Actual

Actual

radu_opreaGrupul de firme fondat şi administrat de fostul prefect de Prahova, Radu Oprea, a inaugurat joi, în parcul Industrial Brazi, un incinerator ecologic care a costat aproape cinci milioane de euro.

Echipamentele au fost achiziţionate în leasing, iar investiţia este cu siguranţă una rentabilă, având în vedere că, la nivelul întregii ţări, nu sunt prea multe astfel de incineratoare, care să distrugă atât deşeuri medicale cât şi reziduuri industriale periculoase.

Capacitatea de ardere a incineratorului este de 4 000 de tone de deşeuri pe an.

Actual

tribunalul_prahova_8Sute de militari pensionaţi dau în judecată casele de pensii

Aproape 300 de pensionari militari, foşti angajaţi MAI şi MApN, au dat în judecată casele de pensii care, în luna decembrie, au emis decizii de recalculare a pensiilor, decizii în urma cărora militarii în rezervă au primit pensii cu mult mai mici. Alte câteva sute de militari în rezervă se pregătesc să introducă acţiuni în instanţă, din acelaşi motiv.

Astăzi, angajaţii Tribunalului Prahova care lucrează la registratură au înregistrat, timp de aproape trei ore, un număr de 289 de dosare ale pensionarilor militari care, nemulţumiţi de recalcularea şi reducerea pensiilor, au decis să dea în judecată statul.

Cele 289 de dosare aparţin unor foşti angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Ministerului Apărării Naţionale. Militarii pensionari dau în judecată individual casele de pensii care în luna decembrie au emis deciziile de recalculare. Ei vor fi reprezentaţi în instanţă de o casă de avocatură din Bucureşti.

Pensionarii cer revenirea la pensiile pe care le aveau înainte de recalculările făcute în decembrie anul trecut şi vor ca statul să plătească diferenţa dintre pensia iniţială şi cea redusă în urma recalculării.

Alte aproape 90 de dosare ale unor foşti angajaţi ai celor două ministere au fost depuse astăzi, însă acestea au fost returnate pentru că nu îndeplineau anumite condiţii. Una dintre problemele” din aceste dosare este aceea că reclamanţii nu au domiciliul în judeţul Prahova, iar în acest caz ei trebuie să introducă procesele pe rolul instanţelor care funcţionează în localitatea de domiciliu, a declarat maiorul (r) Cornel Ghinescu, lider al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în retragere şi în rezervă „Mihai Irimiea” Ploieşti.

Titularii dosarelor care astăzi au fost returnate le vor completa, astfel încât dosarele să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi înregistrate, după care le vor introduce pe rolul instanţelor.

Alte câteva sute de pensionari militari din Prahova, afiliaţi sindicatelor de la Ploieşti şi Câmpina, vor introduce pe rolul Tribunalului Prahova procese prin care vor contesta recalcularea pensiilor.
Daciana ILIE

Actual

virusTemutul virus AH1N1 a mai făcut o victimă în judeţul Prahova. Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 65 de ani din Sinaia a murit într-o secţie de terapie intensivă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Se pare că bărbatul doborât de gripă nu făcea parte din categoriile considerate vulnerabile în faţa acestui virus. El nu se mai prezentase la medicul de familie de câţiva ani.

Un număr de 14 prahoveni au fost diagnosticaţi, de la începutul anului şi până în prezent, cu gripă provocată fie de virusul AH1N1, fie de virusul B, a declarat astăzi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu. Doi dintre pacienţi au murit.

Cel mai recent deces s-a înregistrat săptămâna trecută, în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Victima este un bărbat în vârstă de 65 de ani din Sinaia, care a ajuns la spital în stare critică, fiind internat direct în secţia de terapie intensivă, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Interesant este faptul că bărbatul ucis de gripă nu figura în evidenţele medicale ca făcând parte din categoriile de risc, respectiv nu suferea de boli cronice. Medicul de familie pe listele căruia fusese înscris pacientul decedat a declarat autorităţilor că bărbatul nu mai venise la el la consult de ani de zile.

