Actual

Actual

western_unionUn bărbat din Târgovişte, pe numele căruia Tribunalul Prahova a emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru fraude informatice şi transferuri ilegale de bani în celebrul dosar „Western Union” s-a predat autorităţilor, el fiind încarcerat şi trimis în judecată.

Cristian Klain este unul dintre capii reţelei care a pus la cale „afacerea” prin care o firmă de transfer de bani care operează sub franşiza Western Union a fost fraudată cu 80 000 de dolari americani. Reţeaua infracţională a spart baza de date a firmei şi a transferat ilegal bani către persoane reale.

Procurorii de la DIICOT Ploieşti au reuşit să destructureze această reţea în luna aprilie a acestui an, atunci când, în urma unei razii, peste 10 persoane au fost audiate, şase dintre acestea fiind arestate preventiv şi ulterior trimise în judecată.

La acel moment Cristian Klain nu a fost de găsit, procurorii având informaţii că el se ascunde în Spania. Săptămâna trecută Klain s-a întors în România şi s-a prezentat singur la parchet. Vineri el a fost trimis în judecată alături de şase dintre complicii săi, care se află în arest preventiv de aproape două luni. În acelaşi dosar a fost de asemenea trimisă şi judecată o femeie, însă aceasta a fost lăsată în libertate pentru că este însărcinată.

Gruparea infracţională din care face parte Klain este acuzată că, în perioada 2009 – 2010 a transferat ilegal aproximativ 80 000 USD către persoane reale, transferurile fiind realizate după ce au spart baza de date a firmei care operează sub franşiza Western Union.

Anchetatorii au date că aceiaşi suspecţi au acţionat la fel şi în cazul altor firme care au ca obiect de activitate transferul de bani.

Actual

tigariProcurorii DIICOT Dâmboviţa, alături de poliţişti şi jandarmi dâmboviţeni au făcut o razie de amploare vineri, în judeţul Prahova.

Oamenii legii au făcut zece descinderi dintre care şase în Ploieşti, la domiciliile unor persoane suspecte că fac contrabandă cu ţigări din Republica Moldova, precum şi la sediile unor societăţi comerciale.

Razia de vineri este parte a unei acţiuni ample, pe care anchetatorii au început-o săptămâna trecută, atunci când pe raza judeţului Dâmboviţa s-au făcut 16 percheziţii, iar trei persoane din oraşul Moreni au fost arestate preventiv.

Actual

furtunaFurtuna abătută asupra judeţului Prahova a provocat pagube materiale importante. La Ploieşti, pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, vântul puternic a doborât un copac, pomul strivind un autoturism. Din fericire, în urma incidentului nimeni nu a fost rănit. Un alt copac a căzut peste un autoturism în satul Dobrota.

Tot la Ploieşti, vijelia a smuls din rădăcini alţi doi pomi. Pe strada  Spătar Milescu un pom a căzut pe carosabil, îngreunând circulaţia, iar la intrarea în Ploieşti dinspre Ploieştiori traficul a fost blocat minute în şir de un alt pom care a căzut pe şosea din cauza vântului care a suflat în rafale.

Actual

floraresePoliţiştii comunitari împreună cu colegii lor de la secţia de poliţie numărul 2, au organizat miercuri, în piaţa Nord din Ploieşti şi în zonele din jurul acesteia, o razie de amploare, având ca scop combaterea comerţului ilegal, Ca la orice astfel de acţiune, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate.

Opt vânzători de legume şi fructe au primit amenzi în valoare totală de 15 000 de lei, după ce au fost prinşi vânzând marfa la colţul străzii şi nu în zonele special amenajate.

De asemenea, poliţiştii au confiscat 4 000 de fire de flori pentru care vânzătorii nu au putut prezenta acte de provenienţă. Florile au fost predate reprezentanţilor Societăţii  Gospodăriri Urbane Ploieşti, care se ocupă de amenajarea domeniului public în oraş. Astfel de acţiuni vor continua.
Actual

cornel_costeaDirectorul executiv al Biroului Vamal Ploieşti, Cornel Costea, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie sub acuzaţiile de luare de mită în formă continuată, instigare la fals intelectual în formă continuată şi conflict de interese.

Potrivit rechizitoriului întocmit de anchetatorii DNA, în perioada 2010 - ianuarie 2011, Costea, în calitate de director executiv al vămii Ploieşti, a pretins diferite sume de bani de la un denunţător, reprezentant al mai multor firme care desfăşurau activităţi de import-export din Turcia,  primind de la acesta suma totală de aproximativ 40.000-50.000 de euro.

