Actual

Actual

Riscul de producere a unor inundații devastatoare crește de la o oră la alta. Hidrologii au actualizat din nou atenționările emise și au instituit cod galben și chiar cod portocaliu în aproximativ 30 de bazine hidrografice. Practic, pe zeci de râuri din țară se pot produce inundații masive, în următoarele 48 de ore.

Read more: Zeci de râuri din țară, sub cod portocaliu de inundații. ISU Prahova: "Nu vă apropiați de malurile...
Actual

Râurile Prahova și Teleajen au intrat, din nou, sub atenționare cod portocaliu de inundații, iar hidrologii au anunțat, în cadrul videoconferinței cu prefecții de luni dimineață, că este foarte probabil ca, în cursul acestei zile, pentru județul nostru să fie emis din nou cod roșu.

Read more: Hidrologii se pregătesc să emită un nou cod roșu de inundații, pentru județul Prahova
Actual

Luni a început sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului, la care s-au înscris, potrivit informațiilor centralizate de Ministerul Educației, 135.655 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, doar  116.037 de candidați sunt din promoția curentă, deși, la simularea de acum două luni, au participat aproximativ 150.000 de elevi de clasa a XII-a.

Read more: Start la Bacalaureat! Doar 116.000 de absolvenți din promoția curentă, înscriși în sesiunea de vară
Actual

Meteorologii anunţă o nouă noapte cu fenomene extreme, caracterizată în mai bine de jumătate din ţară de vijelii, cantităţi foarte mari de apă şi pe alocuri descărcări electrice şi căderi de grindină. La această oră e în vigoare un cod galben, iar de duminică seară acesta se va extinde, în timp ce multe regiuni se vor afla sub cod portocaliu.

Read more: Cod portocaliu de vijelii. ANM anunţă ploi puternice şi grindină în această noapte
Actual

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a prezentat bilanţul tragic în urma vijeliilor din Prahova, judeţ lovit puternic, în ultimele 24 de ore, de fenomenele meteo extreme. Cel puţin trei copii au murit, luaţi din propria casă de o viitură puternică, un al patrulea e în continuare de negăsit, aproape 130 de prahoveni au fost evacuaţi din locuinţe, peste 2.500 de oameni au rămas fără curent electric, iar numeroase drumuri au fost blocate, total sau parţial.

Read more: Trei copii au murit, luaţi de viitură, 130 de persoane au fost evacuate, iar mai multe drumuri...
Actual

Prahova se află sub atenţionare meteo de fenomene extreme, iar ploaia puternică a cauzat probleme grave, vineri după-amiază, în mai multe zone ale judeţului. În Lapoş, 30 de persoane au fost evacuate din case. Tot în estul judeţului, mai multe drumuri sunt blocate de aluviuni.

Read more: VIITURI în Prahova. 30 de persoane au fost evacuate, iar mai multe drumuri sunt blocate