Actual

Actual

recital_oedip_paul_constantinescuStagiunea de „Bijuterii muzicale”, organizate la Muzeul Memorial „Paul Constantinescu”, continuă cu o frecvenţă demnă de invidiat, ca urmare a implicării conducerii Muzeului, respectiv a prof.dr. Al I.Bădulescu, dedicat trup şi suflet actului muzical.

După Medalionul aniversar Arta Florescu - o mare glorie a artei  lirice româneşti şi internaţionale, de la a cărei naştere s-au împlinit 90 de ani, acum câteva zile a avut loc, în acelaşi cadru intim al Muzeului, un Recital instrumental extraordinar, prilejuit de împlinirea a 75 de ani de la prima audiţie mondială a operei Ouedip de George Enescu, pe scena Operei din Paris.

Acesta este cel de-al IV-lea recital din protocolul încheiat pentru stagiunea 2011 de Muzeul „Paul Constantinescu” cu prestigioasa Fundaţie Culturală „Remember Enescu” din Bucureşti, condusă de reputata profesoară de pian Mihaela Tomescu.

Şi-au dat concursul tineri solişti de la Liceul de muzică „George Enescu” Bucureşti,

Liceul de arte „Bălaşa Doamnă” Târgovişte şi ai Universităţii Naţionale de Muzică din capitală, toţi fiind laureaţi ai unor importante olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale: Teodora Ţepeş (în foto), Maria Iacob, Estera Mitrofan – la pian; Bogdan Cioceanu – chitară şi Alexandra Petrişor& Dragoş Horchidan – duo chitară. La pian, prof. Smaranda Ilea şi Olga Babadjan. Prof. îndrumători: Olivia Papa, Elisa Bârzescu, Olimpia Preda, Cătălin Ştefănescu.

În program au figurat lucrări de Bach, Scarlatti, Vivaldi, Mozart, Schubert, Chopin, Liszt ş.a.

Ioan POPESCU

Actual

fabrica_ciment_azugaPână la apariţia acestei cărţi, scrisă de dr. Constantin Dobrescu şi Cătălin Dobrescu ( Editura Elapis-2011), puţini dintre noi ştiam că la Azuga a existat o fabrică de ciment ridicată pe domeniul Coroanei Regale, în anul 1896, de către fabrica-mamă Portland din Anglia.

Înfiinţarea acestei societăţi avea ca scop încurajarea industriei româneşti, ea fiind în strânsă legătură cu dezvoltarea industriei extractive a ţiţeiului, produsele petroliere urmând a fi folosite inclusiv în construcţii. Membrii familiei regale, Regele Carol al II-lea şi Regina Maria, alături de Regina Maria a Iugoslaviei şi Arhiducesa Ileana - surorile regelui Carol al II-lea - au fost principalii acţionari ai fabricii, pe care, în decursul anilor, au dezvoltat-o şi modernizat-o continuu.

Prin adoptarea unor noi tehnologii de fabricaţie, aici s-a reuşit producerea unui ciment de foarte bună calitate, cele mai cunoscute produse fiind „Siderina”- folosit în idustria petrolieră, „Sapogel” şi „Geloid”- invenţii brevetate ale Fabricii de ciment Portland Azuga.

Din cuprisul acestei cărţi aflăm că cimentul fabricat la Azuga a fost folosit la ridicarea unor importante edificii, Halele Centrale din Ploieşti şi Podul de la Cernavoda fiind doar două dintre ele.

Odată cu instalarea la putere a regimului comunist, Fabrica din Azuga a intrat într-un declin provocat, ea fiind nevoită să oprească producţia de ciment pentru o perioadă de doi ani şi jumătate, conducerea fiind acuzată, în 1945, de sabotaj! Peste trei, a venit naţionalizarea şi...închiderea fabricii.

Interesant de remarcat faptul că autorii cărţii susţin că această lucrare ar reprezenta prima monografie a unei societăţi româneşti din istoria cimentului!

