Actual

Actual

nicolae_plesitaPompierii au fost chemaţi la locuinţa lui Damian Pleşiţă pentru a stinge un incendiu care izbucnise în vila acestuia.

Realitatea.net citează anchetatorii care au declarat că este posibil ca bărbatul să fi dat drumnul la butelie, iar gazul acumulat să fi explodat când a aprins becul. În urma deflagraţiei, un zid al clădirii s-a dărâmat şi s-a produs un incendiu.

Pompierii au găsit trupul bărbatului carbonizat.

Damian Pleşiţă avea 56 de ani şi locuia singur în casa lui din Curtea de Argeş. Vecinii au spus că acesta era bolnav şi suferea de depresii.

Tatăl lui Damian, generalul de Securitate Nicolae Pleşiţă a murit în septembrie 2009. Nicolae Pleşită, fost şef al DIE, a fost acuzat de terorism pentru că ar fi coordonat atentatul executat asupra clădirii postului de radio Europa Liberă în februarie 1981, când o parte din imobil a fost aruncată în aer, însă, dintr-o eroare, nu a fost afectată Secţia română, ci cea cehoslovacă. Ancheta a fost întreruptă în perioada 2000-2004, în timpul mandatului preşedintelui Ion Iliescu, iar procesul a fost reluat de către un tribunal civil. Fostul torţionar din perioada comunistă a fost declarat nevinovat în respectivul dosar în luna martie 2009.

Sursa: realitatea.net

Actual

vantu_ghitaReportervirtual.ro, site-ul colegului Tiberiu Lovin, scrie că plângerea penală a omului de afaceri ploieştean Sebastian Ghiţă, managerul de la Realitatea Media, a venit după o întâlnire într-o benzinărie cu Sorin Ovidiu Vîntu. Cei doi au convenit să se întâlnească într-un loc public, însoţiţi de bodyguarzi fiecare.

Vîntu l-a ameninţat pe Ghiţă că-l gazează, îi omoară familia şi-l îngroapă pe dealurile Moldovei. Sebastian Ghiţă a confirmat informaţia pentru Reporter Virtual.

„S-au dus vremurile când Vîntu făcea şi desfăcea totul în România. Dacă ţine să rezilieze contractul cu Asesoft, acţionarul majoritar, nu Vîntu, ci Vitalie Dobândă, trebuie să ajungă în instanţă. Pe perioada procesului, eu voi fi în continuare manager la Realitatea”, a declarat Sebastian Ghiţă.

Sursa: reportervirtual.ro

Actual

vantu3EVZ scrie că managerul Realitatea TV, Sebastian Ghiţă, îl acuză pe Sorin Ovidiu Vîntu de ameninţare şi şantaj. "(...) Am înţeles că, în fapt, avem de-a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată, spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu utilizarea violenţei fizice".

Sebastian Ghiţă a depus o plângere la Parchetul General, acuzându-l pe Vîntu că „a proferat ameninţări cu suprimarea fizică". În replică, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat pentru paginademedia.ro că a luat decizia rezilierii contractului de management încheiat cu Sebastian Ghiţă.

Iată comunicatul de presă publicat azi de Asesoft

sebastian_ghitaComunicat  de presă
ASESOFT,  3 aprilie 2011

1.  În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea  editorială a trustului Realitatea Media, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm  un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în  activitatea editorială.

2.  A fost realmente surprinzător pentru noi să constatam că, în absenţa unor rezultate în cadrul discuţiilor, domnul Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au decis să utilizeze metode profund imorale şi total în fara legii, precum: şantajul şi ameninţarea.

3.  Mai mult, am înteles că, în fapt, avem de-a face cu un grup mafiot, coordonat de domnul Sorin Ovidiu Vîntu, care este implicat în activităţi de crimă organizată (spălare de bani, escrocherie, şantaj, utilizarea sau ameninţarea cu  utilizarea violenţei fizice etc.).

4.  Consiliul de Administraţie al SC Asesoft International SA a hotărât să apeleze la toate mijloacele legale necesare conservării investiţiei realizate la Realitatea Media – în valoare de peste 10 milioane euro - şi să solicite instituţiilor statului protejarea vieţii şi integrităţii fizice a membrilor CA  şi a  familiilor acestora.

5.  Reiterăm ce am precizat şi cu prilejul discuţiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vîntu,  şi anume că orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie  prin negocieri, fie în instanţă, însă în niciun caz în stil mafiot, aşa cum doreşte  domnia sa.

6.  Ca reacţie la ameninţările ce ne-au fost adresate, am decis să depunem plângeri  penale împotriva domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţilor săi.

7.  Totodată, atragem atenţia domnului Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţilor săi să înceteze  presiunile la adresa jurnaliştilor de la Realitatea Media,  întrucât controlul editorial pe care doresc să-l impună este lipsit de  legitimitate şi afectează credibilitatea trustului.

8.  Toate acţiunile persoanelor desemnate de SC Asesoft International SA pentru derularea contractului de management au avut ca obiective: evitarea suspendării licenţei, plata taxelor datorate bugetului de stat, achitarea salariilor către jurnalişti (începând cu luna martie 2010) şi asigurarea unor condiţii de lucru decente.

9.  SC Asesoft International SA îşi reafirmă angajamentul ferm faţă de finalizarea  derulării contractului şi consolidarea locului postului Realitatea TV. Asesoft a reuşit să modernizeze deja o mare parte din echipamentele tehnice şi să obţină înţelegeri favorabile pentru Realitatea Media din partea furnizorilor importanţi.

10. Asesoft International SA consideră că jurnaliştii sunt responsabili de politica editorială şi nici CA al Realitatea şi nici CA al Asesoft nu trebuie să interfereze cu munca acestora.

Sursa: evz.ro, paginademedia.ro

Actual

concertCu 88 de ani în urmă, George Enescu, cel mai mare compozitor român, spunea: “Poezia şi muzica, cuvântul şi tonul au mers împreună, adesea completându-se, contemplându-se…”.

Sâmbătă, la doar două zile după ce poezia lui Nichita Stănescu ne-a umplut sufletele de bucurie, ploieştenii iubitori de frumos au avut prilejul să urmărească, la Muzeul memorial “Paul Constantinescu”, un recital extrordinar de vioară şi pian, susţinut de tânărul violonist Aron Cavassi şi pianistul Cristian Petrescu – două nume grele ale artei instrumentale româneşti.

