Marți, 27 Iunie 2017
 

Actual

Poliția Locală poate da sancțiuni în cazul șoferilor care opresc sau staționează neregulamentar. Vezi în ce condiții

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 22 June 2017 11:32  |  Category: Actual

O hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție a stârnit controverse în spațiul public, determinând autoritățile să aducă lămuriri cu privire la modul în care trebuie interpretată această decizie, referitoare la unii șoferi care încalcă legislația în vigoare.

Epidemia de rujeolă a bubuit și la graniţa cu Prahova. Zeci de cazuri internate la Brașov

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 22 June 2017 08:53  |  Category: Actual

Numărul cazurilor de rujeolă crește încet, dar sigur, în Prahova, de la o săptămână la alta, ajungând la 7 conform celor mai recente date raportate. Pericolul este, însă, din ce în ce mai mare, având în vedere creșterea alarmantă a numărului de cazuri din județul vecin, Brașov.

VIDEO - Totul despre "sextorsion". Cum sunt șantajați adolescenții în mediul on-line

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 21 June 2017 15:16  |  Category: Actual

Șantajul sexual pe internet face victime din ce în ce mai ușor, iar victimele, tot mai multe, cad ușor în plasa infractorilor. Fenomenul "sextorsion" creează îngrijorare în România și, de altfel, în întreaga Europă.

Rezolvările prezentate în baremul de corectare sunt mai degrabă exemple și evaluatorii iau decizia finală cu privire la cum trebui punctat sau nu fiecare răspuns. "Lămuririle" vin chiar de la Centrul de Evaluare și Examinare care le transmite candidaților că au la îndemână contestațiile (VEZI DETALII), ca instrument pentru a-și face dreptate în cazul în care consideră că lucrările lor nu au fost evaluate corect.

EN 2017 - Reguli noi la soluționarea contestațiilor. Miercuri, candidații susțin proba la Matematică

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 21 June 2017 06:44  |  Category: Actual

Doar 97% dintre candidații înscriși la Evaluarea Națională din acest an au participat la prima probă, cea de luni, iar mai mulți absolvenți au fost dați afară din examen. Miercuri, pentru cei mai mulți evaluarea se încheie, cu proba la Matematică, iar apoi urmează dificila așteptare a rezultatelor. În premieră, anul acesta nu va mai exista un prag pentru acordarea punctajului, la contestații.

Ploieşti: Accident cu 7 victime, care a blocat şi linia de tramvai

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 20 June 2017 12:17  |  Category: Actual

accident politiaDouă autoturisme, în care se aflau şapte persoane, au fost implicate într-un accident rutier petrecut marţi, în jurul prânzului, în centrul municipiului Ploieşti. Un autoturism cu cinci pasageri a intrat în coliziune cu un taxi în care se aflau şoferul şi o clientă

Înalta Curte de Casație și Justiție judecă, marți, un nou termen în procesul lui Sebastian Ghiță și Iulian Bădescu

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 20 June 2017 11:05  |  Category: Actual

Multă "lume bună" este așteptată, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție. printre dosarele care au termen astăzi se află și cel în care fostul deputat Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului sunt judecați pentru infracțiuni de corupție.

Lovitura de milioane de euro dată de proxeneţi români în Europa! Percheziții în România și alte șase țări

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 20 June 2017 08:55  |  Category: Actual

Peste 70 de descinderi au avut loc, luni, pe raza judeţelor Argeş, Olt, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză cu o largă componenta transnațională vizând destructurarea a patru grupuri infracţionale organizate. Este vorba despre un dosar instrumentat de DIICOT Pitești, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combaterea a criminalităţii organizate Piteşti, Craiova, Ploieşti, Bucureşti, Vâlcea şi Dâmboviţa vizând 52 de persoane bănuite de exploatare sexuală, proxenetism şi spălare de bani.

Un fost vicepreședinte al ANAF, trimis în judecată pentru trafic de influență, a fost achitat de Tribunalul Prahova

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 20 June 2017 06:37  |  Category: Actual

Fostul vicepreședinte al ANAF și director Antifraudă Romeo Nicolae, trimis în judecată, în noiembrie 2015, de DNA Ploiești, acuzat de trafic de influență, a fost găsit nevinovat, luni, de judecătorii Tribunalului Prahova.

Fostul procuror al DNA Ploiești Mircea Negulescu ar putea fi urmărit penal pentru cercetare abuzivă şi influenţarea declaraţiilor

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 20 June 2017 06:23  |  Category: Actual

Fostul procuror anticorupţie Mircea Negulescu ar putea fi urmărit penal de către procurorii Parchetului General pentru cercetare abuzivă şi influenţarea declaraţiilor, în baza sesizării făcute de procurorii ploieșteni Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie după ce mai multe persoane, martori şi inculpaţi într-un dosar penal, l-au acuzat de presiuni şi ameninţări.

Licitaţie pentru lapte şi corn... sau Cum să te saturi cu 1,07 lei pe zi

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 19 June 2017 17:08  |  Category: Actual

corn si lapteAutorităţile prahovene au lansat o licitaţie publică pentru selecţia firmelor care vor furniza produse lactate şi de penificaţie în unităţile de învăţământ în următorul an şcolar. Pentru 2017-2018, Consiliul Judeţean a alocat aproape 13 milioane de lei, fără TVA, o sumă care nu diferă foarte mult de cea care fusese alocată la începutul actualului an şcolar.