Actual

Actual

teava_apaPatru hoţi au fost foarte aproape de a lăsa fără apă oraşul Buşteni. Aceştia au fost surprinşi de către jandarmii montani din staţiunea prahoveană în timp ce dezmembrau structura metalică ce susţine conducta care alimentează cu apă localitatea. Autorii intenţionau să vândă suportul conductei la fier vechi.

Jandarmii montani din Buşteni au surprins, duminică după amiază, patru bărbaţi care tăiau, cu ajutorul unor bomfaiere, structura metalică care susţine conducta ce alimentează cu apă potabilă oraşul Buşteni, se arată într-un comunicat dat publicităţii luni de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Potrivit sursei citate, cei patru bărbaţi au vârste cuprinse între 24 şi 35 de ani, iar doi dintre ei sunt din Buşteni, unul domiciliază în oraşul Azuga, iar cel de-al patrulea este din comuna Moroeni, judeţul Dâmboviţa. Până la surprinderea hoţilor în flagrant, indivizii reuşiseră deja să taie aproximativ 600 de kilograme din suportul care susţine conducta de apă şi intenţionau să vândă suportul la un centru de colectare a fierului vechi.

Cei patru sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.
Alimentarea cu apă a staţiunii nu a fost întreruptă.

În ultima perioadă, în judeţul Prahova, s-au înmulţit cazurile în care oamenii legii surprind persoane care fură obiecte metalice pentru a le vinde la fier vechi.
Săptămâna trecută doi angajaţi ai CFR au fost prinşi în timp ce încercau să comercializeze la un centru de colectare a fierului vechi 29 de saboţi care fac parte din sistemul de frânare al vagoanelor, iar în urmă cu câteva săptămâni mai mulţi bărbaţi au furat stâlpii de beton care susţineau viţa de vie ce aparţine mănăstirii din localitatea prahoveană Ceptura, i-au spart şi au scos din ei metalul pe care intenţionau să îl comercializeze către centrele de colectare a fierului vechi.

Actual

mercurUn tânăr de 17 ani, din comuna prahoveană Iordăcheanu, a fost prins sâmbătă, în timp ce încerca să vândă 1,2 kilograme de mercur în Oborul din Ploieşti, a anunţat, luni, Jandarmeria Prahova.
Tânărul cerea pe sticla cu mercur între 600 şi 1 500 de lei, în funcţie de potenţialii cumpărători.

Întrebat de către jandarmi de unde are mercurul pe care încerca să îl vândă, tânărul a spus că substanţa a fost adusă acasă de către tatăl său şi el a luat-o de acasă şi încerca să o vândă fără ştirea tatălui. Minorul a declarat că nu ştia că legea interzice comercializarea mercurului şi nici că acesta este o substanţă periculoasă.

Tânărul este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de deţinere de substanţe toxice fără drept, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Radu Dan.

Actual

curtea_de_apel_ploiestiJustiţia din România are, de la an la an, tot mai mult de lucru. Bilanţul Curţii de Apel Ploieşti, care are arondate tribunalele şi judecătoriile din judeţele Prahova, Buzău şi Dâmboviţa, arată că volumul total de activitate înregistrat de Curtea de Apel Ploieşti şi instanţele arondate acesteia se ridică, în anul 2010, la 157.826 de cauze, cu 1,05 % mai mult  faţă de anul 2009, când au fost înregistrate 156.176 de cauze.

În ceea ce priveşte volumul de activitate înregistrat de Curtea de Apel Ploieşti, în anul 2010 au fost înregistrate 9781 de cauze, faţă de 9253 de cauze înregistrate în anul 2009, în acest caz creşterea fiind de 5,70 % faţă de anul anterior.

Cea mai mare creştere s-a înregistrat în procesele comerciale şi penale. Astfel, în materie comercială, în anul 2010 s-au înregistrat 3319 de cauze, faţă de 2763 de cauze în anul 2009, înregistrându-se o creştere de 20,12% a volumului de activitate.

În materie penală, în anul 2010 s-au înregistrat 2090 de cauze, faţă de 1602 în anul 2009, creşterea volumului de activitate fiind de 30,46%.

În ceea ce priveşte litigiile de muncă şi asigurări sociale, s-a înregistrat un număr de 2651de cauze în anul 2010, faţă de 3204 de cauze în anul 2009, activitatea acestei secţii scăzând cu 20,86%.

