Actual

Actual

Portalul online inpolitics.ro a publicat, în exclusivitate, câteva informaţii interesante, cu iz monden, de la petrecerea organizată de parlamentarul Adrian Năstase, deputat de Mizil, ocazionată de aniversarea a 60 de ani de viaţă. Conform inpolitics.ro, fostul premier a tras, duminică seara, o petrecere de cinci stele, cu prilejul celei de a 60-a aniversări, la hotelul Intercontinental, printre invitaţi aflîndu-se oameni foarte apropiaţi fostului premier, dar, curios, aproape nici picior de pesedist. Ceea ce ar putea avea oarece semnificaţii. Să vedem, însă, în rîndurile de mai jos, cine sunt cei care au petrecut, în smoking şi rochii de seară, la petrecerea în cinstea unuia dintre greii politicii post-decembriste.Inpolitics a aflat cu cine a petrecut Năstase una dintre cele mai importante zile de naştere din viaţa sa, aceea a deplinei maturităţi: împlinirea a 60 de ani. Spre deosebire de alţi ani, Năstase a ales să facă o recepţie mai degrabă restrînsă, la etajul 21 de la Inter, cu doar 60 de invitaţi, dar aleşi pe sprînceană. Fostul premier a evitat megalomania dovedită de Geoană, spre exemplu, la împlinirea a 50 de ani, cînd a făcut o paranghelie a la sultanul Bruneiului.

La hotelul Intercontinental, unde a avut loc petrecerea, cu două zile înaintea zilei efective de naştere a sărbătoritului, au fost nume grele, dar puţini pesedişti. Iar cei care au fost, nu prea au legătură cu actuala garnitură de conducere. Invitat de onoare a fost Ion Iliescu, la masa căruia au stat fostul pesedist Florin Georgescu, adjunctul lui Isărescu la BNR, fostul consilier prezidenţial Victor Opaschi şi, surprinzător oarecum, fostul ministru conservator al IMM-urilor, Silvia Ciornei, cu soţul.

La aceeaşi masă a mai stat şi Li Ming, consilier la ambasada chineză de la Bucureşti - un apropiat al lui Năstase. Din PSD au mai fost doar deputatul Eugen Bejinariu, fost ministru în cabinetul Năstase şi Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, organizaţie unde s-a transferat Adrian Năstase. Cosma a fost însoţit şi de fiul său, Vlad.

Tot din Prahova a venit Sebastian Ghiţă, patronul Asesoft. Sportul a fost reprezentat de însuşi Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic. Presa, de Cătălin Blebea, director la trustul lui Sorin Ovidiu Vîntu, de Octavian Andronic, Lucian Avramescu, analistul Dan Sultănescu şi de ziarista Anca Florea, de la Antena 3.

A fost şi directorul de cazări de la Rin Grand Hotel, Dragoş Strinu,  directorul Castel Film România, Vlad Păunescu, analistul Petru Berteanu, compozitorul Cornel Fugaru şi soţia sa, Mirela, membră în CA al Radiodifuziunii din partea PSD.

Rudele fostului premier prezente au fost familia Odobescu, formată din cumnata lui Năstase, Rodica, fost director general al Tarom şi soţul ei, Dan, preşedintele Unita Asigurări, dar şi superba nepoată de soră a politicianului, Anda Barb, cea despre care au fost rumori, cîndva, că ar fi avut o relaţie cu fiul lui Hrebenciuc, Andrei, exact cînd acesta era cuplat, oficial, cu Elena Băsescu.

Evident, tînăra a venit însoţită de părinţi, Dana şi Sorin Barb. A mai fost şi Viorel Păunescu, fostul-viitor patron al clubului Steaua, dacă e să dăm crezare ultimelor zvonuri, dar şi acţionar la hotelul unde avea loc recepţia. O prezenţă interesantă a fost Manuela Catrina, - fosta şefă de cabinet a Dorinei Mihăilescu, una dintre eminenţele cenuşii ale lui Năstase, cu ani în urmă -, al cărei nume a fost vehiculat în celebrul scandal al stenogramelor, din 2004, care a costat PSD cîteva procente bune în alegeri.

