Actual

Actual

mascati_214 persoane sunt suspectate de poliţiştii prahoveni că au pătruns în mai multe locuinţe din Ploieşti, de unde au sustras aparatură electronică, ceasuri, obiecte vestimentare şi încălţăminte, în valoare de peste 80.000 de lei. În urma percheziţiilor efectuate de poliţişti, au fost ridicate bunuri susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni.

Read more: PLOIEŞTI: Vezi ce au găsit mascaţii la percheziţiile de astăzi / 14 minori sunt suspectaţi
Actual

mircea_lucescuAntrenorul Mircea Lucescu a fost implicat într-un grav accident de circulaţie astăzi, pe Bulevardul Vasile Milea din Bucureşti, în jurul ore 13.30.

Maşina pe care o conducea, un Kia Sorento, s-a lovit de un tramvai şi a intrat pe contrasens, ciocnindu-se de alte două autovehicule.

Pentru ca pasagerul care stătea în dreapta lui Lucescu să fi scos din maşină, a fost nevoie de intervenţia unui  echipaj de descarcerare.
Read more: Mircea Lucescu, ACCIDENT grav în Bucureşti. UPDATE: Lucescu, trei coaste rupte
Actual

mascati_2Descinderi ale oamenilor legii în această dimineaţă pe raza municipiului Ploieşti. Şase locuinţe sunt percheziţionate în acest moment, existând 10 mandate de aducere pe numele suspecţilor care sunt bănuiţi că fac parte dintr-un grup infracţional specializat în spargerea de locuinţe, informează IPJ Prahova. Revenim cu detalii.
Actual

trafic-iarnaÎn această dimineaţă, carosabilul este umed pe majoritatea drumurilor din judeţ, informează IPJ Prahova. Pe Drumul Naţional 1 se înregistrează ceaţă, în zona comunei Băneşti, vizibilitatea fiind sub 100 de metri, la fel şi pe DN1A, în zona localităţii Măgurele, vizibilitatea în jur de 50 de metri.
Read more: PRAHOVA. Vremea se înrăutăţeşte, trafic îngreunat în tot judeţul
Actual

escrocherie• nu daţi obiecte de valoare (bani, bijuterii, telefoane mobile, etc.) pentru efectuarea unor descântece sau vrăji. Profitând de neatenţia dumneavoastră escrocul le va înlocui cu bunuri fără valoare.
• nu încercaţi să faceţi tranzacţii prin eludarea legilor, acestea fiind terenul fertil al escrocilor. Dacă vă tentează totuşi realizarea unei tranzacţii, nu daţi niciodată banii înainte.
• evitaţi oamenii care se laudă, pozând în oameni cu "relaţii", "descurcăreţi", şi sunt gata să ajute, să intervină, să procure lucrul de care aveţi nevoie, evident contra cost (de regulă foarte scump), deoarece, zic ei, trebuie unsă "rotiţa" principală, aceştia fiind tot felul de şefi, în posturi cheie, care nu au încredere în oricine (cu ei nu se pune problema, căci sunt "prieteni la cataramă") şi trebuie să "împingă" şi aceştia mai departe, căci numai aşa se poate porni tot "angrenajul" şi atinge ţinta dorită. În aceste cazuri escrocheria poartă numele de trafic de influenţă.
• escrocii se laudă că pot să procure orice, în măsura în care minciuna nu are limite... Mulţi se laudă cu "relaţii" la poliţie, la paşapoarte, la procuratură, judecătorie sau la primărie. Alţii se prezintă "ofiţeri de poliţie" sau "procurori".
• naivii care primesc în casă astfel de escroci şi, de regulă, în locuinţe se perfectează "tranzacţiile" se pot trezi cu pereţii goi, căci şarlatanul trece uşor la

furt, sau vinde ponturile unor confraţi de "specialitate" (încasând şi de aici un câştig). Nu uitaţi să vă asiguraţi securitatea locuinţei dumneavoastră când primiţi în casă astfel de vizitatori.
• escrocii folosesc adesea legitimaţii false, atribuindu-şi tot felul de calităţi, de la inspectori în ministere, organe ale puterii şi administraţiei de stat, la persoane în diferite posturi cheie. Verificaţi cu atenţie actele prezentate. Mulţi escroci se travestesc sau se legitimează cu acte furate.
• nu întocmiţi cu astfel de persoane chitanţe de mână pentru sumele "împrumutate". Greu mai vedeţi banii şi, de cele mai multe ori, deloc.
• nu primiţi în gaj, pentru sumele date, buletinele de identitate oferite de aceste persoane. Ele pot fi false sau furate.
• nu vă încredeţi în bişniţari! Aceştia sunt o categorie aparte de speculanţi, mulţi fiind şi escroci. Nu vindeţi sau cumpăraţi bunuri prin intermediul lor.
• înşelăciunea practicată de aceştia este "şmenul". "Şmenul" este un teanc de hârtii de forma unor bancnote, autentice fiind numai două bancnote, cea de deasupra şi ultima din teanc. Prin acest truc se lasă impresia că tot teancul de bani este autentic. Ca să le reuşească înşelătoria, se pun la repezeală "banii" (teancul ) în mâna victimei, iar apoi toţi escrocii dispar, afirmând că şi-a făcut apariţia un lucrător de poliţie. Victima bagă repede banii în buzunar şi dispare şi ea, trezindu-se mai târziu cu un teanc de hârtii fără valoare în buzunar...
• anunţaţi imediat organele de poliţie la apariţia unor astfel de indivizi.
• nu daţi mită; legea pedepseşte aspru atât luarea, cât şi darea de mită!
• nu cumpăraţi verighete, inele sau alte obiecte care se pretind a fi din aur, de la cetăţeni străini sau bişniţari. Riscaţi să cumpăraţi simple tinichele.
• Înainte de a cumpăra, solicitaţi vânzătorului să autentifice marfa la o unitate de bijuterie. Veţi constata că vânzarea va fi anulată pe loc.
• dacă sunteţi suferind, nu apelaţi la vraci. Aceştia sunt, de cele mai multe ori şarlatani !
Actual

penitenciar_boboteazaÎn cursul zilelor de 3 şi 4 ianuarie, un grup format din patru înalţi prelaţi ai Protoieriei Ploieşti, împreună cu Prea Sfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar la Arhiepiscopia Bucureştilor, au mers cu aghiasmă, în spatele gratiilor, atât la sediul Penitenciarului Ploieşti, precum şi la secţiile exterioare, în spiritul tradiţiei Sfintei Sărbători de Bobotează.

Read more: SĂRBĂTOARE. Botezul Domnului şi ziua Sfântului Ioan Botezătorul / Deţinuţii, vizitaţi de preoţi
Joomla SEF URLs by Artio