Vineri, 18 August 2017
 

Actual

ULTIMA ORĂ: MIRCEA SALOMIR, FOSTUL ARBITRU FIFA, A ÎNCETAT DIN VIAŢĂ!

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 24 February 2010 02:00  |  Category: Actual

Fostul arbitru internaţional şi observator federal Mircea Salomir a încetat din viaţă, la vârsta de 65 de ani, după o lungă suferinţă. Mircea Salomir suferise toamna trecută o intervenţie chirurgicală pe creier. FRF a postat un comunicat pe site-ul său, în care evocă activitatea sa profesională:

"Aseară târziu, spre miezul nopţii, a încetat din viaţă, la aproape 65 de ani, după o îndelungată suferinţă, fostul arbitru FIFA Mircea Salomir. Născut la data de 1 mai 1945, la Turda, Mircea Salomir şi-a petrecut cariera de fotbalist la Cugir, Gloria Bistriţa şi Universitatea Cluj, abandonând activitatea de jucător în anul 1977.

S-a dedicat arbitrajului, promovând în lotul divizionar "A" în anul 1979, pentru ca, doi ani mai târziu, să dobândească ecusonul FIFA. În perioada august 1979 - decembrie 1993 a condus, printre altele, 221 de meciuri în Divizia A, situându-se din acest punct de vedere pe locul 5 în clasamentul românesc "all time". Timp de 12 ani, câţi s-a aflat pe lista FIFA, a arbitrat peste 40 de jocuri internaţionale.

După ce a încheiat activitatea de arbitru, a devenit observator de arbitraj atât pe plan intern, cât şi pe cel internaţional, făcând parte şi din Comisia Centrală a Arbitrilor. Federaţia Română de Fotbal şi Comisia Centrală a Arbitrilor din cadrul FRF îşi exprimă întreaga compasiune familiei îndoliate, căreia îi transmite şi pe această cale sincere condoleanţe.

Dumnezeu să-l odihnească!".

ULTIMA ORĂ: Un militar român a fost ucis, azi, în Afganistan

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 23 February 2010 02:00  |  Category: Actual

În rândul militarilor români aflaţi în zonele de conflict ale lumii s-a mai înregistrat o victimă. Un militar român a fost ucis, iar altul a fost rănit, în timpul unei patrulări pe Autostrada A1 din Afganistan. Militarul român era la a doua misiune a sa în această ţară. Sergentul major Florin Bădiceanu şi-a pierdut viaţa în momentul în care vehicolul blindat de tip Humvee în care se deplasa alături de alţi 5 colegi români din contingentul de pace al forţelor din Afganistan a trecut peste o mină artizanală.

Deputatul PD-L Andrei Sava a adresat ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, o întrebare legată de posibilitatea construirii în apropierea oraşului Ploieşti a unui nou aeroport internaţional care să deservească Bucureştiul. Deputatul PD-L consideră că amplasarea acestui aeroport în zona municipiului Ploieşti, mai precis în localitatea Strejnic din judeţul Prahova, ar conduce la o mai bună deservire a traficului aeroportuar din oraşe mari ca Braşov şi Ploieşti, contribuind astfel la un grad superior de dezvoltare locală şi regională.„Susţin proiectul de construire a unui aeroport internaţional pe centura oraşului Ploieşti, la Strejnic. Motivele sunt multiple. În primul rând, la Strejnic există deja un aerodrom sportiv cu pistă, la standarde europene, primul de acest gen din România.  În al doilea rând, aerodromul Strejnic este situat pe şoseaua de centură a Ploieştiului, la 40 de Km de Bucureşti, şi are legături bune către celelalte zone ale ţării.

În timp ce  construirea unui aeroport în sudul Bucureştiului ar determina o creştere a tranzitului prin oraş şi ar aglomera centurile, alternativa construirii unui aeroport internaţional la Strejnic are avantajul existenţa unei bune infrastructuri de transport ce leagă oraşul Ploieşti de Braşov, dar şi de Constanţa. Având acces la DN1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti – Ploieşti, acest aeroport ar putea deservi o zonă mult mai mare care să includă, pe lângă Bucureşti, şi alte oraşe mari, cum este Braşovul şi ar contribui semnificativ la dezvoltarea locală şi regională.”, a declarat deputatul PD-L, Andrei Sava.

În prezent, România are 16 aeroporturi, dintre care 4 internaţionale, iar Guvernul a aprobat construirea unui nou aeroport în zona municipiului Bucureşti anul trecut. Din analizele şi previziunile de trafic efectuate de Eurocontrol, autoritatea europeană de control al traficului, rezultă că pentru ţara noastră, în perioada 2008-2014, urmează să se înregistreze o creştere medie anuală a traficului aeroportuar de 6,9%, urmând ca, până în 2018, să se ajungă la un trafic de 20 milioane de pasageri. Rata de creştere este sensibil mai mare în zona municipiului Bucureşti iar ponderea aeroportului Henri Coandă în totalul traficului aeroportuar din ţară (cca. 70%) se estimează a fi menţinută la nivelul actual, urmând să se atingă nivelul de aproximativ 7.000.000 pasageri în anul 2010.

