Joi, 14 Decembrie 2017
 

Actual

IPJ Prahova / Bilanţul weekendului trecut: 1628 de contravenţii şi 29 de carnete suspendate

Written by Administrator  |  Created on Monday, 28 November 2011 18:06  |  Category: Actual

politie-rutieraŞi acest sfârşit de săptămână a fost unul plin pentru poliţiştii prahoveni care pe lângă acţiunile punctuale organizate au întreprins şi activităţi de creştere a siguranţei publice, de prevenire şi combatere a cauzelor generatoare de evenimente rutiere, în aceste activităţi fiind angrenate forţe suplimentare.

Acţiunile au fost organizate la nivelul tuturor subunităţilor, fiind vizate cu precădere zonele în care se organizează târguri săptămânale sau sunt pretabile la comiterea de fapte antisociale.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 1.628 sancţiuni contravenţionale. Totodată, a fost constatată săvârşirea a 11 infracţiuni, 6 din ele fiind constatate în flagrant.

Ca de obicei, principalele abateri au fost constatate în domeniul rutier, în acest sens fiind aplicate 1435 de sancţiuni contravenţionale. Totodată au fost reţinute 29 de permise de conducere şi 12 de certificate de înmatriculare auto.

Sursa: IPJ Prahova

Studiu sociologic: Frica de fraudă şi micşorarea costurilor, principalele griji ale românilor când vine vorba de alegeri

Written by Administrator  |  Created on Monday, 28 November 2011 16:47  |  Category: Actual

alegeri_urnaPeste jumătate dintre cetăţeni nu cred în corectitudinea alegerilor româneşti, considerând că alegerile din România sunt afectate de factori externi, alţii decât votul cetăţenilor, iar 11% dintre români nu cred că sunt liberi să voteze cu cine vor, arată cercetarea „Românii despre sistemul electoral românesc”, realizată în cadrul programului Studii Electorale Româneşti al Fundaţiei Soros România.

Teama de fraudă electorală este de altfel principalul motiv pentru care 59% dintre români nu sunt de acord cu votul prin corespondenţă, iar 63% dintre români nu susţin introducerea votului electronic.

Numărul românilor care nu au vreo opinie cu privire la sistemul electoral din România este foarte mare, în mod constant aproximativ 20% dintre români nu răspund la întrebările pe aceste teme, simptom al lipsei de dezbatere politică reală.

Sistemul electoral actual, o necunoscută pentru români

În acelaşi timp, 78% dintre români se consideră puţin sau foarte puţin informaţi în legătură cu legislaţia electorală, iar 68% spun acelaşi lucru despre procedurile de vot din România.

Cercetarea „Românii despre sistemul electoral românesc”, realizată în noiembrie 2011, mai arată că 77% dintre alegători românii nu cunosc data alegerilor locale din 2012, iar 78% nu ştiu cine sunt posibilii candidaţi la Primăria localităţii, la 7 luni până la data alegerilor.

45% dintre români sunt de acord cu suprapunerea alegerilor generale şi locale pentru anul viitor, 34% cred că cele doua scrutine ar trebui să aibă loc în zile diferite, iar 21% nu au nicio opinie.

În acelaşi timp, majoritatea respondenţilor – 53% – sunt de acord cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, 20% cred că nu este o schimbare bună, iar 27% nu au o opinie.

Scăderea costurilor de organizare este cel mai important motiv pentru schimbarea procedurilor electorale pentru peste jumătate dintre cei care sunt de acord cu aceste schimbări.

Sistemul uninominal şi majoritar este susţinut de 32% dintre respondenţi, iar actualul sistem, uninominal şi proporţional, mai este susţinut de doar 12% dintre români.

Studii Electorale Româneşti este un program de cercetare periodică a participării electorale şi a comportamentului de vot în România iniţiat de Fundaţia Soros România în anul 2009.