Ioan POPESCU

Actual

stand_up_costelJoi, 24 martie, începând cu ora 21, la restaurantul Vienna Cafe din Ploieşti, avem seară de stand up comedy, împreună cu Constantin Bojoc „Costel”. Intrarea costă 20 de lei, studenţii plătind un preţ redus de 18 lei.

Costel a dat admiterea la UNATC când era deja anul IV la Politehnică. Acum, după patru ani de facultate, ani buni de improvizaţie şi stand up împreună cu trupa Deko, două piese la Teatrul Mic şi teatrul Metropolis şi roluri în producţiile lui Cristian Mungiu şi Dan Chişu Constantin Bojoc şi-a perfecţionat stilul interpretativ, având mare succes în rândul publicului amator de improvizaţie şi stand up comedy.

Pentru rezervări, puteţi suna la numărul de telefon 0721.574.819. Biletele pentru studenţi nu se pot achiziţiona decât în avans. În ziua spectacolului, la intrarea din restaurant, nu se vând decât bilete la preţul întreg. Pentru alte informaţii legate de acest proiect, trimiteţi un mail la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Actual

Red-CrossPenitenciarul Ploieşti angajează medic specialist în medicină generală şi medicină de familie. Postul a fost scos la concurs în data de 11 februarie, iar candidaţii îşi pot depune dosarele la sediul penitenciarului, din strada Rudului, până pe 25 martie, iar tematica şi bibliografia de concurs pot fi accesate pe site-ul Ministerului sănătăţii, www.ms.ro.
Cei care vor să se înscrie la concurs trebuie să plătească o taxă de 250 de lei şi trebuie de asemenea să dea un test psihologic, care va fi parte a dosarului de candidat.

Acelaşi post a fost scos la concurs la sfârşitul anului trecut, însă nici un candidat nu s-a înscris la concursul care a avut loc în luna ianuarie.

Situaţia de la Ploieşti, unde nici un medic nu vrea să vină să profeseze în penitenciar, se regăseşte în toată ţara. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a scos la concurs 34 de posturi de medici şi 2 de farmacist.

În decembrie anul trecut au fost scoase la concurs 39 de posturi de medic şi farmacist, însă doar trei dintre ele au fost ocupate. Alţi trei candidaţi nu au promovat examenul, iar pentru celelalte posturi nu s-a prezentat nici un candidat.

Actual

protectia_consumatoruluiLupta autorităţilor cu patronii magazinelor de vise pare o cauză pierdută. Deşi zeci de comisari ai Gărzii Financiare, ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului şi poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate au făcut în ultimele luni nenumărate controale la aceste magazine, ele continuă să funcţioneze, în ciuda amenzilor şi a deciziilor de suspendare a activităţii.

Care e cea mai nouă găselniţă a patronilor magazinelor care vând etnobotanice? Contestaţie în instanţă împotriva deciziilor de suspendare a activităţii.

Numai în cursul lunii martie comisarii de la protecţia consumatorului au aplicat magazinelor de vise amenzi în valoare de 62 000 de lei.

Activitatea a trei dintre cele patru magazine etnobotanice care funcţionează în Ploieşti a fost suspendată pentru o perioadă de un an. În cazul unuia dintre magazine, decizia de suspendare a activităţii aparţine comisarilor Gărzii Financiare, în vreme ce comisarii de la Protecţia Consumatorului au suspendat activitatea altor două magazine pentru o perioadă de un an.

Deciziile de suspendare a activităţii nu înseamnă însă cele trei magazine s-au închis. Ele funcţionează în continuare, întrucât patronii au contestat în instanţă aceste decizii. Unul dintre procese va avea loc mâine, la Judecătoria Ploieşti.

Imaginaţia patronilor acestor magazine nu are limite atunci când vine vorba de metode pentru a „fenta” legea. În urma mai multor controale, comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit că pe etichetele plicurilor cu ierburi erau trecute, la compoziţie, amoniac şi nitrogen, respectiv substanţe care sunt gaze şi care nu pot fi ambalate ca atare, sau sodiu, care este un metal care în contact cu oxigenul din aer se autoaprinde şi care  nu poate fi păstrat decât sub un strat de petrol. De asemenea, în compoziţia unuia dintre produse apare în compoziţie substanţa „amida endogena”.

