Actual

Actual

voloseviciPrimarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a fost reales, astăzi, în funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PDL Ploieşti. 365 din cei 375 de delegaţi prezenţi la alegerile care au avut loc astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti au votat pentru realegerea primarului în funcţia de şef al organizaţiei municipale, opt delegaţi s-au abţinut de la vot şi doi au votat împotrivă.

În urma scrutinului de astăzi, deputatul Sever Voinescu şi consilierul local Gheorghe Sîrbu au fost aleşi prim-vicepreşedinţi. Secretarul general al PDL Ploieşti este directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, Radu Popescu, iar secretari generali adjuncţi sunt Georgiana Şulţ şi Paula Drăguşin.

Printre cei zece vicepreşedinţi ai PDL Ploieşti se regăsesc numele mai multor consilieri locali, cum ar fi Adina Gheorghe, Daniel Puiu Neagu, Radu Mateescu, Marilena Stanciu, dar şi numele fostului director general al Conpet, Claudiu Coleşiu, şi al unui alt director în cadrul Conpet, Dorin Tudora, dar şi numele lui Dan Ioniţă, directorul Societăţii Comerciale Gospodăriri Urbane, fosta Administraţie a Domeniului Public şi Privat Ploieşti. Daciana ILIE

Actual

inchisoarePloieşteanul care ieri după amiază a jefuit o sucursală din Ploieşti a Piraeus Bank, de unde a luat 15 000 de lei, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. El este acuzat de tâlhărie şi port fără drept a unei arme.

În cursul audierilor, tânărul, în vârstă de 22 de ani, a recunoscut că este autorul jafului armat şi a spus că a decis să dea spargerea la bancă pentru că are datorii mari, pe care numai ştia cum să le plătească.

Ieri după amiază, bărbatul, înarmat cu un pistol cu gaze şi purtând o cagulă, a intrat în sucursala din cartierul Nord a Piraeus Bank şi a ameninţat-o pe una dintre funcţionare, cerându-i toţi banii din bancă. Speriată, femeia i-a dat 15 000 de lei. Tâlharul a fugit cu un taxi, care în scurt timp a fost blocat în trafic de către echipajele de poliţie. Poliţiştii au stabilit că şoferul taxiului nu a fost implicat în jaful armat de la bancă.

Actual

canabisPoliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au reuşit să destructureze o grupare infracţională profilată pe traficul şi consumul ilicit de droguri, care acţiona în judeţul Prahova. Gruparea infracţională era formată din mai mulţi tineri din Câmpina, care cumpărau droguri din Spania şi le vindeau în Prahova.

Tinerii împachetau drogurile în colete cu îmbrăcăminte, pe care le trimiteau din Spania prin intermediul unor firme de curierat. Drogurile erau apoi vândute în diverse zone din judeţul Prahova.


Doi dintre traficanţi au fost prinşi în flagrant la Câmpina, în timp ce încercau să vândă 50 de grame de rezină de cannabis. Cei doi, un tânăr de 19 ani şi altul de 21 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu şi riscă să-şi petreacă între 10 şi 20 de ani după gratii.

Actual

piraeus_bankUn bărbat cu o cagulă pe faţă şi înarmat cu un pistol cu gaze a jefuit, aseară, o sucursală Piraeus Bank situată în cartierul Nord din Ploieşti. Hoţul a intrat în bancă mascat, purtând pe faţă o cagulă, şi i-a ameninţat pe funcţionarii băncii cu un pistol cu gaze.

Bărbatul a luat din bancă aproximativ 15 000 de lei şi a fugit cu un taxi. Imediat elementele de identificare  maşinii au fost transmise tuturor echipajelor de poliţie.Toate ieşirile din Ploieşti au fost închise, iar poliţiştii au instituit filtre pe şosele.

În cele din urmă, taxiul în care poliţiştii bănuiau că se afla autorul jafului a fost reperat  în trafic. Poliţiştii au blocat maşina, iar în interiorul acesteia anchetatorii au găsit o cagulă, pistolul cu gaze despre care presupun că a fost folosit la comiterea jafului şi o sacoşă cu aproximativ 15 000 de lei, banii proveniţi în urma jafului de la bancă.

Principalul suspect, este un tânăr de 22 de ani din Ploieşti, fără antecedente penale. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că şoferul taxiului nu a avut legătură cu jaful. El le-a spus poliţiştilor că nici nu a ştiut că bărbatul pe care-l transporta în maşină jefuise o bancă.

