Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Actual

Primăria Ploieşti va amenaja două căsuţe ale lui Moş Crăciun în această iarnă

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 13:14  |  Category: Actual

casuta mos craciunDupă o perioadă în care au existat multe necunoscute, conducerea Primăriei Ploieşti pare să fi definitivat în ultimele câteva zile toate aspectele legate de activităţile festive pe care le va organiza în perioada sărbătorilor de iarnă. În acest an, în centrul municipiului va fi amenajat un târg de Crăciun, va exista un patinoar în aer liber şi vor fi amplasate două căsuţe ale lui Moş Crăciun, unde copiii din oraş vor putea veni pentru a primi cadouri.

Președintele Klaus Iohannis vine miercuri, la Ploiești, pentru dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire"

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 09:39  |  Category: Actual

Dezbaterea "Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire" va avea loc miercuri, 22 noiembrie, începând cu ora 17.30, la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, și se va bucura de prezența șefului statului.

Federația Sindicatelor din ANP acuză conducerea penitenciarelor de dezinformare. Risc uriaș ca rata criminalității să crească

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 05:55  |  Category: Actual

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că 701 deținuți au fost eliberați, la termen, într-o lună, prin aplicarea legii recursului compensatoriu. Raportul nu include, însă, ca și în cazul declarațiilor ministrului Justiției (VEZI DETALII) și numărul condamnaților eliberați condiționat care au beneficiat de aceleași prevederi, atrage atenția Federația Sindicatelor din ANP.

Fostul primar Iulian Bădescu, condamnat definitiv de Instanța Supremă. Cum va recupera Ploieștiul prejudiciul de OPT MILIOANE de lei

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 17:39  |  Category: Actual

Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieștiului, a fost condamnat, marți, de completul de cinci judecători al ÎCCJ, la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind finanțarea echipei Petrolul.

În sfârşit s-au hotărât. Vezi unde va fi organizat Orăşelul Copiilor în acest an!

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 16:59  |  Category: Actual

oraselul copiilor masinuteConducerea Primăriei Ploieşti a anunţat că a primit mult aşteptatele propuneri pentru un "concept integrat" şi că s-a hotărât în privinţa organizării Târgului de Crăciun şi a Orăşelului Copiilor.

În iarna 2017-2018, Târgul de Crăciun se va ţine, în premieră pentru istoria recentă a Ploieştiului, în parcul din faţa Palatului Administrativ. În ultimii ani, căsuţele din lemn şi scena pentru spectacole au fost amplasate tot în centru, la câteva zeci sau sute de metri distanţă, fie în zona pietonală, fie în vecinătatea Halelor.

Școala de Poliție de la Câmpina scoate la concurs 1.300 de locuri. Criteriile și tematica valabile la admiterea din ianuarie 2018

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 09:29  |  Category: Actual

Începând din ianuarie 2018, o nouă generație, de 1.300 de viitori polițiști, va fi pregătită la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. Sunt ultimele zile în care cei interesați se mai pot înscrie în vederea susținerii admiterii care, la această sesiune, se va derula după o nouă formulă.

Manualele pentru clasa a V-a au fost livrate în Prahova

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 08:56  |  Category: Actual

Elevii de clasa a V-a din 39 de județe au primit luni, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, a treia tranșă de manuale. Potrivit sursei citate, cărțile au ajuns și în școlile din Prahova.

Sens giratoriu pe DN1, la Floreşti, într-unul dintre "punctele negre" din Prahova

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 20 November 2017 15:48  |  Category: Actual

giratoriuIntersecţia DN1 cu DJ720, la intrarea dinspre drumul naţional spre comuna Floreşti, urmează să fie reconfigurată anul viitor. Conducerea Consiliului Judeţean Prahova a anunţat că în lista de investiţii pregătită pentru 2018 va fi propusă amenajarea unui sens giratoriu aici. Instituţia mai pregăteşte alte două giratorii pentru anul viitor.

Iarna ajunge în România în mai puțin de 24 de ore. ANM a emis informare meteo

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 20 November 2017 13:50  |  Category: Actual

Oficial, iarna își intră în drepturi din această noapte. Informarea meteo emisă de ANM intră în vigoare peste câteva ore și anunță lapoviță, ninsori și chiar viscol, în mai multe zone ale țării.

scoala 14 sf vasile timkenSubiectul Educației reprezintă acea sorcovă cu care politicienii îți bat la ușă în prag de alegeri, manipulând electoral subiectul legat de tânăra generație. Viitorul copiilor tăi este un laitmotiv numai bun de tranzacționat la bursa campaniei electorale, o dată la patru ani, când aleșii neamului devin brusc interesați de comunitate. Între ciclurile electorale, rămân copiii care așteaptă, alături de părinți și cadrele didactice, împlinirea promisiunilor aruncate cu ușurință de proaspeții aleși în funcție.

UPDATE: Un TIR cu pietriș s-a răsturnat pe DN 1A, la Cheia. Traficul este blocat pe ambele sensuri

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 20 November 2017 12:34  |  Category: Actual

Circulația este oprită, luni, de la ora 11.50, pe DN 1A, în dreptul localității prahovene Cheie, unde carosabilul a fost blocat de un TIR care s-a răsturnat.