Actual

Actual

laptopPoliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti au stabilit din primele cercetări, faptul că S. Dragoş, sub pretextul vânzării unui laptop a determinat-o pe reclamantă să trimită prin madat poştal suma de 437 lei.

La primirea coletului, femeia a constatat că în locul produsului cumpărat a primit un colet ce conţinea două bucăţi de pal laminat .

Suspectul a fost identificat, faţă de el fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

În cursul acestei zile, el va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Actual

strans-de-gatÎntrucât cadavrul prezenta urme de violenţă în zona capului, poliţiştii au demarat cercetările sub coordonarea unui procuror, din primele cercetări rezultând că decesul bărbatului ar fi putut surveni ca urmare a unei asfixii mecanice.

După efectuarea necropsiei, medicul legist a concluzionat că leziunile traumatice se află în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul, şi  s-ar fi putut produce prin sugrumare.

Cercetările efectuate sub coordonarea procurorului au arătat faptul că în dimineaţa de 29.04.2012, în jurul orei 9.00, în timp ce se afla la locuinţa comună, fiica decedatului, în vârstă de 46 ani, i-a aplicat acestuia mai multe lovituri cu pumnii în zona capului, provocându-i decesul.

Conflictul dintre tată şi fiică s-ar fi produs pe fondul consumului de alcool şi  a unor afecţiuni medicale de care suferă femeia, procurorul apreciind că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat.

Femeia a fost internată într-o instituţie medicală de specialitate, în vederea efecturăă unei expertize neuropsihiatrice care va stabili dacă a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

Actual

jandarmiDuminică, 6 mai a.c., 200 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab,, Ploieşti, vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Petrolul Ploieşti- F.C. Astra Ploieşti.
Partida de fotbal va avea loc pe stadionul Ilie Oană din municipiul Ploieşti, începând cu ora 20.00.
Meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad „MEDIU” de risc.
Participanţii la această manifestare sportivă, trebuie să respecte măsurile stabilite de organizator şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare la locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.
Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul stadionului revine Clubului F.C. Petrolul Ploieşti, care a încheiat în acest sens un contract cu o firmă specializată de pază.
Jandarmeria recomandă tuturor spectatorilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.
Actual

penitenciar_targsorÎncepând cu data de 02.05.2012   în  conformitate  cu  Decizia  directorului general al  Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor  nr. 84 din 02.05.2012, domnul comisar de          penitenciare  BRÂNZAN  CELESTIN,  va  îndeplini atribuţiile funcţiei  de  director al  Penitenciarului Ploieşti, până  la  noi dispoziţii.

Ca urmare a  susţinerii  concursului  pentru  ocuparea funcţiei  de  director,  domnului   comisar şef de penitenciare BĂTINAŞ IOAN  îi  încetează   detaşarea  şi  împuternicirea    în   funcţia   de   director al  Penitenciarul  Ploieşti,  fiind   numit    prin  Ordinul ministrului justiţiei nr.1693/C/26.04.2012  director  la  Penitenciarul Gherla.

 

Actual

img2Mâine, la Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga, va fi sărbătorită împlinirea a 100 de ani de funcţionare a unităţii medicale. Evenimentul va fi marcat printr-o întâlnire la care vor participa medici, autorităţi locale şi judeţene, dar şi pacienţi care au beneficiat de îngrijiri în instituţia spitalicească.

Spitalul de Ortopedie-Traumatologie Azuga a fost construit între anii 1914-1925 de către Regele Carol I. A funcţionat, la început, ca spital pentru tratarea şi recuperarea răniţilor, victime ale războiului, apoi a devenit Sanatoriu TBC - Osteoarticular. Începând cu 1972, a functionat ca Spital Orăşenesc cu o structură de 300 de paturi.

Din anul 2004, unitatea medicală primeşte denumirea de „Spitalul Ortopedie-Traumatologie Azuga” avand la bază structura specifică de „monospecialitate”: Ortopedie-Traumatologie şi Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

În prezent, Spitalul de Traumatologie şi Ortopedie Azuga este o unitate sanitară cu personalitate juridică. Date fiind destinaţia de monospecialitate a spitalului şi aplasamentul într-o zonă de mare interes turistic, turismul montan şi de agrement practicându-se pe tot parcursul anului, adresabilitatea pacienţilor se menţine permanent la un nivel înalt.

Actual

 profesorDefintivatul din acest an se va susţine pe data de 17 iulie. Până acum, s-au înscris la examen 214 cadre didactice care doresc să-şi păstreze calitatea de titulari după doi sau trei ani de predare în sistemul de Învăţământ.

