Actual

Actual

Nopți tropicale și temperaturi de până la 38 de grade la umbră sunt anunțate pentru următoarele zile. ANM a emis, pentru perioada 11-13 august, cod galben de caniculă, valabil în toată țara cu excepția zonelor montane și a litoralului.

Read more: ANM a emis cod galben de caniculă pentru aproape toată țara. Termometrele vor indica aproape 40 de...
Actual

Copiii din învățământul preuniversitar se întorc mai devreme în școli și grădinițe, față de anii precedenți, a decis ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz. Cursurile vor fi reluate pe 9 septembrie, iar până la următoarea vacanță mare vor fi 35 de săptămâni de școală și numai două vacanțe, conform structurii anului 2019 - 2020.

Read more: Anunț oficial al Ministerului Educației! Elevii reiau cursurile cu o săptămână mai devreme și...
Actual

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a cerut Guvernului să nu recurgă la blocarea anagajărilor în sistemul de educație, intenție rezultată din proiectul rectificării bugetare publicat de Ministerul de Finanțe.

Read more: FSLI avertizează că rectificarea bugetară va afecta activitatea în mii de școli
Actual

Continuă evoluţia pestei porcine în Prahova, iar focarele au fost confirmate oficial inclusiv la câţiva kilometri de o fermă de porci din comuna Gherghiţa, în sudul judeţului, unde sunt crescute aproape 9.500 de suine.

Read more: Alertă în Prahova, după ce au apărut focare de pestă la câţiva kilometri de o fermă cu aproape...
Actual

Virusul care provoacă pesta porcină africană continuă să avanseze în Prahova, în ultimele zile fiind confirmate oficial trei noi focare şi mai fiind aşteptate rezultatele analizelor de laborator pentru cel puţin încă un caz.

Read more: Încă trei focare de pestă porcină africană au fost confirmate în Prahova
Actual

Transport Călători Express a anunţat că va reduce programul traseelor de transport public din municipiu în zilele de 15 şi 16 august, la debutul minivacanţei de care se vor bucura mulţi bugetari cu ocazia sărbătorii religioase a Adormirii Maicii Domnului, declarată sărbătoare legală în România.

Read more: TCE Ploieşti anunţă un program redus în minivacanţa primită de bugetari începând din 15 august
Actual

Deși ministrul de Interne a anunțat, încă de săptămâna trecută, că a cerut controale la nivel național, pentru depistarea celor care fac ilegal transport de persoane, "pirații" de pe șosele nu sunt dispuși să renunţe prea ușor la afacerea lor ilicită. Așa se explică recordul stabilit, marți, de polițiștii prahoveni: șase astfel de conducători auto au fost depistați pe drumurile din județ.

Read more: Șase șoferi depistați în județ, într-o singură zi, făcând transport ilegal de persoane. Drumurile...
Actual

Viitura produsă sâmbătă seară, pe râul Provița, în județul Prahova, a luat viața unui copil de numai doi ani și a fost aproape să-l înece și pe fratele lui mai mare. Norocul a făcut ca strigătele disperate ale mamei rămase pe mal să fie auzite de un pompier. Aflat în timpul liber, salvatorul nu a ezitat să înfrunte șuvoaiele și l-a recuperat pe micuț după aproape un kilometru, când copilul se lupta, cu ultimele puteri, pentru viața lui. Pentru curajul său, eroul a fost decorat, miercuri, de conducerea MAI.

Read more: Lacrimile eroului prahovean care a salvat un copil din mijlocul șuvoaielor: "Nu am reușit să-i...
Joomla SEF URLs by Artio