Conform comisarului Alexandru Cârdei, „endogen” înseamnă, conform DEX, „provocat de forţe care vin din interiorul pământului sau care se datorează unor cauze din interiorul organismului” şi, în consecinţă, acest produs nu există în realitate şi, prin urmare, nu poate exista în compoziţia plicurilor cu etnobotanice.

În Ploieşti funcţionează patru „magazine de vise” deţinute de două firme.

Anul trecut în acest oraş existau opt magazine care comercializau produse etnobotanice, între timp patru dintre ele fiind închise.

Actual

gheataDouă persoane au supravieţuit miraculos după ce au căzut sub stratul de gheaţă format la suprafaţa lacului de acumulare din Măneciu.
Cei doi oameni au intrat pe stratul de gheaţă format pe lacul de acumulare, nesocotind faptul că stratul de gheaţă s-a subţiat considerabil.

Gheaţa a cedat sub greutatea lor şi cei doi au căzut în apă. Localnicii care au văzut ce s-a întâmplat au sunat la 112. Miraculos însă, înainte ca echipajele de pompieri să ajungă la barajul de la Măneciu cele două persoane au reuşit să se salveze, ieşind singure din apă.
Actual

colegiul_medicilor_prahovaZece mii de prahoveni susţin protestul medicilor de familie care nu vor să semneze contractul impus de Casa naţională de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Colegiului Medicilor Prahova, Simona Schnelbach, a declarat că 220 din totalul de 360 de medici de familie care-şi desfăşoară activitatea în Prahova au semnat listele de susţinere a protestului medicilor care sunt decişi să nu semneze contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Cei 220 de medici au distribuit tabele pacienţilor care le susţin protestul şi, după o primă evaluare, reiese că aproximativ 10 000 de pacienţi înscrişi pe listele medicilor de familie din Prahova consideră îndreptăţit protestul medicilor.

Simona Schnelbach a mai spus că şi medicii din ambulatoriu sunt solidari cu medicii de familie. Conform propunerilor Casei de Asigurări de Sănătate, dacă medicii de familie nu vor semna contractul – cadru, activitatea lor va fi preluată de cei din ambulatoriu, însă medicii care desfăşoară această activitate spun că nu sunt nici ei de acord cu această prevedere.
Actual

locuri_de_muncaSC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL agent comercial   Valenii de Munte, Str: Cimislia, nr:38-40,

SC LIONS PROTECTION SRL       agent securitate   Ploiesti, Str: Bunavestire, nr:23, Tel:0244521118

SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL brand manager    Valenii de Munte, Str: Cimislia, nr:38-40, Tel:282328

CAR PENSIONARI  ARMONIA    casier     Valenii de Munte, Str: Nicolae Iorga, nr:72, bl:C1, ap:, Tel:280953

SC SMART SRL PLOIESTI            confectioner-asamblor articole din textile    Ploiesti, Str: Republicii, nr:146-150, bl:, ap:, Tel:599975/598677

SC APASCO        contabil Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:, ap:, Tel:295440

SC TANEX SRL  controlor calitate Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244/281682

SC RADEX COM SRL      drujbist  Baltesti, Str: Baltesti, nr:3, bl:, ap:, Tel:219027

SC DEEB CIVPREST SRL              dulgher (exclusiv restaurator)          Ploiesti, Str: Bahluiului, nr:16, bl:b162, ap:80

SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL inginer electrotehnist          Valenii de Munte, Str: Cimislia, nr:38-40, Tel:282328

SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL inginer mecanic   Valenii de Munte, Str: Cimislia, nr:38-40, Tel:282328

SC UNIVERSAL MONTAJ DARZEU SRL  lacatus mecanic  Blejoi, Str: Blejoi, nr:929,

SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL maistru electromecanic     Valenii de Munte, Str: Cimislia, nr:38-40, Tel:282328

SC APASCO        masinist la masini cale mecanizare usoara si grea      Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:, ap:, Tel:295440

SC APASCO        masinist la masini mobile pentru transporturi interioare           Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:, ap:, Tel:295440

SC APASCO        miner la suprafata              Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:, ap:, Tel:295440

