Actual

Actual

Zece medici care lucrau la spitale din Prahova au decis să demisioneze, până în prezent, în contextul epidemiei. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Câmpina, la spitalul desemnat să fie unitate suport pentru pacienții infectați cu noul tip de coronavirus.

Read more: Zece medici și-au dat demisia, la Câmpina, Mizil și Breaza
Actual

Valul de demisii din spitale alertează autoritățile. Premierul Ludovic Orban a anunțat, într-un interviu pentru presa centrală, că sunt luate în calcul măsuri față de cei care recurg la acest gest, dar nu susține retragerea dreptului de practică.

Read more: Guvernul ia în calcul măsuri mai dure pentru medicii care demisionează în mijlocul epidemiei
Actual

Centrul Medical Sanconfind a confirmat, miercuri, într-un comunicat de presă, că este afectat direct de pandemia de coronavirus, după ce, ieri, a fost confirmată infecția cu coronavirus a unui cadru medical (VEZI DETALII).

Read more: Centrul Medical Sanconfind confirmă că un medic este infectat cu coronavirus și închide temporar...
Actual

Boala demisiilor a ajuns și la Spitalul Municipal Câmpina, cam odată cu epidemia de coronavirus. Unitatea, desemnată spital suport pentru pacienți cu Covid-19, a rămas fără mai mulți medici, inclusiv fără trei anesteziști din, probabil, cea mai importantă secție în contextul actual.

Read more: Demisii la secția ATI a Spitalului Municipal Câmpina. Spitalul suport pentru pacienți Covid-19 a...
Actual

Numărul persoanelor aflate în auto-izolare în Prahova a scăzut, miercuri, sub.4.700, în schimb cifrele din bilanțul sancțiunilor aplicate celor care încalcă ordonanțele militare continuă să crească.

Read more: Amenzi de aproape 3.000.000 de lei pentru prahovenii care au încălcat prevederile ordonanțelor...
Actual

  • Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești de marți 31 martie 2020 am identificat un detaliu care ne-a stimulat interesul. Un teren de 248 de metri pătrați aflat în proprietatea privată a municipiului Ploiești este propus spre concesionare, în vederea extinderii unui imobil, către un cetățean din municipiu la un preț mai mult decât atractiv, pentru o perioadă de 49 de ani.
  • Evaluarea este făcută de societatea Fidox SRL
  • Numele societății a atras atenția presei locale, după ce compania în cauză a fost implicată într-o serie de procese de înstrăinare ale unor terenuri deținute de municipalitate în care a fost suspectată că ar fi subevaluat terenurile în beneficiul unor terți privați.
  • Contractul cu Fidox a fost încheiat în mandatul lui Iulian Bădescu, după care municipalitatea a contractat o altă firmă, iar edilul Adrian Dobre a reluat colaborarea cu Fidox, semnând un nou contract

Potrivit proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești, se propune concesionarea directă a terenului în cauză care este situat pe Str. Făcliei Nr 2 B din municipiul Ploiești. Proiectul se bazează pe referatul de aprobare semnat de consilierii municipali Dănescu Ștefan, Stanciu Marilena, Vîscan Robert Ionuț, Drăculea Sanda, Văduva Sorin, Marius Matees și Bogdan Hodorog și pe cererea cetățeanului care își dorește obținerea acestui teren, Manea Nicolae Cristian. La dosar s-au atașat avizul Comisiei Patrimoniu și autorizația de construcție pentru viitoarele lucrări care se vor executa pe teren, respectiv o extindere și un gard. Totodată, propunerea de proiect cuprinde și însușirea raportului de evaluare conceput de societatea cu care municipalitate derulează un contract cadru, SC FIDOX SRL. Proiectul a fost respins în ședința de ieri, după ce nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptare. Acesta a fost amânat, încă o dată, în luna ianuarie.

Istoricul societății Fidox – Consultanță pentru afaceri și comerț cu semințe

În anul 2013, primăria Ploieşti a încheiat un „contract de servicii de evaluare şi reevaluare bunuri ale Municipiului Ploieşti” în valoare de 10.614.900 lei fără TVA cu SC Fidox SRL. Potrivit informațiilor publice actualizate la nivelul anului 2018, societatea are un angajat, iar obiectul principal de activitate este consultanța pentru afaceri, în subsidiar deținând și abilități în comerțul cu plante și semințe.

Sub bagheta fostei conduceri a municipalității și prin intermediul serviciilor prestate de Fidox SRL, în anul 2013 au fost vândute către terţi 6 terenuri. Potrivit presei locale, prețurile la care s-au efectuat tranzacțiile sunt în unele cazuri şi sub 30% din valoarea de piață de la acel moment.

