Actual

Actual

politia-echipaj-autoÎn ziua de 19.06.2012, poliţiştii Secţiei 4 Ploieşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către C. Ioan, cu privire la faptul că, în jurul orei 11.35, în timp ce conducea un autotren patru tineri i-au sustras din vagonul tractat mai multe cutii conţinînd şuruburi autofiletante .

În baza sesizării la faţa locului s-a deplasat echipa operativă. În urma cercetărilor efectuate de echipaje de siguranţă publică şi patrulare şi lucrători de Investigaţii Criminale, au fost depistaţi şi prinşi principalii suspecţi. Este vorba despre G. ANDREI de 14 ani, M. VIOREL de 12 ani, G. FLORIN de 17 ani şi C. IONUŢ de 13 ani, toţi din municipiul Ploieşti.

Aceştia au fost conduşi la sediul Secţiei 4 poliţie Ploieşti, unde au fost continuate cercetările, verificările şi investigaţiile din care a rezultat că autotrenulcircula cu viteză redusă, iar cei patru tineri au deschis uşile din spatele remorcii, iar din interior au sustras 18 cutii cu şuruburi autofiletante.

Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 600 lei.

Cercetările vor fi continuate de către lucrătorii Secţiei 4 Poliţie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Actual

furtÎn urma activităţilor desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor, la data de 19.06.2012 a fost dispusă şi confirmată de procuror începerea urmăririi penale faţă de D. Yordanov, cetăţean bulgar, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală cu consecinţe deosebit de grave.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în perioada iulie 2008 – mai 2009 bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Ploieşti, a efectuat tranzacţii comerciale în special cu produse petroliere, obtinând venituri pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea societăţii creând un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 3.780.855 lei reprezentând impozit pe profit şi T.V.A.-ul aferent.

De asemenea, din cercetări a mai rezultat că acesta a declarat fictiv sediul societăţii în scopul sustragerii de la verificările financiar contabile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Actual

caragiale_b1Vineri, 22 iunie vor avea loc mai multe manifestări la Ploieşti dedicate centenarului Caragiale. Iată programul manifestărilor:
10.00               Bustul ridicat in memoria lui I.L.Caragiale, situat in B-dul Independentei  
-          Alocutiune sustinuta de Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii “Nicolae Iorga”
-          Depuneri de flori la monument
Cu participarea fanfarei Consiliului Judetean Prahova

10.30 Colegiul National “I.L.Caragiale” - Evocarea personalitatii scriitorului
- Cuvant de intampinare: Primarul Municipiului Ploiesti, Inspectorul General Scolar, Directorul Colegiului si Anton Teodor, elev
- Inmanarea premiilor, oferite de catre reprezentantii Academiei Romane si cei ai Primariei Ploiesti elevilor olimpici, remarcati la olimpiadele nationale si internationale
Participa: reprezentantii Academiei Romane: acad. Ionel Haiduc – presedintele Academiei Romane, acad. Eugen Simion, presedintele sectiei de filologie si literatura, acad. Nicolae Breban, acad. Dan Berindei, acad. Alexandru Zub

11.00 Sala “Europa” a Consiliului Judetean Prahova
-          Lansarea volumelor de caricatura “Ion Luca Caragiale, un omagiu planetar”, autor Nicolae Ionita
Prezinta: Lucian Chisu, directorul Muzeului National al Literaturii Romane
Silviu Angelescu, directorul Institutului de Istoria Artei al Academei Romane
Cu participarea caricaturistului Stefan Popa Popa’s (Cetatean de Onoare al Ploiestiului) si a lui Tudor Octavian (jurnalist, scriitor, critic de arta)
-     Lansarea plicului si a stampilei omagiale “Caragiale, 100 de ani de la moarte”
Prezinta: Aurel Diaconu, presedintele Clubului Filatelic Ploiesti
-          “Caragiale si lumea romaneasca” - sesiunea omagiala a Academiei Romane, dedicata comemorarii a 100 de ani de la trecerea in nefiinta a lui I.L.Caragiale
- Cuvant de intampinare rostit de: Prefectul judetului Prahova, Presedintele Consiliului Judetean Prahova si Primarul Municipiului Ploiesti.
Alocutiuni sustinute de:
- acad. Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane
-   Mircea Ionescu Quintus, scriitor, presedinte al Consiliului Cetatenilor de Onoare
-  Acad. Dan Berindei
-  E.S. Monseniorul Ioan Robu, Membru de onoare al Academiei
-  Acad. Alexandru Zub
-  Acad. Nicolae Breban, Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti
-  Acad.. Aurel Ion Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din  Cluj
-  Acad. Eugen Simion, presedintele sectiei de filologie si literatura a Academiei Romane, Cetatean de Onoare al municipiului Ploiesti
-        Decernarea  premiilor si distinctiilor oferite de reprezentantii autoritatilor locale invitatilor la manifestare.
Actual