Actual

rafinaria_lukoilDe generaţii întregi ploieştenii nu se mai sperie şi nici măcar nu mai iau în seamă mirosul de hidrogen sulfurat sau alte mirosuri care provin de pe platformele industriale din, sau din jurul Ploieştiului. Mirosul îngrozitor care s-a resimţit duminică în oraş i-a determinat însă pe mulţi să sune la 112. Oamenii au şi motive să facă asta; valorile de benzen înregistrate duminică dimineaţă sunt de până la şase ori mai mari decât valoarea limită admisă ca medie anuală.

Ploieştenii s-au trezit duminică dimineaţă respirând un aer greu de suportat. Nu era mirosul de hoit (cam aşa miroase hidrogenul sulfurat) cu care cei din cartierul Mihai Bravu sunt familiarizaţi de ani de zile. Era miros de petrol, care parcă îţi inunda plămânii îşi tăia respiraţia.

Indignaţi, mai mulţi locuitori de prin toate cartierele au sunat la 112. În urma apelurilor, autorităţile au intrat în alertă.  S-a dovedit că aveau şi de ce. Duminică dimineaţă, la ora 7:05, staţia de monitorizare a calităţii aerului amplasată în Piaţa Victoriei a înregistrat o concentraţie de benzen de 28,54 micrograme pe metru cub, de aproape şase ori mai mare decât valoarea limită de emisie admisă pentru benzen, ca medie anuală, care este de 5 micrograme pe metru cub.

Timp de câteva ore, aceeaşi staţie a continuat să înregistreze depăşiri ale valorilor de benzen. Spre exemplu, la ora 11 staţia Victoriei a măsurat pentru benzen valori duble faţă de media admisă anual.

Surse din Prefectura Prahova au declarat că suspect pentru poluare este Petrotel Lukoil. Garda de Mediu s-a deplasat duminică la această rafinărie, însă reprezentanţii acesteia le-au declarat comisarilor de mediu că nu de la ei vine poluarea. Comisarii au constatat însă că pe platforma rafinăriei există nişte probleme tehnice pe care cei de la Lukoil nu le-au raportat, deşi ar fi trebuit să facă asta.

Duminică seară, mirosul de benzen stăruie deasupra Ploieştiului, de la UPG până la Nord şi de la Podul Înalt până în Mihai Bravu. Oamenii continuă să sune la 112.

Prefectura Prahova a convocat pentru luni o şedinţă operativă la care vor participa Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Aşteptăm un punct de vedere oficial de la autorităţi în privinţa celor care se fac responsabili de distrugerea sănătăţii ploieştenilor.

Daciana ILIE

Actual

bratAu fost livrate primele rezultate ale studiului, aferente publicaţiilor apărute pentru luna ianuarie 2011
Conform unui comunicat al Biroului Român de Audit al Tirajelor, joi, 10 februarie 2011, BRAT a lansat MIPPS – Monitorizarea Investiţiilor în Publicitate - Presă Scrisă, primul serviciu de acest tip din portofoliul studiilor BRAT. Studiul completează informaţiile puse la dispoziţia industriei de publicitate de către BRAT, oferind un instrument util în analiza investiţiilor în publicitate.
Produs al unei strânse colaborări între editorii publicaţiilor şi agenţiile de media, MIPPS a debutat ca urmare a deciziei BRAT din luna iunie 2010 şi beneficiază de o echipă şi un departament dedicate în cadrul asociaţiei. Noul serviciu este disponibil membrilor BRAT sau oricăror terţi interesaţi de rezultatele monitorizării.

MIPPS oferă rezultatul monitorizării a 159 de publicaţii, obiectivul fiind ca până la finalul anului 2011 să fie monitorizate aproximativ 200 de publicaţii, precum şi suplimentele sau ediţiile speciale aferente acestor titluri. Datele furnizate conţin informaţii relevante în realizarea oricărui tip de analiză a investiţiilor în publicitate: informaţii cu privire la produsul sau serviciul comunicat, marca acestuia, tipul mesajului, informaţii cu privire la publicaţia în care a apărut mesajul, formatul de publicitate utilizat, o imagine a machetei publicitare şi suma aferentă apariţiei mesajului, utilizând tarifele de listă ale publicaţiilor.

Exploatarea rezultatelor se va face prin intermediul unei aplicaţii online, dezvoltată de BRAT special pentru acest proiect, şi care oferă posibilitatea realizării facile a oricărui tip de analiză a acestor date. Primele rezultate prezintă investiţiile de publicitate din publicaţiile apărute pentru luna ianuarie 2011, următoarea livrare a rezultatelor conţinând datele aferente lunii februarie.
În viitor, BRAT îşi propune extinderea monitorizării şi pentru alte medii de interes, următorul proiect de acest tip fiind monitorizarea investiţiilor de publicitate în mediul online, serviciu ce va furniza primele rezultate în luna martie 2011.

Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT) este o asociaţie constituită în scopul măsurării şi verificării independente şi obiective a performanţei produselor media. În cei 12 ani de existenţă, BRAT a devenit recunoscut ca reperul pieţei de publicitate pentru presa scrisă şi mediul online în ceea ce priveşte rezultatele de audienţă, tirajul publicaţiilor sau traficul siteurilor web.

Sebastian IGNAT

Actual

catuseAlexandru Tănase, nefericitul de 16 ani, care a furat un milion de euro fără să-şi dea seama măcar ce are în geamantan, rămâne în arest pentru încă trei săptămâni.
Ieri, Judecătoria Ploieşti a prelungit mandatul de arestare pe numele tânărului din Valea Călugărească, arestat în urmă cu 20 de zile sub acuzaţia de furt calificat. Avocatul său a făcut recurs, iar astăzi Tribunalul Prahova a decis că prelungirea mandatului de arestare e întemeiată. Prin urmare, băiatul rămâne în arest pentru încă 20 de zile.

Tot în arest rămân alţi doi băraţi, despre care poliţiştii spun că l-ar fi tâlhărit pe Alexandru Tănase şi i-ar fi luat 10 000 de euro.

Furtul, care a făcut vâlvă la nivel naţional, s-a produs  la jumătatea lunii trecute. În primă fază, poliţiştilor nu le-a venit să creadă povestea bătrânei care pe 16 ianuarie s-a prezentat la poliţie şi a reclamat în scris că dintr-o casă nelocuită i-au fost furaţi peste un milion de euro. Anchetatorii s-au convins că femeia nu minte atunci când o bancă a confirmat că a retras în urmă cu doi ani milionul de euro.
Ceea ce părea un caz complicat, s-a dovedit a fi floare la ureche. Nu pentru că poliţiştii prahoveni ar avea nişte calităţi extraordinare, ci pentru că hoţii au fost extrem de fraieri. Cei doi care au furat milionul sunt din Valea Călugărească şi, înainte de a da lovitura, erau săraci lipiţi. Când s-au văzut cu banii în buzunar, au început să arunce în stânga şi în dreapta.

Alexandru Tănase a atras atenţia atunci când a dat o petrecere şi a lipit pe frunţile lăutarilor sute de euro. Oamenii din Rachieri, unde locuia băiatul, au vorbit, poliţia s-a prins că e ceva suspect. De aici şi până la rezolvarea cazului nu a mai fost mult.
Rămâne ca poliţiştii să dea de urma celui de-al doilea suspect, care a fugit în Italia. Greu de crezut că păgubita îşi va mai vedea vreodată toţi banii înapoi. Până acum poliţiştii au recuperat aproape 200 000 de euro, o parte bani, o parte bunuri cumpărate de hoţi din banii furaţi.

Actual

politistDacă n-ar fi de plâns, ştirea de mai jos, care vine de la poliţie, ar fi fost de râs.

I-auzi colea: „Patru bărbaţi din comuna Ceptura au fost prinşi în flagrant de către poliţiştii din comună, în timp ce sustrăgeau stâlpii de susţinere dintr-o tarla de vie aparţinând mănăstirii din localitate.Cei patru suspecţi sustrăgeau stâlpii din beton, după care îi spărgeau pentru a scoate armătura metalică. Până la momentul depistării reuşiseră să sustragă şi să distrugă 77 de stâlpi, obţinând aproximativ 170 kg material feros”.

Hoţii le-au spus poliţiştilor că voiau să vândă fierul la un centru de colectare, să facă ceva sute de lei. Un ziarist plin de deontologie ar fi spus, acum câţiva ani, la ştirea asta, că imaginaţia hoţilor nu are limite. Un ziarist plin de credinţă ar spune că hoţii nu au frică de Dumnezeu, de dau iama în curtea Domnului şi devastează via.

Un ateu ar spune, probabil, ironic, că dacă au uitat să-şi facă semnul crucii înainte de fura aşa le trebuie, i-a prins poliţia. Eu, ca ziarist informat, vă spun doar că e a doua captură importantă a poliţiştilor care stau pe lângă culturile cu viţă de vie; săptămâna trecută au mai fost prinşi nişte hoţi care furaseră nu stâlpi, ci sârma care susţine viţa. Impresionantă abnegaţia cu care poliţiştii apără culturile cu viţă de vie. Ăia care i-au prins pe hoţii care au devalizat viile or fi poliţiştii beţivi care luptă pentru culturile de căpşunică din toamnă, sau doar ăia nenorociţi, care n-au avut parte de o avansare la rutieră?
Actual

tribunalul_prahova_8Sute de pensionari militari din Prahova  contestă deciziile prin care pensiile le-au fost recalculate şi reduse considerabil.  O sută de foşti angajaţi ai MApN au completat deja dosarele, iar joi, reprezentanţii legali ai pensionarilor au depus documentele la registratura Tribunalului Prahova. Dosarele de chemare în judecată le-au fost însă restituite, întrucât nu erau semnate de reprezentanţii casei de avocatură.

