Actual

Actual

fraudaOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală faţă de un patron de firmă din Ploieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, acesta a vândut un autoturism aparţinând societăţii contra sumei de 33.000 euro, în evidenţa contabilă înregistrând venituri în sumă de doar 14.875 lei, în baza facturii fiscale emise.

Astfel s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente diferenţei nedeclarate organelor fiscale, respectiv 30.000 lei.

Actual

accidentÎn după amiaza zilei de ieri, 1 august, un pieton care a încercat să traverseze regulamentar strada Elena Doamna a fost lovit de un autoturism, vehicolul părăsind locul accidentului. Ghinionul şoferului neatent a fost ca victima să reţină numărul de înmatriculare al automobilului pe care acesta îl conducea.

Sebastian C., în vârstă de 21 ani, se angajase în traversarea străzii Elena Doamna din Ploieşti, pe trecerea pentru pietoni. În aceste împrejurări a fost surprins şi accidentat de un autoturism care circula în direcţia str. Traian – Bd. Republicii, conducătorul acestuia părăsind locul accidentului fără încuviinţarea Poliţiei.

În urma producerii accidentului, C. Sebastian a suferit vătămări corporale, poliţiştii stabilind la scurt timp identitatea conducătorului auto: B. Ion, domiciliat în Ploieşti, care în prezent este cercetat penal conform prevederilor legislaţiei rutiere.

Actual

piscinaÎn ziua de 30 iulie, ofiţeri ai Seriviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Prahova, inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova şi Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, au efectuat controale la două ştranduri din Mizil, respectiv Filipeştii de Pădure.
Cu această ocazie au fost găsite mai multe nereguli, motiv pentru uneia dintre societăţile controlate i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 8.000 lei, a fost confiscată suma de 170 de lei  şi s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de 3 luni. În cazul celei de-a doua societăţi, au fost confiscate şapte sticle cu whisky şi s-a dispus suspendarea activităţii pe o perioadă de o lună.

Totodată au fost recoltate probe de apă din bazinele aflate în exploatare în vederea efectării analizelor de laborator, fiind efectuate verificări în vederea stabilirii existenţei contractelor de muncă pentru persoanele încadrate .

Actual

euroLa data de 29 iulie, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un agent distribuitor o societata de distributie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În perioada martie – septembrie 2010, acesta şi-a însuşit din încasările societăţii suma de 10.925 lei şi a falsificat chitanţele înregistrate în contabilitate, trecând pe acestea o sumă mai mică decât cea încasată efectiv de la clienţi.Actual

facturaŞase patroni de firme din oraşul prahovean Mizil sunt cercetaţi penal pentru înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţilor pe care aceştia le administrează a unor facturi false.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au definitivat cercetările în dosarul penal în care aceştia sunt cercetaţi.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în perioada 2008-2010, pe baza unor facturi fiscale false privind diverse achiziţii de materiale de construcţii, cei şase administratori au înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, prejudiciul total fiind de 2.803.451 lei.

Totodată, cu ajutorul unui contabil, învinuiţii au întocmit evidenţe contabile duble, în vederea ascunderii obligaţiilor bugetare organului fiscal.

Toate persoanele implicate sunt cercetate în stare de libertate.

Actual

bani-euroNevoia de bani îi face pe români să devină inventivi, nu atât în muncă, cât în metode de a obţine, prin eforturi mici, marcate de acţiuni în afara legii, sume importante de bani. Un tânăr din Valea Călugărească a contactat un credit în luna aprilie 2010, folosind un carnet de muncă fals, o fişă fiscală inventată şi o adeverinţă de venit completată ilegal. Cu aceste acte, tânărul a păcălit funcţionarii bancari, a luat un credit de aproape 5000 de euro şi a dispărut cu banii.

După ce banca a remarcat neplata datoriei împărţită în rate lunare, funcţionarii au descoperit că actele în baza cărora prahoveanul a contractat creditul erau simple hârtii falsificate de acesta.

La sesizarea băncii, Poliţia a început ancheta, în momentul de faţă tânărul fiind urmărit penal  pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals .

Actual

violinLa sfârşitul lunii mai 2011 , s-a semnat parteneriatul între Societatea Română de Radiodifuziune şi Penitenciarul Târgşor. Obiectul acordului este participarea persoanelor private de libertate femei la realizarea proiectului „Ascultă cinci minute de muzică clasică”.

Proiectul a fost demarat de Societatea Română de Radiodifuziune, la 1 octombrie 2010, cu scopul de a aduce muzica clasică mai aproape de potenţialul ei public, într-un mod neconvenţional. Proiectul s-a desfăşurat în hypermarket-uri, mall-uri, muzee, autobuze, şcoli, iar din luna iunie 2011 se derulează la Penitenciarul Târgşor.

Activitatea constă în prezentarea spre audiere persoanelor private de libertate a unor fragmente de muzică clasică, de mai multe ori pe zi, timp de 5 minute.

