Actual

Actual

pistolScandal cu ameninţări în comuna prahoveană Ariceştii Rahtivani. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din lucrători ai Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Cocorăştii Colţ şi S.A.E.S.P., fiind stabilit faptul că între o femeie care a reclamat telefonic incidentul şi un bărbat prezent a izbucnit un conflict verbal în urma unor neînţelegeri financiare.

Poliţiştii au stabilit că între cei doi avusese loc o înţelegere anterioară privind construirea gardului la un imobil pe care îl detine reclamanta.

Pe parcursul executării lucrării, între cei doi au avut loc unele neînţelegeri privind termenele de plată, dar şi calitatea lucrării, astfel că ieri, pe fondul nemulţumirii privind plata întregii sume de bani, D. Gabriel a mers la imobilul reclamantei şi a demontat cinci panouri de gard pe care le-au încărcat într-un autoturism.

Proprietara s-a împotrivit, D. Gabriel agresând-o atât pe ea, cât şi pe un cunoscut care venise în apărarea ei.

În plus, pentru că se temea de nişte muncitori cărora reclamanta le ceruse ajutorul, D. Gabriel a afirmat că are asupra lui o armă.

În urma verificărilor s-a stabilt că D. Gabriel avea pistolul asupra sa, însă nu a  încercat să-l folosească.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi lovire sau alte violenţe.

Actual

tigaraCu două zile în urmă, pe raza comunei Dumbrăveşti, a izbucnit un incendiu care se manifesta pe un deal din comună.

Poliţiştii, împreună cu localnicii şi a o autospecială a I.S.U. Slănic au reuşit stingerea focului, pagubele fiind limitate la o suprafaţă de 4 ha de păşune uscată.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat de M. Constantin, de 62 ani, din comuna Vărbilău, care a aruncat o ţigară aprinsă în pajiştea uscată, focul extinzându-se rapid.

Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere din culpă.

Actual

volanO patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina a fost sesizată despre faptul că pe o stradă din municipiu a avut loc un scandal.

La faţa locului a fost identificat B. Gheorghe, care condusese un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, şi care pătrunsese fără drept în curtea şi locuinţa unui cetăţean, lovindu-l pe acesta în zona feţei. Totodată, a distrus balustrada unui balconul al locuinţei respective.

Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, ulterior fiind condus la spital, unde a refuzat şi recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. El a fost internat într-o unitate medicală de psihiatrie din Câmpina.

Acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire  sau alte violenţe, violare de domiciliu, ameninţare, distrugere şi sfidarea organelor judiciare.

Actual

politist_bataieO patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Ploieşti a  observat pe str. Dragoş Vodă din Ploieşti, un autoturism înmatriculat în alt stat  în care se aflau doi bărbaţi cu comportament susupect.

În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit un bidon din plastic cu capacitate de cinci litri, în care se afla produs petrolier, un furtun şi un buşon de rezervor, ce aparţinea unui autoturism parcat în apropiere.

Din cercetările efectuate a rezultat că cei doi suspecţi sustrăgeau carburant auto dintr-un autoturism parcat pe aceeaşi stradă.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi.

Actual

cutitÎn ziua de 30 noiembrie, Poliţia Municipiului Ploieşti a fost organizat o acţiune pe linia prevenirii furturilor din buzunare şi genţi, şi a altor fapte antisociale comise pe mijloacele de transport în comun.

Acţiunea a fost executată în colaborare cu lucrători din cadrul I.J.J. Prahova, Poliţiei Locale Ploieşti şi R.A.T.P. Ploieşti.

Cu această ocazie, a fost depistat N. Sorin, de 38 ani, care avea asupra sa un cuţit tip briceag cu lama de 8 cm lungime şi intenţiona să urce într-un autobuz.

Suspectul a fost condus la sediul poliţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal al unei arme albe.

Sursa IPJ prahova

Actual

catuse01Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe C. Adrian, din Ploieşti, suspectat de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie comisă în ziua de  22.11.2011, în Ploieşti.

