Actual

Actual

Poliţia Rutieră derulează, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne, o amplă campanie de verificare a transportatorilor de persoane, pentru depistarea şi sancţionarea aşa-zişilor piraţi, care desfăşoară curse de călători fără autorizaţie. De la începutul acestei luni, poliţiştii au oprit în trafic aproape 4.500 de maşini. Numărul sancţiunilor este incomparabil mai mic, de 25, însă acestea au fost aspre, ajungând până la reţinerea taloanelor auto.

Read more: MAI cere toleranţă zero faţă de transportatorii "piraţi". Mii de autoturisme au fost verificate de...
Actual

Nouă unităţi de învăţământ din Prahova nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare, iar 52 nu au autorizaţii de securitate la incendiu. Este situaţia transmisă luni de autorităţile judeţene, la solicitarea ministrului Afacerilor Interne, care a convocat o videoconferinţă cu toţi prefecţii în care s-a discutat despre şcolile, grădiniţele şi liceele fără apă potabilă, despre uniotăţile fără grupuri sanitare în interior, dar şi despre starea microbuzelor pentru transportul elevilor.

Read more: 9 unităţi de învăţământ din Prahova nu au autorizaţie sanitară, cu mai puţin de o lună înainte de...
Actual

Guvernul a adoptat în această săptămână o ordonanţă care aduce modificări la Codul Rutier. Noile prevederi aduc amenzi mari pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul şofatului, după creşterea numărului de accidente provocate de şoferi concentraţi la transmisii live pe reţelele de socializare. Totodată, conform noilor prevederi, sunt vizaţi şi bicicliştii, dar şi conducătorii de trotinete electrice.

Read more: COD RUTIER 2019 | Sancţiuni mai mari pentru folosirea telefoanelor la volan, dar şi pentru...
Actual

Românii care au dorit să îşi petreacă pe Valea Prahovei minivacanţa de Sfânta Maria nu scapă de aglomeraţia de pe şosele. Sâmbătă la prânz, Poliţia Prahova a anunţat că sunt cozi de maşini atât pe DN 1, cât şi pe cunoscuta rută alternativă prin Săcele şi Văleni, pe DN 1A.

Read more: Minivacanţă cu ambuteiaje. Sunt cozi de maşini şi pe DN 1 şi pe DN 1A
Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă o perioadă de instabilitate atmosferică. Pentru Prahova şi încă şapte judeţe, ANM a emis astăzi un cod galben de vijelii, valabil până vineri dimineaţă. Meteorologii anunţă că, izolat, vor fi căderi de grindină şi cantităţi de precipitaţii de până la 60 de litri pe metru pătrat.

Read more: Cod galben de vijelii şi grindină, până vineri dimineaţă, în 8 judeţe, inclusiv Prahova
Actual

Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova s-a reunit miercuri în ședință pentru a aproba trei planuri de măsuri privind combatarea unor focare de pestă porcină africană, confirmate recent pe raza județului, toate în comuna Poienarii Burchii, localitate care se afla deja în zona de protecţie după apariţia unor cazuri precedente.

Read more: Numărul focarelor de pestă porcină a ajuns la 42 în Prahova, după confirmarea a încă 3 cazuri
Actual

Scandal de proporţii în cartierul Bariera Bucureşti din sudul Ploieştiului! Mai multe maşini au fost avariate, după ce de la geamul unui apartament din blocul 5A au fost aruncate mai multe obiecte contondente, inclusiv ghivece de flori sau moloz. Vecinii au chemat Poliţia şi povestesc că totul ar fi izbucnit în urma unei neînţelegeri domestice.

Read more: Scandal în sudul Ploieştiului. Mai multe maşini avariate după ce dintr-un balcon au început să...
Actual

Canicula afectează în continuare mare parte din ţară, iar meteorologii anunţă că marţi temperaturile vor ajunge aproape de 37 de grade Celsius, în timp ce ziua de miercuri va aduce în continuare disconfort termic în sudul, estul și centrul teritoriului. Urmează, totuşi, până joi dimineaţă cel puţin, o perioadă de instabilitate atmosferică, vijelii şi căderi de grindină.

Read more: ANM anunţă temperaturi de 37 de grade, urmate de vijelii şi grindină
Actual

Primăria Ploieşti anunţă măsuri speciale, în condiţiile în care municipiul se confruntă cu un val de caniculă, iar mare parte din teritoriul judeţului Prahova este, cel puţin până marţi, sub cod galben, ANM avertizând că temperaturile v or ajunge până la 38 de grade Celsius iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Read more: VAL DE CANICULĂ. Vezi măsurile şi sfaturile transmise de Primăria Ploieşti!
Actual

Marți, 13 august a.c., cu ocazia „Zilei Informării Preventive”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova va desfășura o serie de activităţi menite să familiarizeze populaţia cu măsurile de preîntâmpinare a anumitor tipuri de situaţii de urgenţă, precum şi cu regulile de comportare în cazul declanşării riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul judeţului.

Read more: MARŢI 13 - ISU Prahova organizează o sesiune de informare, pentru prevenirea unor situaţii de...
Joomla SEF URLs by Artio