Actual

Actual

Prefectura Prahova a anunţat că în judeţ sunt în evidenţa oficială 726 de cazuri active de infectare cu noul coronavirus, aproape o treime dintre acestea, respectiv 213, fiind în municipiul Ploieşti. Pe fondul focarelor încă nestinse, numere ridicate se mai înregistrează şi în Băicoi, Boldeşti Scăeni şi Câmpina.

Read more: #coronavirus - 726 de cazuri active sunt raportate în Prahova. Vezi repartizarea pe localităţi!
Actual

Garda de Mediu Prahova a anunţat că a amendat cu suma de 100.000 de lei Rafinăria Petrotel-Lukoil, ca urmare a emisiilor generate miercuri dimineaţă, care au dus la un val de reclamaţii din partea ploieştenilor privind mirosurile înţepătoare. Problemele au apărut în timpul trecerii de la o instalaţie veche la una nouă, în cadrul unui proiect de modernizare.

Read more: Rafinăria Lukoil, amendată de Garda de Mediu. Răspunsul oficial transmis Prefecturii
Actual

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentata prin Director General Badea Alexandru, va aduce la cunostinta ca in perioada 09 - 22 septembrie 2020 se vor executa servicii de dezinsectie pe suprafata domeniului public al Municipiului Ploiesti, in baza Acordului Cadru nr. 13029/25.06.2018 incheiat intre Municipiul Ploiesti si S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

Read more: Comunicat CORAL IMPEX SRL: Dezinsecţie pe domeniul public din Ploieşti, în perioada 9-22 septembrie
Actual

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social in Mun. Ploiesti, Str. Penes Curcanu, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentata prin Director General Badea Alexandru, va aduce la cunostinta ca incepand cu data de 04 septembrie 2020 se vor efectua servicii de dezinsectie, dezinfectie, deratizare in spatiile inchise ale cladirilor institutiilor publice aflate in subordinea Consiliului Local (unitati de invatamant, spitale, adaposturi ALA si alte institutii publice) in baza Acordului Cadru nr. 13029/25.06.2018 incheiat intre Municipiul Ploiesti si S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

Read more: Coral Impex anunţă începerea acţiunilor de dezinsecţie, deratizare şi dezinfecţie în clădirile...
Actual

Două persoane au fost rănite, joi, într-un accident rutier produs la intersecţia dintre DJ 102 şi strada Alba Iulia, la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti. Potrivit primelor informaţii, un şofer de 73 de ani a pătruns în intersecţie fără să se asigure corespunzător.

Read more: Două persoane au ajuns la spital, după un accident produs la ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti
Actual

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 4.386  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 145 de prahoveni au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost înregistrate în rândul a trei personae, doi bărbaţi, ambii cu vârsta de 52 ani, și o femeie de 68 de ani, care aveau și comorbidități.

Read more: #coronavirus - Doi bărbaţi de 52 de ani şi o femeie de 68 sunt ultimele victime COVID-19 în Prahova
Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări de ploi însemnate şi instabilitate atmosferică, valabile până vineri noapte. Mai multe regiuni din ţară se vor afla astăzi sub cod galben, inclusiv nordul judeţului Prahova, iar de mâine vor intra sub cod portocaliu. Restul judeţului nostru va fi sub cod galben de ploi, vineri, până la ora 23.00.

Read more: Cod portocaliu de precipitaţii. Weekendul începe cu o perioadă de instabilitate atmosferică
Actual

România este țara cu cea mai mare rată a deceselor provocate de COVID-19 din Uniunea Europeană, de 3,1 la 100.000 de locuitori, potrivit unui raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC). Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat la Digi24 cauzele acestui număr mare de decese, vorbind despre supraaglomerarea sistemului medical şi incidenţa îmbolnăvirilor la persoane cu alte boli cronice.

Read more: România are cea mai mare rată a deceselor COVID din UE, raportate la populație
Actual

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a ajuns miercuri un nou aparat PCR care permite efectuarea a patru teste COVID pe oră, de patru ori mai mult decât singurul aparat existent acum în UPU, şi mai urmează să sosească o nouă linie de testare pentru laboratorul unităţii medicale. În urma acestor investiţii, capacitatea de testare va creşte substanţial, iar suspecţii de COVID-19 nu vor mai fi nevoiţi să aştepte ore întregi în izolatorul de la Unitatea de Primiri Urgenţe, au anunţat astăzi reprezentanţii spitalului şi ai Consiliului Judeţean. În replică la un comunicat transmis marţi de Direcţia de Sănătate Publică privind aglomeraţia din UPU, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, a reclamat că DSP încă e la stadiul de căutare a soluţiilor, după şapte luni de epidemie, şi că această instituţie, după desele schimbări de directori, este principalul responsabil pentru problemele din sistem.

Read more: Investiţii ale CJ Prahova la Spitalul Judeţean pentru creşterea capacităţii de testare COVID
Actual

După mai multe săptămâni în care Prahova s-a aflat, constant, între județele cu cele mai multe cazuri confirmate, situația pare să se fi stabilizat, iar în prezent raportările oficiale arată un număr de cazuri noi depistate cam la jumătate față de perioada de vârf.

Read more: #coronavirus: Numărul zilnic de cazuri confirmate în Prahova rămâne în scădere
Joomla SEF URLs by Artio