Actual

Actual

România va atinge, în următoarele ore, pragul de 2.000 de cazuri de coronavirus și va intra, oficial, în Scenariul 4 anunțat de autorități. Asta nu-i împiedică pe unii să continue să ignore restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19. Numai în Prahova au fost aplicate, până acum, peste 2.000 de amenzi și peste 70 de persoane sunt cercetate penal, pentru zădărnicirea combaterii bolilor sau alte infracțiuni în contextul epidemiei.

Read more: România, la câteva ore distanță de intrarea în Scenariul 4. În Prahova încă se încheie dosare...
Actual

Evoluția epidemiei de coronavirus este imposibil de prevăzut, la acest moment, prin urmare nu se știe când elevii vor reveni la cursuri. Cea mai problematică, în prezent, este situația elevilor din clasele terminale, care în vară ar trebui să suțină examenele naționale.

Read more: În lipsa unui răspuns clar privind momentul reluării cursurilor, Ministerul Educației le dă...
Actual

  • O ploieșteancă povestește trauma și frustrarea pe care o trăiește, împreună cu familia sa, după ce fiul în vârstă de 15 ani a fost atacat de șapte indivizi într-un parc din centrul Ploieștiului, la doar câteva sute de metri de sediul Poliției Prahova
  • După loviturile primite, fiul său a suferit o intervenție medicală
  • La depunerea plângerii, i s-a sugerat că făptașii nu vor păți mare lucru
  • După câteva luni de zile, băiatul a fost audiat la Poliție
  • Unul dintre agresori a intrat în clasa a 9-a la aceeași unitate de învățământ cu victima
  • Părinții nu au mai primit nici o informare de la Poliție
  • După 9 luni de zile de la producerea evenimentului, agresorii se distrau la Balul Bobocilor
  • Unul dintre ei a fost identificat drept co-autor la o tâlhărie petrecută în urmă cu două săptămâni în cartierul Mihai Bravu
  • În toată această perioadă, autorii au zburdat în libertate, nederanjați
Read more: Scrisoarea unei mame: Fiul meu a fost bătut într-un parc din centrul Ploieștiului. Poliția l-a...
Actual

Încercând să limiteze răspândirea noului coronavirus, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a emis duminică Ordonanţa militară nr. 4, care impune măsuri mai aspre pentru persoanele care nu respectă normele de izolare sau carantină şi cele care ies din case nejustificat. În schimb, ordonanţa relaxează condiţiile pentru persoanele trecute de 65 de ani, aducâînd totodată şi măsuri noi referitoare la domeniul transporturilor şi sectorul energetic. Măsurile au fost anunţate duminică, într-o conferinţă de presă. În aceeaşi conferinţă, secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat emiterea a patru ordine care impun reguli în sistemul sanitar.

Read more: A fost dată Ordonanţa militară 4, care aduce o relaxare a condiţiilor pentru bătrâni şi sancţiuni...
Actual

În lupta anti COVID-19, câțiva tineri geniali din Prahova își pun în practică toate ideile și priceperea pentru a crea echipamente de protecție. Este vorba despre echipa de robotică infO(1)Robotics de la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale“ din Ploiești, care, împreună cu Deco RAM şi BraveBots, a început realizarea de viziere pentru personalul care acționează în prima linie în războiul cu coronavirusul.

Read more: Voluntariat în vreme de criză! Echipa de robotică de la "Caragiale" confecţionează viziere pentru...
Actual

Chirurgul Dan Oprea, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a transmis duminică un nou semnal de alarmă cu privire la situaţia în care se găseşte cea mai mare unitate medicală din Prahova. Medicul susţine că nu există o strategie clară cu privire la pacienţii suspectaţi de infectare, dar şi că echipamentele puse la dispoziţia cadrelor medicale sunt incomplete. Chirurgul a distribuit şi mesajul unui coleg, care a dat exemplul unui pacient sosit la Judeţean, pe care nimeni se pare că nu vrea să îl opereze.

Read more: Apelul medicilor de la Spitalul Judeţean din Ploieşti: Nimeni nu se apropie de pacienţii suspecţi,...
Actual

Poliţia Prahova a deschis, de la debutul epidemiei, 51 de dosare penale pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, dintre aceste nu mai puţin de şase fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, pe numele a şapte persoane. În acelaşi interval, autorităţile au efectuat peste 7.000 de verificări şi au aplicat peste 430 de sancţiuni contravenţionale celor care au fost prinşi ieşind din case fără un motiv întemeiat sau fără documentele necesare.

Read more: Încă 6 dosare penale şi peste 430 de amenzi în Prahova, în ultimele 24 de ore, pentru încălcarea...
Actual

Bilanţul oficial transmis duminică la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică arată că în România, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 308 noi îmbolnăviri, de la copii care încă n-au împlinit un an până la bătrâni de 89 de ani. Peste 140.000 de români sunt în carantină sau izolare, la 1.760 a fost confirmată prezenţa bolii, iar în timp ce 169 au fost declaraţi vindecaţi, 38 de români au murit din cauza acestui virus, iar alţi 38 sunt acum internaţi în secţiile de terapie intensivă, 31 dintre ei în stare gravă!

Iată mesajul oficial:

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 803 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 27 persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.760 de persoane confirmate pozitiv, 169 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 79 la București, 17 la Iași, 7 la Craiova, 9 la Constanța și 2 la Cluj).

Totodată, până acum 38 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 308 noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 38 de pacienți, dintre care 31 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.666 de persoane. Alte 132.641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 21.460 de teste, din care 1.400 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.018 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.118 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 229 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 5.393 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat 33.484 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.089.939 de lei.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 73 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 52 în Italia, 6 în Germania, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 3 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda, Marea Britanie și Luxemburg. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 12 cetățeni români aflați în străinătate, 8 în Italia, 2 în Franța, unul în Germania și unul în Marea Britanie, au decedat.

 Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (Coronavirus) la nivel european și global: Până la data de 28 martie 2020, au fost raportate 298.461 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Actual

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pune la dispoziţia românilor o platformă, realizată de parteneri din mediul privat, care permite completarea rapidă, de pe dispozitive mobile sau calculator, a declaraţiei pe propria răspundere sau adeverinţei de la angajator care se solicită în cazul părăsitii domiciliului în această perioadă de stare de urgenţă.

Read more: STS a dezvoltat o platformă pentru completarea online a declaraţiei pe propria răspundere
Joomla SEF URLs by Artio