Actual

Actual

Polițiștii din Ploiești au revenit, azi-noapte, pe Bd. Independenței, pentru depistarea șoferilor care au impresia că, pe timp de noapte, pot apăsa liniștiți pedala de accelerație.  În intervalul orar 1-3 au fost aplicate 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10.000 de lei.

Read more: Aproape 30 de sancțiuni aplicate, azi-noapte, în Ploiești. O nouă acțiune împotriva combaterii...
Actual

O avarie sesizată sâmbătă a făcut ca apa ajunsă la robinetele din mii de case şi apartamente din Ploieşti să fie extrem de tulbure şi nepotabilă. Deşi operatorul anunţă că, între timp, a reuşit să asigure alimentarea prin altă conductă, Direcţia de Sănătate Publică nu riscă şi a anunţat că menţine şi astăzi interdicţia şi, foarte probabil, o va menţine până marţi, când sosesc analizele de laborator. În acest context, Primăria Ploieşti a solicitat astăzi ca Apa Nova să pună la dispoziţia ploieştenilor din cartierele afectate cisterne cu apă potabilă.

Read more: Primăria Ploieşti îi cere Apa Nova să aducă cisterne cu apă potabilă pentru cartierele afectate de...
Actual

Mii de ploieşteni sunt afectaţi în urma unei avarii apărute sâmbătă pe o conductă a Apa Nova, care a făcut ca apa livrată la robinete în mai multe cartiere să fie foarte tulbure şi inadecvată consumului uman. Ca urmare a acestor probleme, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a impus o interdicţie de consum a apei de la robinet în zonele afectate, interdicţie care e valabilă şi duminică şi care s-ar mai putea prelungi, probabil, până marţi, deşi operatorul anunţase că a reuşit să asigure o sursă alternativă de alimentare.

Read more: DSP a interzis consumul de apă de la robinete în mai multe zone din Ploieşti. Măsura se aplică şi...
Actual

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat, vineri, proiectul de buget pentru acest an, aprobat în aceeaşi zi de Guvern, care prevede o creştere economică de 5,5%, un câştig salarial mediu brut de 5.163 lei, un deficit bugetar în scădere la 2,55% şi atingerea unui număr al salariaţilor de 5,282 milioane.

Read more: Bugetul pe 2019, aprobat de Guvern. Ministrul Finanţelor a prezentat principalii indicatori
Actual

Cursurile se reiau de luni în Prahova, cu tot cu triajul epidemiologic. Nu sunt motive ca vreo unitate să rămână închisă, anunţă autorităţile, care promit că în această săptămână de vacanţă s-au făcut intervenţii pentru igienizare şi dezinfecţie.

Read more: Cursurile se reiau luni, după programul normal, în toate unităţile de învăţământ din Prahova
Actual

Proiectul autostrăzii Ploiești - Brașov, piatra de încercare, în domeniul infrastructurii, pentru toate guvernările de până acum, este compromis de o controversă majoră în noua formă propusă. Unul dintre cei cinci ofertanţi pentru construirea în parteneriat public-privat (PPP) a autostrăzii Ploiești-Comarnic-Brașov, spaniolii de la Acciona Concesiones – FCC Construccion, eliminat din cursă de Comisia Națională de Prognoză, contestă soluția acuzând o decizie  “absurdă” și “vădit nelegală”.

Read more: Controversă majoră legată de selecția ofertelor pentru autostrada Ploiești - Brașov. Un...
Actual

Pompierii din cadrul ISU Prahova au fost solicitați să intervină, joi seară, în jurul orei 21.30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în orașul prahovean Băicoi. Echipajele s-au luptat timp de aproape două ore și jumătate cu flăcările care au distrus mare parte dintr-o gospodărie.

Read more: Gospodărie din Băicoi, distrusă de un incendiu provocat de jar
Actual

Secția de Investigare a magistraților a efectuat, ieri, o nouă serie de audieri în dosarul Onea-Negulescu. Procurori și judecători din Prahova au ajuns în fața magistraților de la CSM.

Read more: Procurori și judecători din Prahova, chemați să dea explicații în dosarul lui Mircea Negulescu și...
Actual

Cercetările în urma incendiului violent izbucnit luni dimineaţă, în jurul orei 4.00, în comuna prahoveană Lipănești, au dus la o concluzie uluitoare. Femeia găsită decedată în locuința mistuită de flăcări ar fi fost ucisă.

Read more: Femeia găsită decedată, după incendiul de la Lipănești, ar fi fost ucisă. Persoana bănuită a ajuns...