SC TANEX SRL  modelier confectii               Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244/281682

SC RADEX COM SRL      motorist la motoagregate si masini in silvicultura       Baltesti, Str: Baltesti, nr:3, bl:, ap:, Tel:219027

SC GILMET SRL               munc.necal.in silvicultura Drajna de Jos, Str: Drajna de Jos, nr:-, bl:, ap:, Tel:0

SC MALBIZVO PANIS SRL           munc.necal.la amb.prod.solide si semisolide               Malu Vinat, Str: Malu Vinat, nr:FN, bl:, ap:, Tel:

SC PIETTA GLASS WORKING SRL            munc.necal.la amb.prod.solide si semisolide               Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244/280959

SC TINCOB CONSTRUCT             munc.necal.la demol.cladiri, zidarie,mozaic,faianta, gresie     Ploiesti, Str: Zamora, nr:5, bl:116, ap:64, Tel:585622

SC APASCO        munc.necal.la intret.drumuri, sosele, poduri, baraje   Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:, ap:, Tel:295440

SC TANEX SRL  muncitor necalificat in industria confectiilor               Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244/281682

SC TANEX SRL  operator confect ind. imbracaminte-tesaturi,tricot.,mat.sintetice           Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244/281682

SC TANEX SRL  sef formatie industria confectiilor imbracaminte        Valenii de Munte, Str: Berevoesti, nr:77-79, bl:, ap:, Tel:0244/281682

SC TYMBARK MASPEX ROMANIA SRL sef schimb            Valenii de Munte, Str: Cimislia, nr:38-40, Tel:282328

SC APASCO        sofer autocamion/masina de mare tonaj     Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:, ap:, Tel:295440

SC APASCO        sudor manual cu flacara de gaze    Maneciu, Str: Maneciu, nr:283, bl:, ap:, Tel:295440

SC MOBICORD IMPEX SRL         tehnician in industria confectiilor si tricotajelor           Maneciu, Str: Maneciu, nr:91, bl:, ap:, Tel:295120

SC DOINA N SRL              timplar universal Ploiesti, Str: Pompelor, nr:6, bl:, ap:, Tel:110923/117630

SC ORIZONT PROD LEMN SRL   timplar universal Ploiesti, Str: Ploiesti, nr:2, bl:, ap:, Tel:410262

SC CALLIOPE SRL           vinzator de ziare Ploiesti, Str: G-ral Candiano Popescu, nr:36, bl:, ap:, Tel:517456


SC CAM SRL      asfaltator              Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC POPTOP CONSTRUCT SRL     barman Campina, str:Voila, nr:94, Tel:0741215276, Persoana de contact:Pop Vasile    1                vechime in domeniu 1 an, studii medii, perioada nedeterminata

SC CAM SRL      bordurar                Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC CIPATONI PROD SRL               brutar     Comarnic, str:Poiana, nr:141, Tel;0244361549         1             vechime in domeniu 5 ani, perioada nedeterminata

SC CAM SRL      electrician auto    Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC CAM SRL      excavatorist         Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC CAM SRL      fierar-betonist      Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC ADYIMPEX PRELMET SRL    frezor     Campina, str:Orizontului, nr:2Bis, Tel:0244376244;0722377568, Persoana de contact: Luncasu Adrian  1             vechime in domeniu 10 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata

SC JERAS PROD SRL       gestionar               Campina, str:Er.Bogdan Vasile, nr:10B, Tel:0244389177, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Persoana de contact: Pirtoaca Viorel, Punct de lucru:Filipestii de Targ 1             vechime in domeniu 2 ani, liceu, perioada nedeterminata

SC CAM SRL      ifronist   Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC CAM SRL      mecanic utilaje    Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC ADYIMPEX PRELMET SRL    operator CNC      Campina, str:Orizontului, nr:2Bis, Tel:0244376244;0722377568, Persoana de contact: Luncasu Adrian  1             vechime in domeniu 2 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata

SC ADYIMPEX PRELMET SRL    rectificator            Campina, str:Orizontului, nr:2Bis, Tel:0244376244;0722377568, Persoana de contact: Luncasu Adrian  1             vechime in domeniu 10 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata

