Actual

Actual

demisie_duta1Biroul de Comunicare al Primăriei Ploieşti anunţă, astăzi, că Marius Duţă, şeful Poliţiei Locale, şi-a prezentat demisia. Oficial, raporturile de munca dintre Duţă şi Primăria Ploieşti au încetat, în urma solicitarii lui Marius Duţă.

„Precizăm că domnul Marius Duţă a invocat în solicitarea adresată primăriei probleme de natură personală. Respectându-i voinţa dl. primar a acceptat această solicitare” – Biroul de comunicare al Primăriei Ploieşti.

Iată motivarea scrisă a demisiei lui Duţă: „Menţionez că motivele acestei solicitări sunt de natură personală, şi anume probleme de sănătate gravă cu care se confruntă tatăl meu, dar şi faptul că datorită distanţei nu pot fi alături de soţie şi copii, având unele probleme în acest sens”.

Marius Duţă, şeful Poliţiei Locale Ploieşti, face parte din lista personalului importat din alte judeţe, aduse să conducă instituţii importante, atât la nivel local, cât şi judeţean.

Foto: Demisia lui Marius Duţă, în original

Actual

nita_baican_plopeniAutorităţile locale din Plopeni nu renunţă la spitalul din oraş, spital care, potrivit Guvernului, va fi transformat în azil de bătrâni. După ce vineri, mai mult de nevoie decât de voie, conducerea Centrului de Sănătate Plopeni i-a externat pe toţi bolnavii din acest spital, miercuri, primarul oraşului a anunţat că în incinta fostului spital, a cărui clădire aparţine oraşului Plopeni, va fi asigurată o linie permanentă de gardă.

„Eu când am depus jurământul ca primar am jurat să apăr interesele locuitorilor. Iar printre interesele acestora se numără şi cel legat de asigurarea asistenţei medicale”, a spus primarul oraşului Plopeni, DragoşNiţă.

Tot primarul Dragoş Niţă spune că decizia de închidere a spitalului din Plopeni a fost luată „pe genunchi”, în birourile Ministerului Sănătăţii, fără nici o vizită în teritoriu sau analiză la faţa locului, ca să se vadă necesităţile şi importanţa existenţei acestui centru de sănătate. „Noi nici nu am fost anunţaţi, în primă fază, de existenţa pe listele de închidere şi a centrului de sănătate din Plopeni. Acest lucru mi se pare de neacceptat, aici vin zilnic oameni cu probleme, cum mai pot ieşi eu pe stradă să mă uit în ochii cetăţenilor, chiar dacă noi, administraţia locală, nu avem nici o vină?”, adaugă primarul Dragoş Niţă.

Linia de gardă va fi asigurată de către şase medici şi opt asistenţi medicali, angajaţi ai Centrului de Sănătate Plopeni, fiind vorba despre aceleaşi cadre medicale care au asigurat liniile de gardă atunci când spitalul funcţiona.

În ceea ce priveşte felul în care vor fi decontate serviciile medicale şi bugetul de unde vor fi plătite salariile cadrelor sanitare are asigură linia de gardă, managerul unităţii sanitare Mihai Băican a explicat că acestea vor fi suportate de la bugetul local al oraşului Plopeni „prin contractare de servicii prin furnizor”.

spital_plopeni_15La Plopeni oamenii continuă să se prezinte la spital, chiar dacă acesta a fost închis şi toţi pacienţii au fost externaţi vinerea trecută. În cursul zilei de miercuri peste zece pacienţi s-au prezentat la fostul centru de sănătate, toţi aceştia reprezentând urgenţe medicale. Medicii de aici le-au acordat primul ajutor, însă acei pacienţi care ar fi avut nevoie de internare au fost îndrumaţi către alte spitale.

Centrul de Sănătate Plopeni, alături de centrele de sănătate din localităţile Urlaţi şi Bălţeşti şi de Preventoriul TBC Poiana Ţapului au fost închise, la sfârşitul săptămânii trecute, cele patru spitale aflându-se pe lista unităţilor sanitare care vor fi transformate în cămine pentru vârstnici.

