Actual

Actual

cod_galben_de_caniculaÎn intervalul 20 - 22 iunie, vremea calduroasă va persista în toată ţara. Toată ţara este sub cod galben de caniculă, anunţă INMH.
În cursul după-amiezelor va fi caniculă, frecvent se vor înregistra temperaturi maxime de 35...36 de grade, iar vineri valorile termice vor atinge local 37 de grade în sud şi sud-est.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse.

INMH adaugă că sâmbătă, 23 iunie, canicula va persista în sudul extrem, iar instabilitatea atmosferică se va accentua în majoritatea zonelor.
Actual

jandarmiJandarmii din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab” Ploieşti au fost prezenţi la acest sfârşit de săptămână în zone aglomerate din judeţul Prahova, precum şi în zone cu potenţial criminogen ridicat din municipiul Ploieşti, unde au executat misiuni de menţinere a ordinii publice şi au intervenit pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetăţeni. Jandarmii au acţionat atât în patrule independente cât şi în sistem mixt poliţist - jandarm. 

Au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea unor norme sociale, a ordinii şi liniştii publice, al căror cuantum s-a ridicat la suma de 10950 lei. Majoritatea sancţiunilor au vizat în mod deosebit „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, şi „tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote ori prin strigăte sau larmă ”.

Totodată, jandarmii au depistat în zona Oborului Ploieşti o persoană de 35 ani din comuna Râfov judeţul Prahova, care oferea spre vânzare trecătorilor care tranzitau zona, un telefon mobil contrafăcut, prezentându-l ca fiind produs de origine. Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută şi sancţionată de art.90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84 din 15.04.1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.  Dosarul cu documentele întocmite urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Actual

apa_robinet_1Miercuri, 20 iunie, APA NOVA Ploiești va întrerupe alimentarea cu apă potabilă, între orele 09.00 a€“ 11.00, pe străzile: Lăpuşna (Bl. 31 G, H, I, P, N, S, T și 12 B) și B-dul. Republicii (Bl. 31 A1, A2, B1, B2), în cadrul operațiunii de cuplare a noii conducte de apa de pe strada Lăpuşna, la rețeaua de distribuție a apei potabile din zonă.
Pe perioada întreruperii, APA NOVA Ploiești va pune la dispoziția clienților săi cisterne mobile cu apă potabilă. Eventualele reclamații și solicitări de informații suplimentare se pot face 24 de ore din 24 la Centrul de apel al APA NOVA Ploiești, la numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din rețeaua Romtelecom, iar din alte rețele de telefonie fixă sau mobilă la numărul 0244 407630 (apel taxabil).
Actual

hoti_apartament1Poliţiştii din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare  au  prins în flagrant trei tineri din Ploieşti, suspectaţi că au comis succesiv două furturi din locuinţa aceleiaşi persoane
La data de 16.06.2012, în jurul orei 1.10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti i-au prins în flagrant pe str. Buştenari pe R. Vasile, de 17 ani, Ş. Ciprian, de 18 ani şi S. Marian, de 15 ani, toţi din Ploieşti, care au sustras dintr-o anexă a unei locuinţe, mai multe scule, unelte electrice şi componente exterioare auto, fiind creat un prejudiciu în valoare de 1.500 lei.
Tinerii au fost conduşi la sediul Secţiei nr. 4 Poliţie Ploieşti, unde au fost extinse cercetările privind stabilirea întregii activităţi infracţionale, situaţie în care s-a stabilit faptul că R. Vasile, împreună cu vărul său R. Ion, de 19 ani, din Ploieşti, sunt principalii suspecţi ai furtului unor bunuri în valoare de 1.000 de lei, infracţiune comisă în aceleaşi condiţii şi de la aceeaşi parte vătămată.
În urma cercetărilor au fost recuperate integral toate bunurile sustrase şi restituite părţii vătămate.
În aceste condiţii a fost începută urmărirea penală faţă de R. Vasile, Ş. Ciprian şi R. Ion pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Actual