Din ”partea” justiţiei au participat maestrul Ion Cazacu, avocat al lui Năstase, dar şi al lui Hayssam, Marieta Anastasescu, mai celebră în postura de avocată a legendarei mătuşi Tamara şi eminentul jurist Ciprian Romiţan, specialist în drepturi intelectuale. A mai venit la Intercontinental fosta soţie a lui Cornel Nistorescu, am numit-o pe Monica, director de Relaţii Publice la PriceWaterhouseCoopers, Mihaela Nistorescu, fostă consilieră a lui Năstase în perioada cînd era premier şi Adriana Ciungan, fostă şefă de cabinet în aceeaşi perioadă şi pe care, la plecarea din guvern, a decorat-o cu Crucea Naţională Serviciu Credincios. Nu a lipsit, desigur, Remus Truică, mîna dreaptă a sărbătoritului din anii de glorie, şi nici George Potra, directorul fundaţiei ”Titulescu”, patronate de Năstase.

A fost pe acolo şi afaceristul Horia Constantinescu, nepotul fostului demnitar comunist Miron Constantinescu şi asociat al fiului lui Năstase la clubul de fiţe ”Marie Celeste”. În fine, a venit şi deputatul Damian Florea, un mare iubitor de artă, ca şi Năstase, şi preşedinte al Fundaţiei "Jean Louis Calderon".

Cîteva cuvinte despre soţia sărbătoritului, distinsa doamnă Dana Năstase, care, cu păriul auriu strîns în coadă, la spate, a strălucit printr-o elegantă rochie neagră de seară, semitransparentă în zona gîtului, o brăţară fină de aur la mîna dreaptă şi un lănţişor delicat, cîtuşi de puţin ostentativ.

Poate doar unicul inel de pe mîna stîngă - cu o droaie de pietricele preţioase chihlimbarii, atîrnînde, cum ar fi zis poetul -,  să fi făcut un pic notă discordantă, prin dimensiunile lui, dar acesta e trendul actual, ce să-i faci...

Pantofii negri, cu o porţiune, de asemenea, semitransparentă, cu vîrf ascuţit şi poşeta mignonă au completat ţinuta celei care a ratat la mustaţă să fie Prima Doamnă a Ţării, acum 6 ani. Cât despre liderul Consiliului Naţional al PSD, el, ca şi fiii săi, a purtat un super costum negru, care îi venea ca turnat, cu o cravată roşie dungată.

Sursa: inpolitics.ro

Actual

Pe 25 mai 2010 a apărut în „Actualitatea Prahoveană” articolul intitulat „Mânăriile unui primar cu banul public / Tun de 17.000.000.000 lei la Filipeştii de Pădure”, în care se arăta cum au fost transferate 17 miliarde de lei vechi, din bugetul local al comunei Filipeştii de Pădure, în contul clubului sportiv privat, „Asociaţia Fotbal Club Filipeştii de Pădure”, proprietatea unui grup de cinci persoane, dintre care doi sunt Morărescu Costel şi Surugiu Vasile Georgel, primarul şi viceprimarul comunei Filipeştii de Pădure.

În articol se prezenta cu amănunte concrete, cu trimiteri la articole de lege, povestea AFC Filipeştii de Pădure, demonstrându-se cum, în mod ilegal, 17 miliarde de lei vechi – bani publici, au fost cheltuiţi în interes propriu, tocmai de cei puşi să-i gestioneze.

Articolul APH a provocat istericalele primarului Costel de la Filipeştii de Pădure, care, după ce nu a înţeles de ce nu îi arestează nimeni pe nenorociţii care scriu asemenea lucruri despre personalitatea sa multilateral-dezvoltată, adică pe noi, s-a dus cu mucii în batistă pe la Ploieşti să se plângă. Mai mult, Morărescu a avut nişte întâniri cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare, rugându-i, din câte ne-au şoptit sursele noastre din anturajul său, să ne ardă comisarii cu un control. Vă ţinem la curent cu evenimentele. Mai mult de-atât, mâine, în Actualitatea PH, revenim cu detalii despre camarila aflată în fruntea Filipeştilor de Pădure. DNA, ţineţi aproape!

