Actual

Actual

Nu scăpăm de vijelii. România se află, până marţi dimineaţă, sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabil pe aproape tot teritoriul. 13 judeţe şi Capitala stau puţin mai bine, fiind vizate doar de un cod galben care anunţă precipitaţii puţin mai scăzute, în timp ce numai trei judeţe scapă de probleme. În schimb, de marţi şi până joi dimineaţă intră în vigoare o nouă avertizare meteo, de data aceasta valabilă în absolut toată ţara.

Read more: Cod portocaliu de instabilitate accentuată, urmat de cod galben în toată ţara până joi dimineaţă
Actual

Peste 600 de persoane, inclusiv angajați KMG International și familiile lor, au participat la cea de-a șaptea ediție a evenimentului ”Rompetrol Run and Care” care a avut loc sâmbătă, 20 iunie, în țară.

Read more: Rompetrol Run and Care, ediția a VII-a: 609 alergători au strâns mii de litri de carburant pentru...
Actual

O tânără a fost rănită după ce autoturismul în care se afla a fost implicat într-un accident pe DN1, pe tronsonul care deserveşte Centura de Vest a Ploieştiului. Maşina a rupt balustrada de protecţie, a retezat complet un stâlp metalic de iluminat şi s-a oprit în dreptul unei pante abrupte. Alţi câţiva centimetri şi probabil s-ar fi răsturnat. În urma ei a rămas o "dâră" de vreo 20 de metri lungime, de bucăţi din plastic, bucăţi din balustradă şi din corpul de iluminat stradal şi piese auto desprinse.

Read more: Accident cumplit pe DN1! O maşină a "retezat" un stâlp şi balustrada şi s-a oprit deasupra unei...
Actual

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova au fost confirmate cu noul coronavirus 224 de persoane, dintre acestea opt au decedat, iar 103 au fost declarate vindecate și externate. Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, patru sunt în prezent internați la secţiile de terapie intensivă din Ploieşti sau Câmpina.

Read more: Încă 11 infectări! Numărul cazurilor de COVID-19 din Prahova a ajuns la 224
Actual

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, începe luni, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 23 iunie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă, iar miercuri, 24 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și a specializării, este programată joi, 25 iunie. Examenul este organizat în 1.095 centre de examen. Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 candidați, dintre care aproximativ 123.800 candidați din promoția curentă, respectiv 31.800 candidați din promoțiile anterioare.

Read more: Luni încep probele scrise la BAC pentru 155.000 de candidaţi. Ministerul Educaţiei a reamintit...
Actual

Invocând numărul mare de infectări cu noul coronavirus din ultima perioadă, când s-a înregistrat o creştere substanţială comparativ cu precedenele săptămâni, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat că vor fi intensificate controalele autorităţilor, în special la marile magazine, care ar trebui să efectueze triaj la intrare.

Read more: Raed Arafat anunţă controale serioase: "Nu mai merge, trebuie să fim foarte atenţi"
Actual

Un seism cu magnitudinea de aproape 4 grade s-a produs duminică dimineaţă, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău. Potrivit datelor transmise de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri.

Read more: Un cutremur de aproape 4 grade Richter s-a produs duminică dimineaţă la 78 de kilometri de Ploieşti
Actual

La nivelul județului Prahova, în data de 20 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1616 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 97 de persoane și au intrat alte 70. În carantină instituționalizată se află 22 de cetățeni.

Read more: Situaţia la zi în Prahova: Numărul infectărilor de COVID-19 a urcat la 213
Actual

Numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus din ultimele zile se resimte puternic în spitalele din Capitală. La Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" s-a anunţat încă de joi că nu se mai mai pot face internări, vineri a venit rândul Spitalului "Victor Babeş" să ajungă asaltat de pacienţi, iar sâmbătă s-a anunţat că Încă o unitate sanitară din Bucureşti a rămas fără locuri pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Nici la Institutul "Marius Nasta" nu se mai fac internări.

Read more: Situaţie alarmantă! Spitalele mari care tratează cazurile COVID se apropie de capacitatea maximă
Actual

Un bărbat în vârstă de 71 de ani din Prahova, cu un istoric medical încărcat, s-a stins din viaţă vineri, la spitalul militar ROL 2 din Otopeni, la 11 zile după ce fusese confirmată îmbolnăvirea cu noul coronavirus. Este al optulea deces înregistrat la o persoană din judeţ infectată cu COVID-19.

Read more: Un prahovean infectat cu COVID-19 a murit la spitalul militar amenajat lângă Bucureşti
Joomla SEF URLs by Artio