Actual

Actual

Cea mai recentă informare cu privire la evoluţia îmbolnăvirilor de coronavirus şi la măsurile autorităţilor arată că în judeţul Prahova au fost deschise trei noi dosare penale, în ultimele 24 de ore, iar peste 550 de persoane au fost amendate de poliţişti pentru că nu au respectat interdicţiile de circulaţie, asta după ce au fost efectuate controale la peste 6.000 de persoane fizice sau juridice. Informaţia vine în contextul în care, până în prezent, în Prahova au fost deschise 45 de dosare penale, din totalul de 209 în lucru la instrumentate în toată ţara. Totodată, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3, polițiștii au depistat, la nivel naţional, aproape 24.000 de români care au încălcat restricţiile de circulaţie.

Read more: Bilanţ coronavirus: Sute de amenzi în ultimele 24 de ore pentru prahovenii care au ignorat...
Actual

Trecerea la ora de vară se va face în noaptea de 28 spre 29 martie 2020, când ceasurile se dau înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00. Adică „dormim mai puțin”, cum se spune, iar 29 martie 2020 este cea mai scurtă zi a anului, având 23 de ore.

Read more: Când se schimbă ora - În această noapte trecem la ora de vară în România
Actual

Medicii mai multor secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești au redactat și semnat un memoriu în care atrag atenția asupra faptului că, la nivelul locației Nord, fluxul nu ar permite izolarea pacienților infectați cu Covid-19 de cei neinfectați, iar asta ar duce la o infectare în masă a bolnavilor internați aici. Aceștia s-au alarmat după o ședință de zilele trecute, a comandamentului de urgență de la nivelul unității sanitare, subliniind, în memoriul amintit, că structura locației Nord nu ar permite circuite chirurgicale diferite pentru bolnavii infectați cu Covid-19 și cei neinfectați. Managerul spitalului spune, însă, că nici nu s-a pus problema, "la momentul actual", ca la SJU - locația Nord să fie internați pacienți cu Covid-19.

Read more: APH EXCLUSIV | Apel al medicilor de la Spitalul Județean Ploiești: "Circuitul bolnavilor...
Actual

Cadrele medicale şi personalul de intervenţie care se ocupă de preluarea şi tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus primesc o mână de ajutor. Statul român a achiziţionat un nou rând de materiale de protecţie, care au sosit joi din Coreea de Sud şi sunt distribuite în ţară. În Prahova au ajus peste 1.300 de combinezoane, plus dezinfectant şi filtre pentru izolete.

Read more: Mii de materiale de protecţia aduse din Coreea de Sud au fost împărţite şi în Prahova, la medicii...
Actual

Un ploieștean întors din Gijon-Asturias, Spania, își povestește experiența trăită odată cu aterizarea în țară. Omul a fost cazat, împreună cu alte persoane, într-un hotel din București, în camere fără căldură, fără lenjerie, într-o mizerie cruntă: „Nu ne-a testat nimeni, nu am văzut poliție, armată nimic. În schimb, mă uit pe geam, lumea circulă fără probleme, iar noi suntem efectiv arestați, în niște condiții mizerabile”, adaugă ploieșteanul.

Read more: Coșmarul unui ploieștean izolat în carantină la marginea Bucureștiului: Fără căldură, fără...
Actual

Peste 1.000 de români au fost confirmați cu coronavirus până joi, într-o lună de la apariția primului caz pe teritoriul țării noastre. O problemă și mai mare este că peste 150 din cazuri au fost înregistrate în rândul angajaților din spitale, în general fiind infectați medici, asistente și infirmiere.

Read more: Statistică alarmantă! 15% din bolnavii confirmați cu Covid-19, în România, sunt angajați ai...
Actual

Autoritățile au publicat noi modele pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator, documente pe care, pe durata stării de urgență, cetățenii trebuie să le aibă asupra lor și să le prezinte, în momentul legitimării de către forțele de ordine, la orice deplasare în afara domiciliului.

Read more: Au fost publicate modelele simplificate pentru declarația pe propria răspundere și adeverința de...
Joomla SEF URLs by Artio