Actual

Actual

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă, emiterea unei noi ordonanţe militare, a doua de la declararea stării de urgenţă şi care aduce foarte multe restricţii,. Conform deciziei autorităţilor, începând de duminică noapte, în România se vor închide cabinetel stomatologice, magazinele şi graniţele, iar ieşitul din case e nerecomandat între orele 6.00 şi 22.00 şi interzis în restul timpului. Există, însă, şi foarte multe excepţii.

Read more: ORDONANŢĂ MILITARĂ. Restricţii severe în România, pentru limitarea răspândirii virusului. În ce...
Actual

Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu coronavirusul COVID-19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategic, au fost înregistrate 59 de noi cazuri de îmbolnăvire, marcând astfel ziua cu cele mai multe îmbolnăviri din țara noastră de la începutul crizei.

Read more: BILANŢ CORONAVIRUS: Ziua cu cele mai multe îmbolnăviri din România
Actual

În contextul pandemiei globale de coronavirus, Fundaţia Comunitară Prahova a deschis un cont pentru donaţii destinate Spitalului Judeţean de Urgenţe, cea mai mare unitate medicală din judeţ. Reprezentanţii asociaţiei amintesc că e nevoie de sprijin pentru aparatură medicală, teste, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi.

Read more: Apel la umanitate şi solidaritate. Strângere de fonduri pentru Spitalul Judeţean din Ploieşti
Actual

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a transmis, la solicitarea APH, un punct de vedere oficial cu privire la modul în care se face triajul la intrarea în cea mai mare unitate medicală din Prahova, explicând de ce, în plină pandemie de coronavirus, nu sunt prezenţi epidemiologi în cortul pentru triaj. Conducerea susţine că există un deficit de medici la această specializare, dar nu şi de costume de protecţie.

Read more: CORONAVIRUS - Cum se face triajul la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Explicaţiile conducerii...
Actual

Cele mai noi raportări oficiale arată că în Prahova nu a fost confirmat, nici în ultimele 24 de ore, vreun caz nou de infectare cu Covid-19. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor rămâne la 2, deși la nivel național a depășit pragul de 300 de cazuri.

Read more: Noi dosare penale, în județ, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 12 prahoveni suspecți de...
Actual

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a decis, la propunerea primarului Adrian Dobre, interzicerea accesului în toate parcurile din Ploieşti. Măsura se aplică de vineri, inclusiv la Parcul Memorial "Constantin Stere" din Bucov. Ea vine, practic, în completarea deciziei de închidere a locurilor de joacă.

Read more: Parcurile din Ploieşti au fost închise de astăzi. Vedeţi anunţul oficial al Primăriei!
Actual

Grupul de Comunicare Strategică a făcut, vineri, precizări după ce în spațiul public a circulat un document prezentat, de unele surse, drept hotărâre a Grupului de suport tehnico-științific. Acesta se referea la măsuri drastice privind limitarea deplasării persoanelor. Într-un comunicat oficial, autoritățile au subliniat că este vorba despre un document de lucru.

Read more: Grupul de Comunicare Strategică dezminte informațiile apărute în spațiul public privind limitarea...
Actual

Trierea epidemiologică la Spitalul Județean se realizează cu ajutorul asistenților de la UPU care nu au specializare în epidemiologie, fapt care contravine regulamentelor în vigoare. Personalul medical și asistenții UPU părăsesc cortul de triere epidemiologică și intervin să ajute și pacienții aduși în secția de Urgențe, acțiune care poate pune în pericol atât bolnavii, cât și personalul medical.

Read more: APH Exclusiv: Triajul de la Spitalul Județean Ploiești se realizează cu ajutorul asistenților UPU...
Actual

Prefectura Prahova a anunțat, în raportarea de joi, că 66 de prahoveni sunt, în acest moment în carantină, iar aproape 1.600 în autoizolare la domiciliu. Nouă pacienți au fost internați, în județ, și sunt testați pentru Covid-19.

Read more: Nouă prahoveni internați cu simptome specifice infecției cu coronavirus. În județ au fost deschise...
Actual

Pe rețelele de socializare au apărut, de ieri încoace, mesajele mai multor pacienți care acuză clinica MediUrg că speculează momentul și îi obligă pe cei care trec pragul centrului medical să cumpere măști de protecție cu 10 lei bucata. După ce sesizările au fost preluate de presa locală, directorul clinicii a făcut public un punct de vedere în care spune că materialele de protecție puse la dispoziția clienților de centrul medical au fost achiziționate cu "mari eforturi financiare", iar obligativitatea utilizării lor face parte din măsurile pentru limitarea virusului Covid-19.

Read more: Clinica MediUrg, din Ploiești, acuzată de speculă cu măști de protecție. Cum răspunde directorul...
Joomla SEF URLs by Artio