Deputatul prahovean Cristian Burlacu o interpelează pe Elena Udrea în chestiunea reamenajării salinei din Slănic

Written by Administrator  |  Created on Tuesday, 16 February 2010 02:00  |  Category: Actual

Prahoveanul i-a comunicat printr-o adresă, ministrului Elena Udrea, situaţia salinei prahovene de la Slănic aflată într-un stadiu avansat de degradare a infrastructurii. Deputatul prahovean subliniază faptul că salina ar putea deveni, la fel ca şi alte obiective turistice din ţară aflate în atenţia Ministerului Turismului, un punct de atracţie important din punct de vedere turistic.„Ca locuitor al judeţului pe teritoriul căruia se află Salina Slănic, obiectiv turistic şi balnear binecunoscut,  aflat, din păcate, într-o stare de degradare destul de avansată, vă mărturisesc că am devenit puţin invidios când am auzit de  schimbările excepţionale în bine ale Salinei Durgău Turda, din judeţul Cluj, devenită un complex balnear modern, cu bază de tratament şi recuperare, biserică, terenuri de sport, debarcader, obiectiv aflat în patrimoniul Consiliului Local Turda, ce a beneficiat de finanţare europeanã nerambursabilă în cadrul Programul PHARE CES 2005, prin proiectul “Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear – Lacurile Sărate - Zona Durgău - Valea Sărată şi Salina Turda”. Dincolo de valoarea impresionantă a investiţiei, realizată din fonduri europene, interesul turiştilor şi al bolnavilor pentru acest obiectiv este impresionant: la un preţ de 10 lei pentru un bilet, încasările pentru o singură zi de week-end ating peste 30 000 de lei, administratorii punându-şi, serios, problema măririi numărului de angajaţi”, constată deputatul Burlacu în adresa sa către ministrul Elena Udrea.

Deputatul Cristian Burlacu dă şi câteva soluţii pentru reamenajarea Salinei Slănic, un punct turistic important al Judeţului Prahova: „M-am bucurat să descopăr, documentându-mă, că salinele, între care şi cea de la Slănic Prahova, sunt incluse în Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National 2007 – 2026, la Capitolul 2.4.1.,  şi că, mai mult decât atât, Salina Slănic este inclusă şi în Studiul de prefezabilitate privind amenajarea şi reamenajarea turistică a salinelor, alături de cele de la Cacica şi Praid.
Soluţia pentru rezolvarea problemelor actuale ale Salinei Slănic s-ar putea găsi în Măsura 2.5 -Dezvoltarea infrastructurii turistice şi a activităţilor de sprijin pentru turism (prin Regiunea de Dezvoltare 3 Sud Muntenia).
Am constatat evoluţia crescătoare a numărului anual al turiştilor şi pacienţilor care au vizitat salina şi, respectiv, au beneficiat de salinoterapie, am aflat ce posibilităţi de cazare şi tratament balneo există în zonă şi consider că demararea lucrărilor de modernizare a salinei ar fi mai mult decât binevenită”, a completat Burlacu.

Finanţare cu prioritate

Deputatul crede că salina ar merita să fie finanţată cu prioritate, fapt ce ar conduce şi la revigorarea localităţii, grav afectată, din păcate, de şomaj.
În momentul de faţă, conform declaraţiilor făcute de parlamentarul prahovean, există şi un studiu efectuat asupra deficienţelor constatate la Salina Slănic, între care şi unele care pot pune în pericol integritatea corporală şi chiar viaţa vizitatorilor: accesul cu liftul este total necorespunzător şi nu asigură  securitatea turiştilor, nu există, pentru siguranţa turiştilor, o a doua cale de ieşire din subteran, spaţiile interioare sunt iluminate insuficient, pardoseala pe stratul de sare prezintă  numeroase zone alunecoase şi cu pantă mare, fapt care poate genera accidente. Deputatul Burlacu atrage atenţia că aceste deficienţe ar trebui remediate urgent, pentru a se putea asigura un minim de confort şi de siguranţă pentru persoanele care vizitează această zonă turistică. În finalul apelului său către ministrul Elena Udrea, deputatul Cristian Burlacu cere o verificare amănunţită a stadiului în care se află realizarea modernizării Salinei Slănic şi posibilitatea urgentării rezolvării deficienţelor revelate de studiul realizat anul trecut.

Nu se schiază la Sinaia

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 13 February 2010 02:00  |  Category: Actual

Pârtiile de schi din Sinaia nu pot fi folosite de turişti în acest weekend.  Primaria Sinaia a anuntat ca, din cauza riscului major de producere a avalanselor, risc cotat cu 5 pe o scara de la 1 la 5, sunt închise pârtiile Carp, Papagal, Drum de Vară şi Târle. Turiştii sunt avertizaţi în privinţa riscului de avalanşe prin intermediul unor panouri amplasate la staţiile instalaţiilor de transport pe cablu.

Se mai poate schia doar pe pârtiile Valea Dorului 1, Valea Dorului 2, Valea Soarelui şi Varianta.

Reprezentanţii primăriei din staţiune le recomandă turiştilor care urcă pe munte să fie echipaţi corespunzător şi să anunţe din timp serviciul Salvamont în situaţia în care au nevoie de ajutorul salvatorilor montani.

Salvamontiştii din Sinaia au avut, în ultima perioadă, mai multe intervenţii pentru a salva turişti surprinşi de avalanşe. Spre exemplu, la începutul săptămânii trecute, cinci schiori au fost surprinşi de o avalanşă în timp ce coborau pe o pârtie neomologată de la Cota 2000 spre Cota 1400, doi dintre ei salvându-se, iar ceilalţi trei fiind recuperaţi teferi de către salvamontişti.

Un caz mai puţin fericit s-a produs în weekendul trecut când o femeie şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprinsă de avalanşă în timp ce urca împreună cu fiul şi soţul ei către o stână din Munţii Baiului.