Actual

Actual

accidentIeri, în jurul orei 9, N. MIHAIL conducea un autoturism pe str. Vasile Milea din Ploieşti, în directia Strada Ghe Doja - Bulevardul Republicii şi a suprins-o şi accidentat-o pe N. LUMINIŢA, care traversa partea carosabilă prin loc nepermis si fără să se asigure.

Read more: Accidente de circulaţie - victime: pietoni care nu respectă regulile de circulaţie
Actual

RATP_PloiestiPrimăria Ploieşti informează, într-un comunicat, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul promovat de RATP în contradictoriu cu ANAF şi a suspendat executarea deciziei de impunere prin care regiei i se imputa suma de peste 30 de milioane de lei.

Read more: ICCJ a respins decizia Curţii de Apel Ploieşti în procesul dintre ANAF şi RATP
Actual

coalitia52Astăzi a fost lansată Coaliţia 52, în cadrul unei conferinţe de presă, în care a fost anunţată strategia de amendare a Legii 52/2003, privind transparenţa decizională în administraţia publică.

„La Ploieşti, Coaliţia 52 a prezentat ceea ce îşi doreşte societatea civilă română de la decidenţii politici, mai exact o responsabilizare în dialogul cu cetăţenii şi responsabilizare în ceea ce priveşte cheltuirea banului public. Aducem astfel la cunoştinţa opiniei publice demersurile noastre pentru a fundamenta un raport civilizat şi responsabil în favoarea cetăţeanului şi recăpătarea respectului pentru dialog din partea reprezentanţilor instituţiilor statului faţă de români, precum şi faţă de mass media", a declarat jurnalistul Eugen Cristescu, preşedintele Alianţei pentru Drepturile Omului din România, care ocupă şi funcţia de coordonator pe zona SUD Muntenia a Coaliţiei 52.
.
Reprezentanţii Coaliţiei 52 din Ploieşti consideră că trebuie îmbunătăţit dialogul între societatea civilă şi autorităţile publice. Amendamentele propuse de coaliţie vizează:
• mărirea perioadei de consultare publică;
• organizarea dezbaterilor publice după o procedură unică;
• sancţiuni directe pentru şefii instituţiilor în care nu se respectă Legea 52.
• sancţiuni directe pentru şefii instituţiilor care nu răspund solicitărilor presei pe domeniile de interes stabilite de Legea 52/2003

Soluţiile de schimbare a Legii 52/2003 au venit ca urmare a rezultatelor unei cercetări la nivel naţional, care arată că aplicarea legii este în prezent una formală, deficitară şi nefuncţională, spun reprezentanţii Coaliţiei 52.

Potrivit prezentarii, Coaliţia 52 a apărut ca o nevoie urgentă de încurajare a dialogului între societatea civilă şi autorităţile publice şi de îmbunătăţire a cadrului legal existent, fiind formată din cetăţeni şi asociaţii legal constituite, care cunosc şi au exersat aplicarea Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică din România. Scopul Coaliţiei este de a promova modificări ale legii care să garanteze consultări publice corecte şi oneste, inclusiv sancţiuni pentru cei care o încalcă. Până în 9 februarie, au aderat la coaliţie 217 reprezentanţi ai societăţii civile, iar lista este în continuare deschisă pe www.advocacy.ro.

Primul pas îl constituie organizarea de mese rotunde, în peste 20 de localităţi din România, în data de 17 februarie. Au fost invitaţi să participe parlamentari, consilieri locali şi judeţeni, conducerile primăriilor şi ale consiliilor judeţene, din aceste oraşe. Cu această ocazie, decidenţii politici vor avea ocazia să-şi exprime opinia faţă de demersul Coaliţiei 52.