SC GERULA COM SRL   spalator autovehicule        Poiana Campina, str:Pietris, nr:912A, Tel:0244351420           1             vechime in domeniu 6 luni, studii medii, perioada nedeterminata

SC ADYIMPEX PRELMET SRL    strungar Campina, str:Orizontului, nr:2Bis, Tel:0244376244;0722377568, Persoana de contact: Luncasu Adrian  1             vechime in domeniu 10 ani, scoala profesionala, perioada nedeterminata

SC FLORICON SALUB SRL           sofer profesionist                Campina, str:Oborului, nr:6, Tel:0244375151            1             vechime in domeniu 1 an, perioada determinata

SC CAM SRL      tractorist               Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata

SC MARKET SRL             vanzator statie PECO        Baicoi, DN1, Tel:0244369276, Punct de lucru: CORNU,PH    1             perioada nedeterminata

SC GERULA COM SRL   vulcanizator         Poiana Campina, str:Pietris, nr:912A, Tel:0244351420           1             vechime in domeniu 1 an, studii medii, perioada nedeterminata

SC CAM SRL      zidar       Campina, str:Beius, nr:7, Tel:0244335234, Persoana de contact:Moise Ana, Punct de lucru: Campina, str:Orizontului, nr:12          1             vechime in domeniu 3 ani, calificare, perioada nedeterminata


SC RAD PROAUTO SRL  Agent vanzari      Pl., str. Cpt. Av. Popescu Ciocanel, nr.26, tel: 0244/520477    2             vechime 3 ani, studii: liceul, per nedeterminata

SC VEGA IMPEX SRL     Alimentator          Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    1             studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

SC VEGA IMPEX SRL     Ambalator            Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    2             studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

SC VEGA IMPEX SRL     Calcator                Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    5             studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

CASH CONTROL MANAGEMENT SRL    Calcator                Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348 (zona Podu Inalt), tel: 0244/587012, fax: 0344/815779       5             per nedeterminata

CASH CONTROL MANAGEMENT SRL    Confectioner textile           Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348 (zona Podu Inalt), tel: 0244/587012, fax: 0344/815779   10           per nedeterminata

MODEXIM SCM               Confectioner textile           Pl., str. G-ral Traian Mosoiu, nr.1, tel: 0244/595589, fax: 0244/514433              5                vechime 1 an, scoala generala/profesionala, experienta in domeniu, per nedeterminata, tichete de masa

SC JOHNSON CONTROLS ROMANIA       Confectioner textile           Pl., Parc Industrial, str. Conului, nr.3, tel/fax: 0372/447901, 0244/406881       7             vechime minim 6 luni, studii minim 8 clase, diploma calificare, per determinata

SC ANDORTEX CONF SRL            Confectioner textile           Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348 (zona Podu Inalt), tel: 0244/585111                5             studii medii, per nedeterminata

SC VEGA IMPEX SRL     Confectioner textile           Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    10           studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

INSTIT. DE CERC. -DEZV. PT. VITICULTURA si VINIFICATIE       Consilier juridic   Valea Calugareasca tel: 0244236300           1                vechime 3 ani,studii superioare, per nedeterminata, data inceput 01.04.2011

SC VERTICAL AMBIENT SRL     Contabil                Pl., Sos. Pl-Targoviste, str. Piramidei, nr.6A, (Parc Industrial Ploiesti), tel/fax: 0244/220422       1             vechime in domeniu, studii superioare de specialitate financiar contabil, per nedeterminata

SC ANDORTEX CONF SRL            Controlor calitate               Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348, tel: 0244/585111             5             studii medii, per nedeterminata

SC VEGA IMPEX SRL     Controlor calitate               Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    2             studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

SC PLOLAR PROD SRL   Croitor   Mizil, str. M. Bravu, nr.63, tel/fax: 0244/253259       5             locuri vacante Mizil, per nedeterminata, tichete de masa, prime lunare

SC VEGA IMPEX SRL     Desenator             Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    1             studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

SC ANDORTEX CONF SRL            Electronist            Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348, tel: 0244/585111             1             studii medii, per nedeterminata

