Actual

Actual

face2facebook_lsrsLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a lansat Caravana LSRS Face2Facebook, un proiect online dedicat celor interesaţi de studii universitare în străinătate. Parte integrantă a campaniei Go Study, Caravana Face2Facebook reprezintă ocazia unică de a intra în contact cu studenţi români de pe trei continente.

Ajunsă la cea de a patra ediţie, proiectul Caravana LSRS recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate, venind în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale, pentru a doua oară în format online.

Read more: Vrei să studiezi în străinătate? Accesează proiectul online „Caravana LSRS Face2Facebook"
Actual

politia_rutieraAutorităţile informează că în zona Posada, pe DN 1, şoferul unui camion a pierdut controlul volanului, derapând de pe sensul său de mers. Maşina a blocat banda de circulaţie în direcţia Braşov - Ploieşti. Echipajele Poliţiei sunt la faţa locului, iar circulaţia este dirijată alternativ, pe un singur sens de mers. În acest moment se acţionează pentru degajarea drumului. reprezentanţii IPJ Prahova anunţă că nu s-au înregistrat victime în urma evenimentului.
Actual

ASR_principesa_MARGARETAÎn perioada 20 - 22 aprilie 2012, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu ai României au efectuat o vizită de trei zile la Istanbul, unde au reprezentat Familia Regală a României la căsătoria Principelui Rudolf de Liechtenstein cu domnişoara Tilsim Tanberk. Este cea de a patra vizită externă din anul 2012 a Casei Regale a României.

Principele Rudolf este nepotul Suveranului Principatului Liechtenstein, ASS Principele Hans-Adam al II-lea. El este fiul Principelui Philippe şi al Principesei Isabelle de Liechtenstein.

Mai multe informaţii, pe pagina oficială a Casei Regale a României
Actual

facebook_logoRețeaua de socializare Facebook va fi listată la bursă pe 17 mai, scrie Le Figaro, preluat de paginademedia.ro.

Acesta este un proiect pe care investitorii îl așteaptă de luni bune și pentru care conducerea Facebook a depus un dosar consistent la instituția care se ocupă de securitatea pieței americane - Securities and Exchange Commission.
Actual

  standul-delegatiei-romanieiDupă ce, anul trecut, inventatorii ploieşteni din Fundaţia Pancuantic au obţinut, la prima participare a lor la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, aurul pentru un aparat care realizează ozon, anul acesta ei au adus acasă medalia de argint.

Produsul pentru care fizicienii ploieşteni din Fundaţia Pancuantic au obţinut medalia de argint este un aparat pentru neutralizarea gazelor de ardere. „Autorul lucrării este cunoscutul inventator Dumitru Pănculescu, părintele conceptului «pancuantic» şi deschizător de drumuri într-un nou capitol al fizicii, care poate fi denumit electro-hidro-dinamica. Aplicaţia imediată a invenţiei este depoluarea atmosferei. Totodată, invenţia constituie o sursă de beneficii economice atât prin dezvoltarea domeniului pe care l-am intitulat Industria Mediului, cât şi prin faptul că, odată ce fumul rezultat din procesele de ardere este descompus în elemente primare, acestea pot fi recuperate, devenind, la rândul lor, materii prime pentru alte industrii, iar gazele care se degajă sunt nepoluante”, ne-a declarat Valentina Nicolae, membru fondator al Fundaţiei Pancuantic alături de Dumitru Pănculescu, Sorin Vegheş şi Floriana Dumitrache-Andreescu.

Însă, realizarea înseamnă şi primul pas al programului de educaţie civică pe care fundaţia l-a lansat la cea de-a 40-a ediţie a Salonului de la Geneva. „Programul se numeşte «Noi redăm naturii puritatea» şi dorim să fie un proiect educaţional care abordează cu totul altfel atât ecologia, cât şi modul în care responsabilizează tinerii. Prin acest program dorim să încurajăm creativitatea pentru identificarea soluţiilor de remediere a efectelor negative provocate deja asupra mediului”, ne-a mai precizat Valentina Nicolae.

În perioada următoare, fundaţia îşi propune realizarea mai multor activităţi educative, concursuri şi chiar realizarea unor publicaţii cu scopul promovării acestor concepte şi idei.

Actual

inaugurarejudetean16Inaugurarea de astăzi, a sediului administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a fost „umbrită” de protestul unor persoane nemulţumite de condiţiile din unitatea medicală.

Sediul administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost inaugurat cu fast, de către conducerea unităţii medicale, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii. „Un astfel de sediu era necesar pentru că cea mai mare parte a personalului administrativ lucra în birouri vechi şi în condiţii grele în locaţia de pe strada Bunavestire, iar distanţa determina o comunicare dificilă cu personalul administrativ. Demersurile pentru un astfel de sediu au fost făcute, către Ministerul Sănătăţii, încă din anul 2007, însă lipsa fondurilor nu a permis realizarea acestui proiect. Acum, pentru că spaţiile din secţia de Oftalmologievor putea fi eliberate, poate fi începută şi reabilitarea acestei secţii”, a declarat dr. Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Judeţean.

 

Read more: Inaugurare cu scandal la Spitalul Judeţean / GALERIE FOTO
Actual

spitalul_judetean_ploiestiAproximativ 10 persoane purtând pancarte au protestat astăzi la inaugurarea sediului administrativ de la Spitalul Judeţean Prahova. Nemulţumirile lor erau legate de banii cheltuiţi pentru acest sediu "folosit de oameni care plimbă hârtii", în loc ca aceşti bani să fie cheltuiţi pentru medicamente şi aparatură necesară bolnavilor. Vom reveni cu amănunte.
Actual

avionUn avion utilitar folosit pentru împrăştierea ierbicidelor a aterizat forţat între localităţile prahovene Valea Călugărească şi Bucov. Avionul, un AN-2, decolase de pe aeroportul din Şirna şi a aterizat forţat din cauza terenului. Din fericire nu au existat victime.
Actual

accidentCu puţin timp în urmă a avut loc un accident de circulaţie în zona Podul Înalt din municipiul Ploieşti. Un troleibuz a lovit o motocicletă. În acest moment traficul este îngreunat în zonă. Revenim cu amănunte
Actual

coplata

  Recent, Ministerul Sănătăţii a publicat pe site-ul propriu, spre dezbatere publică, proiectul de lege privind introducerea mecanismului de coplată în sistemul medical. Proiectul permite ca valoarea contribuţiei suplimentare a pacientului să fie modificată de la an la an prin hotărâre de Guvern.


Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Sănătăţii, „cuantumul sumelor care vor reprezenta coplata asiguratului pentru unele servicii din pachetul de servicii de bază, precum şi condiţiile în care sunt plătite acestea vor fi stabilite prin contractul - cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate”. Deocamdată, pachetul de servicii medicale de bază nu a fost stabilit cu exactitate, el referindu-se la toate serviciile medicale de care beneficiază persoanele asigurate.

O altă prevedere a proiectului este că suma maximă reprezentând coplata asiguratului într-un an calendaristic se va stabili ulterior prin hotărâre de Guvern. Acest mecanism se doreşte a fi un moderator în accesarea serviciilor medicale din pachetul de servicii de bază, care reprezintă contribuţia personală la plata serviciilor medicale.

Prin coplată se urmăreşte o mai bună adresabilitate a populaţiei către sistemul de asistenţă primară, îmbunătăţirea finanţării sistemului de sănătate şi realizarea unui control în ceea ce priveşte neefectuarea serviciilor, precum şi reducerea plăţilor informale, asigurându-se, astfel, creşterea calităţii asistenţei medicale.

Înainte de publicarea proiectului, însă, chiar ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a apreciat că sistemul de coplată introdus este extrem de dificil de aplicat şi va fi rediscutat în Parlament pentru a se introduce o sumă fixă, nu în funcţie de veniturile pacienţilor. Ministrul a mai precizat public şi faptul că suma poate fi jumătate din venitul minim sau şi mai mică, şi reprezintă, de fapt, „un mecanism de dirijare a bolnavului către medicina de familie şi nu neapărat un venit pentru buget“.

Potrivit legii privind coplata, publicată anul trecut, această sumă reprezintă contribuţia pe care fiecare pacient o va plăti atunci când accesează serviciile de sănătate suplimentar de cea decontată prin Fondul naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. Valoarea coplăţii nu poate depăşi a douăsprezecea parte din valoarea veniturilor anuale nete realizate.

Introducerea mecanismului de coplată prin tichetul moderator pentru sănătate reprezintă una dintre principalele clauze ale angajamentului financiar, pe care Guvernul României l-a încheiat cu FMI şi Banca Mondială în anul 2009.

Actual

  izvorul-tamaduiriiÎn Vinerea Săptămânii Luminate, creştinii ordodocşi sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Potrivit legendelor biblice, Maica Domnului ar fi vindecat un orb, în această zi, cu apă de la un izvor, minune care a fost marcată de Leon cel Mare, când a ajuns episcop al Romei, prin construirea unei biserici în numele Fecioarei Maria, unde au fost vindecaţi, ulterior, mulţi credincioşi.


Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii este marcată anual în prima vineri de după Paşti. Cel mai popular obicei creştin este acela al sfinţirii tuturor izvoarelor şi a apelor în fiecare biserică ortodoxă. Apa din această zi se numeşte „aghiasmă mică” şi are proprietăţi tămăduitoare. Se spune că aceia care beau din apa sfinţită, în această zi, vor fi sănătoşi şi protejaţi de boli pentru tot restul anului. Totodată, în unele regiuni ale României, există credinţa că apele sfinţite de Izvorul Tămăduirii nu vor seca pe parcursul anului iar în preajma lor nici nu se vor adăposti duhurile rele.

Ziua de Izvorul Tămăduirii este şi cea mai bună din an pentru fântânari pentru că acum apele încep să facă zgomot şi, astfel, izvoarele pot fi depistate mult mai uşor.

Cele mai cunoscute ape tămăduitoare din ţară sunt cele de la Mănăstirea Ghighiu, din Prahova,  Mănăstirea Horăicioara, din Neamţ, Biserica Greacă din Brăila şi Mănăstirea Sf. Ana din Rohia.
Joomla SEF URLs by Artio