Actual

Actual

În mai multe licee de țară s-au iscat revolte după ce planul de școlarizare propus pentru anul școlar 2021 – 2022  ajuns să amenințe, în unele cazuri, clase cu profil unic la nivel de județ.

Read more: Planul de școlarizare pentru anul viitor stârnește revoltă în mai multe județe. Dan Rădulescu:...
Actual

DGA Prahova, în colaborare cu Serviciul Anchete și serviciile județene Anticorupție din Buzău și Dâmbovița, derulează, luni dimineață, zece percheziții, pentru probarea unor infracţiuni de corupţie în legătură cu furt de energie electrică.

Read more: DGA Prahova: Percheziții, inclusiv la funcționari publici, într-un dosar privind furturi de...
Actual

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost la Vf. Omu, unde termometrele au indicat -25,2 grade Celsius. Și în această dimineață, acolo se înregistrează sub -20 de grade.

Read more: În Prahova, temperaturile au scăzut, azi-noapte, până la -25 de grade Celsius
Actual

Ministerul Sănătății face apel la cetățeni să continue să doneze sânge și dă asigurări că vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer-BioNTech și Moderna, permit donarea de sânge imediat după imunizare, fără o perioadă de așteptare.

Read more: Donarea de sânge este posibilă imediat după vaccinarea împotriva Covid-19
Actual

O Ordonanță de Urgență aprobată, la propunerea Ministerului Sănătății, în cea mai recentă ședință de Guvern, stabilește măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, în speță care desfășoară activitate în centrele de vaccinare organizate în conformitate cu prevederile Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID 19 în România.

Read more: Personalul din centrele de vaccinare, plătit cu până la 90 lei/oră
Actual

Autoritățile din județ au raportat, sâmbătă, 55 de cazuri noi confirmate cu Covid-19 și trei noi decese asociate Covid, toate la pacienți care sufereau de comorbidități.

Read more: CORONAVRUS | Trei decese raportate în Prahova, în ultimele 24 de ore, la pacienți cu vârste între...
Actual

Polițiștii de la Infotrafic au anunțat că trei accidente au avut loc, în această dimineață, pe A3 București – Ploiești, într-o zonă în care șoseaua era acoperită cu polei, iar pericolul este prezent pe mai multe tronsoane ale autostrăzii.

Read more: Trei accidente pe A3 București – Ploiești, sâmbătă dimineață. Porțiuni din carosabil sunt...
Actual

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii vor stabili, în funcție de evaluările la fiecare clasă în parte, de câte ore remediale va fi nevoie pentru recuperarea materiei pierdute în lunile în care cursurile au avut loc exclusiv on-line. Oficialul estimează că media va fi de 5 ore pe săptămână și a anunțat că a propus ca fiecare dascăl să fie plătit, pentru acestea, cu până la 100 lei/oră.

Read more: Ore remediale, plătite cu până la 100 de lei fiecare, pentru recuperarea materiei pierdute în...
Actual

Ministerul Educației a publicat situația detaliată privind disponibilitatea angajaților din învățământul preuniversitar și învățământul universitar, cu privire la vaccinarea anti-Covid. Procentele sunt foarte scăzute, sub 50%, în rândul personalului din școli și grădinițe, și ușor mai crescute la nivelul universităților. Oficialii speră că rezultatul este influențat de numărul de persoane care nu au oferit niciun răspuns și a decis să organizeze o nouă consultare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie.

Read more: În Prahova, mai puțin de jumătate dintre angajații din învățământ sunt dispuși să se vaccineze...
Joomla SEF URLs by Artio