Pensionarii militari prahoveni  sunt reprezentaţi de  o casă de avocatură din Bucureşti. Joi la orele prânzului, un consilier juridic a adus, la Tribunalul Prahova, o sută de dosare ale militarilor pensionari care vor să conteste în instanţă deciziile de recalculare a pensiilor.

Este vorba despre întâmpinări individuale, în care reclamanţii cer anularea deciziilor emise în luna decembrie, prin care pensiile au fost reduse în urma recalculării şi solicită revenirea la deciziile iniţiale de pensionare, dar şi obligarea caselor de pensii care au emis decizii de recalculare de a plăti diferenţa dintre pensia iniţială şi cea recalculată. Nu în ultimul rând reclamanţii cer cheltuieli de judecată.

Cele o sută de dosare au fost depuse la registratura Tribunalului Prahova, însă ele au fost restituite deponenţilor, pentru că nu purtau semnătura casei de avocatură. Dosarele vor fi depuse din nou luni, alături de alte 160, urmând ca în total luni la Tribunalul Prahova să fie depuse 260 de dosare.

Între timp, alţi pensionari militari, foşti angajaţi ai MAI, MApN şi SRI pregătesc dosare de chemare în judecată. Până la sfârşitul acestei luni, filiala din Ploieşti a sindicatului care le reprezintă pe cadrele militare disponibilizate în retragere şi în rezervă va depune alte 300 de dosare prin care se contestă recalcularea pensiilor militarilor în rezervă. În plus, sindicatul militarilor care activează în Câmpina va depune, la rândul său, alte 140 de dosare prin care se contestă recalcularea pensiilor.

Daciana ILIE

Actual

alunecari_terenŞtim că mulţi dintre voi, cititorii noştri inteligenţi dar fără prea mult noroc în viaţă, aţi fi măcar un pic invidioşi pe unul care pe vremurile astea are vilă cu piscină la Cornu şi e vecin cu alde Adrian Năstase, Mircea Cosma sau Georgică Diaconu.

Ca să vă mai treacă din invidie, vă spunem noi că să ai vilă cu piscină la Cornu nu e mereu o fericire. Asta a aflat-o recent un tip în curtea căruia s-a produs o ditamai alunecarea de teren. Pământul care a luat-o la vale în Cornu, a luat cu el piscina, care nu mai e bună de nimic. Dacă alunecarea nu se stabilizează cât mai repede, casa riscă să se ducă şi ea la vale. Cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează zona. Dar asta nu e o consolare pentru săracul băiat bogat, nu-i aşa?

Nu doar proprietarul piscinei făcute praf e afectat de alunecarea de teren; drumul dintre Cornu de Sus şi Cornu de Jos stă să se surpe şi el, iar albia unui pârâu care trece prin zonă a fost blocată, valurile de pământ care au luat-o la vale formând un baraj natural în calea apei. Ştiind că în zonă se află şi ferma deputatului Adrian Năstase, sperăm din tot sufletul ca sinistrul să nu afecteze, pe termen lung, producţia de ouă din judeţ, sau chiar pe cea mondială. D.I.
Actual

mercurUn bărbat din comuna Tătaru a fost prins de poliţişti în timp ce încerca să vândă un kilogram de mercur. Poliţiştii au intrat pe fir după ce întreprinzătorul a dat de veste în stânga şi în dreapta că are marfă valoroasă de vânzare. El a mers în Gornet Cricov, unde trebuia să discute cu nişte eventuali cumpărători, iar la întâlnirea care trebuia să se finalizeze cu o tranzacţie au apărut poliţiştii care au găsit mercurul îmtr-o sticlă pe care bărbatul o ţinea în buzunarul gecii cu care era îmbrăcat. Individul nu a avut timp nici măcar să spună cât voia pe mercur, că a fost săltat şi dus la audieri. În timpul anchetei el a declarat că a lucrat câţiva ani la un centru de colectare de fier vechi şi că de acolo a strâns mercurul, de la diverse aparate scoase din folosinţă şi vândute ca fier vechi.

Poliţiştii continuă cercetările, bărbatul fiind acuzat de comiterea infracţiunii de deţinere de substanţe toxice fără drept.

D.I.
Joomla SEF URLs by Artio