Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Actual

Elevii de clasa a V-a trebuie să primească, astăzi, o nouă tranșă de manuale

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 20 November 2017 09:38  |  Category: Actual

Manualele pentru elevii de clasa a V-a trebuie să ajungă astăzi în școli, după ce, vineri, pe 17 noiembrie, a expirat termenul până la care acestea ar fi trebuit livrate de edituri în județe, iar în weekend s-a lucrat în teritoriu, pentru distribuirea lor.

Patru accidente cu pietoni, la Ploieşti şi Boldeşti, duminică seară. Doi oameni au murit

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 20 November 2017 05:52  |  Category: Actual

Duminică neagră pe șoselele din Prahova. Cinci accidente în care au fost implicați pietoni au fost anunțate de Poliție, în județ, cele mai multe dintre ele petrecându-se după lăsarea întunericului.

Un pieton ucis și altul rănit, în mai puțin de două ore, pe trecerea din Bariera București

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 20 November 2017 05:43  |  Category: Actual

Două accidente au avut loc, la interval scurt de timp, duminică seară, pe trecerea de pietoni aflată în Bariera București, la coborârea de pe podul de la Gara de Sud.

Două accidente, sâmbătă seară, pe DN 1. Aproape de tragedie, din nou, în curba morţii de la Româneşti

Written by Ioana POPA  |  Created on Sunday, 19 November 2017 09:05  |  Category: Actual

Două accidente s-au produs, sâmbătă seară, pe DN 1, la interval scurt de timp. Unul dintre evenimente a avut loc la Româneşti, într-o zonă cunoscută pentru numărul mare de accidente care au loc aici.

Procurorii Parchetului CA Ploiești au renunțat la o parte din acuzațiile din Dosarul Lukoil

Written by Administrator  |  Created on Friday, 17 November 2017 14:35  |  Category: Actual

lukoil1Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti au renunţat la acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani aduse Petrotel Lukoil SA şi directorului Andrey Bogdanov, anunță compania Lukoil într-un comunicat trimis presei. Parchetul explică însă că s-a renunţat doar la o parte din acuzaţii, cercetările continuând pentru alte fapte similare.

Val de liberări, în baza recursului compensatoriu. Acum, și mai mulți deținuți scapă de închisoare

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 17 November 2017 13:36  |  Category: Actual

Un ordin al ministrului de Interne, publicat în Monitorului Oficial, modifică legislația privind recursul compensatoriu și include, în calculul zilelor libere, și perioada petrecută de deținuți în arest, dacă aceștia nu au beneficiat de condiții corespunzătoare. Federația Sindicatelor din ANP lansează un nou semnal de alarmă și arată că modificările permit eliberarea mai mutlor condamnați și, totodată, impun recalcularea multor pedepse, ceea ce lasă loc pentru noi erori.

Accidente unul după altul, vineri dimineață, pe DN 1. Cinci persoane au fost transportate la spital

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 17 November 2017 08:29  |  Category: Actual

Două accidente au avut loc, vineri dimineață, pe DN 1, aproape de granița dintre județele Prahova și Ilfov. Cel mai grav, cu cinci persoane rănite, inclusiv un copil, s-a petrecut în jurul orei 7.30, la Ciolpani.

206 km/h, record de viteză pe străzile din Ploiești

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 17 November 2017 07:30  |  Category: Actual

De mai bine de patru ori viteza legală! Este performanța reușită de un șofer, în miez de noapte, la Ploiești. Ghinionul vitezomanului a fost că, în ciuda convingerii sale, pesemne, nu se afla la adăpostul întunericului, iar pe traseu a dat și peste un echipaj de la Rutieră, dotat cu radar.

O hartă interactivă permite de acum informarea, în timp real, asupra calității aerului la nivel local din Europa, continent în care poluarea atmosferică cauzează anual sute de mii de decese premature. România, una dintre țările cu probleme la acest capitol, se află, însă, sub o imensă pată gri, semn că, deși este membru al Agenției Europene de Mediu, nu transmite, în acest sistem, informațiile necesare.

Rectificare bugetară: Cadrele didactice ar putea primi, în acest an, sumele restante conform hotărârilor judecătorești

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 08:30  |  Category: Actual

Salariații din învățământ ar putea încheia socotelile cu statul, în ceea ce privește restanțele la plata sumelor prevăzute de hotărârile judecătorești, după ce, la rectificarea aprobată miercuri, Executivul a decis alocarea sumei de 550 de milioane de lei, în acest scop.

Procurorul DNA Ploiești Mihaiela Moraru Iorga s-a prezentat, miercuri, la DNA Ploiești, unde a fost înștiințată că are calitatea de suspect într-un dosar în care este anchetată pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual.