Actual

Actual

Suporterii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti se implică în campania împotriva poluării aerului. Galeria grupării şi Asociaţia "STOP poluării oraşului Ploieşti" organizează un protest inedit, care va avea loc în tribunele stadionului "Ilie Oană", la primul meci pe teren propriu pe care îl vor disputa "lupii galbeni".

Read more: Galeria echipei Petrolul se implică în campania pentru un aer curat în Ploieşti
Actual

Impact frontal, între două auto autoturisme, sâmbătă dimineață, pe DN 1A. Evenimentul s-a produs pe raza localității Stăncești, com. Târgșorul Vechi, a anunțat IJP Prahova.

Potrivit polițiștilor, o mașină condusă de un bărbat de 65 de ani, Târgșorul Vechi, care circula dinspre Ploiești, s-a izbit frontal cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 64 de ani.

ISU Prahova a anunțat că bărbatul din prima mașină a fost găsit încarcerat, fiind declarat decedat.

Pentru cea de-a doua victimă a fost chemat un elicopter SMURD, victima prezentând un traumatism cranio-cerebral.

Traficul în zonă a fost blocat complet.

Polițiștii desfășoară cercetarea la fața locului urmând să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs evenimentul.

Foto: ISU Prahova

Actual

Doi adulți și un copil de patru ani au fost răniți, sâmbătă, în jurul orei 8.00, într-un accident petrecut pe DN 1, în zona Nistorești. În eveniment a fost implicat un microbuz plin.

Read more: Trei răniți după un accident cu microbuz, sâmbătă dimineață, pe DN 1. Printre victime este  și un...
Actual

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a venit, vineri dimineață, la Ploiești, pentru o vizită la două dintre rafinăriile din municipiu. Verificările au avut loc în contextul în care reclamațiile privind poluarea din Ploiești sunt tot mai dese, iar orașul a trecut, chiar zilele trecute, printr-un nou episod.

Read more: Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a venit în control la Petrotel-Lukoil și Vega
Actual

La aproximativ o săptămână de la controlul nocturn făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti de către ministrul Sănătăţii, trei directori din unitatea medicală şi-au înaintat demisiile. Anunţul a fost făcut vineri, într-un mesaj publicat pe site-ul spitalului. Este vorba despre managerul unităţii, directorul medical şi directorul de îngrijiri. Anunţul vine la o zi după ce managerul, însoţit de mai mulţi şefi de secţii, susţinuse o conferinţă de presă în care explicase că aici s-au făcut eforturi mari pentru îmbunătăţirea condiţiilor, în timp ce medicii solicitaseră să i se acorde în cotninuare încredere actualei echipe.

Read more: Trei directori de la Spitalul Judeţean din Ploieşti şi-au dat demisiile, după controlul...
Actual

La aproape o săptămână de la controlul efectuat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la SJU Ploiești, vizită care a declanțat un lung șir de eveniment, Colegiul Medicilor Prahova are o primă reacție. Într-un comunicat transmis vineri, forul își exprimă solidaritatea față de colegii de la Spitalul Județean.

Read more: Colegiul Medicilor Prahova se solidarizează cu echipa de la Spitalul Județean din Ploiești
Actual

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a vorbit joi, la Ploiești, despre principalele probleme semnalate de dascălii din județe și pentru care noua Lege a educației ar trebui să ofere soluții. Printre aspectele de reclamate s-au numărat evaluările la clasele primare și gimnaziu, respectiv admiterea la liceu.

Read more: Anunțul ministrului Educației, referitor la admitere și evaluările naționale. Va fi redus numărul...
Actual

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, s-a aflat joi seară, la Ploiești, pentru o întâlnire cu reprezentanții unităților de învățământ preuniversitar, cărora le-a prezentat documentul care include viziunea asupra Educației în România, un concept care va sta la baza viitoarei legi a educației. Deși principiile enunțate sună bine, nu putem uita de realitatea în care acestea trebuie aplicate. Ministrul a susținut, în acest context, că se fac eforturi financiare inclusiv pentru îmbunătățirea condițiilor din școli, începând cu celebra problemă a unităților de învățământ care, în secolul XXI, încă funcționează cu toalete în curte.

Read more: Ministrul Educației, la Ploiești: Până la finalul lui 2019, nicio școală nu ar mai trebui să mai...
Actual

Un grup de ploieșteni din care a făcut parte și primarul municipiului, Adrian Dobre, a protestat, joi, la București, în fața sediului Ministerului Mediului, împotriva poluării din oraș, mai ales după episodul de zilele trecute. Edilul i-a cerut demisia ministrului de resort, Grațiela Gavrilescu (VEZI DETALII). Ieri dimineață, fix în ziua mitingului, stațiile de monitorizare a calității aerului din Ploiești au indicat valori peste cele obișnuite la mai multe substanțe incluse în categoria polanților atmosferici, inclusiv benzen și toluen.

Read more: În paralel cu protestul de la Ministerul Mediului, Ploieștiul a fost sufocat cu poluanți
Actual

După scandalul Hexi Pharma, autorităţile din România au lansat, nu cu mult timp în urmă, noi acuzaţii cu privire la posibile cazuri de dezinfectanţi diluaţi sau neconformi livraţi în spitalele din România. Reclamaţiile Ministerului Sănătăţii au vizat şi o societate din Ploieşti, ajungându-se inclusiv la o anchetă penală, cu descinderi ale mascaţilor. Vizată în acest scandal, conducerea Al Carina, societate cu sediul în Parcul Industrial Ploieşti, a anunţat joi că analizele efectuate de un laborator specializat confirmă calitatea produsului lor, specificând că, după finalizarea cercetărilor penale, vor da în judecată Ministerul, reclamând că afirmaţiile "iresonsabile" au prejudiciat imaginea firmei.

Read more: O firmă de dezinfectanţi din Ploieşti anunţă că va da în judecată Ministerul Sănătăţii, reclamând...
Actual

La aproape o săptămână de la controlul nocturn făcut de Sorin Pintea, ministrul Sănătăţii, însoţită de Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, medicii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti transmit un memoriu, în care se declară surprinşi de afirmaţiile oficialităţilor, spunând că, deşi în mod cert mai există scăpări, activitatea şi condiţiile din unitatea medicală s-au îmbunătăţit simţitor în ultimii doi ani. Invocând numărul mare de cazuri şi mic de specialişti, reprezentanţii Judeţeanului au semnat un memoriu, în care afirmă că acuzele aduse de Sorina Pintea au fost "exagerate şi nedrepte".

Read more: Revoltă la Judeţean. Medicii spun că situaţia nu e atât de gravă cum susţine ministrul Sănătăţii