Actual

Actual

cutitPoliţiştii Secţiei 1 Ploieşti l-au reţinut pentru 24 de ore pe V. Constantin, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal al unei arme albe.Ulterior, acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

El este suspectat că în ziua de 26.04., în jurul orei 23, în timp ce se afla în inicinta unui local din Ploieşti, a expus în mod ostentiv un cuţit de bucătărie pe care îl avea asupra sa, solicitând clienţilor şi personalului localului să–i dea ţigări şi băutură.
Prin comportamentul său, V. Constantin a produs indignarea persoanelor prezente, motiv opentru care poliţiştii care s-au deplasat la afţa locului i-au întocmit dosar penal.
Actual

bataieLa data de 29.04.2012, C. Adrian a provocat scandal, tulburând ordinea şi linistea publica pe raza comunei Balta Doamnei.

Pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, acesta a lovit doi consăteni, şi a spart un geam al sediului unei societăţi comerciale aflată în zonă.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare peventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

Actual

pumn_1În ziua de 28.04.2012, Dispeceratul Politiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat prin S.N.U.A.U. “112” despre faptul ca pe strada Anton Pann din Ploieşti are loc un scandal.

În baza sesizării, patrula de sigurantţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie s-a deplasat la faţa locului, unde a găsit un grup de 5 tineri, toţi în stare avansată de ebrietate, care au afirmat verbal ca au avut o altercaţie cu alt grup de tineri, care, între timp, plecaseră de la fata locului.

Cei 5 tineri au fost identificaţi, stabilindu-se faptul că se numesc: C. Emanuel, de 22 ani, J. Laura, de 20 ani, B. Sorin, de 22 ani, V. Aurelian, de 22 ani şi R. George, de 24 ani, toţi din Ploiesti, ultimul prezentand urme vizibile de lovire in zona fetei.

La faţa locului s-a deplasat si un echipaj din cadrul Ambulanţei, care i-a transportat pe trei dintre tineri la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Din primele cercetări ale poliţiştilor a rezultat că în noaptea de 27/28.04.2012, C. Emanuel, J. Laura, B. Sorin si V. Aurelian, dupa ce au consumat bauturi alcoolice într-un bar din Ploieşti, au parasit incinta localului şi, în timp ce se aflau pe stradă, în urma unor discuţii în contradictoriu cu alt grup de  tineri, s-au încăierat, lovindu-se reciproc.

Tot din cercetari, a reieşit faptul ca R. George nu facea parte din niciunul dintre cele doua grupuri de tineri care s-au incaierat, acesta intervenind pentru a aplana conflictul, însă a fost îmbrâncit în timpul încăierării şi lovindu-se de un gard.

Niciunul dintre tinerii implicati nu a depus plângere prealabilă pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Totodată, lucrătorii de poliţie au găsit în rucsacul unuia dintre tineri cinci  scrumiere, despre care acesta a afirmat ca le-a sustras din incinta barului.

Toti tinerii implicaţi în încaierare au fost sancţionaţi pentru provocare şi participare la scandal, iar cei doi administratori ai societăţii comerciale au fost sanctionaţi pentru că au servit cu bauturi alcoolice clienţii aflaţi în vădită stare de ebrietate.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de încaierare, iar lui C. Emanuel i-a fost întocmit dosar penal şi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Actual

geam_spartÎn ziua de 1.05.2012, poliţiştii din Băicoi au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. “112” cu privire la faptul că M. Alexandru a provocat scandal în incinta unei case de pariuri din oraşul Băicoi, unde a spart un geam termopan.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că principalul suspect este M. Alexandru din oraşul Băicoi. Acesta a intrat în incinta societăţii comerciale şi, fără motiv, a spart cu un scaun geamul casieriei, după care a părăsit incinta.

După distrugerea geamului respectiv, bărbatul a suferit leziuni la nivelul antebraţului drept, fapt pentru care a fost transportat cu un echipaj al ambulanţei la Spitalul Judeţean Ploieşti în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, totodată M. Alexandru fiind sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei.

Actual

borovinaAstăzi, 2 mai 2012, începe susţinerea probei practice la examenul de titularizare. Desfăşurarea lecţiilor deschise va avea loc până pe data de 7 iunie. Pentru prima dată în sistemul de învăţământ românesc, examenul de titularizare este organizat de către instituţiile individual, de către instituţiile de învăţământ.

Read more: EDUCAŢIE: Pregătiri pentru TITULARIZARE / Cei mai mulţi candidaţi vor să fie învăţători
Actual

smurdÎn data de 03.05.2012, începând cu ora  09:20, la S.C. OMV PETROM – Punct de Lucru PETROBRAZI  S.A., se va desfăşura un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren pentru antrenarea structurilor de intervenţie în vederea îndeplinirii misiunilor specifice din competenţă. Conform situaţiei tactice simulate în situaţia producerii accidentelor chimice pe amplasament cu implicaţii în afara acestuia, respectiv explozie urmată de incendiu, se va pune în aplicare planul de urgenţă externă al obiectivului corespunzător scenariului aferent instalaţiei cracare catalitică, precum şi punerea în aplicare a Planului Roşu Judeţean.
De asemenea se va organiza un post medical avansat pentru acordarea primului ajutor medical calificat victimelor surprinse în urma exploziei (7 persoane rănite grav iar alte 8 persoane suferind diverse fracturi, contuzii sau arsuri), comanada operaţiunilor de salvare fiind preluată de medicul şef UPU – SMURD.

