Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Actual

Circulație în condiții de iarnă, pe Valea Prahovei și în zona Cheia. Probleme din cauza vremii și în sudul județului

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 28 November 2017 08:17  |  Category: Actual

Marți dimineață, utilajele de deszăpezire intervin pe mai multe tronsoane de drumuri naționale, în anumite zone carosabilul fiind acoperit cu un strat de până la 4 cm de zăpadă frământată. Dacă la munte este cod portocaliu de ninsori, în zonele joase ploile și vântul creează probleme. În sudul județului, două localități se confruntă cu deranjamente colective care au lăsat mai multe gospodării fără alimentare cu energie electrică.

A început montarea instalaţiilor de iluminat festiv în centrul Ploieştiului

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 27 November 2017 16:25  |  Category: Actual

iluminat festiv 2017 montare ornamenteOperatorul contractat zilele trecute de Primăria Ploieşti pentru iluminatul public a început, în această săptămână, montarea instalaţiilor ornamentale pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Bugetul alocal, care include montajul, demontajul, închirierea instalaţiilor plus valoarea energiei electrice, este de 1,2 milioane de lei, a anunţat primarul Dobre, care a anitcipat că jumătate din această sumă se va cheltui în acest an şi cealaltă jumătate la începutul lui 2018.

Autoritățile din Prahova sunt în alertă. Pompierii, mobilizați din cauza fenomenelor meteo așteptate în următoarele ore

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 27 November 2017 11:39  |  Category: Actual

Primăriile trebuie să asigure permanența pe durata avertizărilor meteo, în special în zonele vizate de codul portocaliu, iar pompierii au fost alertați și sunt pregătiți să intervină acolo unde ninsoarea sau ploile abundente vor crea probleme.

Magazinele virtuale fictive, din ce în ce mai dese. Cum să vă feriți de țepele din superoferte

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 27 November 2017 09:55  |  Category: Actual

Magazinele on-line sunt din ce în ce mai populare și mai numeroase, reprezentând o alternativă excelentă pentru persoanele prea ocupate pentru a mai face cumpărături, dar și pentru clienții care apreciază oferta variată din spațiul virtual și prețurile care, deseori, sunt foarte avantajoase. Ofertele prea bune, însă, trebuie neapărat să vă ridice semne de întrebare. Poliția a întocmit un set de recomandări, indicând cum vă puteți feri, foarte ușor, de țepele care nu au întârziat nici ele să apară în mediul on-line.

Cod portocaliu de ninsori, inclusiv în Prahova

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 27 November 2017 05:45  |  Category: Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, avertizări în lanţ valabile până marți seară, anunțând înrăutățirea vremii în majoritatea regiunilor. A fost emis inclusiv un cod portocaliu de ninsori, pentru șase județe, care vizează în special zona montană.

Un mort și trei răniți, azi-noapte, pe DN 72, după ce două mașini s-au făcut praf (FOTO)

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 25 November 2017 10:34  |  Category: Actual

O persoană și-a pierdut viața și alte două au fost rănite după un accident înfiorător petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, aproape de ora 00.00, pe DN 72.

Admitere fără limită de înălțime, la Școala de Poliție. Care sunt noile criterii, valabile din 2018

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 24 November 2017 14:29  |  Category: Actual

Admiterea la unitățile de învățământ ale MAI se va desfășura după reguli noi, din 2018. Proba practică va consta într-un traseu aplicativ care va elimina criteriul înălțimii, unul constatat, în ultimii ani, pentru că era considerat discriminatoriu. Modificări au fost aduse și în privința concursurilor pentru ocuparea de posturi vacante.

Cele 37 de percheziții derulate, joi, de polițiștii prahoveni, au adus 30 de persoane la audieri, iar cercetările continuă. La adresele vizate de descinderi, oamenii legii au găsit sute de mii de țigări de contrabandă.

Sute de amenzi date miercuri, în Prahova și Dâmbovița, în timpul unei razii pe drumurile naționale

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 09:10  |  Category: Actual

Acțiunea comună a polițiștilor din Prahova și Dâmbovița, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român, derulată miercuri pe DN 1A, DN 72, DN 71 și DJ 720, s-a lăsat cu peste 600 de amenzi, atât pentru șoferi, cât și peste bicicliști și pietoni.

Contrabandiștii, din nou în vizor. Zeci de percheziții au loc, joi, în Prahova, Dâmbovița și Călărași

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 08:11  |  Category: Actual

Acțiune de amploare, joi dimineață, a polițiștilor prahoveni, în colaborare cu cei din cadrul Direcției Operațiuni Speciale a IGPR. Zeci de percheziții se derulează în trei județe, pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu țigări.

Modificări radicale în Codul muncii, de la 1 ianuarie 2018. Amenzi usturătoare pentru munca la negru

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 06:02  |  Category: Actual

Contractele de muncă vor fi modificate, în următoarea perioadă, pentru a fi adaptate în vederea trecerii contribuțiilor de la angajat la angajator. Acestea nu sunt, însă, singurele schimbări care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018, în domeniu. Codul muncii va introduce obligativitatea condicii de prezență și va stabili amenzi usturătoare pentru angajatorii care folosesc munca la negru ori nu au în permanență asupra lor copii după contractele de muncă.