Actual

Actual

apa_robinet_1Marți, 29 mai, APA NOVA Ploiești va întrerupe alimentarea cu apă potabilă, între orele 09.00 a€“ 16.00, pe străzile: Lăpuşna (Bl. 31 U, T și S, 32 A, B, C, D, E și F, G1, G2 I și K), B-dul. Republicii (Bl. 31 C1, C2 și D) și Elena Doamna (nr. 2, 4, 6 și 8), în cadrul operațiunii de racordare a noii conducte de pe str. Lăpuşna la rețeaua de distribuție a apei potabile din zonă. Pe perioada întreruperii, APA NOVA Ploiești va pune la dispoziția clienților săi cisterne
mobile cu apă potabilă. Eventualele reclamații și solicitări de informații suplimentare se pot face 24 de ore din 24 la Centrul de apel al APA NOVA Ploiești, la numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din rețeaua Romtelecom, iar din alte rețele de telefonie fixă sau mobilă la numărul 0244 407630 (apel taxabil).
Actual

accidentÎn această după amiază, în zona METRO a avut loc un accident între un autoturism şi o dubiţă. 8 persoane au fost rănite, iar traficul a fost restricţionat.
Actual

patriarhÎn şedinţa locală de vineri, 25 mai, aleşii ploieşteni au votat pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Ploieştiului Patriarhului Daniel. De asemena s-a votat şi alocarea sumei de un miliard de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti.

La şedinţa de consiliu au lipsit consilierii PSD şi PNL.


Actual

mita_si_votStructurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Prahova continuă activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor în cadrul campaniei “Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.
Activităţile de promovare a campaniei au vizat locurile aglomerate, pieţe, supermarket-uri, dar şi mediul rural şi comunităţile care nu au acces facil la surse de informare, pentru ca un număr cât mai mare de cetăţeni să beneficieze de informare corectă şi eficientă.
Oamenii legii le-au reamintit cetăţenilor eventualele urmări pe care le pot atrage fapte precum distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a afişelor ori anunţurilor de propagandă electorală, care constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 600 - 1.000 lei.
Totodată, cetăţenilor le-a fost explicat faptul că promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
{youtube}PD7nWNfX_3Y{/youtube}
Actual

autobuz_ratpPrimăria Municipiului Ploiești, prin RATP, anunță publicul călător că până sâmbătă, 26 mai 2012, ora 24.00  traseul 106 va circula deviat pe Bdul Independenței.

Având în vedere lucrările ce se execută la calea de rulare pe str. Ștefan cel Mare traseul 106 va circula astfel:

-      Îmbarcarea se face din stația Coreco Sud, Bdul Independenței, dreapta Ghe. Lazăr și apoi traseul cunoscut
-      Se efectuează toate stațiile pe Bdul Independenței la sensul spre UZTEL
-      Sensul spre Sud nu se modifică
Actual

inundatiiAvând în vedere avertizările meteorologice și hidrologice primite de la Administrația Națională de Meteorologie și de la Administrația Națională „Apele Romane” și transmise către primarii, prin ordin al prefectului a fost instituit serviciul de permanență la sediile primăriilor. Din verificările efectuate în seara zilei de ieri, 23.05.2012, s-a constatat faptul că la sediul primăriilor Albeşti Paleologu, Berceni, Blejoi, Chiojdeanca, Ciorani, Dumbrava, Gherghiţa, Gornet Cricov, Gura Vitioarei, Iordăcheanu, Izvoarele, Lipăneşti, Măgurele, Măneciu, Râfov, Teişani, Tomşani, nu s-a asigurat serviciul de permanență.
În vederea realizării fluxului informațional între Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, precum și pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice și poluări accidentale, președinții Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din localitățile enumerate au fost atenționați asupra obligativității respectării ordinului prefectului.
Actual

permis_conducere_fataDin ianuarie 2013, formatul permiselor auto va fi modificat, urmărindu-se o armonizare a acestor legitimaţii în toate ţările europene. Vechile permise vor fi valabile până la data expirării.

Potrivit unui ordin MAI, de anul viitor, formatul permiselor româneşti de conducere va fi modificat, conform unor cerinţe europene, fiind stabilite anumite coduri şi menţiuni pentru evidenţierea restricţiilor şi a adaptărilor autovehiculului. Noile permise vor fi eliberate celor care vor trece examenul de conducere auto după 19 ianuarie 2013.  Vechile permise de conducere nu trebuie schimbate, rămânând valabile până la data expirării.

Actual

Clasa-pregatitoareSăptămămâna viitoare începe Săptămâna de excelenţă pentru elevi. Iată programul manifestărilor:
  • Luni, 28 mai 2012, ora 11.00 – Sala “Octavian Bellu” a Colegiului National “Al.I.Cuza”

-  Deschiderea bursei de valori educationale (prezentarea ofertei educationale a colegiilor, licelor, grupurilor scolare si scolilor de arte si meserii din Ploiesti, pentru anul scolar 2011 – 2012)


  • Miercuri, 30 mai 2012 – Sala mare a teatrului “Toma Caragiu”, orele 10.00

-       Dezbatere publica, organizata de Asociatia Romana pentru Gandire si Oratorie (ARGO), pe tema “ACTA si impactul libertatii pe internet asupra tinerilor”, parte a proiectului european “Simulation for action simulation”

-       Prezentare opinii si pozitii din partea invitatilor


  • Joi, 31 mai 2012 - Sala mare a teatrului “Toma Caragiu”, orele 14.00

-       Premierea, de catre Primaria municipiului Ploiesti, a elevilor ploiesteni, castigatori ai fazelor nationale si internationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare, pentru anul scolar 2011 – 2012.