Singurul administrator care a fost de acord cu transformarea spitalului în cămin de bătrâni a fost Consiliul Local Buşteni, care are în administrare fostul preventoriu TBC din Poiana Ţapului. Consiliile Locale din Plopeni, Urlaţi şi Bălţeşti nu au fost de acord cu reprofilarea centrelor de sănătate din cele trei localităţi. Mai mult, administraţiile publice din aceste localităţi vor să dea în judecată Guvernul, contestând desfiinţarea spitalelor.

Actual

Colegiul_medicilor_prahovaColegiul Medicilor Prahova, organismul reprezentativ al medicilor din judeţ, acuză Guvernul de gestiune defectuoasă a sistemului sanitar şi de lipsa unei politici coerente în domeniul sănătăţii publice.

Într-un comunicat dat publicităţii miercuri, Colegiul Medicilor Prahova arată că desfiinţarea unor spitale ar fi trebuit să aibă la bază criterii obiective şi transparente, precum adresabilitatea, gradul de ocupare a paturilor, analiza oportunităţii menţinerii spitalelor din punctul de vedere al comunităţilor locale.

Colegiul Medicilor Prahova cataloghează drept „o eroare” desfiinţarea Centrelor de sănătate din Urlaţi, Plopeni şi Bălţeşti şi a Preventoriului TBC de la Poiana Ţapului.

„Colegiul Medicilor Prahova consideră că reforma sistemului spitalicesc naţional în maniera promovată de Ministerul Sănătăţii nu este eficientă. O reformă coerentă trebuie realizată planificat şi reglementată unitar, astfel încât să nu fie afectat iremediabil bunul cel mai de preţ al fiecărui cetăţean român – sănătatea”, se arată în comunicatul dat publicităţii de Colegiul medicilor Prahova.

Actual

banner_stopDrumul naţional 1 A Ploieşti - Braşov va fi închis, sâmbătă, 9 aprilie, în zona graniţei dintre judeţele Prahova şi Braşov.

Măsura este luată întrucât pe acest tronson se va desfăşura Raliul Braşovului 2011.

Drumul va fi închis începând cu orele 10:30 şi va fi redat circulaţiei publice la ora 16:00. În acest interval orar autovehiculele vor circula pe rute ocolitoare, restricţiile de trafic urmând a fi semnalizate corespunzător. DN 1 A face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte – Cheia – Săcele şi este circulat în special de TIR-uri, care nu au acces pe DN 1 în week-end şi în cursul săptămânii pe timp de zi, între orele 6:00 şi 22:00.
Actual

fonduri_euPatronatului Naţional al Viei si Vinului (PNVV), filiala Ploieşti, a organizat, marţi, 5 aprilie, o dezbatere la care au participat producători de vin şi reprezentanţi ai autorităţilor publice, dezbatere care a avut ca teme: politica agricolă comună, starea sectorului vitivinicol românesc, respectiv măsuri de sprijin, Programul suport vie-vin, regimul de antrepozitare fiscală şi un proiect de modificare a Legii Viei si Vinului.

Întâlnirea a avut la Buzău şi face parte dintr-o serie de conferinţe organizate de PNVV în cadrul proiectului intitulat “Consolidarea patronatului şi dezvoltarea capacităţii acestuia de a participa la procesul decizional” cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Rolul acestor întâlniri este de a identifica soluţii la actualele probleme naţionale şi regionale ale sectorului vitivinicol în urma dezbaterilor create.

fonduri_eu_1Unul dintre subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii de marţi a fost legat de politica agricolă comună după 2013. În acest context, participanţii la dezbatere au subliniat că viitoarea politică agricolă comună ar trebui să fie mai echilibrată, mai simplă şi mai eficace.

În cadrul întâlnirii de marţi directorul Patronatului Naţional al Viei şi Vinului, Ovidiu Gheorghe, a arătat că PNVV va organiza, în premieră, o dezbatere publică privind rolul analizei izotopice în determinarea autenticităţii vinului, dezbatere la care vor participa specialişti în acest domeniu şi invitaţi din străinătate.