Analiza de faţă foloseşte datele unui sondaj de opinie reprezentativ pentru populaţia României în vârstă de cel puţin 18 ani, pe un eşantion de 1200 de persoane în vârstă de cel puţin 18 ani. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2,7%, la un nivel de încredere de 95%.  Culegerea datelor s-a realizat în perioada 6-19 noiembrie 2011, de către The Gallup Organization Romania.

Frumuzache, eşti pe fază? / Senatul a adoptat tacit prevederea legală potrivit căreia pedofilii să fie castraţi chimic

Written by Administrator  |  Created on Monday, 28 November 2011 15:59  |  Category: Actual

pedofilPropunerea a fost depusă în vară de un grup de 15 deputaţi şi, deoarece termenul de adoptare a fost depăşit, legea este considerată adoptată tacit de camera superioară a Parlamentului României, scrie portalul www.stirileprotv.ro .

Dacă proiectul este adoptat și de Camera Deputaților, de acest tratament ar putea avea parte, printre alții, și violatorul pedofil Marius Frumuzache, condamnat de instanță la 16 ani de închisoare. Pedofilii sunt deja castraţi chimic în Polonia, Danemarca sau Cehia. Tot în Cehia, câteva sute de persoane au fost castrate chimic temporar, cu ajutorul unor injecţii care suprimă producerea hormonilor masculini.

Pentru acest proiect de lege, forul decizional este Camera Deputaţilor.

Guşă acţionar la Petromservice / Zvonul publicat de APH în data de 21 noiembrie a fost confirmat aseară

Written by Administrator  |  Created on Monday, 28 November 2011 10:09  |  Category: Actual

cosmin_gusaAseară, în cadrul unei emisiuni moderate de jurnalistul Ion Cristoiu, la postul de televiziune B1TV, Cosmin Guşă a confirmat ceea ce Actualitatea Prahoveană a anunţat, în exclusivitate, acum şapte zile: Gușă deţine jumătate din Elbahold LTD, societatea off-shore cipriotă care controlează pachetul majoritar de acţiuni a PSV (fosta Petrom Service).

„Da, începând cu luna aceasta deţin 50 la sută din acţiunile Elbahold, cealaltă jumătate fiind achiziţionată de un partener de-al meu, domnul Maricel Păcuraru”, a declarat Guşă.

APH a scris, în exclusivitate, despre prezenţa lui Guşă în acţionariatul Elbahold-PSV aici

http://www.actualitateaprahoveana.ro/edi%C5%A3ia-electronic%C4%83/actual/APH-EXCLUSIV-Cosmin-Gu%C5%9F%C4%83-a-cump%C4%83rat-de-la-V%C3%A2ntu-o-parte-din-ac%C5%A3iunile-PSV-Company

Asociaţia Idei pentru Viitor, o şansă pentru copiii cu nevoi speciale

Written by Administrator  |  Created on Sunday, 27 November 2011 15:02  |  Category: Actual

asociatie_copii_dizabilitati_1Asociaţia Idei pentru Viitor a organizat în perioada 24.11.2011– 27.11.2011, la Azuga, conferinţa finală a proiectului ‘’O şansa în educaţie pentru preşcolari şi elevi cu dizabilităţi’’.

În cadrul evenimentului au fost prezentate obiectivele şi rezultatele proiectului, dar şi exemple concrete de lucru cu elevii în domeniul incluziunii educaţionale şi, implicit, sociale.

„Mulţi dintre aceşti copii simt că nu au un loc al lor şi că nu se pot potrivi cu ceea ce noi numim criterii ale societăţii. Nu li se oferă o şansă, pentru a-şi creea propriul lor destin. Trebuie să înţelegem că ei nu sunt o categorie;  sunt persoane ca şi noi, iar problema este că avem tot timpul tendinţa să-i catalogăm. În fapt, datoria noastră morală este de a le oferi o şansă în viaţă”, a declarat Constantin Cernat, managerul proiectului.

