Actual

Actual

Hidrologii avertizează că, în aceste zile, în multe dintre bazinele hidrografice din țară se înregistrează risc crescut de producere a inundațiilor. Cel mai mare pericol este în nord și în sud-vestul țării, pentru mai multe râuri fiind emis cod portocaliu.

Read more: Alertă de inundații, în aproape toată țara, până marți după-amiază
Actual

Salvatorii din șase județe și cei din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani s-au întrecut, la Ploiești, în cadrul fazei a II-a a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat. În municipiu au fost organizate probele pentru echipajele din zona a patra.

Read more: ISU Prahova are cea mai bună echipă de paramedici din regiune
Actual

După inundațiile de azi-noapte, care au afectat mai multe localități din Prahova (VEZI DETALII), nici ziua de vineri nu se anunță prea liniștită în condițiile în care o bună parte din județ se află  sub avertizare cod portocaliu de inundații, iar restul sub alertă cod galben.

Read more: Două alerte cod portocaliu de inundații valabile vineri, în bazinul râului Teleajen
Actual

Accident grav, vineri dimineață, în jurul orei 9.00, în județul Prahova. Două autoturisme și o cisternă neîncărcată au fost implicate în evenimentul care a avut loc pe DN 1, în zona localității Cormanic.

Read more: Șofer încarcerat pe DN 1, la Comarnic, după impactul între două autoturisme și o cisternă....
Actual

Ploieștenii au simțit, joi dimineață, un puternic miros de sulf în municipiu. Nu este tocmai o senzație neobișnuită, dar cei care au avut curiozitatea să afle ce o provoacă au avut surpriza să constate că, din datele oficiale... mirosul îi înșală.

Read more: Mirosul de sulf din Ploiești, explicat în rețeaua de monitorizare: calitatea aerului este FOARTE...
Actual

Profesor ulde istorie universală de la Universitatea Ebraică din Ierusalim Yuval Noah Harari a vorbit, într-un interviu pentru Dilema Veche, acordat cu prilejul recentei sale vizite la București, despre scenariul sumbru al prăbușirii Uniunii Europene și s-a referit, inclusiv, la impactul pe care acesta l-ar avea asupra României, unde ar reînvia un conflict istoric.

Read more: Profesorul Yuval Noah Harari: "Dacă UE s-ar prăbuși, există șanse că războaiele să reizbucnească....
Actual

Nici ziua de astăzi nu iese din tiparul meteorologic cu care ne-am obișnuit, de la începutul verii. Meteorologii anunță disconfort termic accentuat, în special în zonele joase, iar după-amiaza atmosfera va fi răcorită de vijelii și averse.

Read more: Alertă de vijelii și ploi torențiale, miercuri după-amiază, în aproape toată țara
Joomla SEF URLs by Artio