Luna trecută, în maternitatea din Ploieşti, s-a înregistrat primul cauzat de virusul AH1N1. Victima gripei a fost o femeie de 23 de ani, însărcinată în luna a şaptea. Femeia s-a prezentat la maternitate cu dificultăţi respiratorii, însă starea sa de sănătate s-a agravat brusc. În momentul în care femeia nu a mai putut respira decât cu ajutorul aparatelor, medicii i-au făcut operaţie cezariană, însă fătul a trăit doar o zi. Câteva zile mai târziu inima tinerei a încetat să mai bată.

Autorităţile locale spun că situaţia în ceea ce priveşte gripa nu este nici pe departe la fel de gravă ca cea de anul trecut. În perioada similară a lui 2010, 53 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu gripa nouă, pentru şase dintre ei boala dovedindu-se a fi mortală.

Actual

rafinaria_lukoilRafinăria Petrotel Lukoil a primit astăzi o amendă contravenţională în cuantum de 50 000 de lei de la Garda de Mediu Prahova pe motiv că nu a luat măsurile pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi. Concret, Garda de Mediu acuză că duminică, la o zi de la începerea reviziei generale la Lukoil, angajaţii rafinăriei au dămfuit cu abur mai multe instalaţii, în urma cestei operaţiuni, degajându-se în atmosferă mirosuri pestilenţiale. Coincidenţă cât se poate de ciudată, tot duminică în Ploieşti s-a înregistrat o poluare masivă cu benzen. Cu toate acestea, Lukoil  nu este considerată vinovată pentru poluarea cu benzen, ci doar pentru emisii de hidrogen sulfurat.

Amendă simbolică

Ceea ce afirma ieri şeful Gărzii de Mediu Prahova, comisarul Ştefan Popescu, în  legătură cu amendarea rafinăriei Petrotel Lukoil a devenit astăzi oficial: Garda de Mediu Prahova a amendat contravenţional cu 50 000 de lei rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, pe motiv că reprezentanţii rafinăriei nu au luat măsurile necesare pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi cu ocazia lucrărilor de revizie generală.

Concret, cei de la Lukoilnu sunt acuzaţi de poluare, ci doar de crearea unui disconfort olfactiv după ce în aer au fost emise hidrocarburi, respectiv hidrogen sulfurat. „Scăpările” de emisii au survenit duminică, după ce  rafinăria a intrat în revizie generală. Oficial, angajaţii au dămfuit cu abur unele instalaţii, iar în urma acestei operaţiuni s-au înregistrat emisii de hidrocarburi care au generat mirosuri greu de suportat.

Nimeni nu e vinovat pentru poluarea cu benzen

Ciudată coincidenţă, tot duminică şi tot la Ploieşti, în timp ce angajaţii de la Lukoil dămfuiau de zor echipamentele din incinta rafinăriei, în oraş se înregistrau valori extrem de mari la emisiile de benzen. Până acum, Lukoil nu este vinovată de poluarea cu benzen. Aşa arată automonitorizarea făcută de rafinărie. Şi este şi normal să arate aşa, din moment ce această automonitorizare nu prevede nicăieri benzenul printre indicatorii ţinuţi sub observaţie.

Între timp, Garda de mediu se preface că-şi face datoria: comisarii gărzii au controlat rafinăria Lukoil şi Linde gaz. Evident, nimeni nu e vinovat de poluare.
Şi e din ce în ce mai greu de crezut că sursa poluării cu benzen înregistrată duminică la Ploieşti va fi depistată.

Parlamentarii de Prahova, ciocu mic

Autorităţile par că aşteaptă ca subiectul să treacă, iar lumea să uite de poluare.
Între timp, parlamentarii de Prahova se bat în declaraţii politice pe teme care au doar o vagă legătură cu interesul real al cetăţeanului. Niciunul dintre senatorii şi deputaţii aleşi în judeţ nu a ieşit public să promită măcar că va încerca să schimbe legile care îi lasă pe diverşi întreprinzători să ne polueze. Despre un proiect de act normativ elaborat în acest sens, nici nu se pune problema. Se pare că oamenii ăştia nici acum nu s-au prins că pe mulţi dintre noi îi interesează infinit mai mult calitatea aerului pe care-l respiră copiii noştri, decât şpăgile pe care unii sau alţii le dau sau le iau prin vămi.
Daciana ILIE

Actual

voloseviciPrimarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a fost reales, astăzi, în funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PDL Ploieşti. 365 din cei 375 de delegaţi prezenţi la alegerile care au avut loc astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti au votat pentru realegerea primarului în funcţia de şef al organizaţiei municipale, opt delegaţi s-au abţinut de la vot şi doi au votat împotrivă.