SC XENIA SA     Faiantar                Pl., str. Poligonului, nr.1, tel: 0244/531355   3             calificare, per determinata

LAVY STYLE SRL            Frizer      Pl., str. Muncii, nr.8 (zona Obor - colt cu str. Postei), tel: 0736040653   1             vechime 2 ani, studii: scoala profesionala

ALRAK SERV SRL           Frizerita/coafeza Pl., str. Putna, nr.41 (zona Nord -electrica), tel: 0722196683   1             vechime 3 ani, studii medii, per determinata/nedeterminata

SC PECEF TEHNICA SRL              Instalator incalzire centrala si gaze                Pl. str.Curcubeului nr. 1A tel: 0244/594815 2             per determinata 1 luna,vechime 2 ani,studii medii

SC SISANELU FOREXIM SRL      Inginer agronom Pl., str. Domnisori, nr.90, bl.58, sc B, ap.21, tel: 0344144212  1             vechime 5 ani, studii superioare de specialitate, per nedeterminata

SC VERTICAL AMBIENT SRL     Inginer proiectant               Pl., Sos. Pl-Targoviste, str. Piramidei, (Parc Industrial Ploiesti), nr.6A, tel/fax: 0244/220422       1             vechime in domeniu, studii superioare in domeniul ind mobila, per nedeterminata

SC ANDORTEX CONF SRL            Instalator              Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348, tel: 0244/585111             1             studii medii, per nedeterminata

SC CHRIS COM SRL       Lacatus mecanic                Pl., str. Tunari, 1A, tel: 0244/513135, 0731836250   2             vechime, calificare, per determinata

KAUFLAND ROMANIA SC           Lucrator comercial             Sos. Ploiesti-Targoviste, Parc Industrial Vest, tel: 0372091104               3                vechime 6 luni, studii medii, per determinata, tichete de masa

METRO CASH & CARRY SRL     Lucrator comercial             Pl., DN 1, Km 6, tel: 0244/402160, 0244/402178, fax: 0244/597696  2                vechime 6 luni, studii min 10 clase, experienta in comert, per determinata

SC RTG 2000 SRL             Maistru constructii civile si industriale           Blejoi, str. Inului, nr.276, tel: 0244/410850, 0735287511        1                vechime 5 ani, scoala de maistrii, per determinata

SC PROVIDENT FINANCIAL ROMANIA IFN SA   Manager clienti   Bucuresti, str. Calea Serban Voda, nr.133, tel/fax: 021/3122266, 021/3122299       1             vechime 3 ani, studii superioare, experienta in vanzari, permis conducere, per nedeterminata

SC GAZPET INSTAL SRL               Masinist (ifronist)               Pl., str. Fluturilor, nr.34, tel: 0244/435005, 0726757624           1                vechime 3 ani, studii de specialitate, per determinata

SC VEGA IMPEX SRL     Mecanic                Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    1             studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

SC ANDORTEX CONF SRL            Mecanic masini de cusut  Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348, tel: 0244/585111             1             studii medii, per nedeterminata

SC ROMCAP CONDENSATORI SRL          Montator aparatura electrica          Negoiesti - Brazi, str. Piatra Craiului, nr.7, tel: 0244/434256                15           studii medii, per determinata

SC PLOLAR PROD SRL   Muncitor necalificat in ind textilelor              Mizil, str. M. Bravu, nr.63, tel/fax: 0244/253259       5             inclusiv pentru sectia croit si sectia calcat, per nedeterminata, tichete de masa, prime

SC ANDORTEX CONF SRL            Muncitor necalificat in ind textilelor              Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348, tel: 0244/585111                5             studii medii, per nedeterminata

CASH CONTROL MANAGEMENT SRL    Muncitor necalificat in ind textilelor              Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348 (zona Podu Inalt), tel: 0244/587012, fax: 0344/815779               10           per nedeterminata

SC JOHNSON CONTROLS ROMANIA       Muncitor necalificat in ind textilelor              Pl., Parc Industrial, str. Conului, nr.3, tel/fax: 0372/447901, 0244/406881           5             studii minim 8 clase, abilitati de lucru la masina de cusut, per determinata