Aron Cavassi este fiul violoncelistului Dan Cavassi şi al compozitoarei Carmen Cârneci şi provine dintr-o familie ale cărei tradiţii se întind pe cinci generaţii. La cei 15 ani ai săi, Aron Cârneci posedă deja un palmares impresionant,  fiind multiplu laureat al concursurilor internaţionale: “Cornelia Bronzetti” Câmpina, “Remember Enescu” Sinaia, “W.A.Mozart” Târgovişte – unde a şi obţinut Premiul I, Marele Premiu şi Trofeul Mozart.

Din colecţia de premii a tânărului violonist mai menţionăm: Premiul I şi Marele Premiu la Concursul Internaţional “Sigismund Toduţă” (Deva), Marele Premiu la Concursul “Paul Constantinescu” Ploieşti – ambele în anul 2010. În  acelaşi an, s-a aflat printre cei 12 semifinalişti selecţionaţi pentru a reprezenta România la Eurovizion-Viena 2010. De la începutul acestui an, el urmează cursuri de măiestrie la Berlin, cu renumitul violonist şi pedagog rus Dmitri Tonbasov.

Celălalt interpret, pianistul şi compozitorul Cristian Petrescu, activează mai mult în străinătate, începând din 1969, când a părăsit ţara imediat după terminarea Conservatorului de Muzică din Bucureşti. Domnia sa are în palmares numeroase premii şi trofee, obţinute pe mari scene din New York, Berlin, Darmstadt, Koln, Hamburg, Paris (în 1989 a primit şi cetăţenia franceză).

În programul recitalului de la Ploieşti, organizat şi prezentat de prof.dr.Al.I.Bădulescu, au figurat piese celebre de Beethoven, Tomsso Vitalli, Franz Waxman şi George Enescu.

Ioan POPESCU

Actual

nichita_stanescuDouă din cele cinci premii ale Festivalului Internaţional de Poezie au fost cucerite de poeţi basarabeni!

După cum se ştie, la 13 decembrie 1983, în plină putere creatoare, dar suferind de o boală mai veche, trecea în eternitate Nichita Stănescu, unul dintre cei mai mari poeţi români. Surprinzător poate, demersurile făcute imediat după moartea sa, de către forurile de conducere din Prahova şi Ministerul Culturii pentru organizarea unui Festival Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu” au fost aprobate de conducerea de partid şi de stat a ţării, astfel că Festivalul „curge”, nestăvilit, întru nemurirea Poetului.

Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie “Nichita Stănescu" a fost deschisă, oficial, la Colegiul Naţional “I. L. Caragiale" din Ploiesti – în perioada când viitorul mare poet, unul dintre absolvenţii liceului, ar fi împlinit 78 de ani. La evenimentul omagial au fost prezenţi numeroşi foşti colegi, prieteni şi oameni de cultură.

V._MateiPrintre aceştia s-a aflat şi fostul său profesor de limba română, Constantin Enciu – ajuns acum la venerabila vârstă de 92 de ani, care şi-a reamintit cu plăcere de elevul blond, aşezat în ultima bancă: “ Nichita era un elev foarte cuminte, cu chip mereu visător. Mai târziu, adult fiind, când lumea îl lăuda talentul, el primea cu modestie toate aceste laude… Mi-aş dori ca şi tinerii de azi să-i citească opera, nu din obligaţie - pentru că li se cere la şcoală - ci din dorinţa de a-i descoperi valoroasa  lui creaţie, Nichita - unul dintre cei mai mari poeţi ai secolului XX, fiind mereu actual”.

Alături de profesorul Enciu, au mai ţinut să-i aducă un omagiu lui Nichita: criticul literar Mircea Colosenco, Dan Mircea Cipariu - preşedintele secţiei de poezie a filialei Bucureşti a Uniunii Scriitorilor, cineastul Ştefan Dimitriu, scriitorul ploieştean Ioan Groşescu, oaspeţii dragi din Cernăuţi: profesorii universitari Alexandrina Cernov şi Ilie Luceac, poetul Vasile Tărâţeanu. Dintre foştii colegi ai Poetului i-am remarcat pe Sergiu Uţă Baicoianu, Ioan Mârzescu, acad. Mircea Petrescu. Au lipsit, din motive de sănătate, doi prieteni dragi Poetului, care au participat la toate celelalte 22 de întâlniri cu poezia nichitiană: poetul sârb Adam Puslojic şi poetul basarabean Valeriu Matei – internat într-un spital din Bucureşti.

Emil_BrumaruEvenimentul a început cu un moment artistic susţinut de elevi din clasa a IX-a ai Colegiului, care au îmbinat  mişcarea scenică si recitarea versurilor nichitiene într-un mod original şi modern. Invitatii au ţinut, apoi, un moment de reculegere in memoria cineastului, prozatorului şi publicistului ploieştean Ioan Grigorescu, văr al lui Nichita, care s-a stins din viaţă cu câteva zile în urmă.

Cu acest prilej, Constantin Stere, directorul Direcţiei judeţene pentru cultură şi patrimoniu naţional, a lansat propunerea ca o stradă centrală din Ploieşti să poarte numele marelui cineast, cea mai indicată fiind strada care poartă numele lui  Mihail Kutuzov – comandant rus care a semnat, in 1812, documentul prin care Imperiul Otoman ceda Basarabia Rusiei ţariste; sau Strada  Miciurin - un om de stiinţă sovietic controversat.
 Acad. Mircea Petrescu a amintit, la rândul său, că aproape tot ce au realizat in viaţă absolvenţii Colegiului “I.L.Caragiale" se datorează formării dobândite in timpul studiilor liceale, iar scriitorul Mircea Cipariu a remarcat, cu regret, faptul că liceenii de azi nu sunt încurajaţi să descopere libertatea interioară şi cea spirituala oferită de poezie, cerându-li-se, în schimb, competenţe lingvistice atunci când interpretează o operă literară. De aici vine, probabil, şi reacţia de distanţare faţă de literatură a elevilor.

