentru remedierea deficienţelor. În ceea ce priveşte reclamaţiile legate de calitatea actului medical, reclamaţii care nu pot fi soluţionate de către Primărie, Andrei Volosevici a afirmat că toate aceste sesizări vor fi trimise Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Începând de săptămâna viitoare, pacienţii care se vor interna în cele două spitale din Ploieşti vor primi nişte formulare în care vor fi informaţi asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au în perioada cât vot fi trataţi la spitalul „Schuller" şi la „Movila". 

Actual

euroDirectorul interimar al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti, Cornel Costea, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de fals intelectual.

Costea a fost ridicat ieri din biroul său de la vama Ploieşti, el fiind prins în flagrant în timp ce primea 10 000 de lei, printr-un intermediar, de la un patronul unor firme de import-export care l-a denunţat pe Costea procurorilor DNA.


Anchetatorii spun că, în ultimele două luni ale anului trecut şi în luna ianuarie a lui 2011 Cornel Costea a pretins bani de la patronul mai multor firme care importă marfă din Turcia.

Conform datelor furnizate de DNA, în ultimele trei luni Costea a primit, printr-un intermediar, de la patronul societăţilor comerciale respective aproximativ 50 000 de euro, pentru ca TIR-urile care aduc marfă pentru firmele acestuia să nu se prezinte la controlul fizic în vama Ploieşti.

După ce a primit aceşti bani, Costea a cerut încă 20 000 de lei, susţin anchetatorii. În acel moment patronul l-a denunţat pe directorul Vămii Ploieşti la DNA, iar ieri a fost organizat un flagrant, Costea fiind prins în timp ce primea mită 10 000 de lei.

Actual

toro_irigationCompania americană Toro va construi în Parcul Industrial Ploieşti o fabrică ce va produce sisteme de microirigaţii destinate cultivatorilor de legume, livezi şi podgorii. Investiţia, în valoare de 20 de milioane de euro, va fi demarată în primăvara acestui an, cei la Toro intenţionând să înceapă producţia la Ploieşti la sfârşitul verii acestui an.

Fabrica de la Ploieşti se va întinde pe o suprafaţă de 12 500 metri pătraţi, va crea o sută de locuri de muncă şi va fi prima investiţie greenfield pe care Toro o face în afara Statelor Unite ale Americii. Pentru investiţia de la Ploieşti compania americană va primi, de la Guvernul României, 9 milioane de euro, prin intermediul scemei de ajutor de stat aprobată de Ministerul Finanţelor.

Zilele acestea reprezentanţii TOTO au venit la Ploieşti, unde au discutat cu preşedintele Camerei deputaţilor, Roberta Anastase, cu prefectul de Prahova, Adrian Dobre, şi cu primarul Ploieştiului, Andrei Voloevici.

Actual

catuse01Directorul Direcţiei de Accize şi Operaţiuni Vamale Ploieşti, Cornel Costea, a fost reţinut, în această seară, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită. Reţinerea lui Costea are loc după ce anchetatorii DNA au descins la biroul vamal Ploieşti, unde au percheziţionat autoturismul de serviciu al şefului vămii şi de unde au ridicat mai multe documente. Tot atunci Cornel Costea a fost dus la audieri la sediul DNA din Bucureşti. Mâine, Cornel Costea va fi prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

În vreme ce la Bucureşti şeful DNA, Daniel Morar, prezenta bilanţul instituţiei pe anul trecut, la Ploieşti, procurorii anticorupţie descindeau la sediul biroului vamal Ploieşti, situat în parcul industrial Ploieşti de la Crângullui Bot. Operaţiunea s-a făcut fără elicoptere, fără autocare, în schimb nu au lipsit televiziunile de  ştiri ai căror reporteri ar fi avut, din întâmplare, treabă pe la vamă exact în momentele acelea.