Luna iulie va crea emoţii nu doar pentru candidaţii la examenul ed bacalaureat, ci şi pentru dascălii care doresc să obţină definitivatul. Acest prag este obligatoriu la expirarea stagiului minim de doi ani (personalul didactic având funcţia de bază) sau trei ani (personalul didactic asociat, cu cel putin o jumătate de normă didactică în specialitaate). Personalul didactic titular care nu obţine definitivarea în Învăţământ pierde calitatea de titular şi contractul individual de muncă.

Examenul de definitivat constă în probe scrise şi probe orale la limba şi literatura română, matematică sau disciplina de specialitate, pedagogie, psihologie şi metodică.

Până în prezent, în Prahova s-au înscris pentru susţinerea examenului de definitivat, 214 cadre didactice, dintre care 44 de educatoare, 21 de profesori de Limba Română, 18 dascăli specializaţi în profilul Economic, 17 profesori de Limba Engleză şi 12 învăţători. Centrul de examen pentru judeţul Prahova este Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti. Listele candidaţilor înscrişi, programul de informare şi consiliere, modelele de subiecte şi baremul de evaluare pot fi găsite la adresa www.definitivat.edu.ro.

Cadrele didactice care s-au retras în timpul anului şcolar sau care nu au promovat examenul pentru obtinerea definitivării în Învaţămant se pot reînscrie cu dosar, pentru sesiunea din anul următor. Asistenţii universitari cu o vechime la catedră de cel puţin trei 3 ani, care trec în învăţământul preuniversitar, pot obţine, pe baza unei inspecţii speciale, definitivarea în Învăţământ.

Actual

  De luni, 7 mai, la Dispensarul TBC din Ploieşti, medicii de specialitate vor efectua consultaţii şi teste de spirometrie gratuite pentru oricine doreşte să-şi verifice sănătatea plămânilor.

Acţiunea face parte dintr-o campanie medicală desfăşurată la nivel naţional. „Sub egida Societăţii Române de Pneumologie, proiectul urmăreşte depistarea bolilor obstructive cronice, respectiv a astmului bronşic şi a BPOC-ului. În cadrul acestei campanii, vor fi efectuate consultaţii şi spirometrii gratuite. Sunt invitate mai alesspirometrie persoanele care prezintă simptome ale acestor afecţiuni: tuse, oboseală la efort, paloare, persoanele fumătoare dar şi cele care lucrează într-un mediu cu noxe respiratorii”, ne-a declarat dr. Dana Bolgiu, coordonator al programului TBC în judeţul Prahova.

În cadrul Dispensarului TBC Ploieşti, aflat în aceeaşi locaţie cu Policlinica Cina, consultaţiile vor fi realizate de luni până joi, între orele 08.00 - 17.00, iar vineri între orele 08.00 - 13.00. Campania se mai desfăşoară şi la Câmpina, la cabinetul de specialitate din cadrul Spitalului Municipal.

Actual

presaIeri, ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei a lansat raportul pentru 2011 al libertăţii presei în România.

Documentul este redactat în cadrul programului FreeEx al ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei.

Programul Libertatea de Exprimare - FreeEx a fost demarat de ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei în luna august a anului 1999, cu scopul de a contribui la protejarea şi promovarea dreptului la libera exprimare şi a libertăţii presei.

ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei publică rapoarte anuale referitoare la situaţia libertăţii presei în România.

Raportul integral, pe www.activewatch.ro
Actual

cros_sinaiaPrimăria oraşului Sinaia organizează în data de 4 mai 2012 cea de a VII-a ediţie a Crosului “Adrian Ghioca”. La acest concurs s-au înscris anul acesta 274 de participanţi, adulţii au  domiciliul stabil în oraşul Sinaia, iar elevii şcolilor sinăiene participă indeferent de domiciliu.

Participanţii vor concura pe 2 categorii: fete şi băieţi şi pe 9 categorii de vârste: până la 11 ani; 11-15 ani; 16-20 ani; 21-30 ani; 31-40 ani; 41-50 ani; 51-60 ani; 61-70 ani şi peste 70 ani.

Traseul pentru concurs a fost împărţit astfel: cei cu vârste până la 15 ani şi peste 51 ani vor primi startul de la hotelul Internaţional, iar ceilalţi de la “Colegiul Mihail Cantacuzino”, finish-ul fiind la intrarea în parcul “Dimitrie Ghica”.

Câştigătorii vor fi premiaţi la finalul crosului pe terasa Old Nick PUB. Premiile vor consta în diplome, medalii şi bani.

Pentru buna desfăşurare a concursului s-a solicitat sprijinul Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi Serviciului de Ambulanţă. Pe durata crosului, se urmăreşte minimalizarea aglomerării traficului prin oprirea circulaţiei pe traseul de concurs cu puţin timp înainte de începerea acestuia. Crosul se va desfăşura pe un singur sens de circulaţie dinspre Bucureşti spre Braşov.

sursa foto: expresuldesinaia.ro

Joomla SEF URLs by Artio