catuse01Poliţiştii  Secţiei 3 Ploieşti au depistat în flagrant doi bărbaţi care sustrăgeau combustibil dintr-un autoturism parcat pe strada Anotimpului din municipiu.
În imediata apropiere a celor doi a fost găsit un autoturism în care se afla soţia unuia dintre suspecţi.
Cele trei persoane au fost conduse la sediul Secţiei 3 Poliţie pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că unul dintre suspecţi, F. George a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere, iar împreună cu celălalt suspect au sustras combustibil din rezervorul unui autoturism parcat pe strada respectivă.
Cu ocazia verificării autoturismului folosit de suspecţi,  au fost găsite mai două plăcuţe cu număr de înmatriculare din alt stat, trei cuţite, o foarfecă şi un cleşte.
Totodată, a mai fost găsit un portofel ce conţine documente de identitate ale unor alte persoane, despre care F. George a declarat că le-a găsit.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi furt calificat, cercetările fiind continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.
Actual

politia-echipaj-autoPoliţiştii Secţiei Rurale nr. 5 Ceptura au fost sesizaţi de catre reprezentantul unei societăţi comerciale din localitatea Gura Vadului, despre faptul că autori necunoscuţi au sustras în perioada 26.05.2012 – 31.05.2012, dintr-o magazie a societăţii substanţe pentru stropitul viţei de vie, în valoare de aproximativ 9.000 lei.

În urma cercetărilor întreprinse, poliţiştii au depistat patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani, fiind stabilit faptul că substanţele sustrase au fost vândute de aceştia la diverse persoane de pe raza comunei.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Ceptura, cu suspecţii în stare de libertate.

Actual

 insorit Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Prahova, a emis o serie de recomandări către populaţie, pentru prevenirea problemelor de sănătate cauzate de temperaturile extrem de mari din aceste zile.

-         Evitaţi expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18.

-         Consumaţi, în aceste zile, mai multă apă decât de obicei şi păstraţi o alimentaţie uşoară, bazată pe fructe şi legume.

-         Reţineţi: un pahar de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

-         Evitaţi consumul de alcool de orice fel deoarece favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de adaptare a organismului la temperaturile ridicate.

-         Evitaţi băuturile care conţin multă cofeină şi răcoritoarele carbogazoase deoarece acestea sunt diuretice.

-         Aparatul de aer condiţionat trebuie potrivit la o temperatură cu doar cinci grade mai mică decât cea a mediului exterior.

-         Folosiţi haine adecvate: lejere, din fibre naturale şi de culori deschise şi mai ales acoperiţi-vă capul atunci când sunteţi nevoiţi să mergeţi prin locuri însorite.

-         Evitaţi să faceţi sport sau grădinărit în orele de căldură maximă.

Supravegheaţi cu atenţie bătrânii, persoanele cu dizabilităţi şi copiii atunci când sunt nevoiţi să se expună la soare. Păstraţi permanent contactul cu rudele, vecinii, cunoştinţele în vârstă, pentru a putea interveni imediat în cazul unor probleme de sănătate din cauza căldurii.
Actual

insoritAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo potrivit căreia de marţi până vineri, vremea va fi călduroasă în toată ţara, în unele zone vor fi temperaturi de 35-36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi uşor pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş. Prahova se încadrează în zona critică, temperaturile oscilând, de luni până vineri, între 33 şi 35 de grade, în timpul zilei.
Actual

politia_nu_trecetiÎn timpul mitingului aviatic de la Bănești, un avion de mici dimensiuni pilotat de un pilot din Bacău s-a prăbușit. Pilotul a decedat. Se pare că avionul a luat foc după ce a atins niște fire de înaltă tensiune. Pentru moment ancheta este desfășurată de Poliția Transporturi Feroviare. Vom reveni cu amănunte.
Actual

politia-echipaj-autoÎn ziua de 14.06.2012, agenţi de poliţie rutieră din cadrul Politiei Mizil, în timp ce executau serviciul de supraveghere si control al traficului rutier pe D.N.1B-E577, la Km. 44+00m., au oprit pentru control un autoturism condus de C. BOGDAN.

Din verificări a rezultat că acesta figurează cu permisul de conducere reţinut pentru accident de circulatie soldat cu victime, comis la data de 17.04.2012.

Conducătorului auto i s-a intocmit dosar penal

Joomla SEF URLs by Artio