Ana_BlandianaDespre personalitatea marelui poet ploieştean au mai vorbit oaspeţii din Cernăuţi, scriitorul-jurnalist Vasile Tărâţeanu, prof. univ. Alexandrina Cernov, aceştia subliniind faptul că în jumătatea de nord a Bucovinei, aflată sub stăpânire ucraineană, se duce o politică dură de asimilare a românilor, aceasta începând cu şcoala, unde limba română este din ce în mai puţin prezentă. Ei au dăruit Colegiului revista “Glasul Bucovinei" şi culegerea de poezii “Glasuri tinere", realizate de elevi din satele cu populaţie încă majoritar românească, aflate în apropierea graniţei cu România. Manifestarile din prima zi a Festivalului Internaţional de Poezie au continuat la Casa memorială “Nichita Stănescu”, la Muzeul “Paul Constantinescu", în Parcul “Nichita Stănescu" şi la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Fireşte, cel mai aşteptat moment al Festivalului a fost Gala Laureaţilor, găzduită, ca de fiecare dată în ziua de 31 martie, de Teatrul “Toma Caragiu”. Surpriza plăcută a zilei a constituit-o prezenţa poetului VALERIU MATEI, “fugit” practic dintr-un spital bucureştean unde era internat, pentru a-şi serba ziua de naştere la Ploieşti, alături de Nichita, aşa cum a făcut-o, de fiecare dată, în ultimii 20 de ani!

CipariuDe altfel, domnia sa avea să şi fie unul dintre laureaţii Festivalului, juriul condus de acad. Eugen Simion acordându-i Premiul Special (500 de euro), oferit din partea Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional Prahova. Premiul “Opera Omnia”, oferit de Primăria Ploieşti, i-a revenit poetei ANA BLANDIANA ( 1000 de euro),  Premiul pentru promovarea operei nichitiene, oferit tot de către municipalitatea Ploieşti, i-a fost decernat lui DAN MIRCEA CIPARIU ( 500 de euro), iar Premiul pentru critică literară (500 de euro), oferit de către Consiliul judeţean Prahova, a revenit distinsului istoric şi critic literar DUMITRU MICU, fost profesor al lui Nichita, la facultate.

Marele Premiu pentru Poezie “Nichita Stănescu” (1000 de euro) i-a revenit, în acest an, poetului moldovean (născut în Basarabia) EMIL BRUMARU.

Publicul prezent la Gala Laureaţilor a avut prilejul să urmărească şi un excepţional recital de jazz, susţinut de cunoscuta formaţie “Bucharest Jazz Trio”.

Principalii organizatori ai ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Poezie “Nichita Stănescu” au fost:

Academia Română, DCPCN Prahova, Consiliul judeţean Prahova, Primăria Ploieşti, Teatrul “Toma Caragiu”, Muzeul de istorie şi arheologie Prahova, Societatea cultural-istorică “Mihai Viteazul”.

Ioan POPESCU

Actual

locuri_de_muncaSCOALA CU CLS I- VIII SOIMARI,PRIMARIA      Asistent personal al persoanei cu handicap grav Soimari, Str: Soimari, nr:-, bl:, ap:, Tel:416331


PRIMARIA VALENII DE MUNTE,SCOALA            asistent personal ingrijire           Valenii de Munte, Str: Nicolae Iorga, nr:77,


SC TANEX SRL          controlor calitate           Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, Tel:0244 281682


SC DUROPLAST COM SRL  director societate comerciala     Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:7, Tel:281901


SC RADEX COM SRL            drujbist Baltesti, Str: Baltesti, nr:3, bl:, ap:, Tel:219027


SC ADIAMO COMPANY SRL          femeie de serviciu         Maneciu-Paminteni, Str: Maneciu-Paminteni, nr:120


SC GEONYN CONSTRUCT SRL       fierar betonist   Podenii Noi, Str: Podenii Noi, nr:75


SC UNIVERSAL MONTAJ DARZEU SRL    lacatus mecanic            Blejoi, Str: Blejoi, nr:929


SC COMELECTRO IMPORT-EXPORT SRL lacatus mecanic            Magurele, Str: Magurele, nr:334, Tel:0745309304


SC TANEX SRL          modelier confectii         Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244 281682


SC RADEX COM SRL            motorist la motoagregate si masini in silvicultura Baltesti, Str: Baltesti, nr:3, bl:, ap:, Tel:219027


SC GEONYN CONSTRUCT SRL       munc.necal.la demol.cladiri, zidarie, mozaic,faianta, gresie,parchet          Podenii Noi, Str: Podenii Noi, nr:75,


SC TANEX SRL          muncitor necalificat in industria confectiilor        Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244 281682


SC TANEX SRL          operator confect.ind.imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice   Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244 281682


SC K & D LONDON ENTERTAINMENT SRL         ospatar (chelner)          Paulesti, Str: Paulesti, nr:3,


SC TANEX SRL          sef formatie industria confectiilor imbracaminte  Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, Tel:0244 281682


SC STICLOVAL SA   sofer autocamion/masina de mare tonaj Valenii de Munte, Str: Nicolae Iorga, nr:41,Tel:0244280928


SC AUTOCAMPOFLORA SRL         sofer autocamion/masina de mare tonaj Valenii de Munte, Str: Nicolae Iorga, nr:80,


SC GEONYN CONSTRUCT SRL       zidar rosar-tencuitor      Podenii Noi, Str: Podenii Noi, nr:75.


SC NEXTGEN COMMUNICATIONS SRL    agent vanzari    Campina, str:Carol I, nr:62, sediul ROMTELECOM, Tel:0761117041, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Persoana de contact: Moldoveanu Alexandru        1            program de lucru cu timp partial 4h/zi, comision


SC CAM SRL  asfaltator          Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12   1          vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC BEIKE CENTRU DE RECUPERARE MEDICALA SRL  asistent medical fizioterapie       Campina, str:Eruptiei, nr:3, bl:E3, ap:6, Tel:0724370101;0734909901 1          studii de specialitate, perioada nedeterminata


SC DORYA FASHION SRL   confectioner-asamblor articole din textile           Brebu Manastirei, nr:122, Tel:0244337102            1          vechime in domeniu 5 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata, decontare transport


SC LONDON TEXTILE PRODUCTION SRL            confectioner-asamblor articole din textile           Baicoi, Soseaua Nationala, nr:12, Tel:0244362386           1          vechime in domeniu 1 an, studii medii, calificare, perioada nedeterminata


