Actual

Actual

penitenciar_muzeu_Ceas_25.11.2011_171_1În data de 25 noiembrie 2011 un grup de 11 persoane private de libertate, selecţionate în regim deschis din  Penitenciarului Ploieşti  a  efectuat  o  vizită  la   Muzeul  Ceasurilor Ploieşti,  judeţul Prahova.

Activitatea s-a desfăşurat în baza unui protocol încheiat între conducerea Muzeului Ceasurilor  Ploieşti  şi  Penitenciarul Ploieşti,  intitulat „O fereastră spre lume.

La  selecţia deţinuţilor ce au  participat la vizita  amintită, s-a analizat comportamentul  şi  modul în care participă la programele educative şi  astfel s-a  apreciat  că  aceasta  poate fi un mod de a recompensa eforturile pe care  le depun.

Tot  azi,  la clubul unităţii  a  avut loc  întâlnirea intitulată “Tinerii şi violenţa”  la  care  au participat  20 elevi  din  cadrul  Colegiului  Tehnic „Elie Radu” Ploieşti  şi  10 persoane private de libertate selecţionate  în regim semideschis,  discuţiile  având  caracter  interactiv,  fiind împărtăşite  reciproc experienţele fiecărui grup în ceea ce priveşte abordarea violenţei ca fenomen social.

penitenciar_muzeu_Ceas_25.11.2011_171_2De asemenea, pentru a marca Ziua Internaţionala Împotriva Violenţei Asupra Femeilor, personalul Serviciului de Educaţie şi Asistenţă Psihosocială a organizat şi iniţiat o dezbatere şi un concurs interactiv, pe această temă, la care au participat 70 persoane private de libertate selecţionate în regim semideschis.

Astfel de acţiuni reprezintă o parte din activitatea desfăşurată de Serviciul Educaţie şi Asistenţă Psihosocială  pentru  menţinerea  legăturii cu societatea, promovarea valorilor sociale şi dezvoltarea unui comportament moral pozitiv  în  rândul  persoanelor private de libertate.

Sursa: Departament comunicare Penitenciar Ploiești

Actual

accidentIPJ Prahova a comunicat, acum puţin timp, petrecerea a două evenimente rutiere grave în care au fost implicaţi pietoni. Un bărbat de aproximativ 40 de ani a fost accidentat, pe Bulevardul Republicii din Ploieşti. O maşină l-a lovit în momentul în care acesta traversa strada pe trecerea de pietoni. Tot acum puţin timp, o femeie a fost omorâtă tot în zona unei treceri de pietoni din Oraşul Breaza. Femeia accidentată mortal are vârsta de aproximativ 60 de ani.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

catuse01UPDATE 2: IPJ Prahova a transmis informația potrivit căreia bărbatul reținut pentru viol și incest a primit mandat de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE 1: Poliţiştii Sectiei Rurale nr. 9 Puchenii Mari s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat din localitate a întreţinut relaţii sexuale cu fiica sa, împotriva voinţei acesteia.

Cercetările efectuate au stabilit că în perioada martie - aprilie 2011, suspectul a întreţinut relaţii sexuale cu fiica lui în vârstă de 18 ani, împotriva voinţei acesteia, urmare acestui fapt aceasta rămânând însărcinată. În cursul lunii martie 2011, în timp ce se afla la domiciliu sub influenţa băuturilor alcoolice, suspectul a  profitat de faptul că în locuinţă se afla doar el şi fiica lui, şi a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta, împotriva voinţei sale.

Conform concluziilor medicol-legale, fata este însărcinată în luna a 7- a şi nu necesită îngrijiri medicale.

Bărbatul a fost reţinut aseară pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Actual

prostituate1În ultima săptămână, Poliţia Municipiului Ploieşti a desfăşurat mai multe acţiuni pentru stoparea fenomenului cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi care oferă spre vânzare diferite bunuri pe perioada staţionării autoturismelor la semafor.

Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor 5 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

- sancţiuni aplicate pentru cerşetorie, „parbrizari”şi prostituţie = 40

- sancţiuni comercianţi ambulanţi = 30

- căruţaşi sancţionaţi = 20

- total sancţiuni aplicate = 204, în valoare de 76.234 lei.

