Actual

Actual

Ministrul Educației, Monica Anisie, va prezenta, în această lună, raportul comisiei "de tăiat hârtii", document care include măsurile propuse pe termen scurt, mediu și lung, în scopul debirocratizării învățământului.

Read more: Numeroase documente vor dispărea din școli, în 2020, iar altele vor fi simplificate. Ce propune...
Actual

Un accident grav a avut loc, joi după-amiază, pe o pârtie din Sinaia. Un copil de 10 an a fost rănit de un alt schior, echipajele de urgență solicitând intervenția elicopterului Smurd pentru preluarea victimei.

Read more: Copil luat cu elicopterul Smurd de pe pârtie, la Sinaia. Tânărul care a provocat accidentul, în...
Actual

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se va încălzi, iar în preajma Bobotezei, în loc de renumitul ger de la începutul lunii ianuarie, vom avea parte de temperaturi peste mediile specifice perioadei.

Read more: În 2020, gerul Bobotezei e doar o poveste. Prognoza pe regiuni
Actual

Echipajele ISU Prahova au fost solicitate să intervină, în ultimele 24 de ore, la 62 de cazuri, urgențe medicale la care au răspuns echipele Smurd, dar și pentru lichidarea mai multor incendii sau îndepărtarea unor copaci doborâți de vântul puternic.

Read more: Copaci doborâți  de vânt și persoane rănite de artificii, în Prahova, în noaptea de Revelion. ISU...
Actual

Numărul accidentelor petrecute pe munte și, în special, pe pârtiile din stațiunile montane este în creștere de la un sezon la altul. Salvamont România anunță că, numai în acest sezon, au fost înregistrate peste 130 de evenimente, în condițiile în care doar câteva pârtii sunt practicabile. În aceste condiții, este important ca turiștii să cunoască măsurile de prim-ajutor care trebuie luat în cazul unor asemenea incidente.

Read more: Măsuri de prim-ajutor în cazul accidentelor petrecute pe pârtie. Ce recomandă salvamontiștii
Actual

Ministerul Sănătății a anunțat că a început implementarea programelor pentru depistarea precoce (screening) a bolilor cu cea mai mare incidență în rândul populației (cancer de col uterin, cancer de sân, colorectal și hepatite), utilizând o finanțare europeană de peste 100 de milioane de euro. În ianuarie va începe vaccinarea împotriva HPV.

Read more: În această lună începe vaccinarea adolescentelor împotriva HPV
Joomla SEF URLs by Artio