În primă fază, anchetatorii DNA au percheziţionat maşina de serviciu al şefului vămii Ploieşti, o Skoda Octavia parcată în faţa sediului vămii, apoi au urcat în biroul directorului interimar Cornel Costea, După câteva zeci de minute procurorii l-au scos pe Costea din sediul vămii l-au urcat într-o maşină şi au plecat cu el spre Bucureşti. La scurt timp, alţi reprezentanţi ai DNA au ieşit din sediul vămii Ploieşti cu câteva plicuri ce conţineau documente de la vamă. În tot acest timp operaţiunile la vama Ploieşti s-au desfăşurat la fel ca îmtr-o zi obişnuită de lucru.

Acuzat de luare de mită

Oficial, anchetatorii de la DNA nu au făcut nicio declaraţie legată de acţiunea de la Ploieşti. Surse judiciare spun însă că şeful vămii este cercetat pentru luare de mită. Până în prezent, Costea este singurul reţinut şi audiat în acest caz.

Ridicarea şefului vămii Ploieşti a stârnit un val de reacţii în lume apolitică prahoveană. Subit, parlamentari de Prahova care în mai bine de doi ani de mandat nu au zis nimic despre vama Ploieşti şi despre matrapazlâcurile care se fac acolo şi-au amintit că au citit în presă cum Cornel Costea a fost pus director la vamă cu susţinerea UNPR, la dorinţa expresă a senatorului Sorin Chivu, actual vicepreşedinte UNPR, ales sub sigla PSD. În faţa acestor acuzaţii, Chivu se jură că nu îl cunoaşte pe Costea, că UNPR nu are nici un om la vamă şi că aşteaptă concursul pentru a-şi înscrie candidatul pentru şefia Biroului vamal Ploieşti.

Senatorul Sorin Chivu a făcut şi o dezvăluire interesantă: Cornel Costea nu este angajat al Autorităţii Naţionale a Vămilor, ci a fost transferat la vama Ploieşti dintr-o structură a ANAF. Dezvăluirea lui Chivu este confirmată de declaraţia de avere a directorului vămii Ploieşti, declaraţie care relevă faptul că acesta a lucrat la ANAF.

Anastase: nu ştiu cine e regina

În timp ce la Vama Ploieşti avea loc acţiunea coordonată de DNA Bucureşti, la sediul PDL Prahova preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase mărturisea că nu ştie prea multe despre mecanismul după care funcţionează birourile vamale în România. Întrebată de un jurnalist dacă ştie cine este „regina” corupţiei din vămi, Anastase a spus că nu ştie, dar s-a arătat foarte sigură că vârful piramidei corupţiei din birourile vamale nu este din PDL. Argumentul adus de Anastase este faptul că PDL susţine „demersul” procurorilor anticorupţie.

Actual

copii_scoalaUn număr de 38 de unităţi de învăţământ, din judeţul Prahova îşi vor pierde personalitatea juridică, urmare a adoptării noii legi a educaţiei. Patru dintre cele 38 de unităţi şcolare sunt situate în Ploieşti.

Potrivit noii legi a educaţiei, unităţile şcolare care au înscrişi mai puţin de 300 de copii nu mai pot avea personalitate juridică, Prin urmare, şcolile şi grădiniţele aflate în această situaţie vor deveni structuri ale altor unităţi de învăţământ. Esta cazul unui număr de 38 de unităţi din cele aproape 240 care funcţionează în Prahova în acest moment.
Patru dintre unităţile de învăţământ care vor pierde personalitatea juridică sunt situate în Ploieşti, iar două dintre acestea, respectiv şcoala „Enăchiţă Văcărescu” şi şcoala „Florin Comişel” au, în prezent, peste 250 de elevi fiecare.

Astfel, potrivit propunerii făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, şcoala „Enăchiţă Văcărescu”, unde sunt înscrişi 252 de elevi, devine structură a şcolii „Nicolae Titulescu”, iar şcoala „Florin Comişel”, care are 259 elevi, devine structură a şcolii „Radu Stanian”.