În urma scrutinului de astăzi, deputatul Sever Voinescu şi consilierul local Gheorghe Sîrbu au fost aleşi prim-vicepreşedinţi. Secretarul general al PDL Ploieşti este directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, Radu Popescu, iar secretari generali adjuncţi sunt Georgiana Şulţ şi Paula Drăguşin.

Printre cei zece vicepreşedinţi ai PDL Ploieşti se regăsesc numele mai multor consilieri locali, cum ar fi Adina Gheorghe, Daniel Puiu Neagu, Radu Mateescu, Marilena Stanciu, dar şi numele fostului director general al Conpet, Claudiu Coleşiu, şi al unui alt director în cadrul Conpet, Dorin Tudora, dar şi numele lui Dan Ioniţă, directorul Societăţii Comerciale Gospodăriri Urbane, fosta Administraţie a Domeniului Public şi Privat Ploieşti. Daciana ILIE

Actual

inchisoarePloieşteanul care ieri după amiază a jefuit o sucursală din Ploieşti a Piraeus Bank, de unde a luat 15 000 de lei, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. El este acuzat de tâlhărie şi port fără drept a unei arme.

În cursul audierilor, tânărul, în vârstă de 22 de ani, a recunoscut că este autorul jafului armat şi a spus că a decis să dea spargerea la bancă pentru că are datorii mari, pe care numai ştia cum să le plătească.

Ieri după amiază, bărbatul, înarmat cu un pistol cu gaze şi purtând o cagulă, a intrat în sucursala din cartierul Nord a Piraeus Bank şi a ameninţat-o pe una dintre funcţionare, cerându-i toţi banii din bancă. Speriată, femeia i-a dat 15 000 de lei. Tâlharul a fugit cu un taxi, care în scurt timp a fost blocat în trafic de către echipajele de poliţie. Poliţiştii au stabilit că şoferul taxiului nu a fost implicat în jaful armat de la bancă.

Actual

canabisPoliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au reuşit să destructureze o grupare infracţională profilată pe traficul şi consumul ilicit de droguri, care acţiona în judeţul Prahova. Gruparea infracţională era formată din mai mulţi tineri din Câmpina, care cumpărau droguri din Spania şi le vindeau în Prahova.

Tinerii împachetau drogurile în colete cu îmbrăcăminte, pe care le trimiteau din Spania prin intermediul unor firme de curierat. Drogurile erau apoi vândute în diverse zone din judeţul Prahova.


Doi dintre traficanţi au fost prinşi în flagrant la Câmpina, în timp ce încercau să vândă 50 de grame de rezină de cannabis. Cei doi, un tânăr de 19 ani şi altul de 21 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consumul propriu şi riscă să-şi petreacă între 10 şi 20 de ani după gratii.

Actual

piraeus_bankUn bărbat cu o cagulă pe faţă şi înarmat cu un pistol cu gaze a jefuit, aseară, o sucursală Piraeus Bank situată în cartierul Nord din Ploieşti. Hoţul a intrat în bancă mascat, purtând pe faţă o cagulă, şi i-a ameninţat pe funcţionarii băncii cu un pistol cu gaze.

Bărbatul a luat din bancă aproximativ 15 000 de lei şi a fugit cu un taxi. Imediat elementele de identificare  maşinii au fost transmise tuturor echipajelor de poliţie.Toate ieşirile din Ploieşti au fost închise, iar poliţiştii au instituit filtre pe şosele.

În cele din urmă, taxiul în care poliţiştii bănuiau că se afla autorul jafului a fost reperat  în trafic. Poliţiştii au blocat maşina, iar în interiorul acesteia anchetatorii au găsit o cagulă, pistolul cu gaze despre care presupun că a fost folosit la comiterea jafului şi o sacoşă cu aproximativ 15 000 de lei, banii proveniţi în urma jafului de la bancă.