Alături de copiii cu dizabilităţi, la eveniment au participat profesori-educatori şi formatori, care şi-au exprimat susţinerea pentru continuarea acestui demers. Timp de două zile au fost organizate o serie de ateliere de lucru, în cadrul cărora au fost folosite metode menite să integreze copiii cu dificultăţi de adaptare în şcoală, prin stimularea creativităţii şi a inventivităţii .

“Am învăţat de la ei să ne bucurăm de lucrurile simple, pe lângă care trecem zi de zi  fără să le observăm. De fapt, noi suntem cei care trebuie să ne schimbăm atitudinea faţă de ei şi nu invers”, a declarat  Laura Gunesch, formator CJRAE Constanţa

asociatie_copii_dizabilitati_2“Pe tot parcursul proiectului ne-am apropiat foarte mult de copii şi am văzut modul în care au evoluat şi felul în care se bucură de fiecare moment în care socializează”, a declarat Laura Anghel, actriţă la teatrul Nottara.

Conferinţa a fost încheiată de copiii din trupa de teatru de „Mezzetino”, conduşi de actriţa Magda Condurache, care au prezentat un program de colinde şi o piesă de teatru interactivă.

„Ne-am dorit să fim alături de aceşti copii şi să le aducem un strop de bucurie în suflet, a declarat coordonatoarea trupei de teatru.

Proiectul ‘’O şansă în educaţie pentru preşcolari şi elevi cu dizabilităţi’’, ID POSDRU/23/2.2/G/33893, este cofinanţat prin FONDUL SOCIAL EUROPEAN - Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Şase bărbaţi din Boldeşti Scăeni sunt cercetaţi penal pentru furtul mai multor scule şi componente metalice de foraj

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 26 November 2011 14:26  |  Category: Actual

sonda_forajÎn urma unor activităţi desfăşurate de lucrătorii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Boldeşti-Scăeni, au fost identificaţi principalii suspecţi în cazul unui furt comis în noaptea de 18/19.11.2011.

Aceştia sunt şase bărbaţi cu vârste cuprinse între 16 şi 33 de ani, toţi din Boldeşti Scăeni, care în noaptea respectivă au sustras mai multe scule şi componente metalice de foraj, din incinta unei societăţi din domeniul exploatărilor petroliere.

Sculele şi componentele metalice de foraj au fost recuperate aproape integral, şi predate societăţii prejudiciate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Sursa: IPJ Prahova

Nu lăsa drogurile să-ţi construiască viitorul / Dezbatere organizată de UNPR Prahova

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 26 November 2011 14:11  |  Category: Actual

droguriÎn perioada 25-27 noiembrie 2011 Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Prahova organizează o întâlnire a tinerilor în cadrul proiectului pentru tineret Voluntariat pentru educație”, la Bușteni. Beneficiarii sunt adolescenți cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, elevi ai câtorva licee din județ.

În cadrul evenimentului, sâmbătă, 26 noiembrie, Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR), prin Departamentul de Educație, Cultură și Tradiție Românească, va organiza, la Bușteni, o dezbatere cu tema Nu lăsa drogurile să-ți construiască viitorul.

Departamentul UNPR condus de Oana Dancu va prezenta tinerilor riscurile și efectele consumului de droguri, se va  discuta despre traficul de droguri și despre recentele acțiuni de destructurare a unor grupări de traficanți de droguri de risc și mare risc care acționau cu precădere în rândul tinerilor în județul Prahova.

Dezbaterea a fost sprijinită şi de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova, care a pus la dispoziţie materiale de prezentare.

La întâlnire vor participa psihologul Antula Margina, un reprezentant al IPJ Prahova, dar şi membri ai Biroului Politic Permanent UNPR Prahova.

Magistraţii Tribunalului Prahova au hotărât! / 16 ani de puşcărie pentru pedofilul din Ploieşti

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 26 November 2011 12:26  |  Category: Actual

pedofil_frumuzacheMarius Costin Frumuzache, pedofilul care a îngrozit Ploieștiul după ce a violat o fetiță de 10 ani din cartierul Malu Roșu, a fost condamnat, ieri, la 16 ani de închisoare. Decizia aparține Tribunalului Prahova.

