Joi, 17 August 2017
 

Actual

Farmaciile din Prahova vor oferi apă potabilă în perioada de caniculă

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 04 August 2017 16:51  |  Category: Actual

apa potabilaAutorităţile prahovene şi ColegiuL Farmaciştilor au ajuns la un acord pentru deschiderea unor puncte de alimentare cu apă potabilă în perioada caniculară. Măsura vine în condiţiile în care judeţul este, până sâmbătă inclusiv, sub o avertizare meteo cod portocaliu, anunţând un val de căldură caracterizat prin temperaturi de până la 36-39 de grade celsius şi disconfort termic deosebit de accentuat.

Măsuri împotriva caniculei, luate în Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 04 August 2017 16:44  |  Category: Actual

caniculaPrefectura Prahova a convocat, astăzi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a discuta măsurile care se impun în această perioadă, după ce meteotologii au emis o avertizare de caniculă valabilă vineri şi sâmbătă. Autorităţile prahovene au impus o serie de măsuri pentru primării şi au decis să fie făcute verificări în unităţile medicale, dar şi la firmele care au activitate în aer liber.

Risc mare de incendii, în zilele caniculare. Măsurile obligatorii care pot face diferența între viață și moarte

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 04 August 2017 12:13  |  Category: Actual

Consiliile județene sau locale din zonele cu risc crescut de incendiu și, după caz, administratorii instituțiilor din zonele menționate trebuie să elaboreze programe speciale pentru prevenirea incendiilor specifice, anunță ISU Prahova, care atrage atenția asupra măsurilor care trebuie luate obligatoriu în aceste zile.

Canicula impune restricții de trafic pe toate drumurile naționale, dar și pe soselele județene. Care sunt excepțiile

Written by Ioana Popa  |  Created on Friday, 04 August 2017 09:28  |  Category: Actual

Administratorii de șosele au instituit restricții de trafic, în condițiile avertizărilor de caniculă. În Prahova, autovehiculele mari nu au voie, până sâmbătă seară, să circule nici pe drumurile naționale, nici pe cele județene, pentru a nu deteriora carosabilul.

MAI propune ÎNCHISOARE de până la 5 ani pentru tulburarea liniştii publice

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 03 August 2017 15:22  |  Category: Actual

arestat ultrajMinisterul Afacerilor Interne a făcut mai multe propuneri de revizuire a legislaţiei penale, solicitând inclusiv o creştere substanţială a pedepselor pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Pentru aceste infracţiuni, MAI propune pedeapsa cu închisoarea de la un an la cinci ani. Solicitarea de modificare a Codului penal transmisă către Ministerul Justiţiei mai vizează şi înăsprirea pedepselor pentru ultraj, dar şi completarea legislaţiei în privinţa omorului calificat.

Maxime de până la 42 de grade Celsius, în următoarele două zile. Toată țara intră sub cod roșu și cod portocaliu de caniculă

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 03 August 2017 12:23  |  Category: Actual

O Românie de foc! Așa arată harta publicată de ANM, joi, după actualizarea alertelor de caniculă. Vineri, pe 4 august, și sâmbătă, pe 5 august, toată țara se află sub cod portocaliu și cod roșu.

Lucrările la Bac și Evaluarea Națională, corectate on-line. Până unde ar putea merge debirocratizarea în educație

Written by Ioana Popa  |  Created on Thursday, 03 August 2017 10:09  |  Category: Actual

Ministrul Educației, Liviu Pop, a abordate, în aceste zile, mai multe subiecte arzătoare din domeniul său, unul dintre ele fiind debirocratizarea sistemului de învățământ. De la eliminarea copiilor legalizate din dosarele de înscriere, implementată în 2016, oficialul trece la planuri foarte mari: corectarea lucrărilor la examenele naționale de acasă, printr-o platformă on-line.

Ploieşteanul Andrei Ţurcanu, fost consilier personal al primarului, este noul director al ANL

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 02 August 2017 17:44  |  Category: Actual

andrei turcanuFost consilier personal al primarului interimar al Ploieştiului în 2015 şi respectiv al ultimilor doi preşedinţi ai Consiliului Judeţean Prahova, inginerul Andrei Ţurcanu a fost instalat, începând cu data de 1 august, la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Ministerul Dezvoltării l-a numit pe Andrei Ţurcanu în funcţia de director general al ANL.

Ministerul Educației introduce CATALOGUL ELECTRONIC. Părinții vor afla instantaneu notele și absențele elevilor

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 02 August 2017 13:16  |  Category: Actual

Toate școlile din România vor avea catalog electronic, a anunțat ministrul Educației, Liviu Pop. Acesta a vorbit despre un sistem integrat, implementat din fonduri europene odată cu alte două proiecte: Biblioteca Școlară Virtuală și conectarea la internet a tuturor unităților școlare.

Cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade, miercuri dimineață, în zona Vrancea

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 02 August 2017 06:54  |  Category: Actual

Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter a avut loc miercuri dimineață, în zona seismică Vrancea.

Miercuri sună sirenele în Ploieşti. Exerciţii de alarmare ISU, lună de lună, în toată ţara

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 01 August 2017 16:28  |  Category: Actual

sirene alarmareSirenele vor răsuna, mâine, în Ploieşti şi în toate oraşele mari din ţară. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura începând din august, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, exerciții pentru verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, informează autorităţile într-un comunicat de presă. Miercuri, sirenele vor răsuna între orele 10.00 şi 11.00, au anunţat reprezentanţii ISU Prahova.