Principalul suspect, este un tânăr de 22 de ani din Ploieşti, fără antecedente penale. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că şoferul taxiului nu a avut legătură cu jaful. El le-a spus poliţiştilor că nici nu a ştiut că bărbatul pe care-l transporta în maşină jefuise o bancă.

Actual

rafinaria_lukoilDe generaţii întregi ploieştenii nu se mai sperie şi nici măcar nu mai iau în seamă mirosul de hidrogen sulfurat sau alte mirosuri care provin de pe platformele industriale din, sau din jurul Ploieştiului. Mirosul îngrozitor care s-a resimţit duminică în oraş i-a determinat însă pe mulţi să sune la 112. Oamenii au şi motive să facă asta; valorile de benzen înregistrate duminică dimineaţă sunt de până la şase ori mai mari decât valoarea limită admisă ca medie anuală.

Ploieştenii s-au trezit duminică dimineaţă respirând un aer greu de suportat. Nu era mirosul de hoit (cam aşa miroase hidrogenul sulfurat) cu care cei din cartierul Mihai Bravu sunt familiarizaţi de ani de zile. Era miros de petrol, care parcă îţi inunda plămânii îşi tăia respiraţia.

Indignaţi, mai mulţi locuitori de prin toate cartierele au sunat la 112. În urma apelurilor, autorităţile au intrat în alertă.  S-a dovedit că aveau şi de ce. Duminică dimineaţă, la ora 7:05, staţia de monitorizare a calităţii aerului amplasată în Piaţa Victoriei a înregistrat o concentraţie de benzen de 28,54 micrograme pe metru cub, de aproape şase ori mai mare decât valoarea limită de emisie admisă pentru benzen, ca medie anuală, care este de 5 micrograme pe metru cub.

Timp de câteva ore, aceeaşi staţie a continuat să înregistreze depăşiri ale valorilor de benzen. Spre exemplu, la ora 11 staţia Victoriei a măsurat pentru benzen valori duble faţă de media admisă anual.

Surse din Prefectura Prahova au declarat că suspect pentru poluare este Petrotel Lukoil. Garda de Mediu s-a deplasat duminică la această rafinărie, însă reprezentanţii acesteia le-au declarat comisarilor de mediu că nu de la ei vine poluarea. Comisarii au constatat însă că pe platforma rafinăriei există nişte probleme tehnice pe care cei de la Lukoil nu le-au raportat, deşi ar fi trebuit să facă asta.

Duminică seară, mirosul de benzen stăruie deasupra Ploieştiului, de la UPG până la Nord şi de la Podul Înalt până în Mihai Bravu. Oamenii continuă să sune la 112.

Prefectura Prahova a convocat pentru luni o şedinţă operativă la care vor participa Agenţia pentru Protecţia Mediului, Garda de Mediu, Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Aşteptăm un punct de vedere oficial de la autorităţi în privinţa celor care se fac responsabili de distrugerea sănătăţii ploieştenilor.

Daciana ILIE

Actual

bratAu fost livrate primele rezultate ale studiului, aferente publicaţiilor apărute pentru luna ianuarie 2011
Conform unui comunicat al Biroului Român de Audit al Tirajelor, joi, 10 februarie 2011, BRAT a lansat MIPPS – Monitorizarea Investiţiilor în Publicitate - Presă Scrisă, primul serviciu de acest tip din portofoliul studiilor BRAT. Studiul completează informaţiile puse la dispoziţia industriei de publicitate de către BRAT, oferind un instrument util în analiza investiţiilor în publicitate.
Produs al unei strânse colaborări între editorii publicaţiilor şi agenţiile de media, MIPPS a debutat ca urmare a deciziei BRAT din luna iunie 2010 şi beneficiază de o echipă şi un departament dedicate în cadrul asociaţiei. Noul serviciu este disponibil membrilor BRAT sau oricăror terţi interesaţi de rezultatele monitorizării.

MIPPS oferă rezultatul monitorizării a 159 de publicaţii, obiectivul fiind ca până la finalul anului 2011 să fie monitorizate aproximativ 200 de publicaţii, precum şi suplimentele sau ediţiile speciale aferente acestor titluri. Datele furnizate conţin informaţii relevante în realizarea oricărui tip de analiză a investiţiilor în publicitate: informaţii cu privire la produsul sau serviciul comunicat, marca acestuia, tipul mesajului, informaţii cu privire la publicaţia în care a apărut mesajul, formatul de publicitate utilizat, o imagine a machetei publicitare şi suma aferentă apariţiei mesajului, utilizând tarifele de listă ale publicaţiilor.

Exploatarea rezultatelor se va face prin intermediul unei aplicaţii online, dezvoltată de BRAT special pentru acest proiect, şi care oferă posibilitatea realizării facile a oricărui tip de analiză a acestor date. Primele rezultate prezintă investiţiile de publicitate din publicaţiile apărute pentru luna ianuarie 2011, următoarea livrare a rezultatelor conţinând datele aferente lunii februarie.
În viitor, BRAT îşi propune extinderea monitorizării şi pentru alte medii de interes, următorul proiect de acest tip fiind monitorizarea investiţiilor de publicitate în mediul online, serviciu ce va furniza primele rezultate în luna martie 2011.

Biroul Român de Audit al Tirajelor (BRAT) este o asociaţie constituită în scopul măsurării şi verificării independente şi obiective a performanţei produselor media. În cei 12 ani de existenţă, BRAT a devenit recunoscut ca reperul pieţei de publicitate pentru presa scrisă şi mediul online în ceea ce priveşte rezultatele de audienţă, tirajul publicaţiilor sau traficul siteurilor web.

Sebastian IGNAT

Actual

catuseAlexandru Tănase, nefericitul de 16 ani, care a furat un milion de euro fără să-şi dea seama măcar ce are în geamantan, rămâne în arest pentru încă trei săptămâni.
Ieri, Judecătoria Ploieşti a prelungit mandatul de arestare pe numele tânărului din Valea Călugărească, arestat în urmă cu 20 de zile sub acuzaţia de furt calificat. Avocatul său a făcut recurs, iar astăzi Tribunalul Prahova a decis că prelungirea mandatului de arestare e întemeiată. Prin urmare, băiatul rămâne în arest pentru încă 20 de zile.

Tot în arest rămân alţi doi băraţi, despre care poliţiştii spun că l-ar fi tâlhărit pe Alexandru Tănase şi i-ar fi luat 10 000 de euro.

Furtul, care a făcut vâlvă la nivel naţional, s-a produs  la jumătatea lunii trecute. În primă fază, poliţiştilor nu le-a venit să creadă povestea bătrânei care pe 16 ianuarie s-a prezentat la poliţie şi a reclamat în scris că dintr-o casă nelocuită i-au fost furaţi peste un milion de euro. Anchetatorii s-au convins că femeia nu minte atunci când o bancă a confirmat că a retras în urmă cu doi ani milionul de euro.
Ceea ce părea un caz complicat, s-a dovedit a fi floare la ureche. Nu pentru că poliţiştii prahoveni ar avea nişte calităţi extraordinare, ci pentru că hoţii au fost extrem de fraieri. Cei doi care au furat milionul sunt din Valea Călugărească şi, înainte de a da lovitura, erau săraci lipiţi. Când s-au văzut cu banii în buzunar, au început să arunce în stânga şi în dreapta.

Alexandru Tănase a atras atenţia atunci când a dat o petrecere şi a lipit pe frunţile lăutarilor sute de euro. Oamenii din Rachieri, unde locuia băiatul, au vorbit, poliţia s-a prins că e ceva suspect. De aici şi până la rezolvarea cazului nu a mai fost mult.
Rămâne ca poliţiştii să dea de urma celui de-al doilea suspect, care a fugit în Italia. Greu de crezut că păgubita îşi va mai vedea vreodată toţi banii înapoi. Până acum poliţiştii au recuperat aproape 200 000 de euro, o parte bani, o parte bunuri cumpărate de hoţi din banii furaţi.

Joomla SEF URLs by Artio