Actual

Actual

pedofil_frumuzachePloieşteanul Marius Frumuzache, violatorul pedofil care a îngrozit un oraş întreg, a fost adus, astăzi, în cătuşe, la Tribunalul Prahova, pentru un nou termen în judecarea procesului său.

Apărător din oficiu

Acuzat de viol şi tentativă de viol, Frumuzache nu a catadicsit să îşi angajeze un apărător, după ce, la finalul termenului trecut, fostul avocat a renunţat să îl mai reprezinte. Astăzi, Frumuzache a fost asistat de un avocat angajat din oficiu de către stat.

Instanţa a refuzat cererea inculpatului de amânare a judecării pe fond pentru un nou termen, argumentând că inculpatul a avut suficient timp pentru angajarea unui apărător. De asemenea, instanţa a amintit faptul că Frumuzache a avut un termen clar prescris în ultima încheiere de şedinţă în sensul rezolvării problemei apărării.

Frumuzache a cerut să rămână în arest, refuzând internarea într-un spital de boli psihice

Instanţa a hotărât audierea martorilor, a părţilor vătămate şi a inculpatului în secret, auditoriul fiind invitat să părăsească sala de şedinţe până la citirea pronunţărilor, când şedinţa a redevenit publică.

Avocatul lui Frumuzache a cerut instanţei aprobarea unei decizii în sensul internării clientului său într-un spital de boli psihice, în contradicţie chiar cu inculpatul care a rugat instanţa ca, până la viitorul termen de judecată, să rămână în arest.

Noul termen de judecată aprobat de instanţă este 16 noiembrie.

IPad-ul criminal şi jandarmii zeloşi

Şedinţa de judecată a început tensionat, după ce reprezentanţii Jandarmeriei şi-au îndreptat furia asupra IPad-ului unui jurnalist.

Oamenii legi au vrut să îl dea afară din şedinţă pe jurnalistul Bogdan Stoica de la portalul ph-online.ro, bulucindu-se asupra acestuia.

Jurnalistul care îşi lua notiţe în timpul discuţiilor pe aparatul sus-amintit a fost bănuit de către jandarmii zeloşi că filmează ilegal în sala de judecată.

Conflictul a fost aplanat de către preşedintele de şedinţă care, după ce a ascultat argumentaţia jurnalistului, a calmat spiritele, permiţându-i acestuia să îşi continue activitatea care nu implica înregistrări audio sau video.

Instanţa a judecat corect, iar jandarmii au descoperit, astfel, un aparat revoluţionar - IPad-ul.

Sursa foto: www.telegrafuldeprahova.ro

Actual

Comunicat_talharieÎn această dimineaţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a fost sesizat prin intermediul numărului unic de urgenţă „112” cu privire la faptul că un bărbat din Ploieşti a fost agresat la ieşirea din locuinţa sa de către o persoană necunoscută.

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că în timp ce încerca să se urce într-un taxi parcat în faţa locuinţei sale, partea vătămată a fost agresată de un bărbat necunoscut, care a încercat să-l deposedeze de geanta pe care o ţinea în mână, ameninţându-l cu un cuţit.

În apărarea persoanei vătămate a intervenit şi concubina lui, dar suspectul a continuat să-l lovească cu picioarele pe bărbat, reuşind să-i ia geanta, după care a fugit. În timpul incidentului, femeia a fost atinsă cu cuţitul în zona feţei, suferind leziuni uşoare. Un echipaj al ambulanţei, sosit la faţa locului, a acordat îngrijiri medicale celor doi, fără a fi necesară transportarea lor la spital.

Partea vătămată a declarat că în geanta sustrasă se afla suma de peste 100.000 lei, în lei şi valută.

Persoanele care pot oferi indicii care să ajute la identificarea şi depistarea suspectului

sunt rugate să contacteze de îndată cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă „112”.

În urma cercetărilor efectuate, a fost realizat portretul robot al suspectului.

Semnalmentele sunt următoarele:

-         tânăr, aproximativ 25 - 30 ani ;

-         constituţie astenică, înălţime de aproximativ 1,75-1,80 m.;

-         faţă ovală;

pe cap purta o şapcă şi era îmbrăcat sport, cu o geacă şi un tricou.
Actual

mihai_1_de_romania„Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.

Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare.

România a evoluat mult în ultimele două decenii.

Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.

Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.

Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.

Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Naţională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românească.

Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.

România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.

Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.

Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.

Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,

Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!

Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.

În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.

Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.

Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi. Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi.

Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.

Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.

Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!"

Actual

regele_Mihai_1Marţi, Regele Mihai I de România susţine un discurs în Parlamentul României, primul după mai bine de 60 de ani. Discursul regelui este unul istoric, ca majoritatea ocaziilor în care fostul suveran s-a aflat în aceeaşi sală cu membrii Legislativului.