Banii au fost primiţi cu titlu de mită pentru ca lucrătorii din vama Ploieşti să nu efectueze controlul fizic al mărfurilor denunţătorului şi pentru a elibera documentele vamale de import, indiferent dacă aceste documente erau sau nu corect întocmite sau dacă mărfurile corespundeau din punct de vedere calitativ şi cantitativ.

Ca urmare, Cornel Costea i-a cerut unui subordonat să menţioneze în fals, în documentele vamale, că a fost efectuat controlul fizic al mărfurilor şi că marfa corespunde cu cele consemnate în documente.

De asemenea, i-a mai cerut unui inspector vamal din subordinea sa să accepte în mod nelegal preţurile minimale menţionate de importatori în documentele vamale, fără să solicite documente din care să rezulte preţurile exportatorilor, astfel că obligaţiile vamale ale importatorilor erau diminuate.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Costea Cornel Ion a pretins diferite sume de bani pentru sine sau pentru alţi lucrători vamali, cu titlul de mită, de la reprezentantul unor societăţi comerciale. Având în vedere că acesta din urmă era un fost coleg de serviciu, Costea Cornel Ion a încălcat şi legislaţia privind conflictul de interese care interzice funcţionarilor publici orice interes în obţinerea de foloase direct de la persoanele cu care a fost anterior în raporturi de muncă.

În 24 februarie 2011, Cornel Costea a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 10.000 lei, prin intermediar, de la persoana denunţătoare. Tot atunci el a fost ridicat din biroul său de la vama Ploieşti de către anchetatorii DNA Bucureşti, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti. Avocaţii lui Costea au făcut recurs, cerând cercetarea în stare de libertate, însă acesta a fost respins de instanţele de judecată din Bucureşti.

Luna trecută avocatul lui Cornel Costea a depus la Tribunalul Prahova o cerere de liberare sub control judiciar, însă instanţa prahoveană a trimis dosarul tot la Tribunalul Bucureşti, pentru soluţionare, tribunal la care se va judeca şi procesul în care şeful vămii Ploieşti este acuzat de fapte de corupţie.

Cornel Costea nu este primul angajat al vămii Ploieşti trimis în judecată de DNA. Luna trecută, Tribunalul Prahova a condamnat la închisoare cu suspendare 14 vameşi ploieşteni, acuzaţi de luare de mită. Procesul acestora a durat patru ani şi jumătate, timp în care doi dintre inculpaţi au decedat. În acelaşi dosar au fost condamnaţi, de asemenea, doi comisionari vamali. (Daciana Ilie)

Actual

andreeaDupă ce, cu puţin timp în urmă, tânăra solistă Andreea Cristina Haisan, membră de bază a ansamblului folcloric „Chindia” din cadrul Casei de cultură a sindicatelor Ploieşti, cucerea Marele Premiu al Festivalului Naţional „Valeria Peter Predescu”- Bistriţa-Năsăud 2011, ploieşteanca noastră a reuşit un nou succes: LOCUL I la prestigiosul Festival Naţional „Flori de pe Mureş” Reghin, aflat la ediţia a XIV-a.

Concursul din acest an a reunit 24 de tineri solişti din judeţele Alba, Cluj, Sălaj, Prahova, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Suceava şi Mureş, evoluţia lor încântând pe cei peste 3000 de spectatori prezenţi în cele trei zile ale Festivalului, pe scena cochetei săli a Casei de cultură a tineretului din municipiul Reghin.

Juriul, avându-l preşedinte pe celebrul muzicolog Constantin Arvinte (care, recent, a împlinit venerabila vârstă de 85 de ani!), s-a arătat împresionat de calitatea vocilor tinerilor solişti, cărora le prevede un mare viitor în muzica populară românească.

Deloc surprinzător pentru cei care o cunosc pe reprezentanta judeţului nostru, Andreea Cristina Haisan, a reuşit - şi la Reghin - să confirme evoluţia bună de la Bistriţa-Năsăud, juriul acordându-i LOCUL I, la egalitate cu Monica Pârlea, din Mureş.

De un mare succes la public s-au bucurat şi cele 17 vedete ale muzicii populare, invitate special pe scena Festivalului: Mariana Anghel, Dorin Grad, Cristian Ţăran, Leontina Pop, Maria Neag, Dinu Iancu Sălăjanu ş.a.

Acest festival folcloric, deosebit de important pe plan naţional, a fost susţinut financiar, integral, de Primăria şi CL Reghin.

Fesivalul-concurs a fost transmis în întregime la televiziunea locală şi de Studioul Regional de Radio Târgu-Mureş.
Ioan POPESCU

Actual

spital_plopeni_15Centrul de Sănătate din Plopeni, care şi-a închis porţile la 1 aprilie, va fi transformat nu în azil de bătrâni, aşa cum propunea Guvernul acum vreo trei luni, ci în spital particular.

