Actual

Actual

Romsilva scoate la vânzare, în acest an, 65.650 de pomi de Crăciun, de diferite soiuri și dimenziuni, proveniți dinpepiniere proprii, culturi dedicate sau din extragerea arborilor din culturile cu desime excesivă.

Read more: Peste 65.000 de pomi de Crăciun sunt scoși la vânzare de Romsilva. Prețurile variază între 15 și...
Actual

Petre Oprea, cunoscutul interlop ploieștean zis "Basarab", a ajuns după gratii, miercuri după-amiază, fiind plasat în arest preventiv în baza unei hotărâri definitive a Tribunalului Prahova, pronunțate în cursul zilei de marți. Până să fie închis, Basarab a strâns o colecție impresionantă de infracțiuni: a fost surprins de 35 de ori la volan, deși avea permisul anulat, de trei ori furând din magazine, dar și încălcând, de mai multe ori, măsura preventivă a arestului la domiciliu, dispusă față de el pentru faptele amintite.

Read more: Un celebru personaj ploieștean a ajuns după gratii. Basarab fusese prins de 35 de ori conducând...
Actual

Legea inițiată de fostul ministru al Educației, Liviu Pop, adoptată de Parlament și promulgată de Klaus Iohannis, privind "Bacalaureatul paralel”, a fost publicată în Monitorul Oficial.  Aceasta prevede un altfel de Bacalaureat pentru românii din străinătate.

Read more: Românii din străinătate vor susține un altfel de Bacalaureat. Probele de examen, o surpriză
Actual

ANM a publicat prognoza meteo până la finalul lunii decembrie. Dacă prima parte a lunii va aduce, mai ales în sud, temperaturi destul de scăzute, meteorologii anunță că, în ultimele zile din an, valorile se vor situa peste mediile specifice perioadei, iar cantitățile de precipitații vor fi reduse.

Read more: Sărbători cu vreme caldă și fără ninsori. Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion
Actual

Palatul Administrativ din Ploieşti va găzdui, pe 15 decembrie, un inedit concert de colinde. Evenimentul e organizat de Centrul Judeţean de Cultură Prahova şi îi va avea în prim-plan pe Nico, Vlad Miriţă şi Alexandra Velniciuc.

Read more: Concert de colinde în Palatul Administrativ, pe 15 decembrie. Intrarea e liberă
Actual

Conducerea Rosal anunță încetarea protestelor salariaților, după două zile în care colectarea gunoiului a fost blocată pe raza tuturor localităților unde operatorul are contract de salubritate. Operatorul anunță că are de recuperat creanțe, fapt care a dus la o întârziere a plății salariilor către lucrători, urmând ca blocajul să fie depășit, iar activitate de ridicare a gunoaielor menajere să revină la normal. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Actual

Ploieștiul s-a îmbrăcat de sărbătoare, iar de la începutul acestei săptămâni și până pe 21 decembrie, în fiecare seară, în centrul municipiului vor avea lor spectacole susținute de elevii din municipiu și de artiștii teatrului și filarmonicii din Ploiești. Miercuri, Moș Nicolae îi va vizita pe copii. Surprizele pentru ei sunt deja pregătite și așteaptă să îi bucure pe cei mici.

Read more: Surprize pentru copii, de Moș Nicolae, la Ploiești. Programul spectacolelor din perioada...
Actual

Legea împotriva violenţei psihologice - bullying în şcoli a fost adoptată de Senat. Legea Educaţiei Naţionale a fost astfel completată cu o secţiune care prevede expres definirea şi prevenirea bullying-ului, asistenţa psihologică, dar şi formarea şi informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.

 

Read more: Bullying în școli. Poreclele, intimidările, umilirile și violențele împotriva colegilor, interzise...
Actual

Continuă să apară informații despre cazul incredibil petrecut marți seară, la Ploiești (VEZI DETALII). Minorul de 14 ani care a provocat un accident în Malu Roșu, după ce furat mașina părinților, a fugit de la locul evenimentului.

Read more: Adolescentul de 14 ani care a provocat accidentul de aseară, din Ploiești, a fugit de la locul...