Mai întâi ca rege-copil, stârnind vâlvă în presa internaţională. Mai pe urmă, ca rege adult fără de putere, aflat în trista situaţie de a valida prin prezenţa sa nişte alegeri trucate de comunişti. În anii recenţi, păstrându-şi cuvintele pentru el din cauza huiduielilor.

Gandul.info publică astăzi istoricul prezenţei în Parlament a regelui Mihai din articolele presei internaţionale ale vremii.

20 iulie 1927: Prima dată în Parlament / Principesa Elena: „Aminteşte-ţi că eşti rege şi fiu de regi”

"Când guvernanta englezoaică a micului Mihai a alergat să-l trezească şi să-i dea vestea că regele (n.r. Ferdinand I) a murit şi i s-a adresat cu „Maiestatea Voastră”, ochii lui mari şi serioşi s-au umplut de o uimire vagă. Trei zile mai târziu, Mihai încerca încă să-şi dea seama ce înseamnă noul titlu. „Mi s-a schimbat numele? De ce îmi spuneţi Maiestate?”. Zâmbind, guvernanta i-a explicat încă o dată natura celor întâmplate. Mihai era încă neîncrezător. „Mă vor lăsa să mă joc ca şi până acum, nu-i aşa?”, se spune că ar fi zis el". Aşa descria revista Time, în numărul din august 1927, momentul în care Mihai I a aflat, la cinci ani, că a devenit rege al României.

Articolul întreg din Time Luni, 1 august, 1927:

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,730805-2,00.html

regele-mihai1Pe 20 iulie, la ora 2:15 dimineaţa, Ferdinand I a murit în braţele soţiei sale, Regina Maria. În după amiaza aceleiaşi zile, Mihai I a urcat pentru prima dată la tribuna Parlamentului, moment descris tot de Time.

"Deputaţii şi senatorii aplaudau cu putere. Principesa Elena, care are unele probleme de vedere, şi-a condus fiul cu grijă până la baza Tribunei Regale. Înainte să urce cele 15 trepte spre putere, pe care trebuia să le străbată de unul singur, Mihai a ezitat şi a părut pe punctul de a izbucni în lacrimi. „Aminteşte-ţi că eşti rege şi fiu de regi”, i-a spus fermă principesa Elena. Şi, după ce i-au fost amintite astfel îndatoririle, Mihai I a urcat la Tribună", mai scria revista Time în urmă cu 84 de ani, când i-a dedicat coperta micului rege în pantaloni scurţi. La fel au făcut-o şi alte publicaţii internaţionale.

A urmat apoi momentul în care şi-au depus jurământul de credinţă componenţii Regenţei care urma să conducă România până la majoratul lui Mihai I: principele Nicolae, patriarhul Miron Cristea şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie George Buzdugan, numiţi de jurnaliştii străini "marionetele dictatorului Brătianu".

Ziarul Time, 1946: „În România tocmai s-au desfăşurat cele mai corupte şi grav manipulate alegeri din Balcani”

După numai trei ani, în 1930, Regenţa demisionează, Carol al II-lea se întoarce în ţară şi este proclamat rege de Parlament. Pe 5 septembrie 1940, Carol al II-ea reduce prerogativele regale şi îl învesteşte pe generalul Ion Antonescu cu puteri depline pentru conducerea statului român. Pe 6 septembrie, Mihai I depune jurământul ca rege al României. Ultima dată, vorbeşte în Parlamentul României, constituit în urma alegerilor fraudate de comunişti de pe 19 noiembrie, pe 1 decembrie 1946.

Despre alegerile truncate de atunci scrie tot Time, citând un comentariu cinic al lui Andrei Vâşinski, vicecomisarul sovietic pentru Afaceri Externe:

"'În nişte alegeri libere, comuniştii ar obţine 40%. Cu cea mai mică presiune, procentul ar ajunge la 90%''. Însă presiunea poate fi numită oricum însă numai mică nu. Alegerile au fost cele mai corupte şi grav manipulate din Balcanii după război", scria la acea vreme corespondentul Time Simon Bourgin, citat de gândul.info

Potrivit lui Ioan Luca Vlad, avocatul familiei regale, regele a cerut la acea vreme sprijinul aliaţilor occidentali, semnalându-le faptul că alegerile au fost fraudate. "Moment în care occidentalii ne-au abandonat, iar el a fost obligat, prin constituţia de la 1923 să deschidă lucrările Parlamentului. A fost un discurs rece", a declarat Ioan Luca Vlad pentru gândul.info.

Articolul integral din Time, luni, 2 decembrie 1946:

http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,887259,00.html

Sursa: gandul.info

Actual

catuse01O patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat sustrăgea bunuri din interiorul unui imobil amplasat pe strada Popa Farcaş.