SC COMTRIX SRL     contabil Comarnic, Car.Poiana, nr:40, Tel:0754018900    1          studii medii de specialitate, perioada nedeterminata


SC CAM SRL  electrician auto Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12   1          vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC CAM SRL  excavatorist      Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12   1          vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC CAM SRL  fierar-betonist   Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12   1          vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC ALMIMOS SRL     finisor hartie     Busteni, str:Fantanii, nr:5B, bl:M1, et:3, ap:12, Tel:0724594348    2          vechime in domeniu 3 ani, calificare, scoala profesionala sau liceu, perioada nedeterminata, tichete de masa


SC ADYIMPEX PRELMET SRL        frezor   Campina, str:Orizontului, nr:2bis, Tel:0722377568, Persoana de contact:Luncasu Adrian  1          vechime in domeniu 5 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata


SC ACTIV DIVERS SRL        gestionar-vanzator piese auto    Campina, str:Mihail Kogalniceanu, nr:10, Tel:0741231375;0244376579, e-mail; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Persoana de contact: Anghelescu Marius       1          studii medii, perioada nedeterminata


SC JERAS PROD SRL            gestionar          Campina, str:Er.Bogdan Vasile, nr:10B, Tel:0244389177, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Persoana de contact: Pirtoaca Viorel, Punct de lucru:Filipestii de Targ     1          vechime in domeniu 2 ani, liceu, perioada nedeterminata


SC CAM SRL  ifronist  Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12      1          vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC ADYIMPEX PRELMET SRL        inginer mecanic Campina, str:Orizontului, nr:2bis, Tel:0722377568, Persoana de contact:Luncasu Adrian            1          studii superioare specialitatea TCM, perioada nedeterminata


SC NEPTUN SA         inginer mecanic proiectant         Campina, str:Bobalna, nr:57-63, Tel:0244335651, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.            1          vechime in domeniu 3 ani, studii superioare tehnico-mecanice, cunoscator AUTOCAD/AUTODESC, perioada determinata 3 luni, tichete de masa+masa calda


SC ALMIMOS SRL     lacatus mecanic            Busteni, str:Fantanii, nr:5B, bl:M1, et:3, ap:12, Tel:0724594348    1            vechime in domeniu 3 ani, calificare, scoala profesionala sau liceu, perioada nedeterminata, tichete de masa


SC VYOS AGRASERV SRL   lucrator comercial         Campina, str:Ecaterina Teodoroiu, nr:17, bl:A3, ap:1, Tel:0244376087, Persoana de contact:Nedelcu Viorel      1          vechime in domeniu 1 an, studii medii, perioada determinata 9 luni


SC NEPTUN SA         inginer mecanic proiectant utilaj petrolier           Campina, str:Bobalna, nr:57-63, Tel:0244335651, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.            1          vechime in domeniu 3 ani, studii superioare utilaj petrolier, cunoscator AUTOCAD/AUTODESC, perioada determinata 3 luni, tichete de masa+masa calda


SC DORYA FASHION SRL   muncitor necalificat in industria confectiilor        Brebu Manastirei, nr:122, Tel:0244337102            1          abilitati la masina de cusut, perioada nedeterminata, decontare transport

SC ONT CARPATI SA BUCURESTI SUCURSALA NEW MONTANA       ospatar Sinaia, str: Carol I, NR:24, Tel:0244312751 1          vechime in domeniu 1 an, studii medii, calificare, perioada determinata, se asigura masa


SC ADYIMPEX PRELMET SRL        rectificator        Campina, str:Orizontului, nr:2bis, Tel:0722377568, Persoana de contact:Luncasu Adrian            1          vechime in domeniu 5 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata


SC ADYIMPEX PRELMET SRL        strungar            Campina, str:Orizontului, nr:2bis, Tel:0722377568, Persoana de contact:Luncasu Adrian            2          vechime in domeniu 5 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata


SC INSTANT CONSTRUCT COMPANY SA            sudor autogen   Bucuresti, str:Aleea Ciceu, nr:8-10, Tel:0727225558; Persoana de contact:Anghel Cristiana, Punct de lucru:Campina, Prahova            2          vechime in domeniu 5 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC INSTANT CONSTRUCT COMPANY SA            sudor electric    Bucuresti, str:Aleea Ciceu, nr:8-10, Tel:0727225558; Persoana de contact:Anghel Cristiana, Punct de lucru:Campina, Prahova            1          vechime in domeniu 5 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC CISCOM SERV SRL         sofer taxi          Campina, str:Carol I, nr:63, bl:23F, et:4, ap:12, Tel:0724652412, Persoana de contact: Ciochina Mihaela         1          vechime in domeniu 2 ani, studii medii, atestat taxi


SC SUNRAY TAXI SRL         sofer taxi          Campina, str:Eruptiei, nr:6B, Tel:0721573211, Persoana de contact:Ilie Emilian            1          vechime in domeniu 2 ani, perioada nedeterminata


SC VENUS 94 SRL     tamplar Campina, DN1, nr:16, Tel:0244376319;0729006985, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Persoana de contact: Poenaru Georgeta        1          vechime in domeniu 2 ani, calificare, perioada determinata 9 luni


SC CAM SRL  tractorist           Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12   1          vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC CAM SRL  zidar     Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12      1          vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC BAUMIX SRL       Agent comercial           Pl., str. Conului, nr.8, tel: 0244 516020, 0244 516011       1          vechime 1 an, studii medii, per determinata


SC LA-RO DISTRIBUTION SRL       Agent comercial           Pl., str. B-dul Petrolului, nr.1, tel: 0244 574434   2          studii: liceul, tichete de masa, per determinata


SC VEGA IMPEX SRL           Alimentator      Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           1          studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport


SC GELD CONSTRUCT SRL Alpinist Pl., str. Postei, nr.30, tel: 0724639040     4          vechime 5 ani, alpinist, per nedeterminata


SC VEGA IMPEX SRL           Ambalator        Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           2          studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport


SC ROCHEF CATERER SRL Bucatar            Pl., str. Padina, nr.5, bl.6G, sc.A, ap.18, tel/fax: 0761668186, 0344111091            1          vechime 1 an, studii medii, per nedeterminata