autostrada_bucuresti_ploiestiKilometrul Verde este un eveniment care se va desfășura pe data de 30 iunie 2012 pe viitoarea autostradă București-Ploiești.

Dacă sunteți din alte localităţi decât București sau Ploiești puteți veni cu mijloace de transport auto sau cu trenul.

Dacă alegeţi să veniţi cu autoturismul

Îndreptați-vă spre cel mai apropiat punct de plecare (București sau Ploiești).

Special pentru eveniment, la capetele autostrăzii vor fi amenajate parcări pentru autoturisme. Este bine să vă asigurați că veți ajunge acolo înainte de ora 9:00 pentru a nu fi incomodați de fluxul de bicicliști care vor  sosi din București, respectiv Ploiești.

Vă rugam să urmați întocmai indicațiile agenților de politie şi să parcați în așa fel încât să putem folosi eficient spațiul alocat.

Dimensiunea parcării va fi stabilita în funcție de numărul de mașini care se anunță că vor sosi la punctele de plecare.

De aceea este foarte important ca dumneavoastră sa  completați formularul de înscriere precizând faptul că veți sosi cu autoturismul.

Doar șoferul va bifa opțiunea “cu autoturismul”, dacă sunteți pasager vă rugăm bifați opțiunea “cu bicicleta”.

În parcare va fi permis accesul doar pentru mașinile care transporta biciclete.

Dacă alegeţi să veniţi cu trenul

Vă rugăm să respectați regulamentul CFR privind transportul bicicletelor cu trenul.

În cazul în care vom constata că din orașul dumneavoastră exista un număr mare de persoane care ar dori să se deplaseze cu trenul, vă vom pune în legătură pentru a forma un grup organizat.

Astfel, dacă toți participanții vor plăti în avans contravaloarea tarifului anunțat, CFR ar putea pune la dispoziția dumneavoastră un vagon dedicat transportului până în orașul pe care l-ați ales ca punct de destinație (București sau Ploiești).

De aceea este foarte important să vă înscrieți precizând că doriți să veniți cu trenul precum şi orașul de unde doriți să luați startul (de preferat, cel mai apropiat de orașul dumneavoastră).

Ora de sosire a trenului la destinație nu trebuie să depăşească ora 8:00 am. De la ora 8:30 voluntarii vor pleca şi nu vă vor mai putea conduce spre punctul de plecare de pe autostradă.

Vă rugăm să luați în considerare ora de plecare a trenului. Trebuie să ajungeți la timp la vagonul rezervat dumneavoastră. În caz contrar, contravaloarea călătoriei cu acest vagon special nu va putea fi returnată.

Dacă alegeţi să veniţi cu bicicleta

Dacă sunteți cu bicicleta puteți alege să veniți singur sau în grupuri mici de prieteni. Este obligatoriu ca pe timpul deplasării să respectați întocmai regulile de circulație pe drumurile publice.

