Actual

Actual

Proiectele de ordin aflate în lucru la Ministerul Educației stabilesc că, în acest an școlar, simularea examenelor naționale va avea loc începând cu 11 martie, iar ca element de noutate menționează că testările vor fi organizate și pentru elevii de clasa a VII-a.

Read more: Simulări și la clasa a VII-a. Testările pentru pregătirea Evaluării Naționale și a...
Actual

Direcţia de Sănătate Publică a primit analizele de laborator privind calitatea apei livrate în Ploieşti şi anunţă că nu mai sunt probleme pe reţea. Instituţia a ridicat, marţi seară, interdicţia de consum care fusese impusă începând de sâmbătă, după ce o avarie majoră a făcut ca la robinetele din mii de apartamente din nordul şi centrul municipiului să ajungă apă cu noroi.

Read more: DSP Prahova a anunţat că apa din Ploieşti e potabilă. Interdicţia privind consumul a fost ridicată
Actual

Conducerea operatorului sistemului de alimentare cu apă din Ploieşti a organizat marţi după-amiază o conferinţă de presă în care a anunţat că a primit rezultatele analizelor microbiologice, din care reiese că apa livrată în municipiu începând de sâmbătă, după izolarea conductei defecte şi alimentarea din altă sursă, este potabilă. Reprezentanţii Apa Nova au discutat şi despre modul în care au constatat avaria, dar şi despre cel în care au asigurat comunicarea cu clienţii în ziua respectivă, dând de înţeles că nu se consideră vinovaţi de nimic, chiar dacă populaţia a fost anunţată la multe ore după constatarea avariei, şi că societatea va suporta paguba generată de apa care s-a scurs din conducta defectă.

Read more: Apa Nova, despre criza din Ploieşti: "Cine a sunat la dispeceratul nostru a ştiut de avarie. Apa...
Actual

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, despre criza apei potabile care a apărut în mai multe cartiere în urma unei avarii a Apa Nova. Edilul a spus că aproximativ 15% din suprafaţa Ploieştiului şi circa 30.000 de oameni sunt afectaţi începând de sâmbătă de această situaţie, în perimetrul respectiv aflându-se şi 15 unităţi de învăţământ. El a vorbit despre măsurile luate până acum, dar şi despre cele care trebuie impuse pentru a preveni repetarea pe viitor a unui asemenea incident.

Read more: Criza apei din Ploieşti! Anunţul făcut astăzi de primarul Dobre
Actual

15 unităţi de învăţământ din Ploieşti se află în perimetrul afectat de avaria apărută sâmbătă dimineaţă în reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Pentru că încă e în vigoare interdicţia de consum impusă de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, elevii şi preşcolarii de aici, aproape 6.700 la număr, au primit astăzi apă îmbuteliată, iar operatorul Apa Nova a adus mai multe cisterne cu apă potabilă în aceste zone.

Read more: 6.700 de elevi şi preşcolari, lăsaţi fără apă în unităţile de învăţământ. Vezi lista şcolilor din...
Actual

După problemele apărute la finalul săptămânii trecute cu privire la alimentarea cu apă din Ploieşti, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a interzis consumul apei de la robinet în unităţile de învăţământ. Într-o adresă oficială transmisă către Inspectoratul Şcolar Judeţean, DSP recomandă ca elevii sau preşcolarii şi cadrele didactice să folosească apa din reţea doar pentru "evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere".

Read more: AVERTISMENT. DSP a interzis consumul apei de la robinet în şcolile din Ploieşti
Actual

Cazul violent petrecut în Ploieşti pe 29 ianuarie, când o profesoară de matematică a fost înjunghiată de un fost elev în incinta Colegiului "Spiru Haret", face în continuare valuri. Colegii cadrului didactic încearcă să păstreze acest caz în atenţia opiniei publice, reclamând că nu au văzut nicio măsură conctretă în urma incidentului din ianuarie şi că sistemul de învăţământ din România, în forma actuală, nu îi protejează deloc pe profesori.

Read more: Protest la Colegiul "Spiru Haret" Ploieşti, la aproape două săptămâni după ce o profesoară a fost...