Actual

Actual

Ne plângem, pe bună dreptate, din cauza gunoaielor din Ploieşti, iar operatorul de salubritate şi autorităţile îşi împart, în ponderi diferite, vina, însă o altă problemă majoră a oraşului este că nici în cazurile când e făcută curăţenie această nu se păstrează. O demonstrează o situaţie concretă din nordul municipiului, un câmp ecologizat acum aproape jumătate de an, printr-o mobilizare exemplară, care acum s-a umplut la loc de gunoaie. Din ciclul Ploieştiul între nesimţire şi nepăsare...

Read more: Înainte şi după: Un câmp ecologizat din Ploieşti s-a umplut la loc de gunoaie
Actual

Înainte de începerea anului de învăţământ 2019-2020, autorităţile din Prahova au făcut o inventariere a microbuzelor pentru transportul şcolarilor şi preşcolarilor existente în judeţ, anunţând că aproape 15 dintre acestea sunt într-o stare precară, dar şi că a fost transmisă către Ministerul Dezvoltării o solicitare pentru 45 de bucăţi noi.

Read more: Autorităţile din Prahova cer încă 45 de microbuze şcolare, pe lângă cele 101 existente
Actual

Prefectura Prahova a organizat, joi, o conferinţă de presă cu privire la măsurile luate înaintea începerii anului şcolar 2019-2020, autorităţile discutând despre unităţile de învăţământ fătră autorizaţii, locurile la catedră neocupate, starea microbuzelor pentru transportul copiilor şi paza unităţilor.

Read more: Anunţul autorităţilor din Prahova înainte de începerea anului şcolar: Stăm bine, deşi sunt 9...
Actual

Un ordin publicat deja în Monitorul Oficial  îi împiedică, începând din 2020, pe absolvenții cu medii sub 5.00 la Evaluarea Națională să mai participe la admiterea la liceu.

Read more: Candidații care iau sub media 5.00 la Evaluarea Națională nu mai pot intra la liceu! Ordinul...
Actual

Ministrul Educației a aprobat printr-un ordin publicat deja în Monitorul Oficial calendarul evaluărilor naționale care vor fi organizate pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, în anul școlar 2019 - 2020. Testările se vor derula în luna mai.

Read more: Evaluările naționale la cls. a II-a, a IV-a și a VI-a vor avea loc în luna mai. Vezi calendarul...
Actual

Ministerul Educației a anunțat, marți, rezultatele înainte de contestații, la sesiunea august septembrie a Bacalaureatului 2019. Deși mai bune decât cele de anul trecut, ele se situează, însă, într-o zonă rușinoasă, având în vedere că mai puțin de 400 de candidați, din aproape 1.500 de înscriși, au obținut diploma de Bac.

Read more: Rezultate rușinoase pentru candidații prahoveni, la a doua sesiune a Bac-ului: doar patru medii...
Actual

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți, două mesaje de avertizare, anunțând că, în următoarele ore, vremea se va schimba în majoritatea regiunilor.

Read more: Ploi și furtuni, în majoritatea regiunilor, de marți după-amiază. Mâine, vreme se răcește în toată...
Actual

O anchetă de proporții a fost declanșată, în toamna anului trecut, după ce au ieșit la iveală abuzurile la care ar fi fost supuși minorii din Complexul de Servicii Comunitare «Sf. Andrei» Ploiești. În urma perchezițiilor derulate atunci, mai multe persoane au fost reținute și chiar plasate în arest preventiv. Ancheta a confirmat dezvăluirile inițiale și a scos la iveală fapte de o cruzime greu de închipuit. Astăzi, însă, unii dintre angajații cercetați s-au întors la serviciu, chiar în centrul în care ar fi comis abuzurile.

Read more: Mai mulți dintre angajații DGASPC cercetați pentru abuzuri asupra copiilor cu handicap din Centrul...
Joomla SEF URLs by Artio