Actual

Actual

Se conturează schimbări majore în structura anului școlar viitor. În timp ce Ministerul Educației propune scurtarea primului semestru și eliminarea vacanței intersemestriale din februarie, reprezentanții sindicatelor, ai elevilor și ai profesorilor solicită, la rândul lor, începerea cursurilor mai devreme, pe 9 septembrie.

Read more: Fără vacanță în februarie și cursuri începând din 9 septembrie, în anul școlar 2019 - 2020
Actual

Operatorul sistemului de termoficare din Ploieşti întrerupe, vineri, alimentarea cu apă caldă şi agent termic, pentru remedierea unei avarii care survenise în urmă cu zece zile. Măsura va afecta, până la ora 18.00, mai multe cartiere din nordul municipiului.

Read more: Căldura şi apa caldă, oprite vineri în mai multe cartiere din Ploieşti
Actual

Reprezentanţii firmei care a introdus în 2015 magistrala care asigură alimentarea cu apă a Ploieştiului din sursa Movila Vulpii au început săpăturile pe Bulevardul Republicii din municipiu, pentru efectuarea reparaţiilor la conducta avariată. Firma Tancrad a fost chemată de Primărie, în condiţiile în care lucrările efectuate atunci, odată cu proiectul european de modernizare a căii de rulare a tramvaielor, sunt încă în garanţie până în 2020.

Read more: Trei "Dorei", o basculantă şi un excavator, trimişi să repare magistrala de apă avariată din...
Actual

Vin zilele de 1 şi 8 martie şi, conform tradiţiei, ne aşteptăm ca principalele zone aglomerate din Ploieşti să fie pline de vânzători de mărţişoare şi flori. Acest an ar putea să aducă, însă, modificări! Comercianţii reclamă că administraţia locală le-a cerut o chirie uriaşă pentru ocuparea domeniului public în acest sezon şi spun că, dacă nu se ajunge la o înţelegere cu autorităţile, există riscul ca nimeni să nu închirieze tarabe.

Read more: Protest al vânzătorilor de mărţişoare, nemulţumiţi de chiria cerută de Primăria Ploieşti
Actual

Proiectele de ordin aflate în lucru la Ministerul Educației stabilesc că, în acest an școlar, simularea examenelor naționale va avea loc începând cu 11 martie, iar ca element de noutate menționează că testările vor fi organizate și pentru elevii de clasa a VII-a.

Read more: Simulări și la clasa a VII-a. Testările pentru pregătirea Evaluării Naționale și a...
Actual

Direcţia de Sănătate Publică a primit analizele de laborator privind calitatea apei livrate în Ploieşti şi anunţă că nu mai sunt probleme pe reţea. Instituţia a ridicat, marţi seară, interdicţia de consum care fusese impusă începând de sâmbătă, după ce o avarie majoră a făcut ca la robinetele din mii de apartamente din nordul şi centrul municipiului să ajungă apă cu noroi.

Read more: DSP Prahova a anunţat că apa din Ploieşti e potabilă. Interdicţia privind consumul a fost ridicată