Actual

Actual

Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei române, a transmis un mesaj de Crăciun în care a trecut în revistă evenimentele reper din anul care este pe cale să se încheie și a îndemnat la "iubire și bunătate".

Read more: Mesajul de Crăciun transmis românilor de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei
Actual

Ministerul Afacerilor Interne a adoptat măsuri speciale, valabile în minivacanțele de sărbători, pentru prevenirea evenimentelor rutiere și fluidizarea circulației, respectiv pentru buna desfășurare a evenimentelor publice și nu numai derulate în această perioadă. Autoritățile au acordat o atenție sporită românilor care vin acasă, din străinătate, în această perioadă.

Read more: Măsuri speciale la frontieră, Pașapoarte și Cazier Judiciar, pentru românii care se întorc acasă...
Actual

Polițiștii din Prahova au întocmit, luni, patru dosare penale, în urma constatării unor încălcări ale reglementărilor privind deținerea, comercializarea și utilizarea articolelor pirotehnice.

Read more: Patru dosare întocmite într-o singură zi, în Prahova, pentru încălcarea legislației privind...
Actual

Ministerul Justiţiei a publicat lista candidaților pentru funcțiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție și procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Read more: Procurorul șef al PCA Ploiești, pe lista scurtă pentru șefia DNA
Actual

Poliţia Română a transmis o serie de recomandări pentru evitarea problemelor în perioada sărbătorilor de iarnă, adresate atât persoanelor care asistă la evenimente în aer liber cu un număr mare de participanţi, cât şi părinţilor care îşi lasă copiii să meargă la colindat.

În cazul colindătorilor, poliţiştii le recomandă părinţilor să ştie traseul celor mici şi membrii grupului de colindători şi, pe cât posibil, să îi supravegheze, mai ales după lăsarea întunericului. "E bine să cunoașteți exact traseele de colindat, pe care copiii urmează să le parcurgă în aceste zile și să le explicați să aibă grijă să nu ajungă, din întâmplare, în zone periculoase, unde s-ar putea accidenta sau lovi (din cauza întunericului, zăpezii, gheții sau altor factori climatici ori de altă natură). Comunicați cu ei, ca să înțeleagă pericolul din zone necunoscute, în care s-ar putea rătăci (păduri, desișuri, margini de localități). Sfătuiți-i să colinde în grupuri. E bine să știți și cu cine merg la colindat. Dacă pleacă la colindat pe timp de seară, însoţiţi-i! Amintiţi-le să nu accepte niciodată vreo invitaţie de la necunoscuţi, într-un local, la o petrecere sau la o plimbare cu maşina", a transmis Poliţia Română.

Separat, reprezentanţii IGPR au trimis şi un comunicat cu sfaturi pentru românii care în această perioadă asistă la evenimente publice. "Dacă participați la evenimente organizate în public, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru siguranța dumneavoastră, Poliția Română vă recomandă: Aveţi grijă de bunurile pe care le aveţi asupra dumneavoastră când vă aflaţi în mulţime! Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise! Încercaţi să evitaţi conflictele și nu răspundeţi la provocări cu violenţă! Pentru a fi în siguranţă, copiii ar trebui să fie însoţiţi de adulţi. Nu vă îndepărtați de grup! Nu vă deplasați prin zone slab iluminate!", se arată în comunicat.

"Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcări sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare! Atunci când sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aţi fost victima unei infracțiuni, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!", a mai transmis Poliţia.

Actual

Adunarea Generală a judecătorilor Curții de Apel Ploiești s-a întrunit, luni, în ședință extraordinară, și a decis suspendarea activității, pentru trei săptămâni, "având în vedere inițiativa puterii executive, de modificare a unor prevederi legale privind pensiile de serviciu și salarizarea judecătorilor în mod intempestiv, fără o dezbatere publică adecvată şi fără consultarea într-o manieră efectivă a Consiliului Superior al Magistraturii".

Read more: Curtea de Apel Ploiești se alătură instanțelor care își suspendă activitatea, în semn de protest
Actual

De luni dimineață, vremea se schimbă în toată țara, iar până joi în toate regiunile temperaturile scad și sunt așteptate precipitații inclusiv sub formă de ninsoare. În Carpații Meridionali și Carpații Occidentali se anunță două zile cu ninsoare și chiar viscol, inclusiv la altitudini mai mici.

Read more: Vremea schimbă foaia, în ajun de Crăciun. Mai multe județe sunt vizate de un cod galben de ninsori...
Actual

Polițiștii au întocmit un set de recomandări pentru a veni în sprijinul celor care preferă să facă on-line cumpărăturile de Crăciun. Aceștia avertizează asupra riscului de a cădea victime unor escroci.

Read more: Sezonul comenzilor on-line. Cum puteți să vă alegeți cu o păcăleală în loc de  cadouri de Crăciun
Actual

Guvernul a decis, în ședința de vineri dimineață, acordarea de zile libere în sistemul bugetar, pe 27 decembrie și 3 ianuarie. Nu toți angajații la stat vor beneficia,însă, de minivacanțele de Crăciun și Anul Nou, iar cei care se vor bucura de aceste libere vor trebui să recupereze cele două zile la care face referire hotărârea Executivului.

Read more: Bugetarii vor avea două minivacanțe de cinci zile, de Crăciun și Anul Nou. 27 decembrie și 3...
Joomla SEF URLs by Artio