Actual

Actual

iorgaAnul acesta se împlinesc 141 ani de la naşterea lui Nicolae Iorga, cu acest prilej, la Complexul muzeal "Nicolae Iorga"din Vălenii de Munte se va desfăşura a VII-a ediţie a Sesiunii naţionale de comunicări ştiinţifice "Rolul muzeelor memoriale în muzeografia românească", organizată sub egida Consiliului Judeţean Prahova, de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova în colaborare cu Primăria Vălenii de Munte şi Clubul istoricilor "Nicolae Iorga". Deschiderea sesiunii va avea loc marţi, 5 iunie 2012, la ora 10.00 când primarul oraşului, d-l Mircea Niţu va adresa cuvântul de salut, programul va continua cu prezentarea în plen a lucrărilor d-lui prof. dr. Andrei PIPPIDI, a d-lui eseist Vartan ARACHELIAN şi a d-lui prof. univ. dr. Petre ŢURLEA.
În cadrul acestei sesiuni se va lansa şi cel de-al XII-lea volum al lucrării "Nicolae Iorga. Studii" şi se vor depune flori la statuile profesorului Nicolae Iorga din centrul oraşului şi din curtea muzeului memorial ce-i poartă numele. Timp de trei zile, muzeografi din toată ţara îşi vor susţine lucrăriile şi studiile acasă la marele savant.
Actual

eriksson-voloseviciDupă ce a vizitat stadionul Ilie Oană, Sven Goran Eriksson a mers pe jos către o terasă din centrul Ploieştiului, informează observatorulph.ro.

Eriksson a fost însoţit de membri familiei sale şi de câţiva dintre membrii staff-ului SeaMed, grupul financiar prin intermediul căruia discută cu oficialităţile ploieştene posibila preluare a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti.

Integral pe observatorulph.ro
Actual

accidentPatru persoane (dintre care doi copii) aflate într-un autoturism s-au răsturnat într-o prăpastie din Munţii Baiului. Pasagerii au scăpat nevătămaţi, se pare că numai unul dintre copii este rănit uşor. Se pare că accidentul s-a produs deoarece o porţiune de drum s-a surpat.
Actual

electricitateMarţi, 5 iunie, în intervalul orar 09.00- 15.00, SC Electrica Muntenia Nord a€“ Agenția Ploiești va efectua lucrări de reparații la rețeaua de distribuție a energiei electrice în comuna Salcia. Din motive de securitate, alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă în zona amintită.
Actual

politia-echipaj-autoPotrivit Poliţiei Prahova, pe raza staţiunii Buşteni se circulă bară la bară pe sensul de mers Braşov-Ploieşti, dar se estimează că valorile de trafic în zonă vor creşte spre seară, mai mult decât într-o zi obişnuită de luni, din cauza numărului mare de turişti care se vor întoarce de la munte după un week-end prelungit.

Conform operatorilor de turism de pe Valea Prahovei, aproximativ 10.000 de turişti şi-au petrecut aceste zile în staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga, gradul de ocupare a locurilor de cazare fiind de aproximativ 80%.

Actual

clasa_a_VII-a_A_Scoala_Radu_Stanian_PloiestiDe Ziua Copilului, elevii unei clase de la Şcoala Radu Stanian din Ploieşti au vizitat fabrica de BCA Ytong din Păuleşti. Vizita a fost organizată ca urmare a concursului “Şcoala Viitorului” ce a avut loc în perioada 16-28 mai 2012 în câteva şcoli din Prahova. În cadrul proiectului, elevii din clasele I-VIII au fost invitaţi să deseneze, să picteze sau să facă un colaj ce reprezintă o şcoală a viitorului. S-a premiat creativitatea copiilor dar şi viziunea lor privind construcţiile moderne, care să consume puţină energie.

“Concursul Şcoala Viitorului este o modalitate prin care Ytong  susţine educaţia în rândul tinerilor din comunitatea locală Prahova. Atenţia pe care Ytong o acordă construcţiilor viitorului, eficiente energetic, face firească alegerea temei de concurs. Ne dorim ca tinerele generaţii să protejeze mediul înconjurător şi ne bucurăm să vedem că într-adevăr sunt preocupaţi de asta.” a declarat Marius Dragne, Director Comercial, Xella România.