CITEŞTE MAI MULT AICI

Actual

d-grecia-1287512975Europenii care şi-au rezervat vacanţe în Grecia sunt sfătuiţi să nu se bazeze exclusiv pe Cardul European de Asigurări de Sănătate, care, teoretic, ar trebui să le garanteze tuturor cetăţenilor europeni acces la îngrijire medicală în UE.
Însă, criza economică prin care trece Grecia a lăsat spitalele neaprovizionate, iar personalul medical a fost redus serios în ultimul timp. Doctorii obosiţi fac cu greu faţă numărului de pacienţi, iar consumabilele de primă necesitate lipsesc din multe spitale, scrie Daily Mail.
Publicaţia britanică se aşteaptă ca numeroşi turişti care vor sosi în Grecia în această vară să apeleze la clinicile private, unde vor plăti mii de euro pentru îngrijiri.
Actual

politistVacanţa de vară a început şi odată cu ea călătoriile de concediu devin din ce în ce mai numeroase, traseele turistice fiind practic asaltate de către automobilişti cu grade diferite de experienţă în conducere, dar cu aceeaşi dorinţă de relaxare şi bună dispoziţie.
De aceea, nu trebuie să uitaţi faptul că, pentru a conduce automobilul în siguranţă pe distanţe lungi, în timpul concediului, trebuie să luaţi în calcul următorii factori de risc:
- intensitatea crescută a traficului pe traseele turistice, în special spre litoral sau spre zonele montane;
- necunoaşterea particularităţilor unor asemenea trasee care sunt, de regulă, abordate în premieră sau după perioade de timp foarte lungi;
- tentaţia unor viteze ridicate generate de vizibilitate bună şi carosabil uscat;
- comportamentul rutier imprevizibil al copiilor care, fiind în vacanţă se deplasează din plin pe drumurile publice şi nu de putine ori, nesupravegheaţi de părinţi, îşi aleg neinspirat locurile de joacă, pe căile rutiere sau în imediata vecinătate a acestora;
- temperaturile ridicate ale acestei veri caniculare pot creea o sumedenie de probleme începând de la cunoscutul disconfort termic care poate induce conducătorului auto o stare de moleşeală, accentuând oboseala acumulată pe traseele lungi, până la probleme tehnice privind răcirea ineficientă a motorului sau, mult mai grav, pot favoriza explozia pneurilor ducând astfel la accidente grave;
- condiţiile meteorologice schimbătoare, manifestate prin ploi rapide şi torenţiale, furtuni, grindină, descărcări electrice, ruperi de arbori, acumularea pe carosabil a unor cantităţi mari de apă care pot favoriza fenomenul de acvaplanare,  fenomen deosebit de periculos prin pierderea controlului direcţiei la viteze ridicate şi prin riscul de accident;
- pericole cauzate de lucrările din zona părţii carosabile, deplasările animalelor în zonele rurale, defectiunile tehnice survenite la autovehiculele care nu au fost verificate şi pregătite corespunzător pentru asemenea deplasări, etc;
Iată de ce, conducătorii auto care se pregătesc să plece în călătoriile de concediu trebuie să ţină seama de câteva sfaturi dacă doresc să aibă parte de un concediu plăcut şi o călătorie lipsită de riscuri.
Sfaturile pot fi conctretizate în următoarele  măsuri de conduită preventivă:      - informarea atentă şi completă asupra traseului stabilit, folosind pentru aceasta buletinele info-trafic;
- planificarea judicioasă a călătoriei, etapizând traseul de aşa manieră încât să fie prevăzute pauze la fiecare 60-70 km, sau chiar mai puţin, în funcţie de experienţa în conducere şi starea psiho-fizică a conducătorului auto;
- verificarea tehnică amănunţitî şi pregătirea corespunzătoare a autovehiculului folosit, apelând pentru aceasta la o staţie de inspecţie tehnică şi respectiv la un atelier autorizat;
- adoptarea unei maniere de conducere preventivă, conducând cu prudenţă, fără a depăşi limitele legale de viteză, procedând la adaptarea permanentă a vitezei de deplasare la conditiile meteo-rutiere, de drum si trafic.
- evitarea fumatului la volan sau ascultarea unor fragmente muzicale la volum mare, deoarece acestea pot avea efecte nocive accelerând instaurarea stării de oboseală, ceea ce influenţează în mod direct capacitatea de concentrare şi de reacţie;
- atunci cand peisajul este deosebit de captivant, dar totodată traseul este periculos, nu ezitaţi să vă opriţi în afara părţii carosabile, pe cât posibil într-o parcare amenajată,
- daţi dovadă de înţelepciune şi politeţe rutieră pentru că aţi plecat în concediu şi nu la raliu, pentru ca intrând în “jocul” depăşirilor hazardate doar pentru a vă demonstra calităţile de pilot sau performanţele bolidului, nu face decât să ducă la accident.
Actual

politia_rutieraDirecția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române recomandă conducătorilor de autovehicule să-și planifice deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10 - 18.