  • Vineri, 1 iunie 2012 – Sala “Octavian Bellu” a Colegiului National “Al.I.Cuza”

-       Inchiderea editiei din acest an a  bursei de valori educationale si premierea celui mai bun stand


  • Sambata, 2 iunie 2012 – Bulevardul Independentei si esplanada            Palatului Culturii – “Copilaria inunda batranul bulevard”, editia a XVI-a

-       Manifestare artistica dedicata Zilei Copilului, la care vor participa aprox. 300 copii

Actual

invatamant_gimnaziuDupă finalizarea celor cinci etape ale înscrierii în clasele primare, reprezentanţii sistemului de învăţământ sunt gata-gata să renunţe la noile structuri ale mecanismului Educaţiei. În Prahova, numărul copiilor înscrişi depăşeşte estimările iniţiale şi nu se ştie, deocamdată, cum vor fi organizate clasele mici.

Potrivit informaţiilor din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, până în prezent au fost înscrişi în clasa pregătitoare 5.219 copii, în condiţiile în care au fost recenzaţi cu puţin peste 4.700 de preşcolari. În clasa I, au fost înscrişi 6.230 de copii, fiind recenzaţi 6.200. La fiecare unitate de învăţământ se află afişate listele nominale cu elevii care vor începe clasele primare în anul şcolar 2012-2013. „Deocamdată, au mai rămas neînscrişi unii copii de etnie romă, însă vom găsi cât de curând modalităţi pentru a-i încadra în clasele primare, astfel încât să ştim clar, înainte de începerea anului şcolar, care este componenţa definitivă a claselor”, ne-a declarat Gheorghe Borovină, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Cu toate acestea, pregătirile pentru aceste clase au fost date peste cap chiar de la nivel naţional. Pe de o parte, premierul Victor Ponta a afirmat că, de anul viitor, clasa pregătitoare ar putea fi desfiinţată. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei nu a asigurat finanţarea pentru achiziţionarea mobilierului necesar claselor pregătitoare şi a suspendat licitaţia. „Din cauza problemelor cu licitaţia pentru mobilier, la întâlnirea reprezentanţilor Ministerului cu Inspectoratele Şcolare s-a decis alocarea fondurilor pentru cumpărarea de dotări către fiecare şcoală în parte”, ne-a mai spus Gheorghe Borovină. Potrivit inspectorului şef, probleme sunt şi cu clasele în care se vor desfăşura cursurile pentru elevii mici, mobilierul adaptat vârstei lor nepermiţând utilizarea de către colegii mai mari, la schimbul al doilea. Nici de cadrele didactice specializate pentru predarea în clasele pregătitoare nu se poate pune problema, deocamdată, acestea fiind detalii pe care numai ministerul le va stabili, dacă nu cumva se va decide că eforturile de până acum au fost complet inutile.

Actual

alexandra_piscupescu_1_-_romaniaÎn perioada 17 – 19 mai 2012, a avut loc la Ploiesti, in Sala „Leonard Doroftei” a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti, Turneul International de Gimnastica Ritmica „Spring Cup”, eveniment organizat de Primaria Municipiului Ploiesti, Clubul Sportiv Municipal Ploiesti si Federatia Romana de Gimnastica Ritmica.

Reprezentantele Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au obtinut urmatoarele rezultate:

Categoria „Minies” (6-8 ani):  2 medalii de argint si 3 medalii de bronz prin:

Alexia Maria Ristea:

- locul II – medalii de argint – individual compus

- locul II – medalie de argint – exercitiul fara obiect

Miruna Ciocîrlan

- locul III – medalie de bronz – exercitiul fara obiect

- locul III – medalie de bronz – individual compus

Daria Motîngă

- locul III – medalie de bronz – exercitiul cu coarda

Categoria „Children” (9-10 ani): 3 medalii de bronz prin:

Livia Harcan – 2 medalii de bronz la coarda si panglica, ratand cu putin podiumul la individual compus.

Denisa Stoian – 1 medalie de bronz la panglica

 Alte rezultate care merita mentionate:


Iulia Chirvasa – locul VI la coarda

Ana Toma – locul VI la cerc

La Junioare echipa Romaniei a obtinut medalia de bronz. Componentele echipei, Diana Pavel (CSS Anghel Saligny Iasi si Luiza Filiorianu – CS Olimpia Bucuresti) au evoluat in forta, cu atat mai mult cu cat saptamana aceasta vor pleca in Rusia, la Nijni-Novgorod la Campionatele Europene.


La senioare, Alina Maksimenko s-a clasat de 4 ori pe locul I: individual compus, cerc, minge si maciuci. La panglica, reprezentanta Romaniei, Alexandra Piscupescu a obtinut o victorie frumoasa demonstrandu-si maiestria intr-un exercitiu perfect, fara nici o ratare.


Din partea Federatiei Internationale de Gimnastica, a supervizat competitia dra. Lidia Vinogradna – Ucraina, arbitru international cu experienta, secretarul general al Federatiei Ucrainiene de Gimnastica Ritmica. Dna. Irina Deleanu, presedinta Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica si dl. Catalin Manu, secretarul general al Federatiei au fost prezenti la Ploiesti pe tot parcursul evenimentului.


Alaturi de organizatori a fost si dna. Doina Staiculescu, singura sportiva care a obtinut o medalie olimpica la gimnastica ritmica pntru Romania – Los Angeles, 1984.


Rezultatele complete ale acestei competitii se afla pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica www.frgr.ro


Primaria municipiului Ploiesti a oferit castigatoarelor premii in valoare de 8 000 de lei.


Joomla SEF URLs by Artio