Actual

Actual

Conducerea operatorului sistemului de alimentare cu apă din Ploieşti a organizat marţi după-amiază o conferinţă de presă în care a anunţat că a primit rezultatele analizelor microbiologice, din care reiese că apa livrată în municipiu începând de sâmbătă, după izolarea conductei defecte şi alimentarea din altă sursă, este potabilă. Reprezentanţii Apa Nova au discutat şi despre modul în care au constatat avaria, dar şi despre cel în care au asigurat comunicarea cu clienţii în ziua respectivă, dând de înţeles că nu se consideră vinovaţi de nimic, chiar dacă populaţia a fost anunţată la multe ore după constatarea avariei, şi că societatea va suporta paguba generată de apa care s-a scurs din conducta defectă.

Read more: Apa Nova, despre criza din Ploieşti: "Cine a sunat la dispeceratul nostru a ştiut de avarie. Apa...
Actual

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, a vorbit luni, într-o conferinţă de presă, despre criza apei potabile care a apărut în mai multe cartiere în urma unei avarii a Apa Nova. Edilul a spus că aproximativ 15% din suprafaţa Ploieştiului şi circa 30.000 de oameni sunt afectaţi începând de sâmbătă de această situaţie, în perimetrul respectiv aflându-se şi 15 unităţi de învăţământ. El a vorbit despre măsurile luate până acum, dar şi despre cele care trebuie impuse pentru a preveni repetarea pe viitor a unui asemenea incident.

Read more: Criza apei din Ploieşti! Anunţul făcut astăzi de primarul Dobre
Actual

15 unităţi de învăţământ din Ploieşti se află în perimetrul afectat de avaria apărută sâmbătă dimineaţă în reţeaua de alimentare cu apă potabilă. Pentru că încă e în vigoare interdicţia de consum impusă de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, elevii şi preşcolarii de aici, aproape 6.700 la număr, au primit astăzi apă îmbuteliată, iar operatorul Apa Nova a adus mai multe cisterne cu apă potabilă în aceste zone.

Read more: 6.700 de elevi şi preşcolari, lăsaţi fără apă în unităţile de învăţământ. Vezi lista şcolilor din...
Actual

După problemele apărute la finalul săptămânii trecute cu privire la alimentarea cu apă din Ploieşti, Direcţia de Sănătate Publică Prahova a interzis consumul apei de la robinet în unităţile de învăţământ. Într-o adresă oficială transmisă către Inspectoratul Şcolar Judeţean, DSP recomandă ca elevii sau preşcolarii şi cadrele didactice să folosească apa din reţea doar pentru "evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere".

Read more: AVERTISMENT. DSP a interzis consumul apei de la robinet în şcolile din Ploieşti
Actual

Cazul violent petrecut în Ploieşti pe 29 ianuarie, când o profesoară de matematică a fost înjunghiată de un fost elev în incinta Colegiului "Spiru Haret", face în continuare valuri. Colegii cadrului didactic încearcă să păstreze acest caz în atenţia opiniei publice, reclamând că nu au văzut nicio măsură conctretă în urma incidentului din ianuarie şi că sistemul de învăţământ din România, în forma actuală, nu îi protejează deloc pe profesori.

Read more: Protest la Colegiul "Spiru Haret" Ploieşti, la aproape două săptămâni după ce o profesoară a fost...
Actual

Polițiștii din Ploiești au revenit, azi-noapte, pe Bd. Independenței, pentru depistarea șoferilor care au impresia că, pe timp de noapte, pot apăsa liniștiți pedala de accelerație.  În intervalul orar 1-3 au fost aplicate 27 de sancțiuni, în valoare totală de 10.000 de lei.

Read more: Aproape 30 de sancțiuni aplicate, azi-noapte, în Ploiești. O nouă acțiune împotriva combaterii...
Actual

O avarie sesizată sâmbătă a făcut ca apa ajunsă la robinetele din mii de case şi apartamente din Ploieşti să fie extrem de tulbure şi nepotabilă. Deşi operatorul anunţă că, între timp, a reuşit să asigure alimentarea prin altă conductă, Direcţia de Sănătate Publică nu riscă şi a anunţat că menţine şi astăzi interdicţia şi, foarte probabil, o va menţine până marţi, când sosesc analizele de laborator. În acest context, Primăria Ploieşti a solicitat astăzi ca Apa Nova să pună la dispoziţia ploieştenilor din cartierele afectate cisterne cu apă potabilă.

Read more: Primăria Ploieşti îi cere Apa Nova să aducă cisterne cu apă potabilă pentru cartierele afectate de...