Actual

Primăria Municipiului Ploieşti, în calitate de autoritate contractantă, a semnat, în data de 10 iunie 2010, în urma unei proceduri de achiziţie directă, un contract de prestări servicii cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti – Facultatea de Drumuri şi Căi Ferate – Laboratorul de Drumuri, având ca obiect „Servicii de probe şi analize de laborator pentru verificarea calităţii lucrărilor efectuate pe străzile din municipiul Ploieşti aflate în perioada de garanţie”. Cu alte cuvinte, lucrările de infrastructură realizate în ultimii ani în Ploieşti, care se vor dovedi a fi realizate prost, cu material mai puţin decât cantitatea prevăzută în stasul tehnic, vor trebui să fie remediate pe cheltuiala asfaltatorului care a greşit procedura tehnică.Începând cu această săptămână vor demara acţiuni de prelevare carote pe 40 de artere de circulaţie din Municipiul Ploieşti. În urma verificărilor realizate de reprezentanţii primăriei, împreună cu cei ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, se vor lua măsuri în ceea ce priveşte lucrările de proastă calitate realizate de asfaltatori în Ploieşti, în ultimii ani.

Termenul de executare a contractului de verificare a străzilor ploieştene este de două luni calendaristice, iar predarea rezultatului analizei se va face în  termen de 7 zile de la prelevarea carotei (în limita a 14 carote prelevate o dată).

Preţul stabilit pentru îndeplinirea acestor servicii este determinabil pe parcursul derulării contractului, în funcţie de numărul de străzi verificate. Astfel, preţul unitar/1 carotă de 5 cm media este de 672 lei, fără TVA, autoritatea contractantă urmând a se încadra în valoarea totală estimată de 58.800 lei fără TVA.

Reprezentanţii Direcţiei Tehnic, Investiţii vor verifica modul de prestare a serviciilor, recepţia finală fiind precedată de efectuarea, pe parcursul derulării serviciilor, de recepţii intermediare.

Străzile propuse pentru prelevări carote sunt: Pasaj DN 72, Malu Roşu (tronson Şoseaua vestului – Elena Doamna), Zidari, Tismana, Ion Neculce, Nicovalei, Depoului, Poieniţei, Pod Bucov, Pod Dragalina, Apelor, Rampa Pasaj Sud, Nămoloasa, Negurii, Gh. Gr. Cantacuzino, (tronson Apele Române – Podul Înalt), Gh. Doja (tronson intersecţia Piaţa Mihai Viteazul – str. Văleni), Republicii (tronson Piaţa Mihai Viteazul – Şoseaua Nordului), Găgeni (tronson Şoseaua Nordului cu str. Găgeni), Stejarului, Crăiţelor, Dumbrăveni, Buna Vestire, Mircea cel Bătrân, Theodor Aman, Aurel Vlaicu, Mărăşeşti (tronsonul UM – Şoseaua Vestului), Cosminele (tronson str. Mărăşeşti – Şoseaua Vestului, aliniament), Domnişori, Romană (tronson benzinărie – str. Gh. Doja), Sondelor, Rudului, Sinării (tronson str. Tismana – str. Zidari), Ana Lugojana, Şoseaua Vestului (tronson Gara de Vest – str. Cosminele), parcări Moldoveanu Marian, Mihai Bravu (tronson Cimitir – Centura de Est), Boldescu, Armaşi, Andrei Mureşanu (tronson str. C-tin Brezeanu – Şoseaua Nordului), Grădinari.

Actual

Gabriel Hodorog, directorul Finaţelor Publice Locale Ploieşti, a intrat val-vârtej în birou, azi dimineaţă, chemându-şi toţi şefii de birou aflaţi în subordine la raport. Hodorog a anunţat că îşi dă demisia din funcţia de şef al finanţelor locale. Motivaţia oficială va fi restructurarea unor posturi şi mişcarea de personal din Primăria Ploieşti. Însă, unul dintre motivele reale în urma cărora Hodorog s-a hotărât să plece reprezintă, din câte se pare, dezvăluirile din presa locală electronică legate de sumele primite de şefii finanţelor locale, în frunte cu directorul, sub formă de stimulente.

Pe fondul crizei economice actuale, Hodorog a reuşit să-şi enerveze subordonaţii plătiţi cu salariul minim pe economie, dar şi pe primarul Volosevici, când s-a aflat că, în luna decembrie a anului trecut,  şi-a acordat stimulente de peste 150 de milioane de lei vechi. Alături de acesta, şi soţia sa, angajată tot în instituţia în care Hodorog ocupa postul de director, a încasat, din postura de şefă de departament, stimulente care au atins valori apropiate de cele primite de soţul său. După dezvăluirile din ultimele două săptămâni ale colegilor noştri de la observatorul.ro, Hodorog părăseşte postul de şef al Serviciului de Finanţe Locale ale Municipiului Ploieşti. Sursele noastre din interiorul instituţiei dau ca sigură venirea, pe postul rămas vacant, a Simonei Dolniceanu, actuala şefă a Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Ploieşti.

