Actual

Actual

bogdan_nicaPloieşteanul Bogdan Nica, fost secretar general al Ministerului Sănătăţii, în perioada lui Eugen Nicolăescu, va fi instalat în funcţia de comisar şef al Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.
Bogdan Nica este medic. Înainte de a deveni secretar general în Ministerul Sănătăţii, a ocupat şi postul de director al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Prahova.
Actual

viituraLa nivelul județului Prahova, au fost semnalate următoarele probleme majore din cauza condițiilor meteorologice:
-F.D.E.E. ELECTRICA Distribuție Muntenia Nord: 1 deranjament colectiv în localitatea Băicoi, 18 abonați fiind afectați; 12 echipe se află în teren pentru remedierea defecțiunilor;
-pe albia pârâului „Bertea” din comuna Bertea s-a produs o viitură care a dus la deteriorarea variantei ocolitoare executată în anul 2010 pe albia pârâului Bertea pentru accesul în satul Lutu Roșu, drumul județean 101 T fiind întrerupt în acel an ca urmare a unei alunecări de teren, pe o porțiune de aprox. 200 m. În prezent accesul către satul Lutu Roșu se face doar pietonal, urmând ca după retragerea apelor drumul să fie reamenajat;
-în satul Lopatna comuna Șoimări, de-a lungul drumului DC 47 s-a surpat terenul pe o lungime de aprox. 15 m și o lățime de 1,5 m pe marginea albiei pârâului Lopatna; drumul are lățimea de 4 m, este acoperit cu îmbrăcăminte asfaltică, iar circulația rutieră se desfășoară pe o singur bandă;
-inundație subsol la Colegiul Militar „Dimitrie Cantemir” din localitarea Breaza.
Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit cu autospeciale și motopompe pentru a evacua apa în localitățile Albesti Paleologu (holul unei locuințe), Câmpina (locuința inundată), Cornu (terasă restaurant), Breaza (locuință inundată).
De asemenea, s-a intervenit pentru salvarea unui cal înnămolit în albia râului Teleajen și pentru degajarea unui copac căzut în Parcul Bucov.
Actual

Afis_Zilele_filmului_romanescPrimăria municipiului Ploieşti alaturi de casa de distributie Voodoo Films, condusa de Cristian Mungiu, organizeaza cea de-a treia editie a evenimentului „Zilele Filmului Romanesc” in zilele de 23-24 mai 2012.

Evenimentul Zilele Filmului Românesc (ZFR) se adresează publicului larg şi constă în proiecţii ale celor mai noi producţii cinematografice româneşti. Principalul obiectiv al evenimentului ”Zilele Filmului Românesc” este promovarea la nivelul întregii ţări a producţiilor autohtone recente, facilitarea accesului publicului din oraşele fără săli de cinema la cele mai noi producţii româneşti, creşterea notorietăţii filmelor româneşti prin crearea de evenimente locale si creşterea notorietăţii filmelor documentare româneşti la nivel de ţară.

În urma succesului în rândul publicului a celor două ediţii de până acum, organizatorii îşi propun continuarea seriei de evenimente şi în anul 2012, urmând ca de această dată să oferim publicului ocazia inedită a vizionării unor filme documentare recente care, în mod normal au şanse foarte mici de a fi prezentate în cinematografe

Cu acest prilej cele mai noi filme documentare romanesti ajung in mai multe orase din tara: în Ploiești în zilele de 23 și 24 mai, Botoșani în 30 și 31 mai, Râmnicu Vâlcea în 5 și 6 iunie, Pitești în  12 și 13 iunie, Baia Mare în 20 și 21 iunie, București  în săptămâna  25 – 29 iunie.

Ploiestenii au intrarea gratuita la evenimentul „Zilele Filmului Romanesc” ce se va desfasura in Aula Universitatii „Petrol Gaze”.

Program proiectii:

23 mai 2012

Ora 13.00 – “Off the beaten track”

Ora 15.00 – “Şcoala noastră/ Our school”

24 mai 2012

Ora 13.00 – “Crulic – Drumul spre dincolo”

Ora 15.00 – “Şcoala noastră/ Our school”

Actual

catuse01În dimineaţa de 20.05.2012 un bărbat din Urlaţi a sesizat telefonic poliţiştii din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în locuinţă, mama lui a fost lovită de un cunoscut şi obligată de acesta să întreţină raporturi sexuale împotriva voinţei sale.
Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că în seara precedentă, apelantul a venit la domiciliul mamei sale însoţit de doi cunoscuţi, după care bărbaţii au plecat la discotecă.
În jurul orei 1.00, invocând că i s-a făcut rău, unul dintre cunoscuţii reclamantului a plecat din discotecă, spunând că merge acasă. În realitate, el a mers la domiciliul apelantului, a pătruns în camera unde dormea mama acestuia, pe care a lovit-o de mai multe ori şi a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale împotriva voinţei sale.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi viol, suspectul fiind reţinut pentru 24 de ore pe baza de ordonanţă de reţinere.
Ulterior, acesta a fost prezentat instanţei de judecată, care a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 24 de ore.
Actual

bataieLa data de 21.05.2012, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Cornu, au fost sesizati prin S.N.U.A.U. « 112 », despre faptul că P. Elena din Câmpina a fost agresată de catre fratele său .

La faţa locului a sosit un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Prahova, care i-a acordat femeii îngrijiri medicale, transportând-o la spital.