În acelaşi interval, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au organizat şi executat  5 acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, pentru combaterea neregulilor din domeniul circulaţiei rutiere, avându-se în vedere inclusiv vehiculelor cu tracţiune animală cu impact negativ asupra securităţii rutiere, care pot obstrucţiona  traficului auto şi pot constitui pericol pentru participanţii la trafic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 415 de sancţiuni contravenţionale, totodată fiind reţinute 38 de permise de conducere şi 10 certificate de înmatriculare auto.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

penitenciar_ploiestiConform unui comuniat de presă dat publicităţii de către Administraţia Penitenciarelor, începând cu data de  21 noiembrie 2011, în conformitate cu  Decizia directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nr. 227 din 21.11.2011, comisarul şef de penitenciare Ioan Bătinaş, şef serviciu (regim penitenciar)  la Penitenciarul Gherla,  va  îndeplinii  până la noi dispoziţii atribuţiile funcţiei  de  director al Penitenciarului Ploieşti.

Actual

ioan_niculae_astraIoan Niculae, cel mai bogat om din fotbalul românesc, este acuzat că ar fi finanţat ilegal campania prezidenţială a lui MIrcea Geoană. În acelaşi dosar este implicat şi preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea.

Din interceptările aflate la dosar, reiese că baronul local ar fi cerut un milion de euro, astfel încât, dacă ieşea preşedinte Geoană, să numească la ministerul Economiei şi Comerţului o persoană agreată de Ioan Niculae.

Sursa: www.antena3.ro

Foto: www.evz.ro

Actual

accidentUltima oră: Cu puţin timp în urmă a avut loc un accident de circulaţie pe Drumul Naţional 1B, în comuna Bucov. Evenimentul rutier s-a produs în aceași zonă unde, la începutul toamnei, a avut loc un alt accident grav care s-a soldat cu victime umane. Trei persoane sunt rănite, conform bilanţului provizoriu al evenimentului produs în urmă cu puţin timp prezentat de reprezentanţii IPJ Prahova.

Conform aceleiaşi surse, traficul rutier pe sensul de mers Albeşti-Ploieşti este restricţionat.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

dacia_citadineRevista germană Autobild publică informaţii şi imagini cu viitorul model Dacia, numit Citadine. Conform revistei auto, marca Dacia, prin lărgirea paletei de modele, atacă direct piaţa de maşini mici dominată de Volkswagen. „Dacia îi va face zile grele VW”, notează revista germană. Publicaţia notează că noul model va costa până în 6500 de euro, acesta împrumutând formula de design de la modelul Twingo, realizat de firma „mamă” Renault care produce Dacia.

Dacia intenţionează ca, până în anul 2017, să îşi înnoiască complet toată gama de modele.

Sursa: www.autobild.de

Foto: autobild.de

dacia_citadine_2

Actual

microbuzÎn această dimineaţă, în jurul orei şase, a avut loc un accident, în zona oraşului Boldeşti-Scăieni, pe DN1A.

Două persoane sunt rănite, după ce un microbuz de transport călători s-a răsturnat. Nu sunt probleme de trafic, circulându-se în ambele sensuri.

Sursa: IPJ Prahova

Actual

cutitÎn ziua de 23 noiembrie, în jurul orelor 21.45, Dispeceratul Secţiei 2 Poliţie Ploieşti a fost sesizat de către Spitalul Judeţean de Urgenţe cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat S. Petre care prezenta o plagă prin înjunghiere în regiunea lombară dreapta, despre care a afirmat că provine în urma unei agresiuni.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit din primele verificări că pacientul în vârstă de 37 ani, din Valea Călugărească, se deplasa ieri seară pe strada Aprodul Purice din Ploieşti, fiind însoţit de o prietenă.

La un moment dat s-au întâlnit cu fratele fetei, I. Georgian, care se afla în stare de ebrietate, şi care l-a lovit pe S. Petre cu pumnii în zona feţei şi l-a înjunghiat cu un cuţit în zona lombară.

Partea vătămată a refuzat să formuleze plângere penală împotriva celui care l-a agresat. Sursa: IPJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio