Actual

Actual

livia_harcan_gimnastica_2Vineri, 11 noiembrie 2011, se desfăşoară, la Sala Polivalentă din Bucureşti, întrecerile pentru „Cupa României” la gimnastică ritmică. Această competiţie se doreşte a fi un regal sportiv la care participă primele şase gimnaste calificate la Campionatele Naţionale pe fiecare categorie, de la copii până la senioare.

Competiţia este organizată de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, în parteneriat cu Autoritatea naţională pentru Sport şi Tineret şi va aduna la Bucureşti 30 de gimnaste în concursul individual şi şase ansambluri, în total peste 70 de gimnaste cu vârste cuprinse între 6 şi peste 16 ani.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti participă în concursul categoriei a IV-a (8-10 ani) cu gimnasta Livia Harcan, vicecampioană naţională cu echipa şi livia_harcan_gimnastica_1deţinătoarea titlului individual naţional de vicecampioană naţională la panglică.

Actual

vanatoareUn ploieştean este internat, în aceste momente, la spitalul Floreasca, medicii descoperind o plagă prin împuşcare. Din primele informaţii furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, se pare că bărbatul a fost împuşcat astăzi, accidental, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurate în oraşul prahovean Mizil.

Actual

balastieraÎn prezent, 49 de societăţi comerciale sunt autorizate să desfăşoare activităţi de exploatare a agregatelor minerale pe raza judeţului Prahova, 53 de perimetre fiind autorizate pentru exploatare. Din acestea, 31 sunt efectiv exploatate.

Pentru a preîntâmpina săvârşirea unor fapte de natură contravenţională sau penală în acest domeniu, de la începutul acestui an, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a organizat 7 acţiuni preventive. Totodată, pentru verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate au fost efectuate 18 activităţi de control.

Cu ocazia controalelor efectuate a fost constatată săvârşirea a 11 infracţiuni, totodată pentru neregulile constatate fiind aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale în  valoare de 620.000 lei.

Exemple semnificative:

În urma activităţilor de cercetare efectuate de ofiţerii de investigare a fraudelor, a fost finalizată urmărirea penală faţă de administratorul unei societăţi comerciale ce activează în acest domeniu, pentru săvârşirea infracţiunilor de: „executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă”, „continuarea activităţii după dispunerea încetării acesteia”, „executarea de lucrări care au legătură cu apele fără avizul legal sau notificarea unei astfel de lucrări”, „ extragerea agregatelor minerale fără autorizaţia de gospodărire a apelor”, „nerefacerea, cu intenţie, a documentelor de evidenţă contabilă distruse, în termenul înscris în documentele de control, deşi contribuabilul putea să o facă”,

  1. „reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă”, „stabilirea cu rea credinţă de către contribuabil, a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat”, „omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi-au însuşit propunerea poliţiştilor, astfel că în cursul lunii iulie 2011 au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor mai sus menţionate, dosarul penal aflându-se în prezent pe rolul Tribunalului Prahova.

Cu ocazia unui control efectuat împreună cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, reprezentanţii unei societăţi comerciale din Bucureşti au fost depistaţi în timp ce efectuau activităţi de exploatare a resurselor de nisip şi pietriş în mai multe perimetre situate în albia râului Teleajen, fără a deţine un permis de exploatare şi fără a deţine autorizaţie de gospodărire a apelor eliberată.

Administratorului societăţii comerciale respective i-a fost întocmit dosar penal, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere legală.

La data de 22.08.2011, reprezentantul legal al unei societăţi comerciale din Ciolpani a fost depistat în timp ce efectua activităţi de exploatare a resurselor de nisip şi pietriş, într-un perimetru situat pe raza comunei Târgşorul Vechi.

Societatea comercială nu deţinea permis de exploatare eliberat de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Totodată, a continuat activitatea de exploatare, după dispunerea încetării acesteia de către comisarii Gărzii de Mediu şi după oprirea lucrărilor de exploatare de către reprezentanţii autorităţilor locale.

Administratorului societăţii i-a fost întocmit dosar penal.

În ziua de 10.11.2011, cu ocazia unei verificări la care au participat şi reprezentanţi ai Gărzii Financiare, I.T.M. Prahova, Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Serviciului de Gospodărire a Apelor Prahova, pe raza comunei Berceni au fost identificaţi mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale din oraşul Otopeni.