Actual

catuse01Doi bărbaţi, angajaţi ai CFR, au fost surprinşi ieri în timp ce descărcau dintr-un autoturism 29 de saboţi utilizaţi la sistemele de frânare ale vagoanelor, pe care voiau să îi vândă ca fier vechi.

Cei doi lucrează la CFR de mai mult timp şi au găsit metoda „perfectă” de la face bani fără prea mult efort. Ei au sustras 29 de saboţi folosiţi la sistemele de frânare de la vagoanele CFR staţionate în gara CFR Triaj Brazi.

Jandarmii i-au prins pe cei doi în timp ce descărcau din portbagajul unui autoturism saboţii utilizaţi la sistemele de frânare ale vagoanelor, intenţionând să îi vândă la un centru de colectare a fierului vechi din cartierul Mitică Apostol.

Cei doi au fost predaţi poliţiştilor şi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de sustragere de componente ale căii ferate, de bunuri din vagoanele care sunt în compunerea unui tren aflat în circulaţie sau programat pentru circulaţie.

Actual

bataUn bărbat judecat în stare de libertate pentru evaziune fiscală cu produse petroliere, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat a fost arestat aseară, la solicitarea procurorilor DIICOT, care au cerut încarcerarea după ce inculpatul l-a ameninţat şi l-a bătut pe un martor din procesul privind evaziunea fiscală.

În primă fază, inculpatul l-a ameninţat pe martor chiar pe holurile Tribunalului Prahova, acolo unde se judecă procesul. Ulterior bărbatul l-a întâlnit pe martorul respectiv în Ploieşti şi l-a bătut cu o bâtă, în încercarea de a a-l determina astfel să-şi modifice mărturia care îl incrimina.

Actual

rafinaria_lukoilPloieştiul a fost poluat cu azot. S-a întâmplat săptămâna aceasta. Vestea vine după ce autorităţile au anunţat că săptămâna trecută, duminică, Ploieştiul a fost poluat cu benzen. Autorităţile locale caută, însă nu găsesc nici sursa poluării, nici vinovatul. Între timp, primarul Andrei Volosevici a venit cu o propunere: Consiliul Local să cumpere o staţie de monitorizare a calităţii aerului. Iar la nivelul primăriei să se formeze o comisie care să propună schimbarea legilor care nu îi pedepseşte pe cei care le dau românilor să respire tot felul de otrăvuri.

Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova a confirmat astăzi, public, faptul că la Ploieşti, în ultimele zile, s-au înregistrat unele depăşiri ale concentraţiei de azot din aer. Cu zâmbetul de faţă, şeful de la APMne-a asigurat că situaţia e sub control, că nu s-a atins pragul de alertă şi că noi, jurnaliştii, nu înţelegem că staţiile de monitorizare  a calităţii aerului amplasate la Ploieşti nu au rol de avertizare sau de alarmare a populaţiei.

Între timp, după patru zile de poluare, primarul Andrei Volosevici a constatat că situaţia cu poluarea e cât se poate de gravă şi a propus achiziţionarea de către Consiliul Local a unei staţii de monitorizare a calităţii aerului.

Dincolo de asta, cel mai important este că Volosevici a dispus constituirea unei comisii la nivelul Primăriei Ploieşti, comisie care ar urma să lucreze la unele modificări legislative în ceea ce priveşte poluarea.

Cât despre Garda de Mediu Prahova, aceasta încă mai caută autorii poluării cu benzen şi mai nou, cu azot, printre agenţii economici din Ploieşti şi din jur. Problema este însă că activitatea comisarilor de mediu are, de patru zile, acelaşi rezultat: nu se ştie sursa poluării.
Daciana ILIE

Actual

radu_opreaGrupul de firme fondat şi administrat de fostul prefect de Prahova, Radu Oprea, a inaugurat joi, în parcul Industrial Brazi, un incinerator ecologic care a costat aproape cinci milioane de euro.

Echipamentele au fost achiziţionate în leasing, iar investiţia este cu siguranţă una rentabilă, având în vedere că, la nivelul întregii ţări, nu sunt prea multe astfel de incineratoare, care să distrugă atât deşeuri medicale cât şi reziduuri industriale periculoase.

Capacitatea de ardere a incineratorului este de 4 000 de tone de deşeuri pe an.

Actual

tribunalul_prahova_8Sute de militari pensionaţi dau în judecată casele de pensii

Aproape 300 de pensionari militari, foşti angajaţi MAI şi MApN, au dat în judecată casele de pensii care, în luna decembrie, au emis decizii de recalculare a pensiilor, decizii în urma cărora militarii în rezervă au primit pensii cu mult mai mici. Alte câteva sute de militari în rezervă se pregătesc să introducă acţiuni în instanţă, din acelaşi motiv.

