Duminică, 17 Decembrie 2017
 

Actual

Subvenție de 600 de lei, pentru 55.000 de profesori din România

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 15 November 2017 10:17  |  Category: Actual

Peste 50.000 de cadre didactice din învățământul primar și gimnazial vor beneficia, în perioada 2017 - 2021, de formare profesională prin proiectul CRED („Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți"), al cărui buget se ridică, potrivit Ministerului Educației, la 42 de milioane de euro.

DOCUMENTE - Petrobrazi, Unilever și Petrotel, sancționate de... 13 ori în ultimii patru ani! Amenzi de râs pentru poluatorii din Prahova

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 15 November 2017 09:00  |  Category: Actual

Garda de Mediu Prahova a sancționat, din 2014 încoace, de 13 ori trei mari poluatori din Ploiești. OMV Petrom - Petrobrazi, Unilever (platforma industrială Ploiești) și Petrotel-Lukoil au plătit în total, în ultimii patru ani, puțin peste 600.000 de lei pentru neregulile descoperite în cazul lor de instituția amintită, potrivit unui răspuns transmis de aceasta la solicitarea deputatului USR de Prahova, Dan Rădulescu.

Patinoar în aer liber în centrul Ploieştiului, în această iarnă

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 15:08  |  Category: Actual

patinoar aer liberPrimăria Ploieşti urmează să demareze o procedură de achiziţie pentru a amenaja un patinoar în aer liber, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, anunţă surse din administraţia locală, care spun că patinoarul face parte din propunerile venite de la firma specializată pe care municipalitatea a angajat-o ca să furnizeze un concept pentru târgul de Crăciun şi activităţile din această perioadă.

Sistemul de evaluare a elevilor, la finalul ciclului gimnazial și la sfârşitul liceului, se pregătește să treacă prin schimbări majore. Ministrul Educației, Liviu Pop, a vorbit, marți, despre o nouă sesiune de Bac, în timpul anului școlar, dar și despre mai multe discipline de examen, la Evaluarea Națională.

Un dosar greu, mediatizat prima dată în toamna lui 2016, ajunge în instanță. Este vorba despre ancheta derulată de procurorii prahoveni privind licitații pentru exploatări forestiere din județ (VEZI DETALII), în care cap de afiș este un afacerist din Comarnic. Vlad Constantin, zis Șomeru', este cunoscut însă și pentru denunțurile făcute de-a lungul vremii, printre cei despre care le-ar fi vorbit procurorilor numărându-se fostul deputat de Prahova Mircea Roșca, fostul procuror al DNA Ploiești Mircea Negulescu și fostul prim procuror de la parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, Iulian Văduvan.

Operațiune dificilă pentru salvarea unor turiști blocați în Munții Baiului

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 13 November 2017 08:00  |  Category: Actual

Jandarmii montani din Prahova au intervenit, duminică, în Munții Baiului, pentru salvarea unor turiști rămași blocați pe Transbai.

Secretar de stat plasat sub control judiciar, într-un dosar pornit de la incendiul la trenul cu azotat de la Breaza

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 13 November 2017 05:33  |  Category: Actual

Un secretar de stat în Ministerul Transporturilor este anchetat de DNA în urma incidentului grav din 31 octombrie, când un vagon al unui tren încărcat cu aproximativ 2.000 de tone de azotat de amoniu a luat foc în apropiere de Breaza. Inculpatul a fost plasat sub control judiciar, cercetat pentru șantaj.

Campania "Alege Oaia!" a ajuns sâmbătă în centrul Ploieştiului

Written by Anca Visan  |  Created on Saturday, 11 November 2017 15:05  |  Category: Actual

alege oaia 17Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale îşi propune să sprijine producătorii autohtoni şi a lansat în această toamnă o campanie naţională numită "Alege Oaia!", care promovează tradiţiile grastronomice autohtone şi consumul de carne şi lapte de oaie şi derivate. Sâmbătă dimineaţă, caravana a ajuns în centrul Ploieştiului, unde a fost inaugurat un târg de produse tradiţionale care va rămâne deschis până în această seară, în parcarea din faţa Palatului Culturii.

Prețul alimentelor a EXPLODAT. Cum explică ministrul Agriculturii scumpirea ouălor

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 11 November 2017 13:54  |  Category: Actual

Cine a ajuns la cumpărături în ultimele zile și-a cam pus mâinile în cap. Carnea, produsele din carne, untul și ouăle s-au scumpit semnificativ. Cu privire la acestea din urmă, ministrul Agriculturii spune că este vorba despre o cauză la nivel european.

Doi elevi ai Colegiului A.I.Cuza au fost tunși de profesoară în timpul orei

Written by Administrator  |  Created on Friday, 10 November 2017 20:50  |  Category: Actual

colegiul Al Ioan Cuza PloiestiNu contează cât de lung ai părul, important e cât și cum gândește profesorul! Doi elevi ai Colegiului Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești au fost tunși de profesoara de matematică, primind acest tratament umilitor în fața colegilor, pentru că ar fi avut părul prea lung. Cazul revoltător a fost semnalat de către deputatul Dan Rădulescu (USR), care a fost contactat de unul dintre părinții elevilor în cauză.

6 firme au depus oferte pentru studiul de fezabilitate la proiectul de extindere a Spitalului Judeţean

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 10 November 2017 16:20  |  Category: Actual

spitalul judetean de urgente ploiestiConsiliul Judeţean Prahova pregăteşte un proiect de amploare pentru construirea unui nou corp de clădire pe şapte niveluri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, iar în acest moment are în derulare o licitaţie pentru realizarea studiului de fezabilitate. Administratorul public al judeţului, Fabioara Ionescu, a anunţat că şase firme au depus oferte în cadrul acestei proceduri de selecţie.