Audierea fragmentelor de muzică clasică este însoţită de succinte referiri la viaţa şi opera autorului, iar persoanele private de libertate pot obţine prezentări detaliate, realizate de către educatori şi care se găsesc la Clubul din spaţiul de deţinere.

În cadrul acestui proiect, în data de 27 iulie 2011 Penitenciarul Târgşor a organizat concursul cu tema “Să cunoaştem autorul şi opera acestuia” la care au participat  8 persoane private de libertate, câştigătoarele primelor 3 locuri au fost premiate cu diplome de merit, vizite la masă cu familia ori suplimentarea drepturilor la vizită şi pachet.

Actual

spital_UrlatiMembrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au aprobat, cu unanimitate de voturi, transformarea centrelor de sănătate din localităţile Urlaţi şi Bălţeşti în unităţi sanitare multifuncţionale aflate în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Cele două centre de sănătate au fost închise la 1 aprilie 2011 în urma deciziei Guvernului.

În urma deciziei luate în cadrul Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă, vor începe demersurile pentru încheierea de contracte cu medicii care au lucrat în cele două spitale înainte de închiderea acestora.

De asemenea, în urma votului din consiliul de administraţie al judeţeanului, vor fi făcute demersuri pentru obţinerea autorizaţiilor necesare deschiderii celor două centre sanitare multifuncţionale.

Data la care vor fi deschise cele două centre va fi stabilită în funcţie de obţinerea avizelor şi de încheierea contractelor cu personalul medical.

Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a participat la şedinţa Consiliului de Administraţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unitate sanitară aflată în administrarea Consiliului Judeţean Prahova.

semcu_adrian3“Mă bucur că, după patru luni în care cele două spitale, închise în mod abuziv şi nejustificat, nu au funcţionat, s-a găsit o soluţie pentru redeschiderea acestora. Îi felicit pe primarii liberali ai localităţilor Urlaţi şi Bălţeşti pentru demersurile făcute în tot acest timp, pentru ca zecile de mii de locuitori din aceste zone să poată beneficia de servicii medicale. Mulţumesc primarului oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu şi primarului comunei Bălţeşti, Ion Radu, pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru redeschiderea celor două centre sanitare.

Fără demersurile celor doi primari liberali, cele două spitale ar fi rămas închise, sau ar fi avut soarta centrului de sănătate din Plopeni, care a fost închis de Guvern fiind considerat nerentabil şi ulterior a fost preluat de o clinică particulară. Îi felicit încă o dată pe cei doi primari pentru că nu au uitat de interesul oamenilor care i-au votat”, a declarat liderul liberalilor prahoveni, Adrian Semcu.

Actual

caiÎn ziua de 24 iulie, în jurul orei 20, Poliţia Comunală Măneciu a fost sesizată telefonic despre faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile  persoane necunoscute i-au furat unui localnic doi cai din incinta taberei Suzana, de pe raza comunei.

La scurt timp de la primirea sesizării, poliţiştii au reuşit identificarea suspecţilor, aceştia fiind G. Codrut, G. Gheorghe şi G. Viorel, toţi trei domiciliaţi în Săcele, judeţul Braşov. Cei trei au fost depistaţi în punctul “Babarunca” din localitatea Săcele, la vederea poliţiştilor abandonând caii şi fugind în pădure.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în dimineaţa zilei de 24.07.2011 cei trei s-au deplasat cu un taxi din localitatea Săcele în punctul “Suzana” şi, din incinta Taberei de agrement au sustras cei doi cai cu intenţia de a-i vinde în târgul de animale Prejmer din judeţul Braşov.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevazută si pedepsită de art. 208-209 alin. 1 lit. a şi g din Codul penal.

Actual

catuse01În ziua de 25 iulie, autori necunoscuţi au forţat uşa de acces a unui chioşc de difuzare a presei din Ploieşti, iar din interior au sustras mai multe produse (ness, cafea etc) precum şi reviste.

Cercetările întreprinse de poliţiştii Secţiei 1 Ploieşti au condus la identificarea principalilor suspecţi: doi tineri ploieşteni cu vârste de 13, respectiv 14 ani, de la care au fost recuperate majoritatea produselor sustrase.

Din verificări, a reieşit că unul dintre suspecţi este principalul suspect în cazul unui furt similar comis în luna Martie ac., faptă rămasă iniţial cu autor necunoscut.

Actual

cerealeOfiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Prahova au extins cercetările într-un dosar penal privind achiziţii de cereale din spaţiul intracomunitar.

Astfel, a fost stabilit faptul că în perioada 1 ianuarie 2009 – 8 octombrie 2010, doi cetăţeni români şi unul turc au desfăşurat activităţi infracţionale în domeniul achiziţiei de cereale atât din spaţiul intracomunitar cât şi din spaţiul naţional.

Aceştia nu au declarat operaţiunile comerciale derulate, producând un prejudiciu de 3.737.777 lei.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii au probat participarea la activităţile infracţionale a altor două persoane, un cetăţean român şi unul turc, ambii domiciliaţi în Ploieşti, care în prezent sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală.
Joomla SEF URLs by Artio