SC RTG 2000 SRL             Muncitor necalificat intretinere drumuri       Blejoi, str. Inului, nr.276, tel: 0244/410850, 0735287511        5                studii 8 clase, per determinata

SC RTG 2000 SRL             Pavator Blejoi, str. Inului, nr.276, tel: 0244/410850, 0735287511        2             locuri vacante in Blejoi, vechime 2 ani, curs calificare, perioada determinata

METRO CASH & CARRY SRL     Reprezentant comercial    Pl., DN 1, Km 6, tel: 0244/402160, 0244/402178, fax: 0244/597696  4                vechime 6 luni, studii medii/superioare,  experienta in vanzari, per nedeterminata

METRO CASH & CARRY SRL     Reprezentant comercial    Pl., DN 1, Km 6, tel: 0244/402160, 0244/402178, fax: 0244/597696  1                vechime 6 luni, studii medii,  experienta in livrari, per nedeterminata

KAUFLAND SC  Stivuitorist            Sos. Ploiesti-Targoviste, Parc Industrial Vest, tel: 0372/090503, fax: 0372/090509         15           studii minim 8 clase, autorizatie ISCIR, tichete de masa

SC CHRIS COM SRL       Sudor     Pl., str. Tunari, 1A, tel: 0244/513135, 0731836250   1             vechime, calificare, per determinata

SC COIFER IMPEX SRL Sudor     Bucuresti,str.Jiului nr.67 tel:0374109860     2             locuri vacante Valeni, vechime 3 ani, cunostinte tehnice, per determinata 1 luna

SC ANDORTEX CONF SRL            Sef croit Pl., str. Gh. Gr. Cantacuzino, nr.348, tel: 0244/585111             1             studii medii, per nedeterminata

SC VEGA IMPEX SRL     Sef linie Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    2             studii: minim8 clase, per nedeterminata, transport

SC VEGA IMPEX SRL     Spanist  Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    1             studii: minim 8 clase, per nedeterminata, transport

SC VEGA IMPEX SRL     Taietor textile      Pl., Parc Industrial, tel: 0751027180, 0762674452    1             studii: minim 8 clase, per nedeterminata, transport

SC PEISART INVEST SRL             Vanzator (plante ornamentale)       Paulesti nr.1029, pct de lucru Carrefour Ploiesti, tel: 0723949302                2             studii medii, per determinata

SC PIUSIS SRL   Vanzator              Pl., str. M. Bravu nr. 239, tel/fax:0721237640            2             vechime 3 ani, liceu,per nedeterminata

SC XENIA SA     Zidar      Pl., str. Poligonului, nr.1, tel: 0244/531355   2             calificare, per determinata

Actual

gardian_penitenciarInstituţiile de învăţământ aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precum şi celelalte instituţii de învăţământ partenere cu ANP, care au specific penitenciar, pun la dispoziţia absolvenţilor de liceu 300 de posturi în anul şcolar 2011 – 2012. Absolvenţii cu diplomă de bacalaureat se pot înscrie la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna, Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”, Academia Naţională de Informaţii sau Institutul de Medicină Militară.  La aceste şcoli cursanţii beneficiază de cazare, masă, echipament, asistenţă medicală şi cursuri gratuite pe perioada şcolarizării, soldă lunară pe timpul studiilor, un loc de muncă stabil, după absolvire, prin repartizarea într-o unitate a sistemului penitenciar;

Cei care vor mai multe informaţii  privind concursurile de admitere le pot obţine  la sediul Penitenciarului Ploieşti, str. Rudului nr. 49, Ploieşti, judeţul Prahova, sau la  telefon: 0244/526.834 sau 0244/526.325 int. 132. 

În plus, săptămâna  aceasta personalul Biroului Resurse Umane şi Formare Profesională din Penitenciarul Ploieşti va derula în liceele din Prahova o campanie de informare  privind  ocuparea locurilor vacante  cuprinse  în oferta de şcolarizare 2011 – 2012 din instituţiile de învăţământ   aflate în subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precum şi celelalte instituţii de învăţământ partenere cu specific penitenciar.

