Actual

Actual

Şocaţi de drama prin care trece profesoara de matematică din Colegiul "Spiru Haret" Ploieşti înjunghiată de un fost elev, mai mulţi angajaţi din sistemul de învăţământ cer măsuri din partea Ministerului Educaţiei, dar şi implicarea sindicatului reprezentativ. Într-un mesaj publicat pe Facebook, o colegă din unitatea de învăţământ ploieşteană povesteşte clipele de groază trăite şi solicită măsuri de urgenţă din partea autorităţilor, pentru protejarea profesorilor.

Read more: Apel disperat al profesorilor din "Spiru Haret", după ce o colegă a fost înjunghiată
Actual

Filarmonica Ploieşti va găzdui, luna viitoare, un inedit concert simfonic bazat pe îndrăgitele melodii ale trupei Queen. Evenimentul este programat pe 7 martie. Proiectul combină muzica academică, rock-ul, jazz-ul și musical-ul şi propune o reinterpretare neaşteptată a unora dintre cântecele care au marcat, decenii la rând, muzica internaţională.

Read more: Proiect inedit la Filarmonica Ploieşti. Evenimentul "Queen Classics" va avea loc pe 7 martie
Actual

Mai multe bilete de tratament pentru pensionari se vor acorda anul acesta. Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică un act normativ care vizează modul în care pensionarii vor putea beneficia anul acesta de bilete pentru tratament balnear, prin Casa Națională de Pensii Publice.

Read more: Ministerul Muncii anunţă în 2019 un număr mai mare de bilete de tratament balnear pentru pensionari
Actual

Vacanța de o săptămână, care începe mâine în învățământul preuniversitar, este principalul factor care ar mai putea domoli răspândirea cazurilor de gripă și a infecțiilor respiratorii. În ultimele zile, școlile și grădinițele din Prahova au raportat aproape 1.400 de cazuri.

Read more: Școlile și grădinițele din județ au raportat peste 1.300 de cazuri de infecție respiratorie sau...
Actual

Echipajele de la Rutieră participă, vineri dimineață, la o nouă acțiune pe drumurile național din județul Prahova, urmărind depistarea șoferilor, dar și a pietonilor care încalcă regulile de circulație.

Read more: O nouă acțiune a Poliției Rutiere, pe drumurile naționale din Prahova. Care sunt zonele vizate
Actual

Taxa percepută de grădinițele sportive private, finanțate prin schema de ajutor de stat aprobată de Guvern în Ordonanța de Urgență 114/2018, va fi corelată cu costul standard pentru preșcolari, potrivit memorandumului aprobat miercuri de Executiv.

Read more: Taxe de până la 450 de lei/ lună? Locuri gratuite pe sponci, la grădinițele cu profil sportiv...