Actual

concert-ploiestiLuni, 4 iunie, începând cu ora 17 ploieştenii vor avea parte de un concert deosebit la Hipodrom.Vor concerta trupele Voltaj şi Vunk, iar în deschidere vor cânta Nico şi Fuego. Intrarea este liberă.
Actual

autostrada_bucuresti_ploiestiConform datelor CNADNR remise Capital, se estimează că abia pe 30 iunie se va pune în funcţiune tronsonul de autostradă cuprins între Şoseaua de centură a Capitalei şi Şoseaua de centură Ploieşti-Vest. Pe secţiunea Moara Vlăsiei-Ploieşti, cel mai întârziat dintre „regii asfaltului“ este Euro Construct Trading 98. Firma mai are de lucru la pasaje şi poduri, de turnat asflat pe câţiva kilometri şi la montarea de parapete.
CITEŞTE TOT ARTICOLUL pe capital.ro
Actual

politia_rutieraPoliţiştii rutieri prahoveni vor acţiona, şi la data de 4 iunie pentru a asigura un trafic rutier în siguranţă. Poliţiştii vor folosi aparate de monitorizare a traficului, urmărind în special prevenirea şi combaterea vitezei. O atenţie deosebită va fi acordată tronsonului Bucureşti - Valea Prahovei. Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să adopte o manieră de condus preventivă, să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Ofiţerii şi agenţii de circulaţie rutieră vor fi prezenţi activ la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, acţionând pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane şi locurile de agrement

Pentru supravegherea traficului rutier, Poliţia Rutieră va utiliza  aparate de monitorizare a traficului şi înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză.

De asemenea, poliţiştii vor acorda o atenţie deosebită prevenirii accidentelor produse pe fondul conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului.

Actual

skandenberg-baicoiÎn data de 1.06.2012 ora 11:00 la sala de sport a orașului Băicoi s-a desfășurat concursul interjudețean de skandenberg" Sportul te face mare" la care au participat atât fete cât și băieți. Copiii prezenți la acest concurs s-au bucurat de prezența invitaților  de onoare a  multiplu campion internațional ION ONCESCU ,RADU VALAHU campion național și internațional și a FEDERAȚIEI  NAȚIONALE DE SKANDENBERG. Micuții luptătorii de la cele trei secții ale  CLUBULUI SPORTIV AMBIȚIA MĂDĂLIN  LIPANESTI , BĂICOI ȘI CSM PLOIEȘTI au fost invitați să participe la un demonstativ de arte marțiale pentru a promova sportul și pentru a spune: " UN  NU VIOLENȚEI ".  De remarcat este sportiva DUMITRAŞCU ANA-MARIA DE LA CS AMBIȚIA LIPĂNEŞTI care a ocupat locul III pe podium la categoria  OPEN FETE -45 DE KG.La acest concurs au participat peste 120 de elevi din tot județul Prahova. Organizatorii acestui concurs au fost:
PRIMĂRIA ORAȘULUI BĂICOI
CLUBUL COPIILOR BĂICOI
ACADEMIA DE LUPTE AMBIȚIA MĂDĂLIN
GRUPUL ȘCOLAR CONSTANTIN CANTACUZINO
FEDERAȚIA NAȚIONALĂ DE SKANDENBERG
În data de 16-17 .06.2012 Cs Ambiția Mădălin va participa la concursul Internațional JUDGEMENT DAY LA BUCUREȘTI cu un număr de  28 de sportivi.
Actual

bani-leiÎn ziua de 31.05.2012, la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova s-a prezentat un bărbat domiciliat în comuna Brazi, care a afirmat că a găsit pe trotuarul din faţa instituţiei o sumă de bani, sumă pe care a predat-o poliţiştilor.

Persoana care a pierdut banii respectivi, sau cei care pot furniza relaţii care să conducă la identificarea acesteia, sunt rugaţi să se prezinte la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, din Ploieşti, strada Vasile Lupu, nr. 60, judeţ Prahova, Compartimentul Relaţii Publice.

Joomla SEF URLs by Artio