Actual

Actual

Într-o perioadă în care sunt descurajate adunările de oameni iar spectacolele instituţiilor de cultură sunt suspendate, din cauza pandemiei de coronavirus, Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti a anunţat că va difuza pe reţelele de socializare cele mai îndrăgite spectacole.

Read more: Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti va transmite pe Facebook cele mai apreciate spectacole pentru copii
Actual

Aflată în imposibilitatea de a obţine venituri din vânzarea de bilete, câtă vreme spectacolele propriu-zise sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, Filarmonica Ploieşti cere sprijinul iubitorilor muzicii şi derulează o campanie de strângere de donaţii. Instituţia aminteşte şi că, pe durata suspendării, concertele s-au mutat în mediul online, pagina de Facebook a Filarmonicii "Paul Constantinescu" urmând să găzduiască astăzi un concert inedit, de la ediţia din 2019 a festivalului "Jazz pe acoperiş".

Read more: Cu spectacolele suspendate, Filarmonica Ploieşti a lansat o campanie de strângere de donaţii...
Actual

Prefectura a anunțat că mai mulți prahoveni s-au ales cu dosare penale pentru zădărnicire combaterii bolilor. Raportat la bilanțul național, mai bine de un sfert din anchetele privind această infracțiune, începute la nivel național, se derulează în Prahova.

Read more: 13 dosare penale întocmite în Prahova, pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Actual

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate în Prahova nu a mai crescut, de aseară. În schimb, comparativ cu ziua de ieri, se observă un număr semnificativ mai mare de persoane intrate în autoizolare la domiciliu.

Read more: Noul bilanț al epidemiei, în Prahova: 2 cazuri confirmate, 65 de persoane în carantină și 944 în...
Actual

Un studiu realizat de Societatea Italiană pentru Medicina Mediului (SIMA), în colaborare cu Universităţile din Bari şi Bologna, arată că ”există o legătură între concentraţia de particule PM 10 din atmosferă peste limita admisă, din perioada 10-29 februarie, şi numărul de cazuri de persoane infectate cu COVID-19.

Read more: Cercetătorii italieni au descoperit o legătură între concentraţia crescută de particule PM10 din...
Actual

Ministerul Educației a dezmințit, marți, informațiile propagate în mediul on-line, potrivit cărora autoritățile ar intenționa să înghețe anul școlar, în contextul declarării stării de urgență.

Read more: Ministerul Educației nu intenționează să înghețe anul școlar. Monica Anisie: "Căutăm soluții...
Actual

Surse medicale informează că la Secția Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești a fost internată o doctoriță din Vălenii de Munte, cu suspiciunea de infectare cu Covid-19. Medicului s-a întors din Thailanda acum 11 zile. I s-au efectuat testările specifice și se așteaptă rezultatele. 

Update 17.30: Rezultatul testării cadrului medical urmează să se afle în decursul acestei seri - 17 martie 2020. Revenim cu informații

Update 18 martie: Prima proba la testul pentru Covid-19 la care a fost supus medicul a ieșit negativ. Conform procedurii, aceasta ar urma să facă un al doilea test care să confirme că, într-adevăr, nu a fost infectat cu noul coronavirus.

Actual

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul prin care intituie starea de urgență și care prevede măsurile ce vor fi luate, în următoarea perioadă, pentru limitarea epidemiei. Documentul include și măsuri severe care pot fi instituite, de acum încolo, gradual și dacă situația o va impune, acestea referitoare, de exemplu, la limitarea sau interzicerea circulației în anumite zone ori între anumite ore, ldentificarea și rechiziționarea de stocuri, capacități de producție și distribuție, de echipamente de protecție, dezinfectanți și medicamente utilizate/utilizabile în tratarea COVID-19 ori limitarea activității spitalelor publice la internarea și rezolvarea cazurilor urgente.

Read more: STAREA DE URGENȚĂ: Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce măsuri vor fi luate în România, în...
Joomla SEF URLs by Artio