Astăzi, angajaţii Tribunalului Prahova care lucrează la registratură au înregistrat, timp de aproape trei ore, un număr de 289 de dosare ale pensionarilor militari care, nemulţumiţi de recalcularea şi reducerea pensiilor, au decis să dea în judecată statul.

Cele 289 de dosare aparţin unor foşti angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ai Ministerului Apărării Naţionale. Militarii pensionari dau în judecată individual casele de pensii care în luna decembrie au emis deciziile de recalculare. Ei vor fi reprezentaţi în instanţă de o casă de avocatură din Bucureşti.

Pensionarii cer revenirea la pensiile pe care le aveau înainte de recalculările făcute în decembrie anul trecut şi vor ca statul să plătească diferenţa dintre pensia iniţială şi cea redusă în urma recalculării.

Alte aproape 90 de dosare ale unor foşti angajaţi ai celor două ministere au fost depuse astăzi, însă acestea au fost returnate pentru că nu îndeplineau anumite condiţii. Una dintre problemele” din aceste dosare este aceea că reclamanţii nu au domiciliul în judeţul Prahova, iar în acest caz ei trebuie să introducă procesele pe rolul instanţelor care funcţionează în localitatea de domiciliu, a declarat maiorul (r) Cornel Ghinescu, lider al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în retragere şi în rezervă „Mihai Irimiea” Ploieşti.

Titularii dosarelor care astăzi au fost returnate le vor completa, astfel încât dosarele să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi înregistrate, după care le vor introduce pe rolul instanţelor.

Alte câteva sute de pensionari militari din Prahova, afiliaţi sindicatelor de la Ploieşti şi Câmpina, vor introduce pe rolul Tribunalului Prahova procese prin care vor contesta recalcularea pensiilor.
Daciana ILIE

Actual

virusTemutul virus AH1N1 a mai făcut o victimă în judeţul Prahova. Săptămâna trecută, un bărbat în vârstă de 65 de ani din Sinaia a murit într-o secţie de terapie intensivă al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Se pare că bărbatul doborât de gripă nu făcea parte din categoriile considerate vulnerabile în faţa acestui virus. El nu se mai prezentase la medicul de familie de câţiva ani.

Un număr de 14 prahoveni au fost diagnosticaţi, de la începutul anului şi până în prezent, cu gripă provocată fie de virusul AH1N1, fie de virusul B, a declarat astăzi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Cristian Vintilescu. Doi dintre pacienţi au murit.

Cel mai recent deces s-a înregistrat săptămâna trecută, în secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Victima este un bărbat în vârstă de 65 de ani din Sinaia, care a ajuns la spital în stare critică, fiind internat direct în secţia de terapie intensivă, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Interesant este faptul că bărbatul ucis de gripă nu figura în evidenţele medicale ca făcând parte din categoriile de risc, respectiv nu suferea de boli cronice. Medicul de familie pe listele căruia fusese înscris pacientul decedat a declarat autorităţilor că bărbatul nu mai venise la el la consult de ani de zile.

Luna trecută, în maternitatea din Ploieşti, s-a înregistrat primul cauzat de virusul AH1N1. Victima gripei a fost o femeie de 23 de ani, însărcinată în luna a şaptea. Femeia s-a prezentat la maternitate cu dificultăţi respiratorii, însă starea sa de sănătate s-a agravat brusc. În momentul în care femeia nu a mai putut respira decât cu ajutorul aparatelor, medicii i-au făcut operaţie cezariană, însă fătul a trăit doar o zi. Câteva zile mai târziu inima tinerei a încetat să mai bată.

Autorităţile locale spun că situaţia în ceea ce priveşte gripa nu este nici pe departe la fel de gravă ca cea de anul trecut. În perioada similară a lui 2010, 53 de prahoveni au fost diagnosticaţi cu gripa nouă, pentru şase dintre ei boala dovedindu-se a fi mortală.

Actual

rafinaria_lukoilRafinăria Petrotel Lukoil a primit astăzi o amendă contravenţională în cuantum de 50 000 de lei de la Garda de Mediu Prahova pe motiv că nu a luat măsurile pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi. Concret, Garda de Mediu acuză că duminică, la o zi de la începerea reviziei generale la Lukoil, angajaţii rafinăriei au dămfuit cu abur mai multe instalaţii, în urma cestei operaţiuni, degajându-se în atmosferă mirosuri pestilenţiale. Coincidenţă cât se poate de ciudată, tot duminică în Ploieşti s-a înregistrat o poluare masivă cu benzen. Cu toate acestea, Lukoil  nu este considerată vinovată pentru poluarea cu benzen, ci doar pentru emisii de hidrogen sulfurat.