Actual

catuse01Fostul primar al comunei Păuleşti, din perioada 2000 – 2004, Ioan Şerban şi fostul primar al aceleiaşi comune din perioada 2004 – 2008, Dumitru Dincă, au fost trimişi în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Cei doi edili sunt acuzaţi de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, care au avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene. Procurorii anticorupţie susţin că cei doi au falsificat nişte documente şi au obţinut pe nedrept fonduri europene şi fonduri din bugetul naţional în sumă de aproape 900 000 de euro.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, în cursul anului 2003, între Consiliul Local Păuleşti, în calitate de beneficiar şi Agenţia SAPARD, în calitate de Autoritate Contractantă, a fost încheiat  contractul de finanţare nerambursabilă pentru realizarea proiectului „ Investiţie nouă canalizare şi staţie de epurare Păuleşti, judeţul Prahova”.

Reprezentantul legal al proiectului, primarul de la acea vreme Şerban Ioan, a folosit şi prezentat Agenţiei SAPARD o Hotărâre a Consiliului Local al Comunei Păuleşti din luna august 2002 în cuprinsul căreia sunt menţionate date nereale privind existenţa surselor de finanţare necesare punerii în practică a proiectului.

În această modalitate, beneficiarii proiectului au obţinut pe nedrept fonduri europene şi fonduri din bugetul naţional în sumă totală de 3.395.118,26 lei, echivalent a 895.440,94 euro. După alegerile locale din anul 2004, funcţia de primar al comunei Păuleşti a fost preluată de Dumitru Dincă. Noul primar a continuat, cu succes, matrapazlâcurile începute de predecesorul său.

Astfel, potrivit procurorilor DNA, Dincă Dumitru a prezentat la Agenţia SAPARD mai multe documente contrafăcute,respectiv Raportul de evaluare a ofertelor şi înscrisurile subsecvente, privind parcurgerea procedurii de reevaluare a ofertelor depuse pentru acordarea contractului de execuţie de lucrări. Astfel, au fost obţinute pe nedrept fonduri nerambursabile europene şi din bugetul naţional în sumă totală de 3.221.052,3 lei, echivalentul a 849.532,28 euro.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 1.816.288,23 lei, având în vedere că o parte din prejudiciu a fost recuperat.

În vederea recuperării acestei pagube procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând celor doi foşti edili. Procesul în care cei doi sunt judecaţi pentru fapte de corupţie se află pe rolul Tribunalului Prahova. (Daciana Ilie)

Actual

despescu_bogdan_ipj1Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova are un nou şef. Începând de ieri, comisarul şef Bogdan Despescu a preluat conducerea IPJ Prahova.

Neobişnuit la această numire ar fi faptul că, din peste 1 000 de angajaţi, câţi are Poliţia Prahova, Ministrul Administraţiei şi Internelor nu a găsit unul care să merite funcţia de conducere a acestui inspectorat judeţean. Aşa că ministrul l-a numit pe Despescu, aducându-l la Ploieşti de la Buzău. Asta ar fi neobişnuit doar la prima vedere.

Dacă ne uităm la „istoria” recentă constatăm cât se poate de lesne că numirile unor oameni aduşi din alte părţi în Prahova nu mai reprezintă ceva neobişnuit. Şeful Poliţiei Comunitare Ploieşti este adus tot din Buzău. Iar municipiul Ploieşti a avut un administrator adus de la Sinaia. Iar acestea sunt doar câteva exemple.

Funcţia de şef al IPJ Prahova a rămas vacantă în urmă cu mai puţin de o lună, atunci când chestorul Sorin Oprea a plecat la Bucureşti, pentru a conduce Agenţia Naţională Antidrog. Încă înainte de anunţul oficial privind plecarea lui Sorin Oprea de la şefia IPJ Prahova au fost voci care au spus că Oprea este, de fapt, debarcat din funcţia de conducere pe motiv că şi-a făcut datoria cu maximă corectitudine şi a deranjat, astfel, unele cercuri de interese cu puternice conexiuni în mediul politic şi în lumea interlopă din Prahova.

Unul dintre cei care au făcut astfel de afirmaţii este fostul ministru de interne Marian Săniuţă, în prezent deputat de Prahova.

Adjunctul şefului de la Buzău, adus şef „plin” la Prahova

Imediat după plecarea chestorului Sorin Oprea de la şefia IPJ Prahova atribuţiile acestui au fost preluate de către adjunctul său, Ionel Trandafirescu. Nu pentru mult timp însă. Luni, 4 aprilie, Ministrul Administraţiei şi Internelor a semnat ordinul prin care îl împuterniceşte pe comisarul şef de poliţie Bogdan Despescu să preia conducerea IPJ Prahova pentru următoarele şase luni.