Suspectul a fost reţinut şi prezentat Judecătoriei Ploieşti care a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 20 zile pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Sursa: IPJ Prahova

Actual

POLITIA_ROMANACu ocazia zilei Naţionale a României, pentru merite deosebite obţinute în activitatea profesională, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor au fost avansaţi în gradul profesional înainte de împlinirea termenului trei ofiţeri de poliţie, iar prin Dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române au fost avansaţi în gradul profesional înainte de împlinirea termenului, patru agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Tot cu acest prilej, pentru rezultatele profesionale obţinute pe parcursul acestui an, alţi cincizeci de poliţişti prahoveni au primit scrisori de mulţumire din partea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţe Prahova, iar în două cazuri a fost luată măsura ridicării sancţiunilor aplicate anterior.

Actual

LSRS_China_-_1_Decembrie_2011_03_Reprezentanţii Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) au organizat evenimente în Filialele LSRS din diferite state ale lumii pentru a sărbători Ziua Naţională a României alături de colegi români şi internaţionali. Din Asia şi până în America, simbolurile naţionale româneşti au fost nelipsite din activităţile desfăşurate pentru a marca ziua de 1 Decembrie, departe de casă.

Asia sărbătoreşte România

De 1 Decembrie, Filialele Ligii Studenţilor Români din Străinătate din Asia: LSRS China, LSRS Japonia, LSRS Singapore şi LSRS Australia, s-au reunit pentru prima dată sub egida LSRS Asia, pentru a sărbători şi marca Ziua Naţională a României. În noaptea de 1 Decembrie, la ora 00.00, a început numărătoarea inversă pentru "24/h Asia sărbătoreşte România".

De la Canberra până la Tokyo, de la Tianjin până la Singapore şi de la Sydney până la Beijing, studenţi internaţionali, profesori universitari, prieteni, bucătari, şoferi de autobuz, oameni din metrou sau copii chinezi de grădiniţă au aflat că pentru România este o zi de sărbătoare.  Reprezentanţii LSRS au distribuit pliante, brăţări tricolore, steguleţe, bomboane, ciocolată şi au pregătit mese cu vin românesc, brânză de burduf şi nelipsitele pâine şi sare, reuşind pentru o zi să anuleze orice obstacole de timp şi de spaţiu, pentru a aduce sentimentul românesc pe tărâmul asiatic.

"A fost pentru noi o zi a unităţii. Ne-am simţit mândri şi împliniţi, iar reacţia celor de aici faţă de mesajul nostru a fost tulburătoare. Când am oferit o panglică tricoloră unui tânăr chinez şi l-am întrebat cum ar sărbători el România, mi-a răspuns, simplu, sincer, ţinând strâns panglica tricoloră <<cu mâna la inimă!>>.” a declarat Ema Stoian, coordonatoarea Filialei LSRS China, masterand în regie de film la Beijing Film Academy.


Studenţi români din Asia şi-au ales o oră în care au sărbătorit România, când au dăruit celor de lângă ei, prietenilor, străinilor, profesorilor, oamenilor de pe stradă, un simbol românesc, explicând prilejul pentru un asemenea gest: "Astăzi Asia sărbătoreşte România. La mulţi ani, România!". Momentele au fost surprinse în fotografii, care urmează să fie promovate online, prin intermediul reţelelor sociale.

"Cu toţii ne aflăm departe de casă, construindu-ne visul şi luptând pentru propriul nostru viitor. De multe ori însă, sentimentul este copleşitor, iar singura alinare rămâne gândul la cei dragi, la România, sperând ca orice străduinţă a noastră,  oricât de grea, să îşi primească în final recompensa, iar cei dragi să fie mândri de noi. Pentru o zi însă, am poposit împreună şi am privit înapoi la drumul pe care l-am parcurs, sărbătorindu-ne pe noi şi prin noi, sărbătorind România!" a declarat Ema Stoian.

De ce iubim România?

în Germania, Filiala LSRS organizează două petreceri cu specific românesc în München şi în Würzburg, pe 2 şi 3 Decembrie. De asemenea, reprezentanţii LSRS au postat pe blog-ul Filialei răspunsuri la întrebarea „De ce iubim România?”: http://germania.blogs.lsrs.ro/2011/12/01/de-ce-iubim-romania/.