La vederea poliţiştilor, suspectul a încercat să-şi asigure scăparea fugind de la locul faptei, însă a fost prins imediat şi imobilizat.

El este I. Ştefan din Ploieşti, cercetările relevând faptul că înainte de prinderea lui, aruncase în curtea unui imobil două sacoşe conţinând bunuri sustrase din locuinţa respectivă.

Tot din verificări, a mai rezultat faptul că bărbatul este suspectat şi pentru  un alt furt, săvârşit în acelaşi imobil la data de 18.10.2001.

Bunurile sustrase au fost recuperate integral şi predate părţii vătămate, suspectul fiind reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

El urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Actual

Movie_CameraFundaţia Soros România, în parteneriat cu TVR, lansează concursul de film de scurt-metraj Open Society Shorts. Competiţia se adresează în primul rând studenţilor de la facultăţi de profil din România (regie-film, media, jurnalism etc.), dar şi autorilor amatori pasionaţi de filmul digital.

Sunt acceptate în competiţie filme documentare, de ficţiune, de animaţie, filme experimentale sau de artă de până în 20 minute. Filmele trebuie să surprindă porţiuni din România actuală, cu un focus pe problematici de interes larg pentru societate.

Cu titlu de exemplu, pot fi abordate tematici ce ţin de drepturile omului, minorităţi, mediu, sănătate, politicul în general, fenomene sociale contemporane ca migraţia etc. Sunt admise doar filmele realizate în 2010 şi după.


Competiţia are 2 secţiuni:

  1. student - producţii ale studenţilor la facultăţi de profil
  2. emerging - producţii independente ale autorilor români amatori interesaţi de producţia de film
Premii

Student: cel mai bun film - 500 USD brut
Emerging: cel mai bun film - 500 USD brut
Premiul Open Society Shorts 2011 - cel mai bun film al competiţiei - 500 USD brut

CONDIŢII DE PARTICIPARE

Un autor poate înscrie în competiţie maxim 2 filme.

Nu se percepe nici o taxă de înscriere a filmului în competiţie.

Filmele trebuie trimise pe dvd (preferabil în format Quicktime sau DVD), pe adresa Str. Caderea Bastiliei, nr. 33, sector 1, 010613, Bucureşti cu menţiunea ”pentru competiţia Open Society Shorts”, secţiunea (STUDENT sau EMERGING).

Deadline: Autorii pot depune filmele până la data de 20 noiembrie 2011 (inclusiv).

Juriul va fi format din profesionişti din domeniu. Componenţa juriului va fi anunţată după expirarea deadline-ului pentru aplicaţii.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.soros.ro.


Actual

realitatea_tvDuminică, 23 octombrie, Realitatea TV a intrat sub controlul complet al acţionarului majoritar, Elan Schwartzenberg. Începând cu ora 18.00, emisia postului a fost preluată de noul studio unde activează echipa controlată de Schwartzenberg.

Evz.ro scrie că emisia Realitatea a fost preluată într-un mod „ostil”, echipa manageriată de Sebastian Ghiţă neanticipând această mişcare, astfel că, în acest moment, nu mai transmite deloc, nici pe noua frecvenţă, nici sub noua siglă, RTV.

Contactat de EVZ, Sebastian Ghiță declară, însă, că se aștepta la această mișcare și că nu poate oferi, momentan, amănunte, căci încearcă să remedieze situația, din punct de vedere tehnic.

Echipa redacțională a lui Elan Schwartzenberg este condusă de Sergiu Toader (fostul manager al Realitatea TV din epoca Vântu – a apărut şi în celebrele stenograme din perioada alegerilor prezidenţiale).

Transmisia nu se mai face de la sediul din Casa Presei, ci din clădirea Willbrook, unde echipa lui Schwartzenberg a amenajat noile studiouri.

Vechiul sediu (Casa Presei) este închiriat de firma controlată de Ghiţă, iar echipamentele şi licenţa de emisie Realitatea TV sunt pe numele lui Schwartzenberg

Sebastian Ghiţă lansează RTV

Sebastian Ghiţă este pregătit să deschidă propria televiziune de ştiri, RTV. Site-ul televiziunii, www.rtv.net, este deja operaţional, la fel ca şi frecvenţa, prin satelitul Eastern Space Systems.

Paginademedia.ro a publicat azi, în premieră, decizia Corinei Drăgotescu şi a lui Cătălin Striblea de a rămâne în echipa RTV, alături de Sebastian Ghiţă. Chiar duminică seara, cei doi au emisiune la RTV.