Bogdan Despescu este absolvent al facultăţii de drept din cadrul Universităţii Bucureşti, licenţiat în ştiinţe juridice şi absolvent al mai multor cursuri postuniversitare. În perioada 2001 – 2002 a fost şef al postului de poliţie Berca, din 2002 până în 2005 a fost adjunctul şefului Poliţiei municipiului Buzău, apoi a condus Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Buzău, până în 2006, an în care a fost numit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Buzău, funcţie pe care a deţinut-o până la numirea sa la şefia IPJ Prahova.

Despescu, încă un import dintr-o serie…

La prima vedere, aducerea comisarului Bogdan Despescu de la Buzău la şefia IPJ Prahova poate să pară ceva ciudat. Nu este însă chiar atât de ciudat, având în vedere că, în ultimii ani, mai exact după alegerile din 2008, în mai multe instituţii din Prahova au fost aduşi, pe funcţii de conducere plătite din bani publici, oameni care până atunci nu avuseseră nici cea mai mică legătură cu respectivele instituţii.

Primul „import” a fost Marius Duţă, un personaj controversat, fost angajat al SRI, care a fost adus de la Buzău la conducerea Poliţiei Comunitare Ploieşti, funcţie pe care o ocupă şi acum.

Iar exemplele pot continua. Timp de câteva luni postul de administrator public al municipiului Ploieşti a fost ocupat de Sanda Toader, adusă de primarul Andrei Volosevici de la Sinaia. Tot de la Sinaia, Volosevici şi-a adus o consilieră.

De asemenea, o perioadă de timp Direcţia Tehnic Investiţii din Primăria Ploieşti a fost condusă de un personaj adus nu doar din afara instituţiei, ci din afara judeţului. Este vorba despre Mihail Badea, adus în fruntea celei mai importante direcţii din Primăria Ploieşti de la Primăria Bucureşti.

De-a lungul activităţii sale la Ploieşti Badea s-a făcut remarcat prin faptul că nu prea ştia despre ce e vorba pe aici şi încurca mai tot timpul Ploieştiul cu Bucureştiul. (Daciana Ilie)

Actual

prefectura_prahova_cjBiroul de presă al Prefecturii Prahova anunţă, astăzi, că Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova şi Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Prahova au fost informate asupra repornirii instalaţiei DV de la Rafinăria Vega în data de 5 aprilie 2011 şi a opririi în procedură planificată a instalaţiei Tail Gas de la SC Petrotel-Lukoil în data de 6 aprilie.

În perioada de oprire a instalaţiei Tail Gas este posibil să se depăşească valorile limită de emisie pentru indicatorii bioxid de sulf şi hidrogen sulfurat.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova şi Garda Naţională de Mediu Comisariatul Judeţean Prahova vor monitoriza îndeaproape manevrele tehnice din cele două rafinării.

Actual

dinel_staicuPână la decizia finală de ieri a instanţei, Staicu a mai fost condamnat de două ori în dosarul BIR - la patru, respectiv 12 ani de puşcărie. Chiar şi în aceste condiţii, fostul şef al SIF a contestat acum două săptămâni revocarea sa din funcţie, considerându-se nedreptăţit.

RL.ro scrie că fostul şef al SIF Oltenia, Dinel Staicu, va intra în cel mai scurt timp în închisoare, după ce a fost condamnat ieri la şapte ani cu executare pentru prejudicierea fostei Bănci Internaţionale a Religiilor (BIR) cu 187 miliarde lei vechi.

Alături de acesta a mai fost condamnat fostul preşedinte al BIR, Ion Popescu, care va trebui să execute tot şapte de ani închisoare, în timp ce Radian Răceală, ex-director al direcţiei de creditare a băncii, a luat cinci ani de închisoare cu executare.

Dosarul lui Staicu a fost instrumentat de procurorii DNA, care au stabilit că acesta a beneficiat de la BIR - prin sprijinul acordat direct de Popescu, Răceală şi Duţu - de credite ilegale în valoare de 80 miliarde lei vechi. Anchetatorii au demonstrat că firmele prin care a luat Dinel Staicu credit aveau sediul declarat pe un câmp din Craiova.