De asemenea, şcoala Nr. 13 şi grădiniţa 7, care au împreună personalitate juridică, devin structură a şcolii „Candiano Popescu” , în  vreme ce şcoala Nr. 19 şi grădiniţa Nr. 6 vor fi structură a şcolii „Mihai Eminescu”.
„Aceste modificări înseamnă desfiinţarea unor posturi de directori. În rest, locaţiile sunt aceleaşi, copiii merg în aceeaşi zonă la şcoală, îşi desfăşoară activitatea tot acolo, patrimoniul rămâne neschimbat. Nu se pune problema desfiinţării acestor şcoli, ci vorbim de o comasare a managementului acestor unităţi de învăţământ” a declarat astăzi primarul Ploieştiului, Andrei Voloevici, la finalul unei discuţii purtate cu Inspectoratul Şcolar Prahova pe tema modificărilor impuse de noua lege a educaţiei.
Propunerea făcută de Inspectoratul Şcolar Judeţean va fi înaintată Consiliului Local Ploieşti spre dezbatere şi eventual, modificare şi aprobare. (Daciana Ilie)

Actual

lukoil2După ce au respirat benzen şi azot, ploieştenii au fost nevoiţi să tragă în plămâni fenol şi aldehide. S-a întâmplat la sfârşitul săptămânii trecute, când zeci de locuitori din cartierul Mihai Bravu s-au plâns din nou, de mirosul pestilenţial pe care au fost nevoiţi să îl suporte. În primă fază, comisarii Gărzii de Mediu Prahova au mers în control la rafinăria Petrotel Lukoil, bănuind că de acolo vine mirosul. Surpriza a venit însă atunci când reprezentanţii autorităţilor de mediu au ajuns la fabrica de vată bazaltică Isover. Acolo au descoperit că instalaţia de reţinere şi evacuare a gazelor arse s-a defectat, iar avaria nu a fost raportată de către reprezentanţii Isover autorităţilor de mediu din Prahova.

Pentru că nu au anunţat autorităţile de mediu cu privire la defecţiunea apărută în sistemul de stocare şi evacuare a gazelor arse, cei de la Isover au fost amendaţi, ieri, cu 50 000 de lei. Până acum, în afară de mirosul insuportabil pe care toţi cei care trecut vineri şi sâmbătă prin cartierul Mihai Bravu l-au simţit, nu există altă dovadă a faptului că a existat poluare produsă de Isover. Comisarii de Mediu cred însă că a fost vorba despre poluare cu fenol şi aldehide. Tocmai de aceea la începutul lui martie cei de la Isover sunt aşteptaţi la Garda de Mediu cu rezultatele monitorizării în ceea ce priveşte emisiile de noxe ale fabricii.

„În momentul în care instalaţia de reţinere şi evacuare a gazelor arse se defectează, nu mai ai control asupra gazelor arse care sunt emise în atmosferă. Cei de la Isover au recunoscut defecţiunea şi au semnat, ieri, nota noastră de constatare. Urmează să stabilim şi dacă valorile de fenol şi aldehide au fost depăşite, iar în acest caz vom lua noi măsuri” a declarat astăzi şeful Gărzii de Mediu Prahova pentru MEDIAFAX.

Între timp, pentru că nu a luat măsuri pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi, rafinăria Petrotel Lukoil a mai primit o amendă în valoare de 500 000 de lei, a doua dată acestui agent economic în mai puţin de două săptămâni de către de la Garda de Mediu Prahova.

Dincolo de aceste amenzi, nicio autoritate din Prahova nu-şi asumă responsabilitatea de a le spune ploieştenilor cine anume i-a gazat săptămâna trecută. Se dau amenzi pe diverse motive, însă, oficial,  nu există nici un vinovat pentru poluarea continuă pe care ploieştenii au fost nevoiţi să o suporte. (Daciana Ilie)

Joomla SEF URLs by Artio