În timp ce pentru stabilirea preţului de vânzare la 48,23 euro fără TVA/mp al terenului de la fostul Interex – peste 11 mii de metri pătrați - evaluatorul a ales pentru comparaţie preţuri ale unor terenuri sitate în zone mai puţin atractive imobiliar ale Ploieştiului, cum ar fi teren extravilan, fără utilităţi în cartier Albert – 40 euro/mp sau zonă industrială Mihai Bravu – 60 euro/mp, pentru a ajunge la 150 euro/mp – preţ propus pentru vânzarea terenului către Mc Donalds Nord, acelaşi evaluator a ales pentru comparaţie terenuri din imediata vecinătate a locaţiei sau din locaţii cu valori de piaţă similare: cartier Albert intravilan – 150 euro/mp sau Motel Petrom – 185 euro/mp. Pentru necunoscători, este obligatoriu de menţionat o ciudăţenie: cele două terenuri se află la o distanţă de maximum 500 metri unul faţă de celălalt, cu deschidere la aceeaşi stradă, cu aproximativ aceleaşi edificii (clădire şi parcare) construite pe ele. Deşi aflate în unul în imediata apropiere a celuilalt, nimănui nu i-a trecut prin cap să facă o comparaţie între valorile de piaţă propuse pentru vânzare – sursa observatorulph.ro

Prețul prietenos

Revenind la terenul de pe strada Făcliei, soții Manea Nicolae și Minodora, care sunt proprietari ai imobilului situat la Făcliei 2A doresc concesionarea directă de la primărie a terenului poziționat la adresa Făcliei 2B, în suprafață de 248 de metri pătrați. Toate direcțiile din primărie și-au dat avizul, inclusiv Direcția Generală de Dezvoltare Urbană. Obiectul concesiunii îl reprezintă exploatarea terenului care aparține domeniului privat al municipiului Ploiești, în vederea extinderii construcțiilor existente pe terenul alăturat, aflat în proprietatea familiei respective. Potrivit raportului de evaluare nr 3867/2019, prezentat de societatea Fidox SRL, evaluatorul a propus următoarea valoare a redevenței: 2549.44 lei pe an, adică 212,45 lei pe lună. 43 de euro lunar – acesta este cuantumul redevenței socotită de societatea Fidox pentru folosința a aproape 300 de metri de teren, pe care se va construi încă un corp de imobil, în municipiul Ploiești.

Argumentul forte

„Luând în considerare necesitatea valorificării bunurilor Municipiului Ploiești în vederea obținerii de fonduri suplimentare la bugetul local, se constată că proiectul de hotărâre trebuie analizat în regim de urgență în prima ședință a Consiliului Local a municipiului Ploiești”, se afirmă în referatul de aprobare semnat de consilierii municipali nominalizați la începutul materialului. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Actual

Un operator, angajat al rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploiești, a fost confirmat ca infectat cu coronavirus. Tânărul nu ar fi prezentat simptome o vreme, aşa că a continuat să vină la muncă. Reprezentanţii companiei petroliere au precizat că, după apariţia primelor semnale, au decis ca toţi colegii cu care operatorul intrase în contact, vreo 60 la număr, să rămână în autoizalare la domiciliu.

Read more: Un angajat Lukoil Ploieşti a fost diagnosticat cu COVID-19, iar 60 de colegi cu care intrase în...
Actual

Lista unităților sanitare care devin spitale suport pentru pacienți cu Covid-19, maternități pentru pacienți cu Covid-19 și unitățile de dializă desemnate pentru cei infectați a fost publicată în Monitorul Oficial, în ziua în care țara noastră a depășit 2.000 de cazuri confirmate. România a intrat, oficial, în Scenariul 4 al epidemiei (VEZI DETALII).

Read more: LISTA COMPLETĂ a spitalelor și maternităților care vor prelua pacienți cu Covid-19, în fiecare județ
Actual

Societatea Naţională de Medicina Familiei a transmis o recomandare, în care arată că este esenţial să fie evitat contactul cu alte persoane, inclusiv cu medicii, şi le cere oamenilor să apeleze la consulaţiile telefonice, iar dacă prezintă oricare dintre simptomele asociate COVID-19 să discute cu medicul tot prin telefon.

Read more: Se recomandă consultaţiile telefonice. "Nu vă duceţi la cabinetul de medicină de familie şi nici...
Joomla SEF URLs by Artio