Fostul şef al BIR, Ion Popescu, îi mai cedase ilegal lui Staicu creanţele băncii din perioada 1999-2000, care se ridicau la aproape 107 miliarde lei vechi. Aceşti bani nu au mai intrat niciodată în bancă, fiind însuşiţi de fostul preşedinte al SIF Oltenia.

Miliţianul cu doctorat în economia subterană

Dinel Staicu a devenit celebru după ce a condus unul dintre cele mai populare cluburi de fotbal din România, Universitatea Craiova.

Trecutul lui Staicu este la fel de colorat ca şi prezentul. Tatăl lucra ca tractorist, mama la CAP. Recunoaşte că a plecat de la „mici găinarii” pentru ca, peste ani, să fie acuzat de devalizarea Băncii Internaţionale a Religiilor. La 14 ani fura ouăle, porumbeii şi câinii din sat, dupa care „marfa” era dusă şi vândută la Craiova. Apoi şi-a cumpărat un aparat de fotografiat cu care făcea poze la nunţi, botezuri şi înmormântări. Următoarea afacere a fost specula cu bilete de cinematograf. La şcoala a avut notele 2 sau 10, niciodată nu i-au plăcut notele de mijloc, după cum declară chiar Dinel.

A absolvit Şcoala de subofiţeri de Miliţie de la Câmpina, după care a vândut cârnaţi în Oborul Craiovei

La 21 de ani a absolvit Şcoala de subofiţeri de la Câmpina, intrând în Miliţie. A rămas în sistem până în 1992, prinzând şi trecerea minerilor în drum spre Bucureşti, după care a dat uniforma pentru un chioşc cu cârnaţi în târgul săptămânal din Craiova, dar „s-a scos” atunci când a cumpărat o staţie Peco cu 600.000 de lei şi a revândut-o cu 600.000 de dolari. Paralel, a obţinut doctoratul în economie cu teza „Economia subterană”. Apoi a urmat o altă lovitură, obţinând prin firmele controlate de el credite de aproximativ o sută de miliarde de lei, lichidatorii BIR anunţând că au de recuperat de la Dinel 536 de miliarde de lei vechi.

Surse: 9am.ro, România Liberă

Actual

nicolae-manolescuPreşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, critică faptul că, la 100 de ani de la naşterea lui Emil Cioran, opera scriitorului nu a fost reeditată în România, ci numai în Franţa.

Ministerul Culturii nu a alocat niciun leu pentru aniversarea Cioran.

Academia Română, însă,  organizează un simpozion dedicat scriitorului pe 12 aprilie.

Aniversarea centenarului naşterii lui Emil Cioran (8 aprilie 1911, Răşinari - 20 iunie 1995, Paris) a început în Franţa încă de luna trecută, în România însă, doar începând din această săptămână se vor derula câteva simpozioane şi expoziţii.

Criticul Nicolae Manolescu spune că Emil Cioran nu este aniversat în ţara sa natală, aşa cum scriitorul ar merita:

„Cioran a devenit un mort inutilizabil pentru români. Cine mai are nevoie de Cioran la noi? Dacă un artist nu mai e în viaţă şi nu mai poate fi folosit, atunci este dat la o parte fără niciun scrupul şi ne întrebăm la ce ne foloseşte".

cioranNicolae Manolescu subliniază că, de obicei, în lume asemenea aniversări sunt marcate editorial, nu numai prin simpozioane şi colocvii. „În România, nu s-a publicat nimic nou din opera lui Cioran.

Sursa: adevarul.ro

Actual

primaria_ploiestiAproximativ 70 de pensionari au participat, luni, la un protest organizat în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti. Pichetarea a început la ora 10:00 şi s-a terminat o oră mai târziu, deşi participanţii aveau autorizaţie pentru acest protest până la ora 12:00.

Pensionarii care au ieşit în stradă şi-au manifestat nemulţumirea faţă de impozitarea pensiilor care depăşesc 740 de lei şi au cerut ca Guvernul fie să renunţe la impozitarea acestor pensii, fie să aplice impozitul doar pentru sumele case depăşesc 740 d elei.

O delegaţie a protestatarilor a fost primită de către Prefectul Prahova, Adrian Dobre, reprezentanţii pensionarilor înmânându-i prefectului o listă cu solicitările lor.

Joomla SEF URLs by Artio