Consiliul Local Plopeni a adoptat deja o hotărâre în baza căreia clinica Dentirad, firmă ce numără 22 de angajaţi, conform datelor afişate de motorul de căutare Google, va deschide în fostul centru de sănătate un spital privat. Primarul din Plopeni a refuzat să dea detalii despre termenii contractului.

La acest moment nu se ştie ce s-a întâmplat cu aparatura medicală sau cu celelalte dotări ale spitalului. Verificăm subiectul şi vom reveni cu amănunte.
Actual

Colegiul_medicilor_prahovaCei mai mulţi dintre medicii de familie din Prahova continuă protestul început săptămâna trecută şi continuă să nu elibereze reţete compensate şi gratuite, concedii medicale, sau trimiteri. Cu toate acestea, cel puţin săptămâna aceasta medicii care au refuzat să semneze actul adiţional cu Casa de Asigurări de Sănătate nu vor percepe pacienţilor taxe pentru consultaţii.

Liderii organizaţiilor profesionale ale medicilor de familie prahoveni spun că este foarte posibil ca, de săptămâna viitoare, pacienţii să trebuiască s achite contravaloarea consultaţiilor, întrucât cabinetele medicilor de familie vor funcţiona exact ca orice cabinet medical privat. Medicii nu au stabilit încă ce tarif vor percepe pentru aceste consultaţii.

Până acum, doar 11 medici din totalul de 360, au semnat actul adiţional cu Casa de Asigurări de Sănătate şi eliberează reţete, trimiteri şi concedii în contract cu CAS.
Actual

vintilescu_dsp1Autorităţile locale şi cele judeţene din Prahova şi-au luat în serios rolul de administratori ai spitalelor, rol pe care l-au primit, vrând-nevrând, la jumătatea anului trecut, atunci când s-a făcut deja celebra „descentralizare” a sistemului sanitar.

Conform unui top prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, autorităţile care au alocat cei mai mulţi bani pentru funcţionarea spitalelor sunt: Consiliul Judeţean Prahova, Consiliul Local Ploieşti şi Consiliul Local Vălenii de Munte.

Astfel, dacă în 2010 Maternitatea din Ploieşti a primit de la autorităţile judeţene 1 908 000 lei, pentru 2011 Consiliul Judeţean Prahova, care are în administrare acest spital, a alocat 3 443 000 lei.

Spitalul Municipal din Ploieşti a primit, anul trecut, de la bugetul Consiliului Local 636 000 lei, alocarea pentru anul în curs fiind de un milion de lei.

Şi autorităţile locale din Vălenii de Munte şi-au luat în serios rolul de administrator al spitalului din localitate. Anul trecut, Consiliul Local Vălenii de Munte a alocat pentru spital 527 000 lei, alocarea de anul acesta fiind de 1 622 000 lei.

Sumele alocate de autorităţile locale pentru funcţionarea spitalelor au fost sau vor fi folosite pentru plata unor bunuri şi servicii, a utilităţilor, pentru reparaţii curente şi modernizare.

Actual

Restrictii-rutiereCirculaţia pe DN 1 se desfăşoară cu restricţii, astăzi, în comuna Bărcăneşti, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Traficul este restricţionat la o distanţă de aproximativ un kilometru, pe sensul de mers Ploieşti – Bucureşti, banda numărul unu fiind complet blocată între km. 51 şi 52.

Restricţia de trafic este valabilă până la ora 18:00. Poliţiştii recomandă şoferilor să conducă prudent şi să respecte indicaţiile poliţiştilor care dirijează traficul rutier în zonă.
Actual

gondolaTelegondola din staţiunea Sinaia a fost închisă publicului după ce comisarii de la Protecţia Consumatorului au amendat societatea care administrează instalaţia şi au propus suspendarea activităţii telegondolei.

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Prahova a sancţionat societatea Transport Urban Sinaia (firmă a Consiliului Local Sinaia, care administrează transportul urban şi telegondola) cu 15 000 de lei pentru faptul că telegondola care urcă până la Cota 1 400 funcţionează fără a deţine autorizaţie de la ISCIR. În plus, comisarii de la Protecţia Consumatorului au propus suspendarea activităţii telegondolei până la intrarea în legalitate. Prin urmare, începând de vineri telegondola este închisă publicului.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului susţin că telegondola este un pericol pentru cei care circulă cu ea, pe motiv că, încă din noiembrie anul trecut, la baza unuia dintre stâlpii care susţin cablurile instalaţiei s-a produs o alunecare de teren, iar stâlpul nu a fost consolidat nici până în ziua de azi.

În replică la acuzaţiile aduse de cei de la Protecţia Consumatorului, administraţia locală din Sinaia spune că tot scandalul este unul politic.

Joomla SEF URLs by Artio