Actual

Actual

Numărul de cazuri active de COVID-19 din Prahova a scăzut sub 600, pentru prima dată după multe zile. În ciuda semnalului optimist, vin în continuare şi veşti proaste. Două persoane infectate au murit în ultimele ore, 65 de cazuri noi au fost confirmate, mai multe decât în zilele anterioare, a fost descoperit un nou focar, în Ploieşti, iar la un centru de transfuzii din Buşteni au fost confirmaţi ca infectaţi doi pacienţi.

Read more: Scădere a numărului de cazuri active de COVID-19 din Prahova, dar şi un focar nou şi două decese
Actual

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a decis încetarea contractului prin care gruparea de primă ligă Chindia Târgovişte închiria Stadionul "Ilie Oană" pentru meciurile de acasă. Oficial, reprezentanţii CSM spun că au dorit să menajeze gazonul pentru meciul pe care România îl va disputa luna viitoare la Ploieşti cu Austria, în Liga Naţiunilor, şi pentru partidele Petrolului.

Read more: CSM Ploieşti a rupt contractul cu Chindia. Pe "Ilie Oană" au acces doar Petrolul şi Naţionala
Actual

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat, în ședința extraordinară din data de 09.09.2020, prin sistem audioconferință, scenariul în care va funcționa fiecare unitate de învățământ din județ, începând cu data de 14 septembrie 2020.

Read more: Deschiderea şcolii în Prahova: Iată listele oficiale pentru toate cele trei scenarii!
Actual

Dinamica societății moderne impune nevoia unei adaptări continue la noile tehnologii care acaparează fiecare activitate cotidiană. Educația reprezintă un domeniu strategic esențial, în care nevoia de simplificare a procesului comunicațional este resimțită atât de cadrele didactice în relația cu elevii, cât și de către părinți, care doresc simplificarea accesului la informațiile legate de procesul educațional, la rezultatele și la conduita propriilor copii. Așadar, platformele de învățare online s-au impus rapid, iar acum, odată cu izbucnirea pandemiei CoVid-19, și-au accentuat utilitatea. Școala Gimnazială „Grigore Moisil” din Ploiești este una dintre unitățile de învățământ în care a fost implementată platforma Adservio

Read more: Instrumentele moderne de comunicare simplifică procesul educațional. Astăzi, despre platformele de...
Actual

Pe baza statisticilor privind rata de infectare cu COVID-19, autorităţile urmează să decidă cum se vor derula cursurile în fiecare unitate de învăţământ, propunerea în cazul judeţului Prahova fiind ca 415 unităţi să fie incluse în scenariul verde, cel care presupune prezenţa fizică a copiilor în clase, 223 în cel galben, care presupune decalări de program şi ceva restricţii în plus, şi 9 în cel roşu, care înseamnă cursuri de acasă.

Read more: Cursuri cu restricţii! 232 de unităţi de învăţământ din Prahova se vor deschide sub scenariul roşu...
Actual

Turneele naţionale de baschet pentru juniori se desfăşoară la Parcul Municipal Vest, între 7 şi 20 septembrie. Începând de luni, aproape 70 de echipe din ţară, mergând până la categoria de vârstă sub 20 de ani, se înfruntă aici pentru titlurile naţionale.

Read more: Ploieştiul găzduieşte turneele finale ale campionatelor naţionale de baschet pentru copii şi juniori
Actual

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4674  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul COVID-19. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 155 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică Prahova. Ultimele decese asociate infecției cu noul coronavirus au fost în rândul a trei bărbați cu vârste de 68, 69 și 73 de ani, cu comorbidități.

Read more: Încă trei decese la pacienţi COVID-19 raportate astăzi în Prahova
Actual

Doi angajaţi din Prefectura Prahova au fost depistaţi cu COVID-19. Instituţia a anunţat, într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă, că starea de sănătate a celor doi este bună.

Read more: #coronavirus - Doi angajaţi din Prefectura Prahova sunt infectaţi cu COVID-19. Ce măsuri a luat...
Actual

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4641  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 152 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ultimul deces asociat infecției cu noul coronavirus a fost în rândul unui bărbat, în vârstă de 74 de ani, cu comorbidități.

Read more: #coronavirus - 632 de cazuri active în Prahova. A fost raportat încă un deces la un pacient infectat
Actual

În Uniunea Europeană, 13% dintre decese sunt legate de poluare, potrivit unui raport publicat marţi de Agenţia Europeană de Mediu (AEM). În fruntea plutonului, România înregistrează circa un deces din cinci legat de poluare, în timp ce în Suedia şi Danemarca este vorba de un caz din zece.

Read more: Situaţie critică! Agenția Europeană de Mediu avertizează că un deces din cinci din România e legat...
Actual

Ministerul Sănătăţii a realizat o analiză epidemiologică pentru toate localităţile din ţară, documentul cuprinzând o statistică privind rata de infectare cu noul coronavirus, raportată la mia de locuitori. Pe baza acestei statistici, autorităţile judeţene urmează să decidă cum vor începe cursurile în anul şcolar 2020-2021, încadrând localităţile în unul dintre cele trei scenarii disponibile, care merg de la reluarea în condiţiile dinainte de pandemie şi până la cursuri în totalitate online.

Read more: Analiză epidemiologică înainte de începerea şcolii. Cum se prezintă situaţia în Prahova
Joomla SEF URLs by Artio