Un viol, două tentative de viol şi trei infracţiuni de violare de domiciliu – pentru aceste fapte, magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat pe Marius Frumuzache, pedofilul din Ploiești, la o pedeapsă de 16 ani de închisoare.

Potrivit www.observatorulph.ro, cazul pedofilului Marius Costin Frumuzache nu este închis. Din procesul finalizat ieri sunt disjunse alte două dosare: unul civil care va avea primul termen pe data de 17 ianuarie 2011, și altul penal, instrumentat de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, în care pedofilul a fost trimis în judecată pentru pornografie infantilă deoarece, la perchezițiile efectuate la domiciliul acestuia, oamenii legii au găsit sute de fotografii și câteva filme cu minore în ipostaze obscene.

Ploieşti: Trei maşini s-au tamponat în faţa cinematografului Patria / O persoană rănită

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 26 November 2011 11:44  |  Category: Actual

accidentUltima oră. Trei autoturisme au fost implicate într-un accident petrecut cu puţin timp în urmă, pe Bulevardul Republicii, în zona Cinematografului Patria. Din primele informaţii publicate de Poliţia Rutieră, o persoană este rănită. Traficul este blocat pe sensul de mers către Gara de Sud.

Sursa IPJ Prahova

penitenciar_muzeu_Ceas_25.11.2011_171_1În data de 25 noiembrie 2011 un grup de 11 persoane private de libertate, selecţionate în regim deschis din  Penitenciarului Ploieşti  a  efectuat  o  vizită  la   Muzeul  Ceasurilor Ploieşti,  judeţul Prahova.

Activitatea s-a desfăşurat în baza unui protocol încheiat între conducerea Muzeului Ceasurilor  Ploieşti  şi  Penitenciarul Ploieşti,  intitulat „O fereastră spre lume.

La  selecţia deţinuţilor ce au  participat la vizita  amintită, s-a analizat comportamentul  şi  modul în care participă la programele educative şi  astfel s-a  apreciat  că  aceasta  poate fi un mod de a recompensa eforturile pe care  le depun.

Tot  azi,  la clubul unităţii  a  avut loc  întâlnirea intitulată “Tinerii şi violenţa”  la  care  au participat  20 elevi  din  cadrul  Colegiului  Tehnic „Elie Radu” Ploieşti  şi  10 persoane private de libertate selecţionate  în regim semideschis,  discuţiile  având  caracter  interactiv,  fiind împărtăşite  reciproc experienţele fiecărui grup în ceea ce priveşte abordarea violenţei ca fenomen social.

penitenciar_muzeu_Ceas_25.11.2011_171_2De asemenea, pentru a marca Ziua Internaţionala Împotriva Violenţei Asupra Femeilor, personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a organizat şi iniţiat o dezbatere şi un concurs interactiv, pe această temă, la care au participat 70 persoane private de libertate selecţionate în regim semideschis.

Astfel de acţiuni reprezintă o parte din activitatea desfăşurată de Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială  pentru  menţinerea  legăturii cu societatea, promovarea valorilor sociale şi dezvoltarea unui comportament moral pozitiv  în  rândul  persoanelor private de libertate.

Sursa: Departament comunicare Penitenciar Ploiești

Vineri seara: Două accidente în zona trecerilor de pietoni / Un mort şi un rănit

Written by Administrator  |  Created on Friday, 25 November 2011 16:57  |  Category: Actual

accidentIPJ Prahova a comunicat, acum puţin timp, petrecerea a două evenimente rutiere grave în care au fost implicaţi pietoni. Un bărbat de aproximativ 40 de ani a fost accidentat, pe Bulevardul Republicii din Ploieşti. O maşină l-a lovit în momentul în care acesta traversa strada pe trecerea de pietoni. Tot acum puţin timp, o femeie a fost omorâtă tot în zona unei treceri de pietoni din Oraşul Breaza. Femeia accidentată mortal are vârsta de aproximativ 60 de ani.

Sursa: IPJ Prahova