Actual

incendiuStrăvechiul obicei al românului de a-şi curăţa curtea, grădina sau terenul arabil dând foc dă mari bătăi de cap angajaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Numai la sfârşitul săptămânii trecute zeci de pompieri au intervenit pentru stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în nu mai puţin de 17 localităţi.
La Ploieşti, Boldeşti Scăieni, Lipăneşţti, Valea Călugărească, Gornet, Vărbilău, Bărcăneşti, Cărbuneşti, Berceni, Măgurele, Păuleşti, Plopu, Apostolache, Urlaţi, Breaza, Iordăcheanu şi Păcureţi 121 de hectare de teren au fost cuprinse de flăcări, după ce „gospodarii” care au dat foc resturilor menajere sau vegetale nu au mai putut ţine flăcările sub control. 

Pompierii le reamintesc proprietarilor de terenuri agricole că au voie să facă focul pe terenuri doar în anumite condiţii:

-         focul se face doar pe timp de zi ţi atunci când nu bate vântul

-         focul trebuie în permanenţă supravegheat

-         miriştea trebuie parcelată în suprafeţe de cel mult 10 hectare, prin fâşii arate

-         zona de ardere trebuie izolată prin fâşii arate astfel încât să se evite extinderea focului la căi de comunicaţie, construcţii, păduri, culturi agricole vecine

-         pentru suprafeţele mai mici de 5 hectare trebuie să existe la îndemână substanţe şi mijloace de stingere

-         pentru suprafeţe de peste 5 hectare cei care pun foc trebuie să aibă la îndemână un plug şi o cisternă cu apă, pentru a interveni dacă este cazul

-         colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată

-         curăţarea vegetaţiei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 metri

-         stingerea totală a focului înaintea de părăsirea locului arderii

-         se interzice acoperirea cu pământ a focarelor

-         în zona de siguranţă a căii ferate, vegetaţia uscată şi resturile vegetale se curăţă obligatoriu de către proprietarii de drept ai terenurilor

-         zona de siguranţă a drumurilor naţionale şi judeţene se curăţă obligatoriu de vegetaţia uscată şi resturile vegetale de către administratorii acestora şi, după caz, de proprietarii de drept ai terenurilor.

Pompierii reamintesc că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional conform prevederilor HGR 537/2007 cu amenzi cuprinse între 1000 şi 2500 de lei.  

În cazul observării unui incendiu, trebuie asigurată stingerea operativă a acestuia prin alertarea imediată a serviciilor comunitare voluntare pentru situaţii de urgenţă, concomitent cu anunţarea evenimentului la Dispeceratul unic de urgenţe, la numărul 112.

Actual

restrictii_reparatiiCirculaţia pe drumul naţional 1 se va desfăşura cu dificultate în mai multe zone pe tronsonul cuprins între Ploieşti şi Braşov.

Începând de mâine, la kilometrul 131 plus 460 de metri, traficul rutier va fi restricţionat, pentru executarea unor lucrări de reparaţii la podul Valea Albă, din staţiunea Buşteni. Lucrările sunt programate să se desfăşoare până la sfârşitul lunii mai, aşa că tot până atunci vor fi impuse şi restricţii de circulaţie în zonă.

Traficul rutier în zonă va fi dirijat prin instalaţii de semaforizare. Poliţia recomandă ca rută alternativă drumul naţional 1 A, care face legătura între Ploieşti şi Braşov pe ruta Vălenii de Munte - Cheia -Săcele.

O nouă restricţie de circulaţie va fi instituită, tot pe DN 1, începând cu data de 21 martie până pe 15 aprilie, la kilometrul 89 plus 900 de metri, în dreptul intrării în municipiul Câmpina.  
Pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, care este drumul ce reprezintă intrarea din DN1 în acest oraş, se vor efectua lucrări de modernizare a părţii carosabile iar pentru realizarea acestor lucrări este nevoie de restricţionarea circulaţiei pe DN 1. Circulaţia autovehiculelor în zonă va fi dirijată prin indicatoare de semnalizare temporară.

Joomla SEF URLs by Artio