SC VEGA IMPEX SRL           Calcator           Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           5          studii: minim 8 clase, per nedeterminata, transport


GRITEX SERV SRL    Casier  Ceptura, sat Soimesti, nr.326, tel: 0724642493 - Vlad Daniela     1          vechime 1 an, studii medii, per nedeterminata


CASH CONTROL MANAGEMENT SRL      Confectioner textile       Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348  tel: 0244 587012, fax: 0344 815779          10        per nedeterminata


MODEXIM SCM         Confectioner textile       Pl., str. G-ral Traian Mosoiu, nr.1, tel: 0244 595589, fax: 0244 514433     3            vechime 1 an, scoala generala/profesionala, experienta, per nedeterm., tichete de masa


SC JOHNSON CONTROLS ROMANIA        Confectioner textile       Pl., Parc Industrial, str. Conului, nr.3, tel/fax: 0372/447901, 0244 406881        4          vechime minim 6 luni, studii minim 8 clase, diploma calificare, per determinata


SC ZARA DESIGN SRL         Confectioner textile       Pl., str. Branciog, nr.1, bl.40, ap.15, tel: 0244558221, 558225       1            vechime 1 an, studii medii, per nedeterminata


SC VEGA IMPEX SRL           Confectioner textile       Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           10        studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport


SC TCL FASHION GOLD SRL          Confectioner textile       Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      10        loc vacant Bratasanca, studii medii


SC EMISANCOS PROD SRL Contabil            Com. Sirna, sat Tariceni, nr.823, corp 1, tel: 0726998403            1            vechime 2-3 ani, studii de specialitate


SC ISAN TRANS SRL            Contabil            Sirna, sat Habud, nr.120, tel: 0726998403           1          vechime 2-3 ani, studii de specialitate


SC BAUMIX SRL       Contabil            Pl., str. Conului, nr.8, tel: 0244 516020, 0244 516011       1          vechime 1 an, studii superioare, per determinata


SC TCL FASHION GOLD SRL          Contabil            Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623            1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC TCL FASHION GOLD SRL          Controlor calitate          Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      4          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC VEGA IMPEX SRL           Controlor calitate          Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           2          studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport


SC PLOLAR PROD SRL        Croitor  Mizil, str. M. Bravu, nr.63, tel/fax: 0244 253259 5          locuri vacante Mizil, per nedeterminata, tichete de masa, prime lunare


SC REPER JOB PREST SRL  Croitor tipare confectii  Pl., str. Bratocea, nr.30, tel: 0751027180            5          vechime 1 an, studii de specialitate, per nedeterminata, transport


SC VEGA IMPEX SRL           Desenator        Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           1          studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport


SC REPER JOB PREST SRL  Desenator tipare confectii         Pl., str. Bratocea, nr.30, tel: 0751027180            1            vechime 1 an, studii superioare, per nedeterminata, transport


SC STEPDESIGN BRAND SRL         Director general societate comerciala    Pl., str. Aleea Scolii, nr.1A, et.4, ap.20, tel: 0724457143      1          vechime 3 ani, studii superioare, cursuri management, per nedeterminata


SC EMISANCOS PROD SRL Economist        Com. Sirna, sat Tariceni, nr.823, corp 1, tel: 0726998403            1            vechime 2-3 ani, studii de specialitate


SC TCL FASHION GOLD SRL          Electrician        Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623            1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC TCL FASHION GOLD SRL          Electronist        Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623            1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC TCL FASHION GOLD SRL          Femeie de serviciu        Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC ZARA DESIGN SRL         Festonist (5 fire)           Pl., str. Branciog, nr.1, bl.40, ap.15, tel: 0244558221, 558225       1            vechime 1 an, studii medii, per nedeterminata


LAVY STYLE SRL     Frizer   Pl., str. Muncii, nr.8 (zona Obor - colt cu str. Postei), tel: 0736040653     1          vechime 2 ani, studii: scoala profesionala


SC TCL FASHION GOLD SRL          Gestionar          Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623            2          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC ALIMTEX SRL      Gestionar          Pl., str. Laboratorului (incinta Incaf), tel: 0344 802116, 0344802117        1            vechime 5 ani - produse alimentare, per nedeterminata


SC DOINA N SRL      Inginer proiectare mobilier         Pl., str. Pompelor, nr.6,                     tel: 0244 594581    1            vechime 2-3 ani, studii de specialitate


SC REPER JOB PREST SRL  Inginer tehnic ofertare   Pl., str. Bratocea, nr.30, tel: 0751027180, 0762674452    1            vechime 1 an, studii superioare, per nedeterminata


SC STEPDESIGN BRAND SRL         Inspector resurse umane           Pl., str. Aleea Scolii, nr.1A, et.4, ap.20, tel: 0724457143            1          1 ora/zi, vechime 3 ani, studii medii, curs calificare si operare PC, per nedeterminata


SC DOINA N SRL      Inspector resurse umane           Pl., str. Pompelor, nr.6,                     tel: 0244 594581    1            vechime 2-3 ani, studii de specialitate


OFICIUL NATIONAL AL REGISTRULUI COMERTULUI  Inspector specialist       Pl., str. Vornicei, nr.4, tel: 0244 543427, 519631 1          studii superioare, vechime 2 ani, operare pc, per determinata, depunere dosare pana la 13.04, examen 19.04.2011


SC SOLETANS CONS SRL    Lacatus mecanic          Pl, str. Marasesti, nr. 286, bl.163E, ap.3, tel: 0244 582254, fax: 582232            1          per determinata


SC SAGA DEACONEASA SRL         Macelar           Pl., str. Democratiei, nr.27, tel: 0244 545291, pers ctc Tudor Stela            1          vechime, studii medii, tichete de masa, per determinata


SC VEGA IMPEX SRL           Mecanic           Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           1          studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport


SC CRIAG SRL           Mecanic agricol            Com. Brazi, sat Batesti, tel: 0726109317            1          vechime 5 ani, studii medii, permis auto, per nedeterminata


SC PEARLL K&D SRL          Mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale          Urlati, str. 30 Decembrie, nr.1, tel: 0244 271508 int. 128, fax: 0244 271046        1          vechime min 1 an, studii medii, experienta in mecanica fina - avantaj, per nedeterminata