Aceştia desfăşurau activităţi de exploatare a agregatelor minerale în albia râului Teleajen, fără a deţine un permis de exploatare şi fără a deţine o autorizaţie de gospodărire a apelor eliberată conform legislaţiei în vigoare.

Reprezentantului legal al societăţii i-a fost întocmit dosar penal.

Actual

adrian_dobre1Adrian Dobre, prefectul judeţului Prahova, a declarat că, sub coordonarea instituţiei pe care o conduce, împreună cu IJP Prahova şi cu alte structuri abilitate, monitorizează îndeaproape situaţiile legate de afectarea mediului înconjurător, în urma activităţilor de exploatare ale balastierelor aflate în imediata vecinătate a municipiului Ploieşti.

Comisarul Bogdan Despescu, șeful poliţiei judeţene, a completat declaraţia prefectului, informând că, în ultima perioadă, s-au înregistrat dosare penale legate de activitatea balastierelor ilegale, despre care presa locală a scris în nenumărate rânduri.

Prefectul judeţul Prahova s-a deplasat în zona afectată de activitatea de exploatare, zonă în care o firmă din domeniu şi-a anunţat intenţia de a înfiinţa, la sfârşitul exploatării unei balastiere, o amenajare piscicolă cu ajutorul accesării de fonduri europene.

„Mi-am exprimat ferm părerea în legătură cu această situaţie, explicându-le reprezentanţilor societăţii că este imposibil să acceseze fonduri europene pe această temă, pentru că bugetul alocat de Uniunea Europeană pentru astfel de investiţii s-a epuizat deja, cu alte proiecte care chiar depăşesc resursele de finanţare. Vreau să vin încă odată cu rugămintea adresată presei pentru a ne aduce la cunoştinţă orice fel de problemă legată de acest subiect, pentru că, aşa cum aţi văzut, măsuri s-au luat tot timpul”, a declarat Adrian Dobre, prefectul Judeţului Prahova.

Actual

petrolul_suporterClubul Petrolul Ploieşti nu a înregistrat, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, nici o plângere legată de incidentul care a dus la suspendarea meciului Petrolul-Steaua, după actul huliganic în care un suporter ploieştean a pătruns pe teren şi a lovit un jucător al echipei adverse. Informaţia a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă chiar de către şeful Poliţiei Judeţene, inspectorul şef Bogdan Despescu.

Actual

petrolulLa nivelul IPJ Prahova, sub coordonarea procurorului, se află în lucru două dosare de urmărire penală legate de incidentul de pe stadionul ploieştean Ilie Oană. Unul dintre dosare este cel legat de ultraj, tulburarea bunelor moravuri şi a ordinei şi liniştii publice privind suporterul petrolului care a intrat pe teren, dar şi plângerea lui Galamaz, jucătorul echipei Steaua Bucureşti, care a fost lovit de ploieştean. În acelaşi timp, s-au iniţiat, sub coordonarea procurorului, tot la nivelul IJP Prahova, cercetări privind modul ilegal prin care suporterii au procurat, introdus şi folosit materiale pirotehnice pe stadionul Ilie Oană.

Actual

toporIeri, în jurul orei 20.20, pe fondul unui conflict spontan şi a consumului de băuturi alcoolice, S. Aurel, din Berceni a fost lovit cu un topor în zona capului de către C. Ion, consătean cu el. În urma loviturii, S. Aurel a suferit leziuni ce au necesitat transportarea lui  la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

Concluzia medicilior a fost că viaţa nu i-a fost pusă în pericol, după primirea îngrijirilor medicale el nerămânând internat.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire .

Actual

cutitLa data de 7 noiembrie, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte au fost sesizaţi prin intermediul “112”, cu privire la faptul că un bărbat din Ceraşu a fost înjunghiat cu un cuţit de către C. Viorel, din localitate. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a stabilit că în curtea unde a avut loc incidentul, la momentul producerii acestuia se aflau proprietarul şi C. Viorel, care venise să vadă un mânz. La un moment dat, în curte a venit şi partea vătămată, între el şi C. Viorel având loc discuţii contradictorii.

Proprietarul a intrat pentru câteva minute în locuinţă, iar la ieşire a observat că partea vătămată sângera şi acuza faptul că C. Viorel l-a înjunghiat cu un cuţit.

După incident, C. Viorel a fugit, nefiind găsit, deşi a fost căutat de poliţişti atât la domiciliu, cât şi în alte locuri pe care le frecventează.

Partea vătămată a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale fiind necesară intervenţia chirurgicală.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Secţiei de Poliţiei Rurală Nr. 12 Vălenii de Munte pentru depistarea suspectului şi luarea măsurilor legale.

Actual

conducta_apaLa data de 7 noiembrie, în jurul orei 12.20, o patrulă mixtă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte a surprins în flagrant doi bărbaţi care încercau să taie o conductă metalică aparţinând unei societăţi de furnizare a apei.

Pentru tăierea conductei, cei doi suspecţi foloseau un aparat de sudură autogen şi o butelie cu gaz, bunuri care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor doi le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul tentativei la infracţiunea de furt calificat.

Actual

luca_vantuMandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca. Cei doi sunt cercetați pentru delapidare și spălare de bani în dosarul falimentării societății Petromservice.
Procurorii ar fi mers pe teza faptului că prejudiciul este unul extrem de mare, peste 80 de milioane de euro. Surse apropiate Parchetului de pe lângă ICCJ spun că în luarea deciziei de prelungire a reținerii la 29 de zile, instanța ar fi luat în considerare două aspecte - presiunea mediatică asupra cazului, în care, o eventuală cercetare în stare de libertate ar fi creat o imagine extrem de negativă asupra magistraților în ochii opiniei publice și influența pe care cei doi, prin relațiile personale, o puteau exercita în dosar, dacă ar fi rămas în libertate.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) care au cerut arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Mihai Sorin, Ioan Bohlţeanu, Gheorghe Şupeală, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu, Ioan Bohâlţeanu şi a lui Zizi Anagnostopol.

În afara lui SOV, tuturor celorlalţi nouă acuzaţi li s-au pus cătuşele şi urmează să fie transportaţi la Poliţia Capitalei, unde vor rămâne pentru următoarele 29 zile.
Actual

imigrari_pasaportPoliţiştii din cadrul Oficiului Român pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Prahova au organizat în data de 2 noiembrie 2011 în Ploieşti o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, ocazie cu care au fost depistaţi cu şedere ilegală o cetăţeană din Ucraina,  M.I. în vârstă de 22 ani şi un cetăţean din Turcia, T.D. în vârstă de 49 ani .

Persoanele în cauză au intrat în România în baza unor vize de vizită iar la expirarea acestora nu au întreprins nici un demers pentru a părăsi teritoriul României. Având in vedere cele constatate, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare cu suma de 400 lei şi le-a fost emisă  decizie de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească Romania în termen de 15 zile, conform O.U.G. 194 / 2002, republicată.

Important pentru cetăţenii Uniunii Europene care locuiesc în Prahova / Mergeţi la Serviciul de Imigrări pentru actualizarea documentelor de şedere. Mai jos, datele de contact unde vă puteţi interesa pentru preschimbarea documentelor

Modificările aduse regimului juridic aplicabil cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Euopene şi ale Spaţiului Economic European pe teritoriul României prin Legea nr. 80/2011  prevăd introducerea termenelor de valabilitate pentru certificatele de înregistrare şi cărţile de rezidenţă permanentă emise anterior datei de 06 iunie 2011.

Astfel, potrivit prevederilor art. II alin. (1) din Legea nr. 80/2011, certificatele de înregistrare şi cărţile de rezidenţă permanentă emise cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European, în temeiul Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/2005, până la data intrării în vigoare a actului normativ mai sus menţionat, au valabilitatea de 5, respectiv 10 ani de la data emiterii.

Drept urmare, pentru respectarea prevederilor art. II alin. (2) din Legea nr. 80/2011 aveţi obligaţia să vă prezentaţi la serviciul nostru in vederea preschimbării documentului.

Vizitaţi site-ul public la adresa : www. ori.mai.gov.ro  sau sunaţi la tel. 0244 – 302390 şi tel/fax 0244 – 596224.

Joomla SEF URLs by Artio