Împărţirea angajaţilor între Elan Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă nu se limitează doar la studiouri şi licenţa de emisie, ci şi la divizia online. Majoritatea angajaţilor care participau la producţia site-urilor realitatea.net şi-au dat demisia, alegând să treacă de partea echipei lui Sebastian Ghiţă, la portalul www.rtv.net

Surse: evz.ro, paginademedia.ro

Actual

catuse01Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Ploieşti au descins la mai multe adrese de pe raza municipiului Ploieşti, ocazie cu care au fost depistaţi C. Robert şi D. Niculae, ambii în vârstă de 15 ani, din Ploieşti, suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe pe raza municipiului Ploieşti, în perioada August – Septembrie 2011.

În sarcina acestora a fost probată comiterea a patru furturi din locuinţe comise şi pe raza localităţilor Vălenii de Munte şi Câmpina.

Cei doi minori au fost prezentaţi Serviciului de Medicină Legală Prahova, în urma expertizei neuropsihiatrice, specialiştii acestei instituţii concluzionând că la data comiterii faptelor cei doi aveau discernământ.

Faţă de minorul D. Niculae a fost luată măsura reţinerii şi a fost prezentat Judecătoriei Ploieşti, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile.

În ceea ce-l priveşte pe C. Robert, acesta a fost preluat de către o escortă din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, întrucât este suspectat de săvârşirea mai multor furturi din locuinţe pe raza capitalei.

Cercetările vor fi continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale acelor doi suspecţi.

Actual

Certificat-de-inmatriculareÎn urma probatoriului administrat de către poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi de Autovehicule a fost începută urmărirea penală faţă de  A. Stănică, de 38 ani, din comuna Telega.

Acesta s-a prezentat la ghişeul serviciului de profil  pentru a transcrie dreptul de proprietate al unui autoturism. Învinuitul a prezentat în acest sens certificatul de înmatriculare al autoturismului, care prezenta viza de inspecţie tehnică periodică falsă.Pentru fapta lui, A. Stănică este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiuniilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

În acelaşi dosar s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de alţi şase bărbaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. În sarcina lor a fost reţinut faptul că la sfârşitul anului 2010, de comun acord au apelat la diverse persoane în vederea falsificării inspecţiei tehnice periodice a autoturismului respectiv, fără ca acesta să fie examinat şi verificat conform legislaţiei de către specialiştii în domeniu .

Un caz similar este cel al lui M. Cosmin, care la data de 08.06.2011 a prezentat în vederea transcrierii dreptului de proprietate al unui autoturism un certificat de înmatriculare având viza de inspecţie tehnică periodică falsificată.

Şi lui i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Totodată, a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de C. Ion, de 56 ani din Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. După o înţelegere prealabilă, cei doi au obţinut inspecţia tehnică falsificată de la un bărbat din Mizil, pe care ulterior au pus-o la dispoziţia proprietarului inducându-l în eroare.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii compartimentului de profil în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a învinuiţilor.

Actual

caine-fara-stapanRoberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, împreună cu primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, au anunţat joi, 20 octombrie, demararea unei campanii de strângere de semnături cu privire la promovarea legii care reglementează situaţia animalelor fără stăpân.

De menţionat că proiectul propune instituirea obligativităţii castrării animalelor, dar şi construcţia unor adăposturi pentru animalele fără stăpân. Anastase crede că noua lege vizează responsabilizarea comunităţii locale pentru rezolvarea, în primul rând, a problemelor legate de situaţia acestora.

„Pentru această lege există o majoritate constituită transpartinic şi în interesul comunităţilor locale, dar, în acelaşi timp, prin anumite demersuri politice legate de spectacolul public, este blocată. Asociat cu acest demers politic din Parlament există şi un demers de comunicare eronat. În aceste condiţii, noi vom declanşa o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la această lege, a prevederilor cuprinse în această lege, care noi considerăm că sunt extrem de importante. (...) Putem să spunem că forma actuală a acestui proiect de lege este o formă bună, o formă care, pe de o parte, instituie obligativitatea castrării câinilor din rasa comună indiferent că se află pe domeniul public sau pe cel privat, instituie şi o serie de amenzi şi vorbeşte şi despre responsabilitatea comunităţii în a gestiona această problemă'', a declarat Roberta Anastase într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Actual

pistolIncidentul a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 09.00, pe raza oraşului Boldeşti Scăeni, unde a fost efectuată o percheziţie domiciliară la care au fost angrenate şi efective ale Serviciului pentru Intervenţii Rapide. În timp ce se aflau în curtea imobilului percheziţionat, arma aflată în dotarea unuia dintre luptării S.I.R. s-a descărcat accidental, proiectilul din cauciuc provocând poliţistului leziuni la nivelul piciorului drept.

Poliţistul a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, unde a rămas internat, având două falange ale piciorului drept fracturate.

La nivel Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a fost constituită o echipă de cercetare, care va efectua verificări în vederea stabilirii cu exacitate a împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Joomla SEF URLs by Artio