Actual

inscriere_in_clasele_primare_1Recent, reprezentanţii învăţământului au mai aprobat încă o etapă de înscriere pentru clasa pregătitoare şi clasa I. Ministerul Educaţiei a prevăzut, iniţial, patru etape de înmatriculare a preşcolarilor. Cea de-a cincea etapă va avea loc în perioada 11-18 mai 2012, fiind rezervată celor care nu au participat la niciuna din etapele anterioare, sau copiilor care nu au fost înmatriculaţi până la acea dată, din diverse motive. În prezent, se desfăşoară cea de-a patra etapă a înscrierii în învăţământul obligatoriu, care este rezervată, şi ea, înscrierii copiilor care nu au fost incluşi în clasele respective.

Read more: ÎNVĂŢĂMÂNT: Încă o etapă la înscrierea în clasele primare
Actual

ViperaSâmbătă, duminică şi luni s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean 3 prahoveni muşcaţi de vipere. Cazurile de sâmbătă şi de luni au fost cazuri uşoare „fără efecte sistemice”, a declarat Dr. Andrei Ilinca, purtătorul de cuvânt al spitalului, dar prahoveanul adus duminică a fost un caz foarte grav, bărbatul de 45 de ani fiind muşcat de o viperă chiar în curtea casei sale.

El a fost adus în şoc anafilactic, i s-a administrat intensiv ser antiviperin, a fost internat la Terapie Intensivă dipă care a fost transferat la Bucureşti. „Serul se administrează în funcţie de simptome. Pentru acest pacient s-a folosit foarte mult ser, chiar s-au terminat rezervele de ser antiviperin ale spitalului”, ne-a declarat Dr. Andrei Ilinca.

În noaptea dinspre 30 aprilie-1 mai, camera de gardă de la Spitalul Judeţean a fost foarte aglomerată. S-au prezentat 346 de cazuri cu toată patologia, de la alcool şi până la fracturi.

Actual

politia_rutieraPeste 500 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, din cadrul Serviciului Arme, explozivi, substanţe periculoase, au fost angrenaţi zilnic în activităţile organizate cu acest prilej.

Măsurile luate au vizat asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în special în zonele unde era estimată prezenţa numeroasă a cetăţenilor, în parcuri şi alte zone de agrement

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat comiterea a 118 infracţiuni, totodată fiind aplicate 2.827 de sancţiuni contravenţionale.

Prezenţa activă a agenţilor de poliţie rutieră a fost asigurată la orele de vârf, pe principalele artere din zonele turistice, precum şi pe traseele de acces către aceste zone, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei în zonele aglomerate şi pe principalele căi de comunicaţie spre staţiunile turistice montane.

Aproximativ 15 aparate radar au acţionat zilnic în această perioadă pe principalele artere rutiere din judeţul nostru.

În aceste condiţii, deşi au existat momente în care principalele artere rutiere au fost mai aglomerate, totuşi nu s-au înregistrat blocaje ale traficului. În această perioadă au fost înregistrate 7 accidente rutiere grave, din păcate bilanţul acestora incluzând şi două persoane decedate.

Agenţii de poliţie rutieră au acţionat la fiecare intersecţie din staţiunile montane şi în zona trecerilor pentru pietoni, unde, de regulă, apar probleme în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 2.314 sancţiuni contravenţionale ce au vizat abateri de la legislaţia rutieră, ca măsuri complementare fiind reţinute 74 de permise de conducere şi 22 certificate de înmatriculare auto.

Actual

amenda-politieProcurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Prahova au prins în flagrant, ieri, un cetățean care a oferit 1.500 lei unui agent de poliție.
În fapt, la aceeași data, doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Prahova - Serviciul Poliției Rutiere - Biroul Drumuri Naționale Europene au oprit în trafic un autoturism condus de cetățeanul D.S., domiciliat în mun. București, iar cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că exercitarea dreptului de a conduce îi fusese suspendat.

În acest context, numitul D.S. a promis și a oferit 1.500 lei unuia dintre agenții de poliție rutieră pentru a nu se întocmi acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având permisul de conducere suspendat.

Polițistul a refuzat și a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova și Direcția Generală Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție

În cauză, cercetările continuă cu inculpatul în stare de libertate.
Actual

catuse01Luni, 30 aprilie, anul curent, ora 1930, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, ce desfăşura activităţi de prevenire şi combatere a furturilor de produse petroliere în zona comunei Copăceni, judeţul Prahova, a surprins o persoană ce distrugea un gard din beton .

 Trecând la identificarea şi cercetarea activităţii ilicite, s-a stabilit că: Constantin B. de 38 de ani, domiciliat în oraşul Vălenii de Munte, judeţul Prahova, a spart cu ajutorul unui ciocan mai mulţi stâlpi şi plăci de beton din gardul împrejmuitor al unui parc de sonde, în vederea sustragerii fierului vechi din componenţa acestora. Până în momentul surprinderii reuşise incărcarea într-un atelaj hipo a 40 de bucăţi de fier beton cu lungimea de 2 metri, despre care a declarat că vroia să-l valorifice la un centru de colectare al fierului vechi.

Celui în cauză, i s-a întocmit dosar cu acte premergătoare pentru faptele susceptibile a fi „distrugere” şi „furt”, dosar ce va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, în vederea continuării cercetărilor.

Joomla SEF URLs by Artio