Actual

Actual

asfaltareÎncepând de atăzi, în zona Posada, pe DN1 la km 117 + 388, timp de 40 de zile se efectuează lucrări la un pod. Şoferii sunt avertizaţi că traficul este dirijat ziua de angajaţii care lucrează la pod, iar noaptea traficul va fi dirijat cu ajutorul semafoarelor.
Actual

politia-echipaj-autoMAI a dispus efectuarea unor controale la IPJ Dâmbovița și Prahova, dar și la alte instituții, după ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că persoane din conducerea acestor inspectorate au făcut campanie PDL.
"S-a dispus verificarea tuturor aspectelor prezentate în cazurile semnalate și, în funcție de situațiile identificate, vom dispune cu celeritate măsuri în consecință. Reiterăm faptul că Ministerul Administrației și Internelor va asigura desfășurarea în condiții de legalitate a alegerilor locale, iar toți cei care nu își vor îndeplini atribuțiile conform legii vor fi sancționați potrivit procedurilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerul Administrației și Internelor, Alina Ienciu.
Actual

dricAdministratorul unei societăţi de pompe funebre din Câmpina a reclamat poliţiştilor faptul că unul din angajaţii firmei, fără a avea acordul său, a luat de la sediul societăţii un autovehicul car mortuar, pe care l-a avariat, răsturnânmdu-se  într-un şanţ de pe raza satului Bobolia.

Bărbatul respectiv a fost identificat, din cercetări rezultând că în seara de  26.05.2012, după ce a consumat băuturi alcoolice la un bar din Câmpina, a mers la sediul societăţii de pompe funebre, unde este angajat, şi a luat carul mortuar pentru a se plimba.

La un moment dat, pe raza satului Bobolia a pierdut controlul asupra direcţiei şi a intrat într-un şanţ de pe marginea drumului, provocând avarierea maşinii..

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,29 mg/l alcool în aerul expirat. Totodată s-a stabilit faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce nu posedă permis de conducere, şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei.

Actual

bataieUn bărbat din comuna Chiojdeanca a reclamat prin intermediul numărului unic de urgenţă „112” faptul că zona unui magazin din localitate are loc o altercaţie între doi cetăţeni.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au identificat persoanele implicate, stabilind că pe fondul unor discuţii contradictorii, cei doi bărbaţi s-au lovit reciproc, la un moment dat, unul dintre ei lovindu-l pe celălalt cu o sticlă în zona capului.

Ambii bărbaţi au fost transportaţi la spital, unde au rămas internaţi pentru aprofundarea investigaţiilor medicale.

Cei doi fost sanctionaţi contravenţional conform prevederilor Legii  61/1991 M, fiindu-le adus la cunoştinţă faptul că în cazul în care doresc, pot depune plângere pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Actual

amenda-politieRezultate obţinute de poliţiştii ploieşteni în perioada 17 - 23.05.2012, în urma activităţilor desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi.
În urma acţiunilor desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:
- sancţiuni aplicate pentru cerşetorie ( inclusiv „parbrizari” ) = 21
- sancţiuni aplicate pentru practicarea prostituţiei = 17
- sancţiuni aplicate comercianţílor ambulanţi = 30
- total sancţiuni aplicate = 622, în valoare de 89.347 lei
În această perioadă, Biroul Rutier Ploieşti a organizat şi executat 12 acţiuni pe raza municipiului, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente, după cum urmează :
- o acţiune având drept scop depistarea conducătorilor auto care conduc autovehiculele după ce au consumat băuturi alcoolice ;
- patru acţiuni având drept scop identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză ;
- o acţiune având drept scop verificarea legalităţii circulaţiei autovehiculelor înmatriculate în alte state ;
- două acţiuni având drept scop depistarea conducătorilor de mopede şi motociclete care încalcă normele rutiere ;
- două acţiuni având drept scop depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii;
- o acţiune având drept scop depistarea conducătorilor auto care efectuează transport marfă şi persoane fără a respecta normele legale
-  o acţiune având drept scop depistarea pietonilor care traversează prin loc nepermis, fără să se asigure.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 365 de sancţiuni contravenţionale.
Actual

actiune_sifOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat şi desfăşurat o acţiune în staţiunile de pe Valea Prahovei, activitate la care au participat şi reprezentanţi din cadrul C.J.P.C. şi Gărzii Financiare.

Acţiunea a vizat verificarea respectării prevederilor legale în cazul locurilor de cazare, pentru neregulile constatate oamenii legii aplicând 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.500 lei, totodată fiind întocmit un dosar penal.

Exemplu:

Proprietarul unei vile din staţiunea Buşteni a fost depistat în timp ce  presta servicii de închiriere camere în regim de pensiune, fără a deţine vreo formă de organizare care să-i permită desfăşurarea de activităţi comerciale.

Totodată, acesta nu deţinea certificat de clasificare pentru unitatea turistică.

Din verificări s-a constatat că în perioada 24 - 26 mai 2012, proprietarul a obţinut venituri în cuantum de 1.400 lei din serviciile de cazare prestate, fără a fi declarate în vederea impozitării.

Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

{youtube}xyhAyntv8Zo{/youtube}

Actual

 bac_2012Potrivit unui ordin al ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop, cadrele didactice din comisiile de examinare de la bacalaureatul din acest an vor primi cu 15% mai mulţi bani decât sumele stabilite de metodologie. Deşi reprezentanţii sindicatelor susţin că mărirea este binevenită, cadrele didactice afirmă că sumele sunt ridicol de mici.

Conform ordinului semnat de către ministrul anterior al Educaţiei, Cătălin Baba, , pentru fiecare lucrare de la Bacalaureat corectată, un profesor ar fi trebuit să primească 4 lei. Preşedintele unei comisii din centrele de examen ar fi primit între 400 de lei (comisie cu până la 450 de candidaţi) şi 425 de lei (comisie de peste 450 de candidaţi). Vicepreşedinţii, secretarii şi membrii comisiilor din centrele de examen urmau să fie plătiţi cu câte 275 de lei pe zi, iar suma care îi revenea unui asistent al comisiei de examinare era de 25 de lei pe zi.

Datorită majorării cu 15% a retribuţiilor destinate cadrelor didactice la bacalaureat, pentru o lucrare corectată profesorii vor primi 60 de bani în plus, iar personalul didactic din comisiile de bacalaureat pentru evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale va fi plătit cu câte doi lei pentru fiecare candidat examinat. Pentru examinarea competenţelor într-o limbă modernă, profesorii vor primi 3,45 lei, datorită aceleiaşi majorări.

Deşi reprezentanţii sindicatelor din Învăţământ susţin că sumele sunt prea mici, ei acceptă măririle, mulţumiţi că plata profesorilor a crescut, chiar dacă  foarte puţin. În schimb, profesorii continuă să se plângă, afirmând că o creştere cu 60 de bani pentru fiecare lucrare corectată s-ar cunoaşte la abia după examinarea a cel puţin 100 de teze.

Actual

cai_sarituriÎn perioada 7-10 iunie, baza hipică Sport Horse Câmpina va găzdui concursul Naţional de Sărituri peste Obstacole – Câmpina Grand Prix & Trofeul Memorial Oprea Berechet. Acest concurs se va desfăşura pe dealul Muscel, la Observator. Joi, vineri şi sâmbătă concursul începe la orele 10.00, iar duminică de la ora 9. La acestă manifestare se vor întrece 75 de cai ai celor mai mari cluburi din România. Intrarea este liberă

Joomla SEF URLs by Artio