Amendă simbolică

Ceea ce afirma ieri şeful Gărzii de Mediu Prahova, comisarul Ştefan Popescu, în  legătură cu amendarea rafinăriei Petrotel Lukoil a devenit astăzi oficial: Garda de Mediu Prahova a amendat contravenţional cu 50 000 de lei rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti, pe motiv că reprezentanţii rafinăriei nu au luat măsurile necesare pentru prevenirea emisiilor de hidrocarburi cu ocazia lucrărilor de revizie generală.

Concret, cei de la Lukoilnu sunt acuzaţi de poluare, ci doar de crearea unui disconfort olfactiv după ce în aer au fost emise hidrocarburi, respectiv hidrogen sulfurat. „Scăpările” de emisii au survenit duminică, după ce  rafinăria a intrat în revizie generală. Oficial, angajaţii au dămfuit cu abur unele instalaţii, iar în urma acestei operaţiuni s-au înregistrat emisii de hidrocarburi care au generat mirosuri greu de suportat.

Nimeni nu e vinovat pentru poluarea cu benzen

Ciudată coincidenţă, tot duminică şi tot la Ploieşti, în timp ce angajaţii de la Lukoil dămfuiau de zor echipamentele din incinta rafinăriei, în oraş se înregistrau valori extrem de mari la emisiile de benzen. Până acum, Lukoil nu este vinovată de poluarea cu benzen. Aşa arată automonitorizarea făcută de rafinărie. Şi este şi normal să arate aşa, din moment ce această automonitorizare nu prevede nicăieri benzenul printre indicatorii ţinuţi sub observaţie.

Între timp, Garda de mediu se preface că-şi face datoria: comisarii gărzii au controlat rafinăria Lukoil şi Linde gaz. Evident, nimeni nu e vinovat de poluare.
Şi e din ce în ce mai greu de crezut că sursa poluării cu benzen înregistrată duminică la Ploieşti va fi depistată.

Parlamentarii de Prahova, ciocu mic

Autorităţile par că aşteaptă ca subiectul să treacă, iar lumea să uite de poluare.
Între timp, parlamentarii de Prahova se bat în declaraţii politice pe teme care au doar o vagă legătură cu interesul real al cetăţeanului. Niciunul dintre senatorii şi deputaţii aleşi în judeţ nu a ieşit public să promită măcar că va încerca să schimbe legile care îi lasă pe diverşi întreprinzători să ne polueze. Despre un proiect de act normativ elaborat în acest sens, nici nu se pune problema. Se pare că oamenii ăştia nici acum nu s-au prins că pe mulţi dintre noi îi interesează infinit mai mult calitatea aerului pe care-l respiră copiii noştri, decât şpăgile pe care unii sau alţii le dau sau le iau prin vămi.
Daciana ILIE

Actual

voloseviciPrimarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a fost reales, astăzi, în funcţia de preşedinte al organizaţiei locale a PDL Ploieşti. 365 din cei 375 de delegaţi prezenţi la alegerile care au avut loc astăzi la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti au votat pentru realegerea primarului în funcţia de şef al organizaţiei municipale, opt delegaţi s-au abţinut de la vot şi doi au votat împotrivă.

În urma scrutinului de astăzi, deputatul Sever Voinescu şi consilierul local Gheorghe Sîrbu au fost aleşi prim-vicepreşedinţi. Secretarul general al PDL Ploieşti este directorul Regiei Autonome de Transport Public Ploieşti, Radu Popescu, iar secretari generali adjuncţi sunt Georgiana Şulţ şi Paula Drăguşin.

Printre cei zece vicepreşedinţi ai PDL Ploieşti se regăsesc numele mai multor consilieri locali, cum ar fi Adina Gheorghe, Daniel Puiu Neagu, Radu Mateescu, Marilena Stanciu, dar şi numele fostului director general al Conpet, Claudiu Coleşiu, şi al unui alt director în cadrul Conpet, Dorin Tudora, dar şi numele lui Dan Ioniţă, directorul Societăţii Comerciale Gospodăriri Urbane, fosta Administraţie a Domeniului Public şi Privat Ploieşti. Daciana ILIE

Joomla SEF URLs by Artio