Noaptea culturii româneşti

LSRS Norvegia, cu sprijinul Ambasadei României în Norvegia şi al Uniunii Studenţilor de la BI Norwegian Business School, a sărbătorit Ziua Naţională alături de studenţi români şi internaţionali în Norvegia, precum şi absolvenţi şi alţi români stabiliţi în Norvegia. Seara a debutat cu interpretarea imnului naţional de către Gabriel Bârjovanu, tenor la Opera Norvegiană, şi a continuat cu un film de prezentare a României. Cei prezenţi au participat apoi la un concurs cu întrebări despre România. Echipa câştigătoare a fost formată din patru studenţi spanioli. Evenimentul a continuat cu dansuri tradiţionale româneşti.

1 Decembrie la Bologna

Filiala LSRS Italia, UniROBologna, Frăţia şi Modern Media Pro, sub Patronajul Consulatului General al României la Bologna au sărbătorit Ziua Naţională a României la Centro Interculturale Zonarelli. Programul a inclus dansuri și muzică populară, o expoziție de pictură, degustări de produse tradiţionale româneşti şi o tombolă cu premii.

Două zile de sărbătoare în Belgia

Cu sprijinul Ambasadei României, Filiala LSRS din Belgia a organizat o petrecere cu specific românesc pentru studenţii din Louvain, urmând ca pe 5 decembrie să organizeze un concert la Conservator, eveniment realizat de asemenea cu sprijinul Ambasadei.

Reprezentanţi ai Filialelor LSRS din Austria, Canada, Elveţia, Olanda şi Turcia au participat la evenimentele organizate de Ambasadele României din ţările respective.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie non-guvernamentală echidistantă și apolitică, care oferă un cadru de dialog și de acţiune pentru studenţii și absolvenții români din țară și din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele întoarcerii lor acasă. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele educaționale, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea societăţii româneşti pe termen mediu și lung.

Principiile LSRS sunt valoarea, inițiativa, profesionalismul și solidaritatea. În egală măsură, LSRS susține valorile și principiile democratice fundamentale într-un mod transparent, responsabil și integru.

Actual

dacia-lodgyReprezentanţii producătorului de automobile Dacia, vor vinde noul model care va apărea pe piaţă, numit Lodgy, la un preţ de pornire de cel mult 10.000 de euro, mult mai puţin faţă de preţul altor automobile similare cum ar fi Renault Scenic, Citroen C4 Picasso sau Peugeot 5008, informează inautonews preluat de www.gandul.info .

Primele modele Dacia Lodgy se află deja pe linia de asamblare a fabricii Renault din Maroc şi, dacă programul stabilit iniţial va fi respectat, producţia va începe în această lună.

Pe lângă Dacia Lodgy MPV, cei de la Renault şi cei de la Dacia vor asambla pe aceeaşi platformă şi un nou vehicul utilitar. Renault a investit circa un miliard de euro în uzina din Tanger, Maroc, pentru a face din aceasta cea mai competitivă a grupului.

Maşini asamblate în Maroc vor fi mai ieftine ca cele din România sau din Turcia, iar salariile angajaţilor nu vor depăşi suma de 240 de euro pe lună.

Integral pe www.gandul.info

Actual

accidentO maşină a luat foc în municipiul Ploieşti, pe podul de la Gara de Sud. Poliţia informează că traficul este complet restricţionat la această oră. Revenim. Sursa IPJ Prahova

Actual

Robert_turcescu“Vîntu a fost un personaj extrem de civilizat ca patron, în relaţia cu mine, până undeva la începutul anului 2008.

După anul 2008, parerea mea e că a înnebunit brusc. Nu ştiu de la ce i s-a tras. De la dorinţa de a avea pe lângă bani şi influenţă, de a avea şi influenţă politică. Poate a avut niste datorii, nu vorbesc de bani aici. Dar cert este că a înnceput să dea cu toporul, ca un nebun care se ridică brusc de pe canapea, ia toporul şi te apuci să dai în televizor. Cam asta a făcut Vîntu cu propriul produs”, a declarat jurnalistul Robert Turcescu pentru www.paginademedia.ro , într-un interviu realizat de Petrişor Obae.

Joomla SEF URLs by Artio