SC TCL FASHION GOLD SRL          Mecanic masini de cusut           Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC MIROPTIC MED SRL       Medic specialist oftalmologie     Pl., str. Glinka, nr.33, tel/fax: 0244 525202         2          studii superioare, per nedeterminata


SC FLEXITECH RO SRL        Montator subansamble  Aricestii Rahtivani, Sos. Pl-Targoviste, dn72, km.8, tel: 0344 801694, 0344 801691, pers ctc Robescu Maria   9          vechime in domeniu, studii liceul, domiciliu Ploiesti, bonuri de masa, per nedeterminata cu proba


SC TCL FASHION GOLD SRL          Muncitor finisaj/calcat   Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      4          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC EMISANCOS PROD SRL Muncitor necalificat      Com. Sirna, sat Tariceni, nr.823, corp 1, tel: 0726998403            1           


SC TCL FASHION GOLD SRL          Muncitor necalificat in ind textilelor       Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623          1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC PLOLAR PROD SRL        Muncitor necalificat in ind textilelor       Mizil, str. M. Bravu, nr.63, tel/fax: 0244 253259 5            inclusiv pentru sectia croit si sectia calcat, per nedeterminata, tichete de masa, prime


SC JOHNSON CONTROLS ROMANIA        Muncitor necalificat in ind textilelor       Pl., Parc Industrial, str. Conului, nr.3, tel/fax: 0372/447901, 0244 406881         5          studii minim 8 clase, abilitati de lucru la masina de cusut, per determinata


SC TCL FASHION GOLD SRL          Muncitor sala croit        Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC TCL FASHION GOLD SRL          Normator confectii        Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC ZEON EXPERTUL TAU IN PAPETARIE SRL    Operator introducere date         Pl., str. Poligonului, nr. 5-7, tel: 0244/560718     1          vechime 2 ani, studii medii, per nedeterminata


SC TCL FASHION GOLD SRL          Operator croire automata          Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC MIROPTIC MED SRL       Operator in domeniul proiectarii asistate pe calculator    Pl., str. Glinka, nr.33, tel/fax: 0244 525202 1          studii medii, per nedeterminata


SC GALANT FREESTYLE SRL         Ospatar            Sinaia, B-dul Carol I, nr.22, tel/fax: 0758094978, 0758094949      4            loc vacant Ploiesti, vechime 2 ani, studii medii, per nedeterminata


OFICIUL NATIONAL AL REGISTRULUI COMERTULUI  Referent asistent          Pl., str. Vornicei, nr.4, tel: 0244 543427, 519631 1          studii medii/superioare, operare pc, per determinata, depunere dosare pana la 13.04, examen 19.04.2011


SC TCL FASHION GOLD SRL          Secretar - Resurse umane         Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii superioare


SCOALA CU CL I-VIII "ARH. T.T.SOCOLESCU" PAULESTI        Secretar           Paulesti, tel: 0244224301           1            1/2 norma, vechime 3 ani, studii medii, per nedeterminata, concurs 07.04.2011


SCOALA CU CL I-VIII "H.M. BERTHELOT PLOIESTI|"     Secretar           Pl., str. Arinului, nr.2, tel: 0244 567394   1            studii medii, contabilitate primara, cunostinte PC, per determinata, concurs 06.04.2011


SC CORASI MITREA & CO SRL      Spalator auto    Urlati, str. Orzoaia de jos, nr.67, tel: 0722529461            2          studii minime, domiciliul in zona, per nedeterminata

SC SOLETANS CONS SRL    Sudor electric   Pl, str. Marasesti, nr. 286, bl.163E, ap.3, tel: 0244 582254, fax: 582232    3            per determinata


SC VEGA IMPEX SRL           Sef linie            Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           2          studii: minim 8 clase, per nedeterminata, transport


SC TCL FASHION GOLD SRL          Sef linie            Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623            2          loc vacant Bratasanca, studii tehnice


SC TCL FASHION GOLD SRL          Sef sala croit (confectii)            Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii tehnice


SC TCL FASHION GOLD SRL          Sef sectie productie (confectii)  Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      1          loc vacant Bratasanca, studii superioare


SC CONECO SERV SRL        Sofer    Blejoi, sat Ploiestori, str. Inului, nr.276, tel: 0244 410600  1          vechime 2 ani, studii medii, cat. B,C, per nedeterminata


SC STEPDESIGN BRAND SRL         Sofer autoturisme         Pl., str. Aleea Scolii, nr.1A, et.4, ap.20, tel: 0724457143  1            2 ore/zi, vechime 3 ani, studii medii, permis cat B, per nedeterminata


SC VEGA IMPEX SRL           Spanist Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           1          studii: minim 8 clase, per nedeterminata, transport


SC VEGA IMPEX SRL           Taietor textile   Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452           1          studii: minim 8 clase, per nedeterminata, transport


SC STEPDESIGN BRAND SRL         Tamplar           Pl., str. Aleea Scolii, nr.1A, et.4, ap.20, tel: 0724457143  1          2 ore/zi, vechime 1 an, studii primare, curs calificare, per nedeterminata


SC TCL FASHION GOLD SRL          Tehnician (confectii)     Pl., str. Aleea Crizantemelor, nr.2A, tel: 0733503586, 0736336623      2          loc vacant Bratasanca, studii medii


SC SAGA DEACONEASA SRL         Vanzator          Pl., str. Democratiei, nr.27, tel: 0244 545291, pers ctc Tudor Stela            1          vechime, studii medii, tichete de masa, per determinata


SC FLAVIREB SRL    Vanzator          Pl., str. Boian, nr.27, tel: 0344111091     1          vechime 1 an, studii medii, per nedeterminata


SC ALIMTEX SRL      Vanzator          Pl., str. Laboratorului (incinta Incaf), tel: 0344 802116, 0344802117        1            vechime 5 ani - produse alimentare, per nedeterminata


SC GISEDAS COM SRL         Vanzator          Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.204, tel: 0720029821, 0728867991          1            vechime, studii: liceul, per nedeterminata


SC BARNIC SRL        Vanzator          Pl., str. Mos Ion Roata, nr.8bis, tel: 0244 535275            1          per nedeterminata

Actual

euro_3Într-un raport făcut public de Curtea de Conturi se arată că, în urma vânzării a 40 de hectare de teren care au aparţinut fostei cazarme Ciupercerasca şi care au fost trecute de la MApN la Parcul Industrial Plopeni, parcul a fost prejudiciat cu aproape 4,9 milioane de euro. Schema afacerii este una clasică: terenul a fost împărţit în loturi şi vândut la un preţ subevaluat. „Tunul” de aproape cinci milioane de euro nu e singura încălcare gravă a legii descoperită de Curtea de Conturi la Parcul Industrial Plopeni. Detalii, în cele ce urmează.