Totodată, posesorii de permis de conducere cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) trebuie să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menționat.

Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceștia să fie protejați de razele directe ale soarelui. În cazul în care autovehiculul a fost staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță a unui autovehicul.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului și, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire și uzură al acestora și al racordurilor, precum și verificarea instalației de climatizare.

Adaptați viteza autovehiculelor la condițiile meteo-rutiere și păstrați o distanță suficientă față de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părții carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenței pneurilor și implicit în creșterea spațiului de frânare.
Actual

Canistre-20lMarţi 19 iunie a.c., un echipaj de jandrmerie din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti a depistat în jurul orelor 05.20 în zona de nord a oraşului, o persoană de sex bărbătesc (şofer RATP) care a sustras o cantitate de 30 litri motorină în timpul serviciului, din rezervorul mijlocului de transport în comun pe care-l conducea. De asemenea, produsul petrolier a fost transbordat din autobuz, în autoturismul proprietate personală. În urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea celui în cauză după cum urmează: M. N. de 40 ani din Ploieşti. În continuare, jandarmii au procedat la contactarea reprezentanţilor regiei de transport ocazie cu care s-a comunicat interdicţia angajaţilor de a introduce sau scoate carburanţi. Întreaga cantitate de produs petrolier a fost ridicată şi predată societăţii prejudiciate.

Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, riscând pedeapsa cu închisoarea de la 4-18 ani. Dosarul cu documentele întocmite va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiesti în termenul pentru continuarea cercetărilor.

Actual

ceresiadaTradiţionala caravană Ceresit se va desfăşura anul acesta sub denumirea „Ceresiada", în perioada 23 iunie – 15 septembrie. Caravana Ceresit este cel mai mare eveniment al pasionaţilor de meşterit din România, urmând sa poposeasca în 18 oraşe : Ploieşti, Focşani, Bacău, Iaşi, Suceava, Bistriţa Năsăud, Baia Mare, Oradea, Timişoara, Turda, Cluj Napoca, Târgu Mureş, Sibiu, Braşov, Piteşti, Craiova, Constanta şi Bucureşti.

Read more: Ploieşti, 23 iunie: Caravana Ceresit te aşteaptă cu premii
Actual

jandarmiUn echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploiești s-a sesizat cu privire la sustragerea unui gard din material plastic aparținând S.C. Apa Nova , situat pe str. Bărcăneşti, de către o persoană de sex bărbătesc în vârstă de aproximativ 35 ani pe care îl încărca într-o autoutilitară pe care o conducea.
Echipajul de jandarmi a procedat la interceptarea acestuia, stabilind că se numește: D.N.G. de 35 ani din comuna Filipeștii de Târg, județul Prahova.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate fiind restituit reprezentantului părții vătămate pe bază de proces verbal.
Celui în cauza i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat , riscând pedeapsa cu închisoarea de la 3-5 ani.
Dosarul cu documentele întocmite va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești în termenul pentru continuarea cercetărilor.
Actual

smurd_elicopterAşa cum v-am informat ieri, circulaţia pe DN 1 a fost blocată între Bucureşti şi Ploieşti, în localitatea Pucheni, din cauza unui accident rutier. O fetiţă de 10 ani care traversa drumul naţional a fost lovită de un autoturism. Şoferul este Valentin Luca, fost concurent la "Românii au talent". Valentin Luca conducea un Opel Astra şi nu mergea cu viteză atunci când copilul a traversat neregulamentar. În urma evenimentului rutier, traficul a fost blocat, victima fiind preluată, în stare gravă, de un elicopter SMURD.

Integral, pe CANCAN.RO
Joomla SEF URLs by Artio