Joi, 19 Octombrie 2017
 

Actual

Sindicaliștii din educație încep protestele, pe 2 octombrie. Ce ultimatum au transmis Guvernului

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 06 September 2017 13:16  |  Category: Actual

Sindicaliștii din educație nu renunță la proteste și au transmis Guvernului un ultimatum, impunând termene limită pentru soluționarea problemelor salariale. În caz contrar, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ amenință că, pe 2 octombrie, începe acțiunile la nivel național.

Marea scofală! În 2018, Bacalaureatul ține din februarie până-n septembrie. Vezi calendarul oficial

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 06 September 2017 08:11  |  Category: Actual

Ca să nu-i supună unui stres prea mare pe absolvenți, Ministerul Educației modifică radical calendarul Bacalaureatului și apelează la o formulă care a mai fost utilizată și în urmă cu șapte ani, dar la care s-a renunțat imediat. Astfel, în prima sesiune, testările vor începe prin februarie și se vor încheia la finalul lunii iunie, iar cei care ratează examenul mai pot face încercare la sesiunea programată în august - septembrie.

Un nou exercițiu de alarmare a populației. Miercuri, sirenele răsună în toată țara

Written by Ioana Popa  |  Created on Wednesday, 06 September 2017 06:46  |  Category: Actual

Pe 6 septembrie, în prima miercuri a acestei luni, are loc, la nivel național, un nou exercițiu de alarmare a populației.

Mii de români, victime ale unei păcăleli prin alicaţia WhatsApp

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 05 September 2017 16:05  |  Category: Actual

whatsapp logoO aşa-zisă campanie publicitară cu conţinut înşelător şi care se foloseşte de numele unei cunoscute companii din România, promiţând vouchere de 250 de lei, se răspândeşte, de câteva zile, prin aplicaţia pentru telefoane mobile WhatsApp, existând riscul ca în spate să se afle un atac informatic, foarte probabil menit să sustragă informaţii şi date de logare din telefoanele utilizatorilor.

Proiect pentru combaterea unei... buruieni care a provocat un val de sesizări la Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 05 September 2017 15:55  |  Category: Actual

ambrozieAutorităţile ploieştene pregătesc un proiect de hotărâre în Consiliul Local pentru stârpirea unei buruieni care, an de an, la final de vară, provoacă probleme grave pentru persoanele alergice. Este vorba despre ambrozie, considerată cea mai alergenică buruiană, care creşte de regulă pe terenurile şi clădirile neîngrijite. În ultimele zile, în Ploieşti s-a înregistrat un val de sesizări, ajunse inclusiv la dispeceratul Primăriei.

Compendiu introductiv de 300 de pagini, în loc de manuale, pentru elevii de clasa a V-a. Vezi ce conține

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 05 September 2017 08:03  |  Category: Actual

Elevii claselor a V-a vor studia în prima parte a anului școlar 2017-2018 pe baza unui compendiu introductiv pentru gimnaziu, carte care a fost prezentată, luni, de ministrul Educației. Volumul a fost trimis deja în 20 de județe, iar în următoarele zile va ajunge și în restul țării.

În această lună începe campania de vaccinare antipneumococică. Ce copii sunt vizați

Written by Ioana Popa  |  Created on Tuesday, 05 September 2017 07:25  |  Category: Actual

La patru ani de când vaccinul pneumococic a fost introdus în Programul Național de Imunizare, substanța a fost în sfârșit achiziționată, iar autoritățile pot începe vaccinarea copiilor. Campania debutează în această lună.

Lucrări întârziate la şcolile din Ploieşti. Vezi când se vor finaliza!

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 04 September 2017 17:03  |  Category: Actual

lucrari scoliConducerea Primăriei Ploieşti recunoaşte că mai multe lucrări comandate în această vacanţă, la unităţile de învăţământ din municipiu, înregistrează întârzieri. Autorităţile anunţă că i-au cerut firmei executante să se mobilizeze, în speranţa ca până la deschiderea anului şcolar, programată pe 11 septembrie, să se finalizeze măcar lucrările interioare. În această săptămână sunt programate şi ultimele intervenţii pentru dezinsecţie în unităţile de învăţământ şi curăţenie la spaţiile verzi şi locurile de joacă din curţile şcolilor şi grădiniţelor.

Au sosit ghiozdanele şi rechizitele gratuite pentru copiii care intră în clasa I la Ploieşti

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 04 September 2017 16:32  |  Category: Actual

primul ghiozdan 2017Primăria Ploieşti continuă şi în acest an programul "Primul Ghiozdan", prin care oferă gratuit ghiozdane şi pachete cu rechizite şcolare pentru copiii care intră în clasa I. Elevii vor găsi pachetele pe bănci în prima zi de şcoală, anunţă autorităţile locale, care în această săptămână se vor ocupe de distribirea ghiozdanelor la toate unităţile de învăţământ.

Concurență de doi candidați pe loc, în acest an, la Școala de Poliție

Written by Ioana Popa  |  Created on Monday, 04 September 2017 11:15  |  Category: Actual

Admiterea la Școala de Poliție aduce, în 2017, o premieră. Cel mai probabil vorbim despre cea mai slabă concurență din ultimii ani. Unitatea de învățământ, unde toamnă de toamnă se înscriau, în vederea admiterii, până la șase candidați pe loc, înregistrează acum o concurență de numai doi pe loc, după ce MAI a suplimentat oferta chiar în timpul admiterii.

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a semnat ordinul prin care modifică Metodologia de organizare a programului „Școală după școală" (SDS), rezultând o "nouă abordare" care îl va îndrepta cu precădere spre nevoile elevilor aparținând grupurilor dezavantajate.