Tunul…

Afacerea „Ciuperceasca” este povestea clasică a unui tun de câteva milioane de euro dat de băieţii deştepţi statului prost sau neîntărit, vorba lui Sorin Ovidiu Vântu, ca să cităm din clasici în viaţă. Poveste cu o vânzare dubioasă de teren, scoasă acum la iveală de un raport oficial al Curţii de Conturi.

Conform documentului, terenul, cu o suprafaţă de 402.412 metri pătraţi, pe care s-a aflat cândva o cazarmă a fost trecut, în baza HG nr. 118/206.01.2006, de la Ministerul Apărării Naţionale în domeniul public al statului şi în administrarea Consiliului Judeţean Prahova, acţionar unic al Parcului Industrial Plopeni. La acel moment, terenul era evaluat la 15 euro metrul pătrat. În primăvara lui 2008 Parcul Industrial a vândut acest teren. În urma controlului Curţii de Conturi s-a constatat că în urma evaluării valoarea acestuia a fost scăzută la 1,18 euro/mp, în condiţiile în care terenul nu s-a degradat, ci chiar s-a menţinut parţial împădurit.

Având în vedere evoluţia preţurilor imobiliare din acea perioadă, valoarea terenului nu putea să scadă, cel mult ar fi rămas constantă. În aceste condiţii la control s-a estimat că patrimoniul societăţii a fost prejudiciat cu 13,82 euro/mp, pentru întreaga suprafaţă vândută prejudiciul estimat fiind de 4.874.686 euro (17.687 mii lei la cursul de schimb de 3,6284 lei/euro la data tranzacţiilor din 05.06.2008). Surse din cadrul Parcului Industrial Plopeni spun că terenul a fost împărţit în loturi şi vândut către nişte SRL-uri. Aceleaşi surse susţin că cel împuternicit să semneze actele era directorul de la acea vreme, Dănuţ Cornea, în prezent consilier judeţean din partea PDL. Şi că pe teren ar fi urmat să răsară ditamai cartierul rezidenţial.

Am încercat să-l contactăm telefonic pe Dănuţ Cornea, însă acest lucru nu a fost posibil. Preşedintele din acea vreme al Consiliului Judeţean Prahova, Florin Anghel, nu a comentat această situaţie, pretextând că nu a văzut raportul Curţii de Conturi.


…şi multe alte nereguli

Raportul făcut public de Curtea de Conturi în urma controlului efectuat la începutul anului trecut vorbeşte de asemenea despre multe alte „abateri generatoare de prejudicii” în activitatea Parcului Industrial Plopeni pe vremea când acesta era condus de Dănuţ Cornea. Printre aceste abateri se numără: nerespectarea prevederilor legale în efectuarea cheltuielilor, efectuarea de cheltuieli neprevăzute de legislaţia în vigoare, efectuarea de plăţi fără documente justificative, încălcarea prevederilor legale referitoare la administrarea şi gestionarea patrimoniului statului. Spre exemplu, în cazul contractului de atribuire a lucrării ,, realizare studiu tehnic reţea de apă“, în urma controlului Curţii de Conturi s-a constatat că lucrarea a fost realizată de un subcontractor al societăţii declarată câştigătoarea procedurii cu un preţ de 4 ori mai mic decât preţul contractat de antreprenor.

Prin contractul încheiat la data de 13.05.2008 cu societatea care a fost declarată câştigătoare la selecţia de oferte privind “Realizare studiu tehnic reţea de apă”, fiind de fapt singura care s-a prezentat, s-a stabilit valoarea de 55.112,58 lei (inclusiv TVA) deşi finanţarea asigurată prin programul de investiţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli a fost de 38.325 lei.

Asta nu e tot. În perioada 2006-2008 directorul general al SC Parc Industrial Plopeni SA a încheiat contracte de consultanţă şi asistenţă juridică pentru care nu există documente justificative care să ateste realitatea şi legalitatea prestaţiei respective, la baza înregistrării în contabilitate a plăţilor lunare existând numai contractele şi facturile întocmite de către prestator.

Mai vreţi? Mai e. Prin nerespectarea prevederilor Legii nr. 82/1991, republicată, a contabilităţii, s-a constatat plata nelegală a trei contracte de prestări servicii de contabilitate către o societate comercială în condiţiile în care conform organigramei SC Plopeni Industrial Parc SA în perioada 01.11.2005-26.06.2008, are organizat un departament economic cu post de director economic, postul fiind ocupat pe întreaga perioada în care au fost derulate şi contractele cu firma respectivă. Directorul economic a fost încadrat pe perioada nedeterminată, a avut calitatea de expert contabil din anul 2007, deşi nu este o condiţie, şi a primit indemnizaţia de conducere.

Atâta timp cât directorul economic a fost menţinut şi recunoscut de către directorul general, nu se justifică angajarea unei firme specializate care nu a înlocuit departamentul economic, nu a asigurat audit intern sau audit financiar extern.

Şi mai avem. Prin decizie a directorului general, în anul 2008 s-a dispus remunerarea membrilor care au făcut parte din comisia de analiză şi evaluare a ofertelor privind achiziţiile publice, aceştia fiind reprezentanţi ai Consiliului Judeţean în AGA sau CA şi salariaţi ai societăţii. Plata acestor persoane pentru participarea la atribuirea contractelor de achiziţii publice este nelegală deoarece, în conformitate cu HG nr. 901/2005 privind aprobarea Strategiei de reformă a sistemului achiziţiilor publice precum şi a planului de acţiune pentru implementarea acesteia, societatea trebuia să organizeze compartiment de achiziţii publice, nu numai să atribuie sarcini de serviciu unei persoane care are şi alte atribuţii, condiţii în care se impune respectarea şi a precizărilor art. 71, alin (2) din HG nr. 925/2006 care prevede că din cadrul compartimentului să fie nominalizată comisia de evaluare.