Actual

Guvernul condus de premierul Emil Boc a adoptat astăzi forma finală a celor două proiecte de lege asupra cărora îşi va angaja răspunderea în Parlament. Executivul a admis patru amendamente ale parlamentarilor la proiectul de lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi un amendament la proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul pensiilor, a anunţat primul-ministru Emil Boc, citat de realitatea.net

"Am adoptat forma finală a proiectelor de lege asupra cărora Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament. Primul proiect de lege se intitulează Lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar. În cadrul acestui proiect de lege au fost depuse 51 de amendamente de către parlamentari, au fost acceptate patru amendamente aparţinând PDL, UDMR şi grupului independenţilor", a declarat prim-ministrul Emil Boc la finalul şedinţei de Guvern.

Primul amendament precizează că pensia socială minimă nu scade sub 350 lei. Al doilea amendament se referă la faptul că în conţinutul legii existau două formulări, pe de-o parte "de la data intrării în vigoare a legii se plică reducerile de salarii şi pensii" pe de altă parte "de la 1 iunie". "Având în vedere că procedura asumării răspunderii a fost declanşată în luna mai, dar se va finaliza în iunie, am decis să acceptăm un amendament în care se precizează foarte clar pe tot parcursul legii că vom găsi formula de la data intrării în vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul salariilor şi pensiilor", a mai spus Boc.

Emil Boc a mai anunţat că al treilea amendament admis precizează că salariile angajaţiilor cabinetelor parlamentare, plătite din sumele forfetare ale parlamentarilor, se reduc cu 25%, iar al patrulea se referă la veniturile membrilor Academiei de Ştiinţe Medicale care intră şi ele sub incidenţa legii pentru reducerea cu 25% "pentru egalitate de tratament", aceeaşi măsură aplicându-se şi membrilor Academiei Române, membrilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă  şi membrilor Academiei de Ştiinţe Tehnice din România.

Al doilea proiect de lege emis de guvernul condus de Emil Boc vizează eliminarea privilegiilor şi a pensiilor speciale, eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale. "Doar din recalcularea a 8.236 de pensii speciale, cu banii obţinuţi se vor putea plăţi într-o lună 60.000 de pensii medii din România, urmând ca după intrarea în vigoare a legii să se demareze procedura de recalculare a tuturor pensiilor speciale. Nu poţi să diminuezi cu 15% pensiile obişnuite şi să menţii în continuare pensiile de lux", a spus Emil Boc.

Singurul amendament admis la acest proiect de lege, a anunţat premierul, prevede că pensiile de invaliditate vor fi verificate într-un interval de un an şi nu de trei, aşa cum era iniţial în proiectul de lege. "Cei care au intrat pe uşa din dos în sistemul de pensii să fie trimişi la muncă", a completat premierul Emil Boc.

Actual

Procurorii din Arad au înregistrat, ieri, un dosar de cercetare penală împotriva angajaţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale care ar fi pretins, la Nădlac, o sumă de bani celor din staff-ul tehnic all trupei AC/DC, pentru a le permite accesul spre Ungaria.Cercetările au început după ce ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Arad s-au autosesizat cu privire la informaţiile apărute în mass-media, referitoare la reclamaţia depusă de cei din caravana AC/DC.

"Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad s-a sesizat în cazul angajaţilor CNADNR care au cerut câte 50 de euro pentru fiecare camion încărcat cu echipamente. În acest caz s-a deschis un dosar de urmărire penală", a declarat Marius Neculcea, prim-procurorul Parchetului de pe Tribunalul Arad.

Oficialii CNADR au anunţat, zilele trecute, că vor efectua o anchetă internă, după sesizarea primită. "S-a întâmplat o neregulă acolo. S-a discutat pe seama rovinietei. Angajaţii au cerut rovinieta, ei au dat-o, dar apoi angajaţii au cerut rovinietele şi din timpul şederii în ţară, ceea ce nu era legal

. Pentru că nu au avut documentele, angajaţii au cerut o sumă de bani ca să îi lase să plece", a declarat, marţi, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Dorina Tiron, pentru Realitatea TV.

Din plângerea depusă de cei din caravana AC/DC reiese că li s-ar fi cerut câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane, fără să li se elibereze facturi.

