Actual

Actual

A început festivalul interetnic organizat în centrul municipiului Ploieşti de reprezentanţii comunităţii turce din România. De vineri până duminică, ploieştenii au ocazia să ia contact cu o parte din tradiţiile, dansurile şi gustările specifice acestei zone a Europei.

Read more: A început festivalul interetnic din Ploieşti: 3 zile de spectacole şi gustări tradiţionale cu...
Actual

Weekend-ul care începe stă sub semnul celei mai recente informări meteo emise de ANM. Meteorologii avertizează atât cu privire la temperaturile ridicate care se vor înregistra în prima parte a zilei, dar și cu privire la furtunile care se vor produse în special după-amiaza și seara.

Read more: Weekend-ul extremelor! ANM anunță dimineți caniculare și seri răcorite de furtuni
Actual

Fostul deputat de Prahova Sebastian Ghiță este la un pas să scape de dosarul în care este judecat alături de foști șefi de poliție și parchete din Prahaova.

Read more: Sebastian Ghiță, la un pas de a scăpa de un dosar. Contribuția Secției Speciale, în numai 23 de...
Actual

După festivalul de street food, derulat la începutul lunii, urmat de festivalul interetnic care debutează mâine, municipiul Ploieşti ar mai putea găzdui un eveniment inedit dedicat gastronomiei, de data aceasta celei cu specific mediteranean, în luna iulie. Organizatorii sunt în discuţii cu reprezentanţii Primăriei, care, în lipsă de bani în buget pentru evenimente proprii, se concentrează pe aducerea la Ploieşti a unor evenimente organizate de alte entităţi.

Read more: Ploieştiul ar putea găzdui un festival gastronomic cu specific mediteranean, în iulie
Actual

Un val de caniculă pune stăpânire pe România, până vineri, inclusiv. În majoritatea regiunilor, perioadele cu temperaturi sufocante vor alterna cu intervalele în care vijeliile își vor face în continuare de cap.

Read more: ANM a emis alertă de caniculă. Temperaturi ridicate și vijelii, în mai multe regiuni, în...
Actual

Autorităţile ploieştene au aplicat peste 600 de sancţiuni, în primele cinci luni din 2019, pentru nereguli privind depozitarea sau ridicarea deşeurilor, majoritatea aplicate unor persoane fizice prinse în timp ce aruncau gunoaie la întâmplare. A fost sancţionat şi operatorul de salubritate, Rosal Grup, care a încasat 14 amenzi contravenţionale în aceeaşi perioadă, pentru nerespectarea graficelor. Totodată, au fost peste 20 de amenzi şi pentru persoane sau firme care n-au încheiat contract cu un operator de salubritate.

Read more: Poliţia Locală Ploieşti a dat amenzi de aproape 40.000 de euro de la începutul lui 2019 din cauza...
Actual

Muzeul de Istorie și Aheologie Prahova și Muzeul de Artă "Ion Ionescu-Quintus" organizează, și în această vară, activități estivale, pentru elevii tentați să-și petreacă vacanța participând la ateliere inedite de creație și incursiuni cultural-istorice.

Read more: Program de vacanță, în muzeele din tot județul. Orarul complet al activităților organizate în...
Actual

O nouă actualizare a alertelor meteo, publicată marți dimineață de ANM, anunță că fenomenele extreme vor continua, o informare în acest sens, valabilă până miercuri, la ora 23.00, fiind emisă pentru toate județele. În plus, mare parte a țării se află, pe parcursul zilei de astăzi, sub avertizare cod galben.

Read more: Codul galben de furtuni a fost prelungit până diseară, pentru aproape toată țara