Actual

Actual

Românii care nu respectă măsura auto-izolării la domiciliu ajung în carantină! Este una dintre măsurile prevăzute de ordonanța militară nr. 2, pentru a-i descuraja pe cei care vor să ignore regulile stabilite de autorități, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Primul caz de plasare forțată în carantină din Prahova a fost înregistrat luni, în jurul prânzului.

Read more: Prahovean plasat forțat în carantină, pentru că a părăsit auto-izolarea
Actual

Aproape 150 de dosare penale au fost întocmite, la nivel național, de la începutul epidemiei, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar mai multe persoane sunt cercetate, de asemenea, pentru fals în declarații, după ce au oferit informații false la intrarea în țară. Nici prahovenii nu au fost tocmai... cuminți.

Read more: Patru dosare penale deschise în Prahova, în ultimele 24 de ore, pentru persoane care nu au...
Actual

România a intrat, luni, oficial, pe lista țărilor "de evitat", după ce 143 de noi cazuri cu coronavirus au fost confirmate, în numai 24 de ore. Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 576.

Read more: România a intrat în "zona galbenă", cu aproape 600 de cazuri confirmate de coronavirus. Care este...
Actual

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a anunțat că, de luni, noi reguli vor fi valabile în piețele din Ploiești. Acestea vizează atât limitarea numărului de persoane primite în incintă, simultan, cât și suspendarea activității unor agenți economici.

Read more: Acces limitat și activitate restricționată, de luni, în piețele din Ploiești
Actual

Recomandările privind circulaţia persoanelor, care se regăsesc în cea mai recentă ordonanţa militară, reprezintă „un început” pentru a se observa reacţia oamenilor, a explicat vicepremierul Raluca Turcan. Oficialul a avertizat că, dacă romanii nu vor da dovadă de responsabilitate, „probabil aceste restricţii vor evolua”.

Read more: Recomandările din ordonanța militară, transformate în obligații dacă populația nu le pune în...
Actual

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, luni, la RFI, că în acest moment de prefigurează prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor. De asemenea, aceasta a vorbit despre scenariile posibile în învățământ, referindu-se inclusiv la posibilitatea repetării anului școlar.

Read more: Vicepremierul Raluca Turcan anunță că "se prefigurează" prelungirea suspendării cursurilor....
Actual

Nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare 2/2020, emise sâmbătă, care urmăresc limitarea circulației persoanelor în afara locuinței (VEZI DETALII), atrage amenzi de până la 5.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Read more: LISTA AMENZILOR stabilite pentru încălcarea prevederilor ordonanței care limitează circulația...
Actual

Situaţia îmbolnăvirilor de coronavirus atinge un nou prag critic. Duminică au fost anunţate primele două decese din România, în timp ce alţi trei pacienţi sunt internaţi în stare gravă la terapie intensivă, iar în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de cazuri confirmate.

Read more: Bilanţ coronavirus: Trei decese în România, 3 pacienţi în stare gravă la ATI şi record de...
Actual

Din noaptea de luni spre marţi, românii nu mai au voie să iasă din case, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Interdicţia e stabilită prin Ordonanţa militară nr. 2, anunţată în 21 martie de ministrul Internelor, ordonanţă care vine cu o serie de restricţii, dar şi o lungă listă de excepţii. Rămân cinci cazuri în care românii vor putea părăsi locuinţele, însă în toate vor fi nevoiţi să aibă la purtător o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil, iar în unele dintre ele şi o adeverinţă de la angajator.

Read more: Iată cum arată adeverinţa şi declaraţia pe propria răspundere ca să puteţi ieşi din casă în...
Actual

Autorităţile din România au adoptat, sâmbătă seară, un nou set de măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, măsuri stricte în unele cazuri, insuficient de stricte în altele, dar care, printre altele, în vizează şi pe românii care părăsesc fără drept izolarea la domiciliu sau carantina instituţionalizată.

Read more: Ordonanţa militară 2 - Ce păţesc românii care vor mai ieşi fără drept din izolare sau carantină
Actual

Ordonanţa militară 2, anunţată sâmbătă seară de ministrul Internelor, aduce restricţii inclusiv în privinţa ceremoniilor relogioase. Astfel, preoţii au voie în continuare să oficieze slujbe, dar nu mai au voie să permită accesul credincioşilor la ele, având în schimb posibilitatea să le transmită pe reţelele de socializare sau prin intermediul mass-media. În schimb, pentru înmormântări, nunţi şi botezuri, regulile sunt un pic mai permisive.

Read more: Slujbe religioase fără public, iar nunţi, botezuri şi înmormântări cu maxim 8 persoane
Joomla SEF URLs by Artio