Am citat, de asemenea, din raportul Curţii de Conturi.

Vă reamintesc că cel care era director la acea vreme al Parcului Industrial Plopeni dă cu votul acum, în Consiliul Judeţean Prahova. Iar cel care conducea la acea vreme Consiliul Judeţean Prahova, acţionar unic al Parcului Industrial Plopeni, este deputat în Parlamentul României. Mai e ceva de comentat?

Actual

sos_salvati_spitalulAngajaţii spitalului din Bălţeşti s-au alăturat unui grup de localnici pentru a participa, miercuri, la un protest spontan, împotriva transformării spitalului în centru de îngrijire a bătrânilor, protestatarii blocând drumul.

Aproximativ o sută de persoane, angajaţi ai Centrului de Sănătate din localitatea prahoveană Bălţeşti, dar şi locuitori ai comunelor Bălţeşti şi Podenii Noi, care beneficiază de servicii medicale în acest centru sanitar, au organizat, miercuri, un protest spontan, manifestând împotriva propunerii Guvernului de a transforma acest centru de sănătate în cămin pentru vârstnici.

Mariana Avram, liderul de sindicat al centrului de sănătate, a declarat că la protest au participat aproximativ 50 de angajaţi ai spitalului din Bălţeşti, nemulţumiţi de propunerea guvernului.

„Puţini dintre noi sunt cei care nu au rate la bancă. Nu ştim care va fi, de mâine, statutul nostru. Nu vrem ca acest spital să se desfiinţeze”, a declarat liderul sindical Mariana Avram.

Aceasta a precizat că, pe lângă angajaţii spitalului, la protest s-au alăturat alte aproximativ 50 de persoane, localnici din comuna Bălţeşti şi din comuna alăturată, Podenii Noi, care de-a lungul timpului au beneficiat de servicii medicale în spitalul de la Bălţeşti şi care nu sunt de acord cu desfiinţarea spitalului.

La un moment dat, participanţii la protest au blocat principalul drum rutier care trece prin centrul comunei Bălţeşti, pe ambele sensuri de mers formând-se coloane de maşini.

A fost nevoie de intervenţia jandarmilor pentru a-i convinge pe protestatari să elibereze drumul.

Centrul de Sănătate Bălţeşti a fost inclus de Guvern pe lista spitalelor eligibile a fi transformate în cămine pentru bătrâni, în cadrul programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice”.

Alături de acest centru de sănătate pe aceeaşi listă apar alte trei spitale din Prahova, respectiv Preventoriul TBC Poiana Ţapului, Centrul de Sănătate Plopeni şi Centrul de Sănătate Urlaţi.


Actual

doctorConsiliul Local Buşteni, care are în administrare Preventoriul TBC Poiana Ţapului, a aprobat reprofilarea acestei unităţi medicale în cămin pentru vârstnici, iar cei 51 de copii care provin din familii cu TBC vor fi trimişi la casele lor.

Potrivit prefectului judeţului Prahova, Adrian Dobre, Consiliul Local Buşteni a aprobat reprofilarea Preventoriului TBC Poiana Ţapului în cămin pentru vârstnici, în cadrul programului de interes naţional „Dezvoltarea reţelei naţionale de cămine pentru persoane vârstnice”.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, medicul Cristian Anton Vintilescu, a declarat miercuri că cei 51 de copii care în prezent sunt cazaţi în acest preventoriu şi care provin din familii cu TBC, fiind consideraţi „contacţi sănătoşi” vor fi duşi, în cursul zilei de joi, la casele lor.

Directorul DSP Prahova a afirmat că cei 51 de copii sunt din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Giurgiu, Vrancea, Ialomiţa, au vârste cuprinse între doi şi 17 ani şi erau cazaţi în Preventoriul TBC întrucât se considera că au nevoie de „un anumit tip de profilaxie”. Ei mergeau la şcoli din Buşteni, alături de elevii din acest oraş, dar nu primeau tratament, a declarat şeful DSP Prahova.

Vintilescu a dat asigurări că angajaţii Preventoriului TBC vor rămâne, „teoretic” angajaţi la viitorul cămin de bătrâni şi că în următoarele două luni salariile acestea sunt, oricum, asigurate.

Actual

ctpKamikazeonline.ro scrie că, într-o telegramă prezentată de Wikileaks ca fiind din decembrie 2006 se pomeneşte de o întîlnire privată a lui Cristian Tudor Popescu cu diplomaţii americani, în care jurnalistul spune că e prieten de 20 de ani cu Geoană, dar că acesta din urmă îşi face rău şi are aceeaşi problemă ca întotdeauna: e şovăielnic.

(pasaj original: “As Christian Tudor Popescu, one of Romania’s top media figures, told us privately a few days after the Parliamentary session: “I have been friends with Mircea (Geoana) for twenty years, but he hurt himself. It is the same problem as always — he is indecisive.”")

Sursa: kamikazeonline.ro

Actual

liliana_rusePortalul reportervirtual.ro prezintă, în exclusivitate, informaţia conform căreia cunoscuta jurnalistă Liliana Ruse de la publicaţia Gândul a demisionat, anunţând, totodată, parafarea unei înţelegeri contractuale cu Realitatea TV.

Liliana Ruse spune că demisia nu are nicio legătură cu trecerea publicaţiei Gândul exclusiv pe varianta online, începând cu data de 8 aprilie 2011.

Jurnalista a confirmat, pentru reportervirtual.ro, că este de mai mult timp în negocieri cu postul Realitatea TV, unde, conform declaraţiei acesteia, va fi prezentă în cadrul emisiunilor talk-show.

„Demisia mea nu are nicio legătură cu trecerea ziarului Gândul pe online. Am lucrat cu mult drag pentru cotidian şi în ultimii doi ani intens pentru site. Voi pleca la Realitatea TV, unde voi fi prezentă în talk-show-uri politice. Este un pas, aş spune, firesc în cariera unui jurnalist. Negocierile mele cu Realitatea durează de mai mult timp”, a declarat, în exclusivitate Liliana Ruse, pentru portalul lui Tiberiu Lovin, reportervirtual.ro.

Joomla SEF URLs by Artio