Poliţiştii din Cornu s-au sesizat din oficiu, întocmind dosar penal lui P. Constantin. În funcţie de numărul zilelor de îngrijiri medicale  acordate victimei, urmează a fi făcută încadrarea juridică a faptei.

Actual

roataD. Elena conducea ieri un autoturism pe D.N. 1 B pe raza localităţii Chiţorani, şi la un moment dat a oprit pe marginea părţii carosabile.

Din autoturism a coborât pasagera locului din dreapta faţă,  iar la punerea în mişcare a fost călcată pe picior cu roata dreapta spate a autovehiculului.

Atât conducătoarea auto, cât şi victima au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat de partea vătămată.

Din primele cercetări rezultă că vinovată de producerea accidentului se face conducătoarea auto, care nu s-a asigurat corespunzător la plecarea de pe loc.

Actual

bani-leiOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor cercetează două femei sub  aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare.

În calitate de gestionari la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Ploieşti, în perioada 2008 – 2011 cele două şi-au însuşit mărfuri şi încasări ale societăţii în valoare de 27.000 lei.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Actual

 copii_abandonatiSenatul a adoptat tacit o propunere legislativă privind protecţia copiilor. Dacă propunerea va fi aprobată şi de Camera Deputaţilor, părinţii care îşi abandonează copiii riscă închisoarea de la cinci la zece ani şi interzicerea anumitor drepturi.

Potrivit proiectului, abandonul reprezintă părăsirea copilului de către părinte sau reprezentantul legal care nu se mai interesează de cel mic mai mult de trei luni, menţionează mediafax.ro. Iniţiatorii proiectului precizează că statisticile indică între 40.000 şi 70.000 de copii abandonaţi în România, cărora li se adaugă alţi 300.000 ai căror părinţi au plecat în străinătate. Jumătate dintre ei au vârste cuprinse între doi şi şase ani, iar patru la sută au mai puţin de un an. Cel puţin 16 la sută dintre ei nu şi-au mai văzut părinţii de cel puţin un an, iar trei la sută nu i-au mai văzut de cel puţin patru ani, mai menţionează sursa citată. Proiectul mai prevede închisoarea de la cinci la zece ani pentru părinţii care pur şi simplu nu se mai interesează de soarta micuţilor, dar şi pierderea unor drepturi.

În Prahova, numărul copiilor care ajung în grija asistenţilor maternali sau în sistem instituţionalizat scade de la an la an. Potrivit statisticilor, în anul 2010, 81 de copii au fost abandonaţi în spitalele prahovene, dintre care 63 la Maternitatea Ploieşti. Numărul abandonurilor a scăzut puţin în anul următor, numai 72 de nou-născuţi fiind lăsaţi de mame în spitale, 57 fiind nou-născuţi în Ploieşti. În perioada ianuarie-aprilie 2012, 20 de copii au fost părăsiţi de părinţi, 16 fiind sugari care au rămas la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti. Dintre aceştia, şase au fost abandonaţi în cursul lunii aprilie. „Nu am avut cazuri de abandon din partea asistenţilor maternali profesionişti. Pentru fiecare asistent maternal evaluat se face potrivirea teoretică la alocarea copilului, cu măsura de protecţie”, ne-a precizat Mihaela Sorescu, consilier în cadrul direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Prahova.


Actual

ff  Ediţia a treia a festivalului de muzică rock şi electro Free Fest se anunţă cea mai diversă de până acum, au afirmat organizatorii, astăzi, într-o conferinţă de presă. Marea surpriză a festivalului din 25-27 mai, de la Bucov, va fi cea de-a treia scenă.

Eveniment orgnizat de Asociaţia EuroSpirit în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Administraţia Parcului Memorial „Constantin Stere” Bucov, Free Fest va reuni 33 de trupe, unele dintre ele fiind nume foarte cunoscute pe scenele din ţară şi străinătate. „Festivalul va ţine trei zile şi două nopţi, timp în care vom avea peste 1.600 de minute de muzică live. Este cel mai mare număr de ore live, la cel mai mare eveniment pe care l-a oferit Ploieştiul până acum”, a declarat Andrei Năstase, project manager.

Unul dintre scopurile festivalului este şi promovarea trupelor ploieştene, motiv pentru care, pe cele trei scene, vor urca mai multe formaţii autohtone de heavy metal, progressive, alternative, raggae şi hardcore. „Vineri seara, trupa Ţapinarii va fi atracţia scenei principale, precum şi trupa Luna Amară. Scena doi este rezervată muzicii electro, iar, în paralel, muzica va fi prezentă şi pe o a treia scenă, pe care vor urca Podul de Lemn şi Valentin Ştefan”, au mai precizat organizatorii.

În incintă a fost rezervate o zonă de campare pentru cei din afara oraşului, dar şi un spaţiu special pentru motociclete. Parada moto va începe sâmbătă, la ora 11.00. „Se va pleca de la Bucov, se va intra pe strada Gheorghe Doja, întoarcerea va avea loc la după parcul Mihai Viteazul, se va merge până în apropierea Tribunalului, apoi la Bucov”, a mai precizat Andrei Năstase.

Sâmbătă seara, pe scenă vor urca Trooper şi Timpuri Noi, iar pe a doua scenă vor fi prezenţi artişti de electro, minimal şi tehno. Cea de-a treia scenă este rezervată muzicii punk.

Faţă de alţi ani, festivalul nu se va termina duminică dimineaţă, ci, de la ora 12.00 la ora 20.00, pe cea de-a doua scenă,vor evolua formaţii şi interpreţi autohtoni.

Joomla SEF URLs by Artio