Membrii din Coaliţia 52 au organizat astăzi conferinţe de presă similare şi la Oradea, Cluj – Napoca, Satu Mare, Braşov, Târgu Mureş, Arad, Reșița, Deva, Timişoara, Constanţa, Tulcea, Bacău, Iaşi, Suceava, Călăraşi, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Craiova şi Bucureşti.
Actual

arestat_mascatiÎn această dimineaţă, efective din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, au desfăşurat 18 percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi de furturi din locuinţe şi societăţi comerciale. Astfel, în baza unor autorizaţii emise de către Judecătoria Ploieşti, poliţiştii au descins în Puchenii Mari, Brazi, Bărcăneşti, Ploieşti si Urlaţi.

Read more: 18 percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi de furturi din locuinţe şi societăţi...
Actual

arestat_mascatiÎn această dimineaţă, poliţiştii Secţiei 1 Ploieşti au efectuat două percheziţii la domiciliile unor persoane domiciliate în municipiul Ploieşti şi comuna Şirna suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de furt şi înşelăciune.

Read more: Percheziţii în Şirna şi Ploieşti / Suspecţi reţinuţi pentru furt calificat şi înşelăciune
Actual

punct_mobil_distributie_ceaiPe perioada sezonului rece, in functie de temperaturile de afara, municipalitatea ploieşteană va distribui ceai cald in trei puncte mobile din oras.

Actiunea va incepe miercuri, 8 februarie a.c., incepand cu ora 17.00 in Piata Aurora, Piata Nord si Piata Muzicanti. Locatiile punctelor mobile vor fi modificate zilnic, iar cetatenii vor fi informati in fiecare dimineata, prin intermediul mass-media, de zonele in care vor putea primi ceai cald.

Municipalitatea reaminteste ploiestenilor ca Serviciu Public de Finante Locale ofera ceai cald la Centrul Fiscal 1 si Centrul Fiscal 3 din Bulevardul Independentei nr. 16, la Centru Fiscal din Soseaua Vestului 19 si la casieria din str. Basarabi nr. 5.

De asemenea, cetatenii care ajung in zona centrala pot primi ceai cald la sediul SC Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti SRL (fost ADPP) din str. Valeni nr. 32.

Totodata, SC Hale si Piete are organizate puncte de distributie ceai cald in incinta Halelor Centrale, pe platoul Pietei Centrale, la Piata Nord, la Piata Aurora Vest,la Piata Mihai Bravu si la Piata Sud.

Echipajele Politiei Locale Ploiesti continua actiunea de oferire de ceai si supa calda ploiestenilor aflati pe strazi sau in statiile de autobuz.

Ploiestenii care au probleme din cauza conditiilor meteo sunt rugati sa sune la dispeceratul primariei – 0244 984 sau la dispeceratul Politiei Locale Ploiesti – 0244 954, 0244 513 255, sau 0244 513467.
Actual

trafic-iarna- D.N.1- circulaţia este permisă numai autovehiculelor cu masa până la 7,5 t.
- D.N. 1 D, este închis de la Albeşti Paleologu către Urziceni (jud. Ialomiţa).
- Pe D.N.1 B, tronsonul Mizil – Buzău este blocat fiind instituite filtre, deoarece traficul este oprit pe raza jud. Buzău.
- D.N.71, km. 102 – km. 109 (Sinaia – limită cu jud. Dâmboviţa) se circulă cu restricţii pentru autovehiculele mai mari de 3,5t.
- Pe D.N. 72 se circulă în condiţii de iarnă.
- Pe D.N.1A, pe tronsonul Ploieşti – limită cu judeţul Dâmboviţa către Buftea, se circulă în condiţii de iarnă.

D.J. 102 D (Baba Ana - Boldeşti Grădiştea - Sălciile) - Blocat
D.J. 102 H (Mizil - Amaru) - Blocat
D.J. 100 C (Fulga - Sălciile)- Blocat
D.J. 102 N (D.N. 1 D – Parepa)- Blocat
D.J. 149 (D.N. 1 B – Baba Ana) - Blocat
D.J. 149 (D.N. 1 B - Fântânele)- Blocat
D.J. 102 K (Mizil – Vadu Săpat)- Blocat
D.C 90 (Pietroşani - Buda)- Blocat

 
Joomla SEF URLs by Artio