 

România veşnic surprinzătoare

 

Mai mult de atât, mass-media internaţională a relatat în buletinele de ştiri incidentul românesc, amintind, printre altele, despre corupţia generalizată din rândul funcţionarilor statului român. Incidentul poate să reprezinte o premieră mondială pentru staff-ul celor de la AC/DC, astfel de momente întâmplându-se, probabil, doar în zone de trecere vamală aferente ţărilor din lumea a treia.

Actual

Data de 10 Mai, marea sărbătoare a Regatului României, interzisă de comunişti, ignorată de către autorităţile române de după 1989, este legată de trei evenimente cruciale din istoria modernă a României:Pe 10 Mai 1866, Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen soseşte în Bucureşti, capitala României, şi depune jurământul în faţa Parlamentului. 

Pe 10 Mai 1877, după ce cu o zi înainte Parlamentul dezbătuse problema, Carol I proclama solemn Independenţa absolută a României. Comuniştii, după 1947, au încercat să înlăture orice urmă a monarhiei din istoria ţării, "mutând" sărbătorirea independenţei pe 9 mai. 
În data de 10 Mai 1881, Carol I a fost încoronat ca Rege al României, iar România a fost ridicată la rangul de Regat.

Coroana şi sceptrul regal fuseseră confecţionate din metalul unui tun turcesc capturat pe câmpul de luptă la Plevna, unde Carol I a contribuit decisiv, cu sabia în mână, la câştigarea independenţei de stat.

Domnia Regelui Carol I

Cei aproape 49 de ani de domnie - cu aproape două săptămâni mai mult decât domnia lui Ştefan cel Mare şi Sfânt - fac din Carol I nu numai cel mai longeviv conducător al românilor, ci şi unul dintre cei mai respectaţi şi iubiţi de către neamul românesc.


Carol I şi-a legat numele de acte importante ale istoriei moderne româneşti şi a contribuit decisiv la consolidarea instituţiilor democratice ale statului român. Astfel, perioada 1878-1914 a fost una de stabilitate şi progres pentru România. Carol I s-a supus deciziei Consiliului de Coroană şi a acceptat neintrarea României alături de Puterile Centrale în Primul Război Mondial, punând mai presus de toate interesele ţării, atrăgându-şi mânia familiei Hohenzollern, care l-a dezavuat.Viaţa politică a vremii a pendulat în jurul a două partide mari: Conservator (Lascăr Catargiu, Petre Carp, Titu Maiorescu) şi Liberal (Ion C. Brătianu, Dimitrie Sturza, Ion I. C. Brătianu).Alternanţa la guvernare a fost caracteristică comportamentului politic al epocii. Mai târziu, când tronul a fost preluat de principele moştenitor Ferdinand, locul conservatorilor a fost luat de Partidul Naţional Ţărănesc. Unor nume ca Ionel şi Vintila Brătianu sau Take Ionescu li s-au alăturat Iuliu Maniu şi Ion Mihalache, personalităţi ce s-au consacrat pe deplin, alături de cei doi suverani, în galeria oamenilor politici ai neamului românesc.

Actual

Primăria municipiului Ploieşti prin Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă organizează faza municipală a Concursului cu tematică de protecţie civilă, prevenire si intervenţie în situaţii de urgenţă „Cu viaţa mea, apăr viaţa”, destinat elevilor din colegiile, liceele şi grupurile şcolare din oraş.Concursul va avea loc marţi, 4 mai 2010, orele 10.00, la Sala de Pregătire pentru Protecţie Civilă, situată în str. Mareşal  Averescu nr. 16 (lângă Sala Sporturilor Olimpia).
Competiţia reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul liceal, are caracter educativ şi tehnico-aplicativ, iar la nivelul municipiului Ploieşti se organizează anual de către Secretariatul tehnic al Comitetului municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

Obiectivele concursului sunt următoarele:

- dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;

- cunoaşterea actelor normative care reglementează activitatea de protecţie civilă în România;

- consolidarea cunoştinţelor despre dezastrele naturale şi tehnologice şi a măsurilor de prevenire, protecţie şi intervenţie în situaţii de urgenţă;

- cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte; 

- adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă;

- însuşirea cunoştinţelor de bază privind acordarea primului ajutor;

- cunoaşterea mijloacelor de protecţie individuală şi colectivă;

