Actual

Actual

Asociatia Diabeticilor din Prahova vă invită sâmbătă, 6 aprilie, în centrul municipiului Ploieşti, să sărbătorim împreună Ziua Mondială a Sănătăţii, prin fitness, zumba şi dans sportiv. Evenimentul se va derula între orele 9.00 - 13.00, în parcarea Palatului Administrativ. Cu această ocazie se va amenaja un cort unde cei interesați își vor putea măsura gratuit glicemia, tensiunea și greutatea, au anunţat organizatorii.

Read more: Ziua Mondială a Sănătăţii aduce fitness, zumba şi măsurători ale glicemiei şi tensiunii în centrul...
Actual

O procedură de revizie la Petrotel-Lukoil, urmată de redeschiderea instalaţiilor, a produs, luni, în câteva reprize, nori mari de fum deasupra Ploieştiului. Primarul Adrian Dobre a reclamat astăzi, într-o conferinţă de presă, că, în urma sesizărilor primite de la cetăţeni, a cerut implicarea Gărzii de Mediu, însă atitudinea oamenilor din această instituţie, cea mai în măsură să facă verificări, a lăsat de dorit. Primarul a criticat-o pe Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, solicitând ca aceasta să nu mai tolereze o astfel de atitudine din partea structurilor teritoriale pe care le are în subordine şi, în paralel, cerându-i să modifice legislaţia naţională privind normele de poluare.

Read more: Primarul Ploieştiului critică Garda de Mediu pentru atitudinea faţă de Lukoil: "Este de-a dreptul...
Actual

Cazurile copiilor nu au fost înscriși în învățământul primar în prima etapă vor fi rezolvate în perioada 2-8 aprilie. Tot acum pot depune cereri și părinții preșcolarilor care nu au participat la etapa anterioară.

Read more: Marți începe a doua etapă a înscrierii la clasa pregătitoare. Peste 1.000 de locuri încă libere,...
Actual

Poluarea cu SO2 și PM 10 a atins, luni, la Ploiești, valori critice. Cele mai ridicate au fost înregistrate de stațiile PH 6, din rețeaua națională de monitorizare a calității aerului, instalată în cartierul Mihai Bravu, şi PH 5, din zona de sud, dar depăşiri au fost semnalate și la stația PH 1, din vest.

Read more: Valori record de SO2 și PM 10 înregistrate luni, la Ploiești
Actual

Autorităţile prahovene şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti anunţă măsuri după vizita făcută aici, vineri noapte, de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, care a găsit numeroase probleme. Directorul spune că se fac verificări interne în secţiile controlate de Pintea şi unde aceasta a găsit nereguli. Totodată, managerul unităţii medicale, Marius Niculescu, a anunţat şi modificarea procedurilor interne privind verificarea intervenţiilor pentru curăţenie.

Read more: Măsuri anunţate la Spitalul Judeţean din Ploieşti pentru mai multă curăţenie
Actual

Un nor negru de fum, vizibilm de la mulţi kilometri depărtare, s-a ridicat luni, în jurul prânzului, de la rafinăria Petrotel-Lukoil din zona de este a municipiului Ploieşti. În timp ce reprezentanţii rafinăriei spun că aceste emisii erau în bună măsură previzibile, Primăria a cerut implicarea autorităţilor de mediu.

Read more: Nor negru de fum deasupra Ploieştiului. Explicaţia Lukoil
Actual

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, că va propune retragerea acreditării pentru Spitalul Județean de urgență din Ploiești, după dezastrul găsit aici cu prilejul controlului inopinat efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă  (VEZI DETALII). Aceeași măsură a fost propusă și în cazul spitalului din Târgu Jiu, verificat tot în cursul săptămânii trecute.

Read more: Ministrul Sănătății propune RETRAGEREA ACREDITĂRII pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești