Actual

Actual

Situația focarelor de pestă porcină africană din Prahova se schimbă radical, de la o oră la alta. În ultimele zile, la fiecare 24 de ore au fost confirmate între două și cinci focare, iar noi suspiciuni au atras atenția autorităților. După Poienarii Burchii, o altă localitate lovită în plin de epidemie este Târgșorul Vechi.

Read more: Virusul pestei porcine africane se răspândește. Cinci noi suspiciuni în Prahova, unde numărul...
Actual

Procurorii din cadrul Secției pentru Invsetigarea Infracțiunilor din Justiție au anunțat, luni seară, trimiterea în judecată a unui dosar care îi vizează pe fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea, și pe Mircea Negulescu, fost subaltern al acestuia și, anterior, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Read more: Lucian Onea și Mircea Negulescu au fost trimiși în judecată
Actual

Extinderea virusului de pestă porcină africană în judeţul Prahova ar putea determina autorităţile să înceapă uciderea preventivă a porcilor din gospodării. Măsura, până acum evitată, cu toate că au existat mai multe focare, ar putea fi luată în cel puţin două sate din comune diferite, pentru a împiedica răspândirea bolii la alte animale sănătoase.

Read more: În Prahova ar putea începe sacrificarea porcilor din gospodării, din cauza pestei. Vezi unde!
Actual

Reunit luni după-amiază, Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova a adoptat noi măsuri, după extinderea virusului de pestă porcină africană. Mai multe localităţi intră în zonele de protecţie şi de supraveghere, calculate pe o rază de 3, respectiv 10 kilometri faţă de focarele confirmate.

Read more: Mai multe localităţi din Prahova au fost incluse azi în zona de protecţie pentru pesta porcină,...
Actual

Municipiul Ploieşti intră în zona de supraveghere pentru pesta porcină africană, după ce la câţiva kilometri distanţă, în Târgşoru Vechi, a fost confirmat cel puţin un focar. Asta aduce o serie de restricţii pentru populaţie şi de obligaţii pentru autorităţile locale, care nu au participat la niciuna dintre şedinţele Centrului Local de Combatere a Bolilor.

Read more: Ploieştiul intră în zona de supraveghere la pesta porcină africană
Actual

O persoană a ajuns de urgenţă la spital, după ce a fost rănită într-un accident rutier produs duminică după-amiază, în jurul orei 16.15, în Ploieşti, la intersecţia străzilor Gheorghe Doja şi Transilvaniei.

Read more: Accident în Ploieşti, după ce un şofer a trecut pe roşu. O victimă a ajuns la spital
Actual

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică pentru întreaga ţară. Avertizarea ANM intră în vigoare sâmbătă la ora 13.00 şi va fi valabilă până luni seara.

Read more: Avertizare meteo: Trei zile de ploi şi vijelii puternice în România
Joomla SEF URLs by Artio