- avertizarea şi alarmarea în cazul situaţiilor de urgenţă;

- formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Program de desfăsurare:

-   10.00 – 10.30  - Festivitate de deschidere:

prezentarea locului protecţiei civile în sistemul securităţii naţionale,
prezentarea Regulamentului de desfăşurare a concursului, înscrierea si prezentarea echipajelor participante;

-   10.30 – 11.30  - Desfăşurarea concursului (probă teoretică);
-   11.30 – 12.15  - Prezentarea autospecialei de intervenţie în situaţii de urgenţă S.C. PETROM – OMV
-   12.15 – 13.00  - Festivitate de premiere:

 

  • dezbaterea subiectelor de concurs si prezentarea răspunsurilor corecte;
  • premierea echipajelor participante

    Premierea participanţilor se va face cu ajutorul sponsorilor : S.C. PETROM-OMV, S.C. TIMKEN-ROMÂNIA S.A. şi  S.C. COCA-COLA ROMANIA
Actual

Între 28 şi 30 Mai 2010, sunteţi invitaţi la Festivalul FREE FEST, în parcul "Constantin Stere" Bucov de lângă Ploieşti. Scopul acestui festival este realizarea, susţinerea şi promovarea unui nou concept de activitate în materie de entertainment, stimulând şi promovând cultura muzicală în cadrul participanţilor, acest eveniment adresându-se tuturor vârstelor, dar în special tinerilor.


Festivalul este sponsorizat de Coca-Cola (www.coca-cola.ro), Heineken România (www.heinekenromania.ro) şi de Domeniile Ostrov, iar partenerul principal al FREE Fest este Let’s Rock Romania (www.letsrock.ro).http://freefest.letsrock.ro

Două scene în acelaşi festival

FREE FEST
aduce, ca noutate, două scene cu stiluri de muzică diferite ROCK şi ELECTRO. După terminarea programului la scena Rock începe programul la scena Electro până dimineaţă, în fiecare zi. Nu vor lipsi motoarele, berea, locurile de camping, mâncarea proaspătă on-site, concursuri de caricatură şi multe altele.
La scena Rock vor fi prezente trupe cunoscute din România :
Viţa de Vie, Coma, Zob, Trooper, E.M.I.L., El Negro, Blind Spirits, Cod, Vive la Noize, Tapinarii, Lefters, Fusioncore, Whiteash, TzeTze + Vali Racila, Negativ, Addendum.

După ce publicul a terminat de dat din cap, începe mişcarea la scena Electro cu STICS (dnb), RIZAH (dub-reggae-dnb), NEW MEDICINE (dubstep-dnb), COSTIN G (dubstep-dnb), DJ CATA (minimal-tech), VLADIMIR (techno), GOJIRA (breakbeat-techno), DJ NARCISA (minimal-tech),  SPLIFF AGENT (dubstep) şi muzică Goa si Psy.

Organizatorii anunţă şi un spectacol oferit de cascadori profesionişti în sărituri cu motocicleta ce vor activa pe traseul ce va fi amenajat în cadrul parcului "Constantin Stere", standurile de caricaturi şi portrete organizate şi realizate de elevii Liceului de Artă Ploieşti, concursuri moto şi de lupte în noroi, pentru doamne şi domnişoarele ce doresc să încerce, şi, nu în ultimul rând, parada moto, unde se aşteaptă motociclişti din toate colţurile ţării să ofere cel mai bun show moto de până acum, în Ploieşti.

Tradiţionala defilare moto bineînţeles că nu va lipsi, spun organizatorii.

Primăria Ploieşti şi Administraţia Parcului Comemorativ "Constantin Stere" Bucov reprezintă unii dintre partenerii principali ai evenimentului.

Producţia va fi asigurată de firma TEMPLE MEDIA, constând în o scenă 20x10 m, instalaţie de lumini inteligente, instalaţie de sonorizare (40.000W) şi o echipă de 10 tehnicieni şi sunetişti.

Intrarea este liberă.

Zonă de camping securizată

Pentru vizitatorii din ţară sau cei care doresc să se instaleze cu corturile pentru întreaga perioadă a festivalului în parcul din Bucov, organizatorii pun la dispoziţie două zone de camping securizate, în interiorul cărora accesul se va face numai prin prezentarea unei brăţări primite, la intrare, de fiecare invitat.

Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul oficial al evenimentului :

http://freefest.letsrock.ro

Sponsori:

COCA COLA (www.coca-cola.ro)

HEINEKEN ROMANIA (www.heinekenromania.ro)

DOMENIILE OSTROV

LET’S ROCK ROMANIA (www.letsrock.ro)

Parteneri media:

Actualitatea Prahoveană (www.actualitateaprahoveana.ro), Radio Prahova (www.radioprahova.ro), Citytoday (www.citytoday.ro), Topgear (www.topgear.ro), Bangyourbrain.com (www.bangyourbrain.com), Carteadenisip.ro (www.carteadenisip.ro), Ieseala.com (www.ieseala.com), Rockstage.ro (www.rockstage.ro), 4Arte.ro (www.4arte.ro), Muzicabuna.ro (www.muzicabuna.ro), Metropotam.ro (www.metropotam.ro), Bestial Records (www.bestial.ro), Stay Metal Forever, E-Zine.ro (www.e-zine.ro)

Actual

Luni 26 aprilie, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti a depistat, în jurul orelor 10.00, un bărbat care a sustras mai multe componente metalice de la vagoanele CFR staţionate în zona Gării Ghighiu. Ioan S. de 42 ani din Ploieşti a atras atenţia jandarmilor în momentul în care se deplasa prin comuna Bărcăneşti cu un atelaj hipo în care avea încărcate componentele metalice sustrase.

Întrebat cu privire la provenienţa bunurilor transportate, bărbatul nu a fost în măsură să justifice în vreun fel dobândirea lor iar în urma verificărilor jandarmilor  s-a stabilit că bunurile au fost sustrase cu o zi înainte de la vagoanele CFR, iar la momentul depistării Ioan S. se îndrepta către un centru de colectare a fierului vechi pentru a le valorifica.

Prejudiciul, constând în peste 850 piese metalice a fost recuperat în totalitate, bărbatul fiind predat organelor de urmărire penală pentru continuarea cercetărilor. Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de componente ale căii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt în compunerea unui tren aflat în circulaţie sau programat pentru circulaţie.

Actual

Postul de televiziune de business The Money Channel aniversează pe 1 mai patru ani de existenţă pe piaţa media din România. Momentul aniversar este marcat printr-o serie de ediţii speciale, imagini retrospective, documentare, analize şi dezbateri live despre evoluţia economiei şi mediului de afaceri românesc, materiale care se vor difuza în perioada 26 aprilie – 7 mai.

Pe parcursul celor zece zile, jurnaliştii The Money Channel şi invitaţii lor, analişti, antreprenori, experţi, politicieni şi lideri din business, vor face radiografia economiei României ultimilor patru ani, vor dezbate pe marginea aspectelor care ameninţă economia reală şi vor analiza reperele reale ale ieşirii din criză. Fiecare zi a săptămânii va aborda o anumită temă, va vorbi despre evoluţii, oameni, idei şi decizii care au contribuit sau contribuie la dezvoltarea economiei româneşti.

Astfel, temele săptămânii 26-30 aprilie sunt: antreprenoriatul, agricultura, investiţiile şi forţa de muncă, macroindicatorii RO în UE şi fondurile europene. În săptămâna 3 - 7 mai, temele abordate vor fi: piaţa valutară, piaţa de mărfuri, pieţe bursiere, pieţe pe val, pieţe sub val: auto, imobiliare, IT&C, şi finanţe personale.

De luni până vineri, între orele 20 şi 21, The Money Channel va difuza interviuri cu figuri reprezentative din mediul de afaceri românesc şi alte personalităţi, printre care: Radu Octavian, Dinu Patriciu, Dacian Cioloş, Camelia Şucu, Stere Farmache, Steven van Groeningen, Adrian Vasilescu, Lucian Croitoru şi Alderman Nick Anstee.

Astăzi, 26 aprilie, tema principală este antreprenoriatul. The Money Channel va prezenta în retrospectivă materiale cu cei mai importanţi antreprenori din România şi măsurile pe care aceştia le-au luat în această perioadă de criză. Vor fi difuzate interviuri, analize, studii de caz prezentate de-a lungul timpului în emisiunile Antreprenor şi materiale despre surse de finanţare pentru antreprenori. De asemenea, telespectatorii The Money Channel vor avea ocazia să urmărescă intervenţii live ale unor importanţi jucători din piaţă. Începând cu ora 20 se va difuza un interviu cu Octavian Radu.

Joomla SEF URLs by Artio