Actual

Actual

Autoritățile române vor să testeze, pentru Covid-19, populația din marile aglomerări urbane. Campania va începe în următoarele zile, în București, cu testarea vârstnicilor, a bolnavilor și a cadrelor medicale.

Read more: Campanie de testare a populației din marile orașe, pentru noul tip de coronavirus
Actual

Peste 1.300 de materiale de protecţie, incluzând măşti cu diferiţi factori de protejare şi combinezoane, au fost repartizate în Prahova, dintr-un prim lot achiziţionat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Ele au ajuns la patru spitale, dar şi la Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Read more: Peste 1.300 de combinezoane şi măşti de protecţie au ajuns în Prahova, la spitale, ISU, DSP şi SAJ
Actual

Recorder.ro. a publicat o analiză detaliată a epidemiei Covid-19 în România și atrage atenția asupra situației din spitalele incluse de autorități în linia a doua, cele în care cadrele medicale nu dispun de echipament suficient și unde au ajuns și pacienții confirmați ulterior cu noul coronavirus, care au decedat până în prezent.

Read more: Analiză recorder.ro - Virusul lovește România în punctul slab: spitalele din linia a doua
Actual

Încă unul dintre pacienții infectați cu Covid-19 și internați în stare gravă s-a stins din viață. Decesul, al 12-lea la nivel național, a fost anunțat de Grupul de Comunicare Strategică în noaptea de marți spre miercuri.

Read more: Autoritățile au anunțat al 12-lea deces înregistrat la un pacient cu coronavirus
Actual

Sindicaliștii de la Promedica cer echipamente de protecție și organizare, susținând că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale: „personalul medical este demoralizat și cu teamă de a acționa!”

„Când toți ceilalți pot sta acasă, personalul medical trebuie să meargă în lupta cu inamicul nevăzut, care a dat peste cap întreaga omenire. Armata în alb este cea care ne poate salva în aceste momente, numai că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale. Spitalele sunt frontul de luptă acum! Sindicatul Promedica și USMR-Alianța Medicilor trag un puternic semnal de alarmă autorităților!”, scriu într-un comunicat sindicaliștii, conform Mediafax.

„Coronavirus se plimbă acum peste tot, ne putem infecta în orice moment. Suntem prinși într-o menghină pe care dacă nu o oprim la timp ne va strivi. Este nevoie de organizarea sistemului medical și de protecția URGENTĂ cadrelor medicale! Populația trebuie să stea acasă, pentru că numai așa poate preveni infectarea.

Personalul medical nu are de ales, trebuie să își facă datoria, are însă nevoie de protecție, pentru a nu se îmbolnăvi și a rămâne să salveze vieți în continuare. În spitale sunt oameni care au nevoie de îngrijiri medicale, pacienți cu diferite comorbidități, care pot fi ținta perfectă pentru infecția cu coronavirus, oameni care trebuie protejați, alături de cei care le asigură îngrijirea medicală. Solicităm urgent măsuri de protecție pentru personalul medical care suferă de diverse comorbidități și care este expus la infecția cu coronavirus!”, adaugă sindicaliștii.

Actual

Autoritățile au anunțat, marți seară, confirmarea a trei noi decese la pacienți infectați cu Covid-19 și un nou bilanț al îmbolnăvirilor, la nivel național.

Read more: Bilanț nou al epidemiei în România: încă TREI DECESE la pacienți cu coronavirus și aproape 800 de...
Joomla SEF URLs by Artio